Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
206 views3 pages

Australia Study Interview Guide

The document contains an interview questionnaire for students applying to study in Australia. It includes questions about family details, qualifications, English language proficiency, the chosen course of study, career prospects, fees and funding, and immigration information. The questionnaire aims to gather information across all relevant aspects of the student's application and situation.

Uploaded by

Noor Dhanju
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
206 views3 pages

Australia Study Interview Guide

The document contains an interview questionnaire for students applying to study in Australia. It includes questions about family details, qualifications, English language proficiency, the chosen course of study, career prospects, fees and funding, and immigration information. The questionnaire aims to gather information across all relevant aspects of the student's application and situation.

Uploaded by

Noor Dhanju
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 3

Interview Questionnaire

Family Details (INTODUCTION)

1: What is your name? Date of Birth? Address? Passport No.? E- Mail id? Student id?

2: Tell me something about your family (Grandparents Name)?

3: What does your father do?

4: What does your mother do?

5: How many siblings do you have?

ANS- brother /sister

6: How many dependants do you have?

ANS- if anyone is going with you.

7: What is the occupation of your spouse and income if any?

Qualification:

8: What is your qualification? Year/Percent age. And spouse qualifications if any,

9: What was your school code and centre code?

10: What subjects you have studied in your previous courses?

11: Do you have any gap in your academic as well as employment history?

IELTS:

13: What is your IELTS score? (In all modules).

14: When did you take your IELTS exam?

15: Who is the English test provider?

ABOUT AUSTRALIA:-

16: WHY DO YOU WANT TO STUDY AT AUSTRALIA NOT ANY OTHER COUNTRY?

17: What research have you done in your home country before choosing an overseas education?

About College:

18: Which college you are applying for?

19: How you came to know about this college?

20: Why did you choose this college?

21: Where your college is located?

22: What is the website of your college?

23: What do you know about this college?


About Chosen Course

24: What course you are applying for?

25: Why do you want to do this course?

26: How this course is going to help you in your career?

27: How many hours you can work for?

ANS: 40 hrs forth night – A PD. OF 2 WEEKS)

28: Is the same course available in India? If yes, why do you want to go to UK/NZ/Australia for doing this course?

ANS- YES, BECAUSE I WILL GET THE INTERNATIONAL EXPERIENCE

29: What is the course structure?

ANS – HOW MANY SEMESTERS DO YOU HAVE.

30: How many credits will you get after the completion of this course?

31: What is the duration of your proposed studies?

ANS- MENTIONED IN OFFER LETTER

32: For How many hours you will be studying the course in a week?

ANS- 20 HOURS from college website

33: What are the course contents?

ANS- CHECK COLLEGE WEBSITE

34: What is the course commencement date?

ANS- MENTIONED IN OFFER LETTER

35: If you get the same degree of Australia here only in India; would you like to go there (Australia) in that case?

Career Prospects:

36: How this course is relevant to your previous studies?

37: What are your future goals?

38: How this course is related to your future goals?

39: What are the future prospects of this course?

40: If you get a job there in UK/NZ/Australia, what will you do?

41: What you intend to do after the completion of your studies?

42: What kind of job/business you want to do?

43: Can you name few of the multinational companies?

44: Which company you would like to work with?

EXTRA:-
455: Where will you stay in Australia?

46: How much money you can earn during your studies?

ANS- The student can earn approximately $19 per hour.

47: What will be total cost per year?

ANS-total fees of the course for a year + living cost for student ($20,290), living cost of spouse ($ 7,100) if any
+travel expenses ($2000).

48: What will you do during the off period/Semester?

ANS- I will be working part time so as to gain on hand experience and knowledge.

Fees & Funding

49: What is the total course fee?

ANS- MENTIONED IN OFFER LETTER.

50: Have you paid any of the fees?

51: How did you arrange the fees?

52: Who is sponsoring you for your studies in Australia?

53: What your sponsor do or source of income of your sponsor?

- If the sponsor is a business man- Type of Business; Location; Year of commencement?


- If the sponsor is in private job- Name of the company; City in which he is working; Date of Joining?
- If the sponsor is in Govt. job- Name of the department; City; Date of joining?
- If the sponsor is an agriculturist- Ownership details; Crop details; Area of owned land or area of land taken
on lease?

54: What is the annual income of your sponsor?

55: What proofs do you have that your sponsor can support your studies?

56: How are you related to your sponsor?

57: What funds you have shown?


SOURCE, TYPE OF FUNDS, HOW OLD?

58: WHEN DID YOU LAST VISIT YOUR SPONSOR?

59: Why your sponsor is supporting you for your studies abroad?

60: Who is your Agent?

61: Describe personal ties to your home country/returning back to home country?

62: Who has written your SOP? Ans - Self

VFS WEBSITE- www.vfsglobal.com


IMMIGRATION WEBSITE - www.homeaffairs.gov.au
 ESOS ACT
 STUDENT VISA CONDITIONS
 REFUND POLICY PSW- POST STUDY WORK VISA

You might also like