951, 1140 MODEL TOWN
HUMAK, ISLAMABAD
0341-5351051
0345-5351051
051-4493214
EDUCATION SYSTEM
AFFILIATED AND REGISTERED WITH FBISE., FD. AND PEIRA
PREP
Dear Students:
First part contains the syllabus of first terminal exams 2022. Parents are requests to prepare
their children according to the syllabus provided to them. Second part contains the summer
vacation work that needs to be done on separate loose sheets.
Syllabus for First Term Examination (2022-23)
Make words with (Aa to Ll)
Days of week
Months name (January, February, March, April, May, June)
Vegetables name (Tomato, Potato, Carrot, Peas, Onion, Turnip)
Colours name (Red, Blue, Pink, Yellow, Green)
Vowel Letters (a, e, i, o, u)
ENGLISH Fruits name (Apple, Mango, Orange, Banana, Grapes)
Write the Missing vowels (blanks0
Rhyming words with et, an
My self
Use of a or an
Reading B.pg (2 to 13)
Writing b. pg (3 to 35)
Counting in numbers (1-150)
Counting in words (1-20)
Roman counting (1 to 10)
Tables of 2,3
Shapes name: circle, square, rectangle, triangle star
Backward counting (20-0)
MATHEMATICS What come before, after between
Addition
Subtraction
Writing b.pg 2 to 33
Page 1 of 6
Lesson no.1 our body
Lesson no.2 things around us
G. SCIENCE Lesson no.3 living things
Lesson no.4 non living things
Lesson no .5 Pet animals.
All book and notebook work are included.
ک
رحوفیجہت،آدیھااکشل(اےسےیت)
اھبریرحوف،
رحوفیکآدیھااکشلوک"ا"اور"و"ےسالمںیئ
وتڑےکوجڑاوروجڑےکوتڑںیھکل۔
دورحیفاافلظ،االمء،نیترحیفاافلظیکاالمء
زبراورشیپیکاچہپن،االمء۔
ظفلزبر ،ر
URDU
ولھپںےکنام(آم،س،انار،آڑو،الیک)
دونںےکنام۔
ونیہمںےکنام(ونجری،فروری،امرچ،ارپلی،ئم،وجن)
ریمااعترف
ک
ورکت:ہحفصربمن۲نا۳۸
ک
ریڈن:ہحفصربمن ۲ان۱۴۔
Page 2 of 6
G. Knowledge:(Oral)
)رسیتا،دورسا،املکت(الہپ
ک ک ک
،ڑیسایھںچرےنھیکداعڑیسایھںابرےنیکداع،وسےتوقیکداع،اھکنااھکےنےکدعبیکداع،اھکنارشوعرکےنیکداع،ملعںیمااضےفیکداع:داعںیئ
دودھےنیپیکداع۔
1. What is your name?
2. What is your Father’s name?
3. What is your Mother’s name?
4. What is your School’s name?
Ans: The Gravity Education System.
5. What is Your Principal’s name?
Ans: Sir Anjum.
6. What is your Teacher name?
Ans: Miss Amna
7. Who are you?
Ans: We are Muslim.
8. In Which Class do you study?
Ans: I study in class Prep.
9. Who is the founder of Pakistan?
Ans: Quaid-e-Azam.
10. How many days are there in a week? (Name them)
Ans: There are seven days in a week.
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Sunday.
11. How many prayers are there in a day? Name them.
Ans: There are five prayers in a day.
اشعء۔،رغمب،رصع،رہظ،رجف
12. Who is the first prophet of Allah?
Ans: Hazrat Adam (A.S).
13. Who is the last Prophet of Allah?
Ans: Hazrat Muhammad (S.A.W).
Page 3 of 6
14. What is our religion?
Ans: Islam.
15. What is our country’s name?
Ans. Pakistan
16. Which is our national language?
Ans: Our national language is Urdu.
17. What is our national dress?
Ans: Shalwar kameez.
Page 4 of 6
SUMMER VACATION WORK
1. Days of week
2. Months name
ENGLISH 3. Vegetables name
4. Colours name,
5. My Self
6. Rhyming words with et, an.
1. Counting in numbers (1 – 150)
MATHEMATICS 2. Counting in words (1 – 20)
3. Roman counting (1 – 10)
4. Tables of (2 – 3)
5. Shapes name
6. Backward counting (20 – 0)
Lesson 3, 4 and 5
G. SCIENCE (only notebook work)
،اھبریرحوف
URDU ،دونںےکنام
،ونیہمںےکنام
،ریمااعترف
،وجڑےکوتڑ،وتڑےکوجڑ
االمءےکاافلظ
،دورحیف
)شیپ،زبر،نیترحیف(زبر
NOTE:
Students are directed to write the above summer vacation work one time on
separate loose sheets.
Page 5 of 6
DATE SHEET FOR CLASS PREP
DATE DAY SUBJECT
15/08/2022 MONDAY Urdu (Writing + Reading)
17/08/2022 WEDNESDAY Mathematics
19/08/2022 FRIDAY English (Writing + Reading)
22/08/2022 MONDAY Science
24/08/2022 WEDNESDAY General Knowledge + Drawing
Important Instructions and announcements:
1. Summer vacation is from 13th June (Monday) to 12th August (FRIDAY).
2. Timing for exams is 08:30 AM to 12:00 PM.
3. Students are directed to bring folder, Pen/Pencil, Rubber, Sharpener, Geometry box etc.
and all related tools with them.
4. Answer Sheets, OMR and E-sheets will be provided by School Administration.
5. Parents are requested to help their children for the preparation of exams.
6. Students are directed to pay RS. 300 as examination fees.
7. We wish all students best of luck.
Kind Regards
C.E.O and Principal.
EDUCATION SYSTEM
Page 6 of 6