Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
387 views5 pages

Math Performance Task

This document contains 15 math word problems and their solutions. It addresses topics like permutations, combinations, and arrangements. Some key details are: - There are questions about possible codes, outfit combinations, bagel/cream cheese combinations, license plate letters, ways to choose leaders from candidates, zip codes, rearranging letters while keeping some together, and seating arrangements. - The number of possible outcomes ranges from 8 to 277,200 depending on the specific constraints of the question. - The document provides the step-by-step working and mathematical reasoning for arriving at each solution.

Uploaded by

Paolo Miguel
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
387 views5 pages

Math Performance Task

This document contains 15 math word problems and their solutions. It addresses topics like permutations, combinations, and arrangements. Some key details are: - There are questions about possible codes, outfit combinations, bagel/cream cheese combinations, license plate letters, ways to choose leaders from candidates, zip codes, rearranging letters while keeping some together, and seating arrangements. - The number of possible outcomes ranges from 8 to 277,200 depending on the specific constraints of the question. - The document provides the step-by-step working and mathematical reasoning for arriving at each solution.

Uploaded by

Paolo Miguel
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

Raye Maier B.

Mosquiter

10 – Saint Luke

MATHEMATICS PERFORMANCE TASK

1. A company puts a code on each product they sell. The code is made up of 2 numbers and 2 letters. How many different
codes are possible?

[SOLUTION:]

± There would be 67,600 different codes if repetition is allowed.

± There would be 58,500 different codes if repetition is not allowed.

2. In Kaye’s closet, there are 21 different skirts, 5 different hats, and 9 different shoes. To join Mike’s birthday party, how
many collocations could she choose?

[SOLUTION:]

± Kaye would have 945 different collocations to try on.

3.The factory offers 12 kinds of bagels and cream cheese. How many possible combinations of bagels and cream cheese
are there?

[SOLUTION:]

± There would be 48 different possible combinations of bagels and cream chesse.


4. A license plate begins with 3 letters. If the possible letters are A, B, C, D, and E, how many different permutations of
these letters can be made if no letter is used more than once?

[SOLUTION:]

± There would be 60 different permutations of those letters if no letter is used more than once.

5. In how many ways can a president, a treasurer, and a secretary be chosen among 8 candidates?

[SOLUTION:]

± There would be 336 ways the three people be chosen among 8 candidates.

6. A zip code contains 5 digits. How many zip codes can be made with the digits 0-9 if no digit is used more than once
and the first digit is not 0?

[SOLUTION:]

± There would be 27,216 different zip codes if no digit is used more than once and the first digit is not 0.

7. In how many ways can the letters in the word “PARALLEL” be arranged if the letters P and R are together?

[SOLUTION:]
± There would be 3360 ways if the letters P and R are together.

8. In how many ways can 2 men and 3 women sit in a line if the men must sit on the ends?

[SOLUTION:]

± There would be 12 ways 2 men and 3 women can sit in a line if those men sit on the ends.

9.In how many different ways can the letters of the word “OPTICAL” be arranged so that the vowels always come
together?

[SOLUTION:]

± Therefore there would be 720 ways the word “OPTICAL” would be rearranged.

10. How many 3-letter words with or without the meaning, can be formed out of the letters of the word,
“LOGARITHMS”, if the repetition of letters is not allowed?

[SOLUTION:]
± There would be 720 three letter words with or without meanings that can be formed from the word “LOGARITHMS.”

11. A coin tossed 3 times, find the number of possible outcomes?

[SOLUTION:]

± There are 8 possible outcomes in tossing a coin 3 times.

12. How many arrangements can be made out of the letters of the word “ENGINEERING”?

[SOLUTION:]

±There would be 277200 arrangements out of the letters of the word “ENGINEERING.”

13. How many 3 digit numbers can be formed from the digits 2, 3, 5, 7 and 9 which are divisible by 5 and none of the
digits is repeated?

[SOLUTION:]
± There are 20 3-digit numbers that can be formed from the digits 2, 3, 5, 7 and 9 which are divisible by 5.

14. How many 6 digits telephone numbers can be formed if each number starts with 35 and no digits appears more than
once?

[SOLUTION:]

± Therefore there would be 1680 6-digit numbers that can be formed.

15. An event manager has ten patterns of chairs and eight patterns of tables. In how many ways can he make a pair of
table and chair?

[SOLUTION:]

± There would be 80 ways that the event manager can make a pair of table and chair.

You might also like