How to Make Fried Potatoes
Ingredients :
4 red potatoes
1 tablespoon olive oil
1 onion, chopped
1 green bell pepper, seeded and chopped
2 tablespoons olive oil
1 teaspoon salt
3/4 teaspoon paprika
1/4 teaspoon ground black pepper
1/4 cup chopped fresh parsley
Equipment :
Large skillet
Plate
Pot
Steps :
1. Bring a large pot of salted water to a boil. Add potatoes and cook until tender but still
firm, about 15 minutes.
2. Drain the potatoes and cut them into 1/2 inch cubes when they are already cool.
3. In a large skillet, heat 1 tablespoon olive oil over medium high heat. Add onion and green
pepper. Cook about 5 minutes stirring often, until soft. Transfer to a plate and set aside.
4. Pour remaining 2 tablespoons of oil into the skillet and turn heat to medium-high.
5. Add potato cubes, salt, paprika and black pepper. Cook, stirring occasionally, until
potatoes are browned about 10 minutes.
6. Stir in the onions, green peppers and parsley and cook for another minute. Serve hot.
PREP TIME: 20 Min
COOK TIME: 25 Min
Answer the questions below!
1. what does the text tells about ?
A. the potatoes and their use
B. how to make fried potatoes
C. boiling potatoes in good ways
D. someone’s experience in cooking
E. cooking time with potatoes
Answer : B
2. Which statement is NOT TRUE according to the text ?
A. It takes 25 minutes to cook the food well.
B. You need 3 kinds of equipment to cook the meal.
C. the food should be served hot
D. The potatoes must be cut after they are getting cool.
E. the potatoes must be cook until tender
Answer : D
3. How long do we need to try the recipe until it is ready to be served ?
A. 45 minutes
B. 40 minutes
C. 25 minutes
D. 20 minutes
E. 30 minutes
Answer : D
4. “Transfer to a plate and set aside.”
The word “transfer” in the sentence nearly means…
A. bring
B. move
C. drain
D. take
E. catch
Answer : B
5. “ Drain the potatoes and cut … when they are already cool.”
The word "they" refers to ....
A. The potatoes
B. The cubes
C. The utensils
D. The ingredients
E. The steps
Answer : A
How to Make Ice Cream
Ingredients :
2 cups heavy cream
1 cup whole milk
2/3 cup sugar
1 teaspoon vanilla extract
Steps :
First, mix the ingredients
Second, heat until the sugar is dissolved
Third, Chill the mixture in the refrigerator
Next, Freeze the ice cream in an ice cream maker
After that, Add chopped chocolate bar
Finally, Finish freezing the ice cream
Answer the questions below!
1. What is the purpose of the text ?
a. How to make ice cream
b. How to buy ice cream
c. How to sell ice cream
d. How to eat ice cream
e. How to serve ice cream
Answer : A
2. What are ingredients we need to make an ice cream ?
a. 2 cups heavy cream, 1 cup whole milk, 2/3 cup sugar, 1 teaspoon vanilla extract
b.1 cup heavy cream,1 cup whole milk, 2/3 cup sugar, 1 teaspoon vanilla extract
c. 2 cups heavy cream, 1 cup whole milk, 2/3 cup sugar, 1 teaspoon chocolate extract
d. 2 cups heavy ice cream, 2 cups whole milk, 2/3 cup sugar, 1 teaspoon banana extract
e. 2 cups heavy ice cream, 1 cup whole milk, 2/3 cup sugar, 1 teaspoon chocolate extract
Answer : A
3.What should we do first to make an ice cream based on the text ?
a. Buy the ingredients
b. Mix the ingredients
c. Heat until the sugar is dissolved
d. Eat the ingredients
e. Add choped chocolate bar
Answer : B
4.What the second step to make an ice cream based on the text ?
a. Heat until the sugar is dissolved
b. Mix the ingredients
c. Add chopped chocolate bar
d. Heat until the sugar is dissolved
e. Eat the ingredients
Answer : A
5. What should we do after we heat until the sugar is dissolved ?
a. Freeze the ice cream in an ice cream maker
b. Add chopped chocolate bar
c. Chill the mixture in the refrigerator
d. Mix the ingredients
e. Heat until the sugar is dissolved
Answer : C
Pineapple Stew
Ingredients:
1 pineapple cut into dices
3 glasses of water
1 glass of granulated sugar
Directions:
1. Boil water until boiled.
2. Then add sugar, cinnamon, and clovers.
3. Bring it to boil and add the pineapples.
4. Wait until you can smell the pineapple.
5. Remove from heat and serve cold.
Answer the questions below!
