Name: Sidra Akram
Class BSCS
MCQs
Topic: Installing and configuring android SDK manager,
creating android application, Anatomy of an android
application.
1. Android licensed under which open source licensing license?
A. OSS B. Gnu's Gpl C. Source forges D. Apache/MIT
Answer: D
2. What does the. Apk extension stands for?
A. Application Package B. Application Program Kit C. Android Proprietary Kit
D. Android Package
Answer: A
3 .Android Applications must be signed.
A. After they are installed B. Before they are installed C .Within two weeks of installation
Answer: B
4. The Android Software Development Kit (SDK) is all you need to develop applications for
Android.
A. True B. False
Answer: A
5. What is the driving force behind an Android application and that ultimately gets converted
into a Dalvik executable?
A. Java source code B. R-file C. the emulator D. the SDK
Answer: A
6. While developing Android applications, developers can test their apps on.
A. Emulator included in Android SDK B. Physical Android phone C. Third-party Emulators (You
wave, etc. D. All three options will work.
Answer: D
7. Creating a UI (User Interface) in Android requires careful use of...
A. Java and SQL B. XML and Java C. XML and C++ D. Dreamweaver
Answer: B
8. Android applications signed at the time _____.
A. before installed B. After installed C. Both A and B D. None of these
Answer .A
9. In android application which file holds to use the internet_____.
A. create file B. Manifest file C. system file D. None of these
Answer .B
10. Specifies the layout of android screen use_____file.
A. R B. manifest C. layout D. None of these
Answer: C
11. ______ contains the R.java file.
A. src B. gen C. Both A and B D. None of these
Answer .B
12. In memory, Activity doesn’t exist that is____state.
A. initial B. running C. starting D. All of these
Answer .C
13. Src folder contain____files
A. Java source code B. XML C. manifest D. None of these
Answer. A
14. In Status data a _____use in the android system.
A. content provider B. intents C. network D. None of these
Answer .A
15. Which folder that contains the R.java files of the following?
A. res B. src C. bin D. gen
Answer .D
16. ______is not included in the Android application framework?
A. Notification Manager B. Window Manager C. Both A & B D. Dialer Manager
Answer.D
17. Select a component which is NOT part of Android architecture.
A. Android framework B. Libraries C. Linux kernel D. Android document
Answer. D
18. Component which is NOT under the Android application.
A. Content providers B. Resource externalization C. Applications D. Notifications
Answer. C
19. Language which is supported by Android for application development
A. PHP B.VB.NET C. Java D. C++
Answer. C
20. Which of the following contains all the code that provides the main features of an
Android OS?
A. Linux kernel B. Libraries C. Android runtime D. Application
Answer. B
21. Android is based on Linux for the following reason.
A. Portability B. Security C. Networking D. All of these
Answer. D
22. Which of the following is not a component of an APK file?
A. Dalvik executable B. Native Libraries C. Resources D. All of these are
components of the APK
Answer. D
23. Android applications signed at the time _____.
A. before installed B. After installedC. Both A and BD. None of these
Answer. A
24. How to get a response from an activity in Android?
A .start Activity to Result () B .start Activity for Result () C. Bundle () D. None of the above
Answer .B
25. Which of the following is/are the subclasses in Android?
A. Action Bar Activity B. Launcher Activity C .Preference Activity D. All of above
Answer. D
26. On which thread broadcast receivers will work in android?
A .Worker Thread B .Main Thread C. Activity Thread D. None of the Above
Answer .B
27. What is sleep mode in android?
A. an Only Radio interface layer and alarm are in active mode B. Switched off C .Air plane
mode
D. None of the Above
Answer. A
28. What is the application class in android?
A. A class that can create only an object B .Anonymous class C. Java class D. Base class
for all classes
Answer .D
29. What is APK in android?
A. Android packages B. Android pack C. Android packaging kit D. None of the above.
Answer. C
30. What is the package name of HTTP client in android?
A. Com.json B. Org.apache.http.client C. Com.android.JSON D. org.json
Answer. B