Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
175 views36 pages

CHAP3QUIZ

This document contains 22 multiple choice questions about the origins and development of the Internet. It covers topics like the different phases of Internet development (institutionalization, commercialization, etc.), key technologies like TCP/IP, packet switching, IP addressing, DNS, client-server computing, and cloud computing concepts. The questions test understanding of the technology foundations, protocols, and infrastructure that have enabled the growth of the Internet.

Uploaded by

Dr Nor
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
175 views36 pages

CHAP3QUIZ

This document contains 22 multiple choice questions about the origins and development of the Internet. It covers topics like the different phases of Internet development (institutionalization, commercialization, etc.), key technologies like TCP/IP, packet switching, IP addressing, DNS, client-server computing, and cloud computing concepts. The questions test understanding of the technology foundations, protocols, and infrastructure that have enabled the growth of the Internet.

Uploaded by

Dr Nor
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 36

E­commerce 

2016: Business. Technology. Society., 12e (Laudon)

Chapter 3   E­commerce Infrastructure: The Internet, Web, and Mobile Platform

1) During which period of time did the Institutionalization phase of Internet development 
take place?

1. A) 1950­1960

2. B) 1961­1974

3. C) 1975­1995

4. D) 1995­through the present

Answer:  C
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
2) Which of the following occurred during the Commercialization phase of Internet 
development?

1. A) The fundamental building blocks of the Internet were realized in actual 
hardware and software.

2. B) Mosaic was invented.

3. C) The Domain Name System was introduced.

4. D) NSF privatized the operation of the Internet's backbone.

Answer:  D
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
3) During which phase of the development of the Internet was the Domain Name 
System (DNS) introduced?

1. A) Commercialization phase

2. B) Institutional phase

3. C) Innovation phase

4. D) Consolidation phase

Answer:  B
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 

4) Which of the following is not one of the basic technological foundations of the 
Internet?

1. A) client/server computing

2. B) FTP

3. C) TCP/IP

4. D) packet switching

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
5) The process of slicing digital messages into parcels, sending them along different 
communication paths as they become available, and reassembling them at the 
destination point is called:

1. A) routing.

2. B) the Transmission Control Protocol.
3. C) packet switching.

4. D) the File Transfer Protocol.

Answer:  C
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
6) Which of the following is the core communications protocol for the Internet?

1. A) Telnet

2. B) FTP

3. C) TCP/IP

4. D) TLS

Answer:  C
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
7) The Transport Layer of TCP/IP is responsible for which of the following?

1. A) placing packets on and receiving them from the network medium

2. B) addressing, packaging, and routing messages

3. C) providing communication with the application by acknowledging and 
sequencing the packets to and from the application

4. D) providing a variety of applications with the ability to access the services of the 
lower layers

Answer:  C
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
8) The Internet Layer of TCP/IP is responsible for which of the following?

1. A) placing packets on and receiving them from the network medium

2. B) addressing, packaging, and routing messages

3. C) providing communication with the application by acknowledging and 
sequencing the packets to and from the application

4. D) providing a variety of applications with the ability to access the services of the 
lower layers

Answer:  B
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
9) An IPv4 address is expressed as a:

1. A) 32­bit number that appears as a series of four separate numbers separated by
semicolons.

2. B) 64­bit number that appears as a series of four separate numbers separated by
semicolons.

3. C) 64­bit number that appears as a series of four separate numbers separated by
periods.

4. D) 32­bit number that appears as a series of four separate numbers separated by
periods.

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
10) The ________ allows a natural language expression, such as Google.com to 
represent a numeric IP address.

1. A) uniform resource locator system

2. B) Internet protocol addressing schema

3. C) domain name system

4. D) assigned numbers and names (ANN) system

Answer:  C
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
11) The address used by a browser to identify the location of content on the Web is 
called:

1. A) a domain name.

2. B) a uniform resource locator.

3. C) an IP address.

4. D) a file path.

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
12) Which of the following is not an advantage of client/server computing over 
centralized mainframe computing?