1. The recipe tells you how to make ….
A. ingredients
B. dice
C. granulated sugar
D. pineapple stew
E. boiled water
Answer : D
2. What ingredients are needed to make pineapple stew?
A. Dice, glass, sugar
B. Pineapples, water, sugar
C. Glass, water, sugar
D. Pineapples, dice, water
E. Glass, spoon, water
Answer : B
3. How much sugar do we need?
A. 1 glass
B. 3 glasses
C. 1 cup
D. 3 spoons
E. 1 spoon
Answer : A
4. When do we have to stop boiling the pineapple?
A. When the water is boiled
B. After sugar, cinamon, and clovers are added
C. When we smell the pineapple
D. After we remove the stew from heat
E. When we eat the pineapple
Answer : C
5. How should you serve the pineapple stew?
A. It is served cold
B. It is served hot
C. It is served raw
D. It is served uncooked
E. It is served warm
Answer : A
MIXED ICE (ES CAMPUR)
(One Serving)
Ingredients:
½ of avocado
3 tbs. of condensed milk
1 can of coconut water and coconut shavings
some ice cubes
How to make it:
1.Cut the avocado into small pieces.
2.Put ice cubes into the glass.
3.Fill ½ of the glass with some coconut water and coconut shavings.
4.Add the sliced avocado.
5.Add the condensed milk on the top of avocado.
6.MIXED ICE is ready to be served.
7. Combine flour and baking powder.
Answer the questions below!
1. The text tells you ….
A. about avocado
B. how to mix ice
C. how to make Mixed Ice
D. how to eat Mixed Ice
E. how to buy ice
Answer : C
2. You need the following things to make Mixed Ice, EXCEPT ….
A. avocado C. condensed milk E. coconut water
B. ice cubes D. sugar
Answer : D
3. How much coconut water and coconut shavings do you need?
A. 1 can C. ½ can E. 1 teaspoon
B. ½ glass D. ¼ glass
Answer : A
4. How many servings can you get form the recipe?
A. one C. three E. five
B. two D. four
Answer : A
5. You need 3 tbs. of condensed milk. The underlined word is the abbreviation of ….
A. spoon C. tablespoon E. glass
B. teaspoon D. cup
Answer : C
Homemade Candy
Ingredients:
1 c. water
1 c. granulated sugar
1 c. light corn syrup
1/2 tsp. peppermint oil or other flavour
Directions:
1.Sprinkle a thick coat of powdered sugar on a cookie sheet.
2.Combine the granulated sugar, light corn syrup and water in a heavy saucepan.
3.Cook over medium-high heat until the hard-crack stage. (When the candy caramel cracks,
then dip into cold water).
4.Remove from heat.
5.Add the peppermint oil or other flavour. Stir well.
6.Pour onto the cookie sheet.
7.Sprinkle with more powdered sugar.
8.Cut with a knife as soon as cool enough to handle.
Answer the question below!
1. What do you learn from the recipe?
A. How to make candies
B. How to sprinkle sugar on a cookie sheet
C. How to stir well
D. How to cut candies with a knife
E. How to eat candy
Answer : A
2. What ingredients do you need to make it?
A. water, granulated sugar , light corn syrup, peppermint oil
B. water, sugar, corn, peppermint
C. cookie sheet, caramel, powdered sugar
D. a knife, cookie sheet, saucepan
E.choped chocolate, light corn syrup, water
Answer : A
3. How many steps are there to make candy?
A. 4 C. 8 E. 2
B. 5 D. 10
Answer : C
4. When can we cut the candy?
A. Before sprinkle with more powdered sugar
B. After we pour the mixture to the cookie sheet
C. As soon as the candies cool enough to handle
D. As soon as we remove the caramel from heat
E. When we want to eat candy
Answer : C
5. How much peppermint oil do you need?
A. 1 cup C. 1 glass E. ½ cup
B. 1 tsp D. 1/2 tsp
Answer : D