Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

89% found this document useful (9 votes)
71K views4 pages

Uk Interview Questions

The document contains a list of 36 interview questions for a UK student visa application. It asks about the applicant's personal details, chosen course of study, qualifications, finances, living plans, and awareness of visa rules and regulations. The applicant provides answers indicating they have chosen to study in the UK because of its world-class education system and multicultural environment, and their father has sufficient income and is financially sponsoring them.

Uploaded by

Akash Raza Shah
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
89% found this document useful (9 votes)
71K views4 pages

Uk Interview Questions

The document contains a list of 36 interview questions for a UK student visa application. It asks about the applicant's personal details, chosen course of study, qualifications, finances, living plans, and awareness of visa rules and regulations. The applicant provides answers indicating they have chosen to study in the UK because of its world-class education system and multicultural environment, and their father has sufficient income and is financially sponsoring them.

Uploaded by

Akash Raza Shah
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

UK Interview questions

Q1.What is your name?

Q2.For which course you have applied?

Q3.When is the course starting?

Q4.Why do you want to study in UK?

Answer. I have chosen UK for my further studies because.

# The UK institutions consistently rank among the best in the world and
qualifications are internationally valued and recognized.

# UK institutions offer flexibility of choice in course combinations.

# The teaching and study methodology used in the UK gives the freedom to be
creative and develop skills sets and confidence.

# As a student we get the opportunity to be taught by world’s leading academics


and expert; you also benefit from their constant academic support.

Q5. Why UK and not other Countries?

Answer. I have chosen UK over other countries like US, Canada or Australia
because

# UK is a multicultural country where I can get the chance to interact with people
of different cultural background.

# UK is one of the most famous English speaking country, so I can improve my


speaking skill.

# UK courses tend to be shorter as compared to other countries like US, Canada or


Australia.

# UK is also less expensive and the living expense is less than over other countries
like US or Canada.
Q6. Why not your home country India?

Answer. Comparing with India, UK has both the practical as well as theoretical
approach whereas in India it is mostly theoretically based.

# Also, the course materials, the learning infrastructure are of much higher
standard in UK than in India.

# Most importantly, in UK I would get the internationally degree and the global
exposure which is not possible in India

Q7.why did you choose to study this course?

Q8.what are the course modules that you are going to study?

Q9.How much credits you need to pass to get the degree?

Answer. For PG, student needs to complete 180 credits (60 credits per semester
including 60 credits for the dissertation)

For UG, student needs 120 credits per year and total 360 credits to complete the
degree in three years

Q10.How you will be assessed on your performance?

Answer. Assessment will be done on the basis of written assignments,


presentation, project, written test and dissertation.

11. Is this course available in India?

Normally we do not get such specialized course in India. Also even if they are
available they are not generalized and do not as update as the UK master .Also
they are more theoretical and not practical oriented.

12. How many semesters are there in your program?

Answer. 2 semester per year.

13. Where is university located?

Give the address


14. Where will you live in the UK?

15. What is the address of your campus?

16. Why did you choose to study at this particular university?

17. Did you consider studying at any another university?

18. Are you aware of the rules and regulations of your studies in UK?

Answer. Yes I am aware that I should have at least 85 percent of attendance or


else I will be withdrawn from the course and my visa will be curtailed.

19. Do you intend to work in UK?

Answer. No, I am not willing to work in UK as my parents have enough and


sufficient funds to bear my studies, though I am aware that I am allowed to work
20 hours per week.

20. Have you ever applied any for a visa to visit another country a visa to enter
another country?

Answer. No, I have never applied any kind of visa .It is my first chance that I have
applied for study visa.

21. Who is sponsoring you?

Answer. My father is sponsoring me for my study.

22. Yearly income of sponsor?

Answer. My father`s income is 40-45 lakhs per year.

23. What are your rights in UK?

Answer. I can work 20 hours per week during the term time and 40 hours per week
during vacation.

24. How many hours classes will be held per week?

Answer. 15 to 20 hours per week will be my studies in the university in one week.
25. Why did you choose to study at this particular university?

26. How will you travel to the university each day and how much will this cost?

Answer. I will be taking university accommodation so I will go by walking and will


take a bicycle which will save my money.

27. How much is the living expense in UK?

Answer. My living expense per year would be ___GBP per year/9 months.

28. How much will your course fees be?

29. How long is your course and what qualification will you receive?

30. What was the last course you successfully completed and when did you
complete this?

Please give details of last course you have studied.

31. How do you explain in the gaps in your education?

Please explain what you have been doing after completion of your last studies.

32. Do you know what level your course is?

33. What is your future career plan?

34. Ranking of university in world?

34. Ranking of university in UK?

35. What are the facilities do you expect there to be at this university?

36. Are you working somewhere at present?

You might also like