1. A) It is easy to expand capacity by adding servers and clients.

2. B) Each client added to the network increases the network's overall capacity and 
transmission speeds.

3. C) Client/server networks are less vulnerable, in part because the processing 
load is balanced over many powerful smaller computers rather than concentrated
in a single huge computer.

4. D) There is less risk that a system will completely malfunction because backup or
mirror servers can pick up the slack if one server goes down.

Answer:  B
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
13) ________ is a model of computing in computer processing, storage, software, and 
other services are provided as a shared pool of virtualized resources over the Internet.

1. A) Client/server computing

2. B) P2P computing

3. C) Mobile computing

4. D) Cloud computing

Answer:  D
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
14) Which of the following protocols is used to send mail to a server?
1. A) IMAP

2. B) FTP

3. C) HTTP

4. D) SSL

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
15) Where does TLS operate within TCP/IP?

1. A) between the Internet Layer and the Transport Layer

2. B) between the Transport Layer and the Application Layer

3. C) between the Network Interface Layer and the Transport Layer

4. D) between the Internet Layer and the Application Layer

Answer:  B
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 

16) Which of the following statements about cloud computing is not true?

1. A) A public cloud is typically used by companies with stringent privacy and 
security requirements.

2. B) Dropbox is an example of a public cloud.

3. C) Hybrid clouds offer both public and private cloud options.

4. D) A private cloud hosted internally or externally.
Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
 
17) ________ is used to allow remote login on another computer.

1. A) Telnet

2. B) FTP

3. C) HTTP

4. D) SSL

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
18) ________ is a utility program that allows you to check the connection between your 
client and a TCP/IP network.

1. A) Ping

2. B) Telnet

3. C) Tracert

4. D) Finger

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
19) Which of the following technologies has enabled the Internet to grow exponentially 
to support millions of users, without overloading the network architecture?

1. A) fiber optics

2. B) Wi­Fi

3. C) IPv6

4. D) client/server computing

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
20) Which of the following are specialized computers that interconnect the thousands of 
computers that make up the Internet in order to transmit message parcels along 
available communication paths and on to their destinations?

1. A) routers

2. B) Web servers

3. C) IP servers

4. D) packet servers

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
 
21) Which of the following is a set of rules for transferring data?
1. A) protocol

2. B) packet

3. C) router

4. D) IP address

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 

22) Which of the following is not a basic type of cloud computing service?

1. A) IaaS

2. B) PaaS

3. C) SaaS

4. D) FiOS

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
23) Which of the following are central directories that list all domain names currently in 
use for specific domains?

1. A) Web servers

2. B) root servers

3. C) client servers

4. D) DNS servers
Answer:  B
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
24) Which of the following was the original purpose of the Internet?

1. A) to provide a network that would allow businesses to connect with consumers

2. B) to link large mainframe computers on different college campuses

3. C) to develop a military communications systems that could withstand nuclear 
war

4. D) to enable government agencies to track civilian communications

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
 
25) Which of the following is a utility program that allows you to track the path of a 
message you send from your client to a remote computer on the Internet?

1. A) Telnet

2. B) Ping

3. C) IMAP

4. D) Tracert

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
26) Who wrote the first paper on packet switching networks?

1. A) J.C.R. Licklider

2. B) Ray Tomlinson

3. C) Leonard Kleinrock

4. D) Vint Cert

Answer:  C
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 

27) Packet switching does not require a dedicated circuit.
Answer:  TRUE
Difficulty:  Easy
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
28) FTP is the protocol that provides the Internet addressing scheme.
Answer:  FALSE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
29) IPv6 provides for 132­bit IP addresses.
Answer:  FALSE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
30) A private cloud is operated solely for the benefit of a single tenant.
Answer:  TRUE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
 
