G2
F. Torres High School
Class No. _______
Third Quarter Quiz No. ______
3
Mathematics 10
Alyssa Rei Acero
01-11-17
Name : ___________________________________________ Date : ___________________
10-Lakandula
SCORE
Mr.Bernard O.Tabang
Grade and Section : _________________________________ Teacher : ________________________________
Direction. Solve each problem and box
your final answer. In the blanks provided before
the number, write
the letter that corresponds to your answer. If your answer is not among the
choices given, write E
beside your final answer and encircle it E . (2 pts. each)
B
________ 1. The expression 28! = 304888344611713860X01504000000. Find X.
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7
Solution:
3+4+8+8+8+3+4+4+6+1+1+7+1+3+8+6+1+5+4 = 85
85 + x = 90
5x=
A
_________ 2. How many trailing zeroes does 75! have?
A. 18
B. 17
D. 15
C. 16
Solution:
75
5
E
__________3. Evaluate
18 ! 8 !
6 ! 4 ! ( 183 ) !
A. 600
= 15
75 18
25 = 3
15+3 = 18
B. 655
C. 672
D. 762
40320 x 6402373705728000
17280 x 1307674368000
11424
258143767814982960000
= 11424
225966130679040000
D
____________4. Let A = {5, 6, 7, 8, 9} and B = {6, 8, 10}. If n (E) = n (A B) n (A B), what is n(E) ?
Solution:
A. 9
Solution: n (A
B. 7
C. 6
B) = {5,6,7,8,9,10}n (A B) = {6,8}
4
n (A B) n (A B) = {5,7,9,10} n(E) = 4
D. 4
___________5. An office attire consists of a blouse and a skirt. If Anne has 4 blouses (b1-b4) and 3 skirts (s1-s3)
how many possible outfits can she have? Use tree diagram to solve.
A. 1
B. 4
C. 7
D. 12
Solution:
B1
S1
S2
S3
B2
B3
S1
S2
S3
S1
S2
S3
B4
S1
S2
S3
F. Torres High School
Class No. _G-2______
Third Quarter Quiz No. ______
4
Mathematics 10
Alyssa Rei Acero
01-11-17
Name : ___________________________________________ Date : ___________________
10-Lakndula
SCORE
Mr.Bernard O.Tabang
Grade and Section : _________________________________ Teacher : ________________________________
Direction. Solve each problem and box your final answer. In the blanks provided before
the number, write
the letter that corresponds to your answer. If your answer is not among the
choices given, write E
beside your final answer and encircle it E . (2 pts. each)
B
________ 1. There are 5 Filipino, 4 Korean, and 3 Thai dishes. If a dish goes with rice, how
many can you have?
A. 5
B. 12
C. 13
D. 60
Solution:
12
5+4+3=
B
_________ 2. There are 4 doors to a lecture room. How many ways can a student enter the
room and leave
it by a different door?
A. 20
B. 16
C. 12
D. 7
Solution:
4x4=
16
A
__________3. Solve for n if P(n , 3) + 3 P (n , 2) = 720.
A. 9
B. 8
C. 7
D. 6
Solution:
nP3 +3n
P2
n!
(n3)!
n!
( n2 ) !
n ( n1 ) ( n2 ) (n3)
(n3)
+ 3
____________4. How many 8 digit numbers can be formed from 11143543?
= n(n-1)(n-2)+3n(n-1)=720
A. 8
B. 720
C. 1680
Solution:
8!
3!2!2!
(8)(7)(6)(5)(4
)(3)
=1680
3! 2! 2 !
D. 40320
n=
____________5. A museum curator has 7 paintings by BenCab and wants to arrange 3 of them on the same wall.
How many ways are there to do this?
A. 155
B. 210
C. 520
D. 5040
Solution:
(7)(6)(5)(4 !)
7!
=
=
( 73 ) !
4!
210