Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
332 views4 pages

Chapter 7 Answers For Find The Output and Error

The document provides answers to debugging exercises from Chapter 7 of a Python programming textbook. It includes multiple choice questions about opening, reading, writing and manipulating text files using various Python file methods.

Uploaded by

devaraj
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
332 views4 pages

Chapter 7 Answers For Find The Output and Error

The document provides answers to debugging exercises from Chapter 7 of a Python programming textbook. It includes multiple choice questions about opening, reading, writing and manipulating text files using various Python file methods.

Uploaded by

devaraj
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

Thareja: Python Programming

Answers for Debugging Exercises: Chapter 7

Find the Output

1.
import os
Files = ['BTech.txt', 'BCA.csv', 'BSc.docx']
for file in Files:
print(os.path.join('C:\\Users\\Students', file))
Ans.
C:\Users\Students\BTech.txt
C:\Users\Students\BCA.csv
C:\Users\Students\BSc.docx
2.
with open("File.txt", "w") as file:
file.write("Greetings to All !!! \n Welcome to the world of
programming\n")
with open("File.txt") as file:
print(file.read())
Ans.
Greetings to All !!!
Welcome to the world of programming
3.

file=open("File.txt", "r")

file.read()

text = file.read())

print(len(text))

file.close()

Ans. 0
4.

str ="Welcome to Python Programming"

file = open("File.txt","w")

n = file.write(str)

©Oxford University Press. All rights reserved. 1


Thareja: Python Programming

print(n)

file.close()

Ans. None

5. What will be written in the file?

1. file.write("Oxford" + " University" + "Press")

Ans. Oxford University

2. file.write(str(len("Oxford University Press")))

Ans. 23

3. file.write("Clue".replace('C', 'B')

Ans. Blue

4. file.write("HELLO".lower())

Ans. hello

Find the Error


1.

with open("File.txt") as file

file.write("Hello World")

with open(File.txt) as f:

data = f.read()

print(data)

Ans. First line, File.txt should be opened in write mode and there
should be a colon as the last character

In the with block, there is no indentation

2.

filename = "File.txt"

file = open("filename", "r")

for line in file:

©Oxford University Press. All rights reserved. 2


Thareja: Python Programming

print(line, end = ' ')

Ans. In second line filename should not be enclosed in double quotes

3.

filename = "File.txt"

file = open(filename, "r")

while True:

print(file.readline())

Ans. The while loop will never end, so put a break statement as

if len(file.read())==0):

break

4.

file = open("File.txt", "a")

write("Hello World again")

Ans. It should be file.write(…) instead of only write(…)

Fill in the Blanks and Identify the Usage of the Lines


1. File = open("File.txt", "r")

The above statement ________ a text file.

Ans. opens

2. file.read()

The above statement ________ a text file.

Ans. reads

3. print file.readline()
The above statement ________ a text file.

Ans. reads one line at a time from

4. print file.readlines()
The above statement ________ a text file.

©Oxford University Press. All rights reserved. 3


Thareja: Python Programming

Ans. Reads a list of lines from


5. file.write("Welcome")
The above statement ________ a text file.
Ans. Writes to
6. file = open("File.txt", "w")
The above statement ________ a text file.
Ans. Opens for writing in
7. file.writelines(lines)
The above statement ________ a text file.
Ans. Write lines to
8. file = open("File.txt", "a")
The above statement ________ a text file.
Ans. Opens for appending
9. file.close()
The above statement ________ a text file.
Ans. closes
10. file.read(10)
The above statement ________ a text file.
Ans. reads first 10 bytes from
11. file.seek(file.tell()-10)
The above statement ________ a text file.
Ans. Sets the file pointer 10 bytes to the left of the current position
12. file = open("File.txt", "r+b")
The above statement ________
Ans. opens a text file for reading as well as writing in binary mode.
13. file.seek(-10,2)
The above statement ________
Ans. Moves the cursor to 10 bytes before the end of the file.
14. file.seek(20,1)
The above statement ________
Ans. Moves the cursor to 20 bytes after the current position of the file pointer.
15. file.seek(30,0)
The above statement ________
Ans. Moves the cursor to 30 bytes after the beginning of the file.

©Oxford University Press. All rights reserved. 4

You might also like