31) Amazon Web Services is an example of cloud computing.
Answer:  TRUE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
32) WWW is the Internet protocol used to transfer Web pages.
Answer:  FALSE
Difficulty:  Easy
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
33) TLS is a protocol used to transfer files to and from a server.
Answer:  FALSE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
34) What are the essential characteristics of cloud computing?
Answer:  The U.S. National Institute of Standards and Technology (NIST) defines cloud 
computing as having the following essential characteristics: on­demand self­service 
(consumers can obtain computing capabilities such as server time or network storage 
as needed automatically on their own); ubiquitous network access (cloud resources can 
be accessed using standard network and Internet devices, including mobile platforms; 
Location­independent resource pooling): the pooling of computing resources to serve 
multiple users, with different virtual resources dynamically assigned according to user 
demand; rapid elasticity (computing resources can be rapidly provisioned, increased, or 
decreased to meet changing user demand); and measured service (charges for cloud 
resources are based on the amount of resources actually used).
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
35) What are the implications of cloud computing for e­commerce?
Answer:  Cloud computing has many significant implications for e­commerce. For e­
commerce firms, cloud computing radically reduces the cost of building and operating 
Web sites because the necessary hardware infrastructure and software can be licensed
as a service from cloud service providers at a fraction of the cost of purchasing these 
services as products. This means firms can adopt "pay­as­you­go" and "pay­as­you­
grow" strategies when building out their Web sites. For instance, according to Amazon, 
hundreds of thousands of customers use Amazon Web Services. For individuals, cloud 
computing means you no longer need a powerful laptop or desktop computer to engage
in e­commerce or other activities. Instead, you can use much less­expensive tablet 
computers or smartphones that cost a few hundred dollars. For corporations, cloud 
computing means that a significant part of hardware and software costs (infrastructure 
costs) can be reduced because firms can obtain these services online for a fraction of 
the cost of owning, and they do not have to hire an IT staff to support the infrastructure.
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
36) Explain each of the three important concepts behind the Federal Networking 
Council's definition of the term Internet. Explain how each of these technologies 
contributes to the functioning of the Internet today.
Answer:  The three important concepts in the Federal Networking Council's definition of 
the Internet are packet switching, the TCP/IP communications protocol, and 
client/server computing.
 
Packet switching is a method of slicing digital messages up into parcels that are sent 
along different communications paths as they become available. The packets travel 
from router computer to router computer and are then reassembled at their destination 
point. These routers are special purpose computers that interconnect the thousands of 
computer networks that make up the Internet. Since this method does not require a 
dedicated circuit, it makes use of any available spare capacity on any one of several 
hundred circuits enabling nearly full use of available communication lines and capacity.
 
Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) is the universally agreed upon
method for breaking the messages up, routing them to their destination, and 
reassembling them. The TCP protocol, or set of rules, specifies how messages should 
be formatted, ordered, compressed, and error­checked. It also stipulates which method 
the network will use to indicate that they have stopped sending and/or receiving 
messages and sometimes specifies the transmission speed as well. The IP protocol 
provides the addressing scheme for the Internet. Each computer connected to the 
Internet must be assigned an Internet Protocol address so that it can send and receive 
TCP packets. At present, each time home users sign on to the Internet they are 
temporarily assigned an IP address by their ISP.
 
Client/server computing involves very powerful personal computers that are connected 
together in a network along with one or more server computers. These client computers 
can display rich graphics, store large files, and process graphic and sound files. The 
server computers are specifically allocated to common functions that all of the client 
computers need such as storing files and supplying software applications, and utility 
programs.
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.1: Discuss the origins of, and the key technology concepts behind, the Internet.
 
37) Which of the following organizations coordinates the Internet's systems of unique 
identifiers, such as IP addresses and top­level domain systems?

1. A) IETF

2. B) IAB

3. C) W3C

4. D) ICANN

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
38) TCP/IP operates in which layer of Internet architecture?

1. A) Network Technology Substrate layer

2. B) Middleware Services layer

3. C) Transport Services and Representation Standards layer

4. D) Applications layer

Answer:  C
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
39) The Web runs in which layer of Internet architecture?

