CHP2
1. A….. portion of of the network between two multiplexers.
a. Section
b. Line
c. Path
d. PTE
Ans: Line
2. Each Frame in HDLC may contain up to
a. 3 fields
b. 6 fields
c. 4 fields
d. 8 fields
Ans: 6 fields
3. What is the benefit of SONET
a. It can carry large payloads
b. OPTIMIZED OPERATIONS
c. It delivering high speed IP services
d. It allow the provisioning of services
Ans: It can carry large payloads
4. To make SONET backward compatible with the current hierarchy,
its frame design includes a systems of ……
a. OCs
b. STSs
c. VTs
d. STMs
Ans: VTs
5. A……. is a Repeater
a. Regenerators
b. ADM
c. STS multiplexers/ demultiplexers
d. Transmitters
Ans: Regenrators
6. In ……. APS only one protection line for many working lines.
When a failure occurs in one working line, the protection line takes
control until the failed line is repaired.
a. one-plus-one
b. one-to-one
c. one-to-many
d. none of the above
Ans: One to many
7. In SONET each frame lasts ……… microseconds.
a. 9
b. 64
c. 125
d. 256
Ans: 125
8. Line overhead consists of ________ bytes.
a. 18
b. 9
c. 6
d. 1
Ans:18
9. An STS-1 frame is made ______columns.
a. 90
b. 120
c. 64
d. 24
Ans: 90
10. Which is NOT a SONET/SDH infrastructure element.
a. Line configuration
b. Hub network configuration
c. Ring configuration
d. Router configuration
Ans: Router configuration
11. Tick the correct option for WDM networks .
a. Broadcast and select technique employing passive optical
stars, buses and wavelength routers are used for local
networks.
b. Hardware devices are used to connect computers,
printers, fax machines and other electronic devices to a
network.
c. Broadcast and select technique employing Active optical
stars, buses and wavelength routers are used for local
networks.
d. none of the above
Ans: a
12. What is a drawback of single hop networks
a. Number of nodes equal to the number of wavelength
b. Transmitter sends its information at fixed wavelength
c. They are difficult to splice
d. more expensive to install
Ans: a
13. coarse WDM uses ….. channels.
a. Up to 16
b. 6 to 15
c. Up to 12
d. Up to 24
Ans: a
14. Which is NOT a DWDM component
a. Terminal multiplexer/ de-multiplexer
b. Intermediate line repeater
c. Intermediate optical terminal
d. Intermediate hub repeater
Ans: d
15. DWDM uses wavelength for L- band is….
a. 1570 – 1610nm
b. 1420 - 1800nm
c. 850 – 1230nm
d. 1330- 1830nm
Ans: a