1. A) Network Technology Substrate layer

2. B) Middleware Services layer

3. C) Transport Services and Representation Standards layer
4. D) Applications layer

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
40) The layer of Internet architecture that ties the applications to the communications 
network and includes such services as security and authentication is called the:

1. A) Network Technology Substrate layer.

2. B) Middleware Services layer.

3. C) Transport Services and Representation Standards layer.

4. D) Applications layer.

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
41) The backbone of the Internet is formed by:

1. A) Internet Exchange Points (IXPs).

2. B) Tier 1 ISPs.

3. C) Network Access Points (NAPs).

4. D) Metropolitan Area Exchanges (MAEs).

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
 
42) When talking about the physical elements of the Internet, the 
term redundancy refers to:

1. A) transmitting multiple copies of a single packet to safeguard against data loss.

2. B) the use of tiered high­speed switching computers to connect the backbone to 
regional and local networks.

3. C) delays in messages caused by the uneven flow of information through the 
network.

4. D) multiple duplicate devices and paths in a network built so that data can be 
rerouted if a breakdown occurs.

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
43) The ________ is a consortium of corporations, government agencies, and nonprofit 
organizations that monitors Internet policies and practices.

1. A) Internet Engineering Steering Group (IESG)

2. B) World Wide Web Consortium (W3C)

3. C) Internet Engineering Task Force (IETF)

4. D) Internet Society (ISOC)

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
44) The ________ helps define the overall structure of the Internet.

1. A) IAB

2. B) IESG

3. C) W3C

4. D) ITU

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 

45) Which of the following is not true about the mobile platform?

1. A) Most smartphones use Intel chips.

2. B) The number of cell phones worldwide exceeds the number of PCs.

3. C) Over a third of the world's cell phones are smartphones.

4. D) Smartphones use flash memory chips.

Answer:  A
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
 
46) Which of the following organizations involved with Internet governance has the 
United States recently announced it would give up control over?

1. A) ICANN

2. B) IGF
3. C) NTIA

4. D) IANA

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
47) Internet traffic is predicted to do which of the following over the next five years?

1. A) decrease

2. B) double

3. C) triple

4. D) quadruple

Answer:  C
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
48) The major hubs in the United States where the Internet backbone intersects with 
regional and local networks are now commonly referred to as Internet Exchange Points 
(IXPs).
Answer:  TRUE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
49) T1 and T3 refer to international telephone standards for digital communication.
Answer:  TRUE
Difficulty:  Easy
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
50) Bluetooth is an advanced form of DSL.
Answer:  FALSE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
51) IANA is the organization currently in charge of assigning IP addresses.
Answer:  TRUE
Difficulty:  Easy
AACSB:  Information technology
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
 
52) Identify and describe the types of ISP service, along with the Internet connection 
methods, in use today.
Answer:  There are two types of ISP service: narrowband and broadband. Narrowband 
service is the traditional telephone modem connection now operating at 56.6 Kbps 
(although the actual throughput hovers around 30 Kbps due to line noise that causes 
extensive resending of packets). This used to be the most common form of connection 
worldwide but has been replaced by broadband connections in most of the United 
States, Europe, and Asia.
 
Broadband service is based on DSL, cable modem, telephone (T1 and T3 lines), and 
satellite technologies. Broadband – in the context of Internet service – refers to any 
communication technology that permits clients to play streaming audio and video files at
acceptable speeds – generally anything above .5 Mbps.
 
Digital Subscriber Line (DSL) service is a telephone technology for delivering high­
speed access to the Internet through ordinary telephone lines found in a home or 
business. Cable Internet refers to a cable television technology that piggybacks digital 
access to the Internet using the same analog or digital video cable providing television 
signals to a home. T1 and T3 are international telephone standards for digital 
communication. These are leased, dedicated, guaranteed lines suitable for 
corporations, government agencies, and businesses such as ISPs requiring high­speed 
guaranteed service levels. Additionally, some satellite companies offer high­speed 
broadband Internet access primarily to homes and offices located in rural areas where 
DSL or cable Internet access is not available. Access speeds and monthly costs are 
comparable to DSL and cable.
Difficulty:  Easy
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
53) You are browsing the Web on your tablet computer. Describe the path that the Web 
page data takes to get from its storage point on a distant computer to your tablet.
Answer:  The Web page information starts from where it is hosted on a Web server and 
travels through the host company's network to the Internet. On the Internet, the data will
pass through the ISP's network to regional and national backbones, and finally to the 
network of the ISP that is serving my personal network, and through an access point or 
hot spot to be delivered wirelessly to my tablet.
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.2: Explain the current structure of the Internet.
 
 

54) Which of the following is not a concern about IoT?

1. A) the high cost of sensors

2. B) interoperability

3. C) security

4. D) privacy
Answer:  A
Difficulty:  Easy
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
55) How long does it take for 300,000 X­rays to be transmitted on a 100­gbps network?

1. A) 10 seconds

2. B) 1 minute

3. C) 10 minutes

4. D) 1 hour

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
56) What type of Internet access technology are Google and Facebook hoping to use to
provide Internet access to remote parts of the world?

1. A) Bluetooth

2. B) drones

3. C) WLANs

4. D) DSL

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.

57) Which of the following is not a limitation of the current Internet?

1. A) the continued reliance on cables and wires for connectivity

2. B) limited bandwidth, which causes congestion and cannot adequately handle 
video and voice traffic

3. C) architectural restrictions, which stipulate that numerous requests for the same 
file must each be answered individually, slowing network performance

4. D) the difficulty in expanding capacity by adding servers and clients

Answer:  D
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 

58) Which of the following statements about fiber­optic cable is not true?

1. A) It transmits more data at faster speeds than coaxial or twisted pair cable.

2. B) It is thinner and lighter than coaxial or twisted pair cable.

3. C) As of 2014, a majority of U.S. homes have fiber connections.

4. D) Telecommunications firms have made substantial investments in cross­
country fiber optic systems in the last decade.

Answer:  C
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
59) The major technologies used with wireless local area networks are:

1. A) Wi­Fi and Bluetooth.

2. B) Wi­Fi and WiMax.

3. C) Bluetooth and 3G.

4. D) WiMax and 3G.

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
60) Which IEEE 802.11 standard provides for throughput of up to 7 Gbps?

802. A) 802.11ac

803. B) 802.11ad

804. C) 802.11ay

805. D) 802.11ax

Answer:  B
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.

61) All of the following are involved in the effort to create standards for IoT except:

1. A) AllSeen Alliance.

2. B) Industrial Internet Consortium.

3. C) Open Interconnect Consortium.
4. D) W3C.

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
 
62) Which of the following refers to delays in messages caused by the uneven flow of 
information packets through the network?

1. A) redundancy

2. B) latency

3. C) Net neutrality

4. D) QOS

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
63) What country intends to be the first to use Project Loon to provide universal Internet 
access?

1. A) New Zealand

2. B) Sri Lanka

3. C) Ghana

4. D) Australia
Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
64) Internet2 provides a nationwide 100 gigabit­per­second network.
Answer:  TRUE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
65) WLAN­based Internet access derives from the same technological foundations as 
telephone­based wireless Internet access.
Answer:  FALSE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
66) The Internet of Things is based on sensors that can collect data and connect to the 
Internet.
Answer:  TRUE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
 
67) Discuss how the various 802.11 standards apply to the provision of Wi­Fi.
Answer:  802.11 are evolving standards for high­speed, fixed broadband wireless local 
area networks (Wi­Fi) for commercial and residential use. Wi­Fi provided under the 
802.11 a/b/g/n specifications offers high­bandwidth capacity from 11 Mbps up to a 
maximum of 7 Gbps, far greater than any 3G or 4G cellular service currently in 
existence, but has a limited range of 300 meters, IEEE 802.11ac is a version of the 
802.11 specification adopted in December 2013 that provides for throughputs of 
between 500 Mbps to over 1 Gbps. The newest standard, IEEE 802.11ad provides for 
throughput up to 7 Gbps. The first 802.11ad devices are likely to begin shipping by the 
end of 2015. Next­generation Wi­Fi standards currently being worked on by the IEEE 
802.11 Working Group include 802.11ay, which deals with 60 Ghz wireless operations, 
and will provide for data rates of up to 20 Gbps, and 802.11ax, aimed at high­efficiency 
WLANs used for stadiums and other areas where many people want to access a Wi­Fi 
network at the same time. A next­generation 802.11ah standard aimed at the Internet of
Things is also being developed.
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
68) What are some of the issues related to the Internet of Things?
Answer:  Interoperability remains a major concern. As with many technologies in the 
early stages of development, many organizations are fighting to create the standards 
that participants in the market will follow. The AllSeen Alliance, formed by Qualcomm in 
December 2013 with 50 other companies, including Microsoft and Cisco, is one group 
that hopes to create an open source standard. Another group, the Open Interconnect 
Consortium, formed by Intel, Broadcom,
Dell, and others apparently not happy with the AllSeen effort, formed in July 2014. A 
different group, the Industrial Internet Consortium, has been formed by AT&T, Cisco, 
GE, IBM, and Intel to focus on engineering standards for industrial assets. The Wolfram 
Connected Devices Project is aimed at developing a database of IoT devices, and 
currently includes more than 2,000. And as with many other types of Internet­related 
technology, Google with its Android operating system and Apple with AirPlay may be 
trying to create their own standards. Other concerns include security and privacy. 
Security experts believe that IoT devices could potentially be a security disaster, with 
the potential for malware being spread through a connected network, and difficulty in 
issuing patches to devices, leaving them vulnerable (SANS, 2014). Data from 
standalone smart devices can reveal much personal detail about a consumer's life, and 
if those devices are all ultimately interconnected, there will be little that is truly private.
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.3: Understand the limitations of today's Internet and the potential capabilities of 
the Internet of the future.
 
69) The first Web browser to make it possible to view documents on the Web with 
colored background, images, and animations was:

1. A) Netscape Navigator.

2. B) Mosaic.

3. C) Mozilla.

4. D) Internet Explorer.

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.4: Understand how the Web works.
 

70) In the address http://www.company.com/clients.html, which of the following is 
the top­level domain?

1. A) .com

2. B) company.com

3. C) www

4. D) http

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.4: Understand how the Web works.
 
71) You could expect to find all of the following services in a Web server software 
package except:

1. A) security services.

2. B) FTP.

3. C) search engine.

4. D) an RSS aggregator.

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.4: Understand how the Web works.
 
72) Which of the following is currently the most popular Web browser?

1. A) Internet Explorer

2. B) Safari

3. C) Chrome

4. D) Firefox

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.4: Understand how the Web works.
 
 
73) The concept behind document formatting had its roots in which of the following?

1. A) XML

2. B) SGML

3. C) HTML

4. D) GML

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.4: Understand how the Web works.

74) All of the following are characteristics of HTML5 except:

1. A) a video element that replaces plug­ins such as Flash, QuickTime, and 
RealPlayer.

2. B) use of CSS3.

3. C) ability to access built­in functionality of mobile devices, such as GPS and 
swiping.

4. D) support for digital rights management.

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.4: Understand how the Web works.
 
75) HTML is used to format the structure and style of a Web page.
Answer:  TRUE
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.4: Understand how the Web works.
 
76) Briefly describe the development of the World Wide Web including the key players.
Answer:  The Web was invented between 1989 and 1991 when Dr. Tim Berners­Lee 
and his associates at CERN Laboratories built on the ideas of several earlier 
researchers and developed the initial versions of HTML, HTTP, a Web server, and a 
Web browser, the four essential components of the Web. Information being shared on 
the Web remained text­based until Marc Andreessen and others at NCSA (National 
Center for Supercomputing Applications) created a Web browser with a graphical user 
interface. This made it possible to view documents on the Web that included colored 
backgrounds, images, and primitive animations. In 1994 Andreessen and Jim Clark 
founded Netscape, which created the first commercial browser. In 1995 Microsoft 
released the first version of Internet Explorer and the Web began to take off.
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.4: Understand how the Web works.
 
 
77) Cortana is a type of:

1. A) intelligent personal assistant.

2. B) widget.

3. C) gadget.

4. D) social network.

Answer:  A
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Information technology
LO:  3.5: Describe how Internet and Web features and services support e­commerce.
 
78) Which of the following is a Web application that enables Internet users to 
communicate with each other, although not in real time?

1. A) mobile messaging
2. B) online forum

3. C) SMS messaging

4. D) VoIP

Answer:  B
Difficulty:  Easy
AACSB:  Information technology
LO:  3.5: Describe how Internet and Web features and services support e­commerce.

79) Which of the following is not a mobile messaging application?

1. A) KakaoTalk

2. B) WhatsApp

3. C) Viber

4. D) Feedly

Answer:  D
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.5: Describe how Internet and Web features and services support e­commerce.
 
80) A(n) ________ is a Web application that allows users to easily add and edit content 
on a Web page.

1. A) wiki

2. B) podcast

3. C) blog

4. D) RSS feed

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.5: Describe how Internet and Web features and services support e­commerce.
 
 
81) The protocol that enables the transmission of voice and other forms of audio 
communication over the Internet is called:

1. A) VoIP.

2. B) IPTP.

3. C) VTP.

4. D) IP.

Answer:  A
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.5: Describe how Internet and Web features and services support e­commerce.
 
82) Why is VoIP considered to be a disruptive technology?
Answer:  In the past, voice and fax were the exclusive provenance of the regulated 
telephone networks. With the convergence of the Internet and telephone, however, this 
dominance is already starting to change, with local and long distance telephone 
providers and cable companies becoming ISPs, and ISPs getting into the phone market.
Key players in the VoiP market include independent service providers such as VoIP 
pioneers Vonage and Skype (now owned by Microsoft), as well as traditional players 
such as telephone and cable companies that have moved aggressively into the market.
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.5: Describe how Internet and Web features and services support e­commerce.
 
83) Explain how the Internet and the Web make e­commerce possible. Briefly discuss at
least six features or services that support e­commerce.
Answer:  The Internet and the Web have made commerce possible because they 
brought about an extraordinary expansion of digital services to millions of amateur 
computer users. The Web makes nearly all of the elements of rich human expression 
including color, text, images, photos, animations, sound, and video available, creating a 
unique environment in which to establish a commercial marketplace. Many of the Web's
services and features support e­commerce, including e­mail, search engines, instant 
messaging (IM), chat, streaming media, and cookies.
 
E­mail, for example, can be used as a very effective marketing tool. E­commerce sites 
can buy e­mail lists from various sources and collate them with lists of their current 
customers to create a targeted advertising message that can be quickly and 
economically delivered and will produce a creditable response.
 
Search engines have also become a crucial tool on e­commerce sites, providing a 
method for customers to quickly locate the product category or a specific product they 
are looking for.
 
Instant messaging has been added to some e­commerce Web sites as a method of 
accessing customer support personnel.
 
Streaming media enables live Web video, music, video, and other large­bandwidth files 
to be sent to users in a variety of ways that enable the user to play back the files. Web 
advertisers increasingly use video to attract viewers. Streaming audio and video 
segments used in Web ads and news stories are perhaps the most frequently used 
streaming services.
 
Finally, cookies are a very important tool used by marketers to collect and store 
information about a user. These small text files are sent to the user's computer so that 
information from the site will load more quickly the next time they visit. More importantly 
from the e­tailer's perspective, cookies can retain information about the customer such 
as the number of pages visited, products examined, and other detailed information 
about a customer's behavior. Cookies enable sites to recognize returning visitors and 
target specific customers with special offers and marketing messages.
Difficulty:  Difficult
AACSB:  Analytical thinking; Information technology; Written and oral communication
LO:  3.5: Describe how Internet and Web features and services support e­commerce.
 
84) Which source of e­commerce revenues has grown from nearly zero prior to 2007 to 
an estimated $128 billion in 2015?

1. A) B2G e­commerce

2. B) mobile B2C e­commerce

3. C) B2B e­commerce

4. D) social e­commerce

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Application of knowledge
LO:  3.6: Understanding the impact of m­commerce applications.

85) All of the following are true about iPhone apps except:

1. A) they are distributed through Apple's App Store.

2. B) they are cross­platform, open­source applications.

3. C) over 100 billion have been downloaded.

4. D) Apple's goal of offering apps is to increase sales of iPhones, iPads, and 
iPods.

Answer:  B
Difficulty:  Moderate
AACSB:  Information technology
LO:  3.6: Understanding the impact of m­commerce applications.

You might also like