NCERT Solutions For Class 11 Accountancy Chapter 10
NCERT Solutions For Class 11 Accountancy Chapter 10
in
Answer :
It is extremely important to record the adjusting entries in the preparation of final accounts.
1. This is done in order to assess the true net profit or net loss of the business organisation.
2. It helps us record those adjustments which were left or omitted and were not recorded in the accounts.
3. It assists us to separate all the financial transactions into a year-wise category. The financial statements include only those
entries which belong to the current year. It rules out the previous and forthcoming years' entries which are the basis for accrual basis
of accounting.
4. Further, it provides us the room for making various provisions which are made at the end of the year, after assessing the entire
year's performance.
Q2 :
What is meant by closing stock? Show its treatment in final accounts.
Answer :
Closing stock implies the value of unsold goods at the end of an accounting period. The
valuation of closing stock is done on the basis of its cost price or the realisable value, whichever
of the two is lesser.
Example: If a good with the cost price of Rs 20,000 is purchased at the end of an accounting
period and its realisable value is Rs 30,000, then the closing stock will be valued at Rs 20,000
not at Rs 30,000.
If closing stock is given in the adjustment, then there will be two postings.
Closing Stock
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
If closing stock is given in the trial balance, then it needs to be shown only in the assets side of
the Balance Sheet.
Q3 :
Write short notes on
Answer :
(a) Outstanding Expenses: These refer to those expenses which belong to and are incurred in the current accounting period but
are left unpaid. In other words, we can say that the services in exchange of these payments have been realised but the payments
are not made. For example, if Rs 1000 wages are outstanding, then this means that labour worth Rs 1,000 has been used but has
not been paid for till the end of the year.
(b) Prepaid Expenses: These refer to those expenses for which the benefits have not been realised but the payments have already
been made in advance. These are basically the advance payments for the next year, which are made in the current accounting
period.
Example: Prepaid insurance premium of Rs 1,000 means that the payment of Rs 1,000 is made in advance for the next accounting
period.
(c) Income Received in Advance: This refers to the income received whose actual realisation of benefits will occur in the next
accounting period. These are also called unearned incomes.
Example: Commission of Rs 1,200 for the year 2011-12 is received in 2010-11. This commission does not belong to the current year
as it is related with the work to be done in the next accounting year i.e., 2011-12.
(d) Accrued Income: This refers to those incomes which have been earned during an accounting period but have not been actually
realised in the current period. These are also called earned incomes.
Q4 :
Give the performa of income statement and balance in vertical form.
Answer :
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Wages
Cost of Goods Available for Sale
Less: Closing Stock
Gross Profit
Operating Expenses
(a) Selling Expenses
Advertising
Discount
Allowances
Bad-Debts and Provisions
Carriage Outwards
Total Selling Expenses
(b) General and Administration Expenses
Salaries
Rent and Rates
Insurance
Depreciation
Postage
Repairs
General Expenses
Total Operating Expenses
Net Income from Operations (Operating profit)
Other Income (Non-operating gains)
Interest Earned
Commission Earned
Profit on Sale of Fixed Assets
Less: Deductions (Non-operating expenses)
Interest Paid
Loss by Fire
Net Non-operating Gains
Net Income (Net profit)
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Accrued Income
Debtors
Stock
Prepaid Expenses
Total Current Assets
Q5 :
Why is it necessary to create a provision for doubtful-debts at the time of preparation of final accounts?
Answer :
The provision for doubtful-debts is created with the motive of minimising the effect of actual loss caused by the bad-debts. The
actual figure of the current year's bad-debts will be known in the next year with the realisation of debtors. At that point of time, it will
be known as to how many of the debtors have become bad. Thus, instead of waiting for the realisation of debtors, we create a
provision for doubtful-debts in order to cover the expected future loss associated with the debtors becoming bad.
Q6 :
What adjusting entries would you record for the following?
(a) Depreciation
Answer :
(a)
Dr. Cr.
Particulars Amount Particulars Amount Liabilities Amount Assets Amount
Depreciation Assets
Less: Depreciation
(b)
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Dr. Cr.
Amou Particula Amou Liabiliti Amou Amou
Particulars Assets
nt rs nt es nt nt
Discount on
Debtors
Debtors
Less: New Provision
Less: Further Bad
Debts
Less: Discount on
Debtors
Q7 :
What do you mean by provision for discount on debtors?
Answer :
The discount is allowed to those debtors who are ready to pay a huge amount in one shot. It is given in order to encourage them to
repay the debt. The provision for discount on debtors is created on good debtors. The amount of good debtors is calculated by
deducting the amount of Bad Debts, further Bad Debts and new provision for Doubtful Debts. The required percentage of the good
debtors is calculated and the provision for discount on debtors is deducted from the Debtors' amount in the Assets side of a Balance
Sheet. As it is a loss for the business, it is shown in the Debit side of the Profit and Loss Account.
Q8 :
Give the journal entries for the following adjustments:
Answer :
Debit Credit
S. No. Particulars L.F.
Rs Rs
a) Salaries A/c Dr. 3,500
To Outstanding Salaries A/c 3,500
(Salaries of Rs 3,500 is remaining outstanding)
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
<< Previous Chapter 1 : Financial Statements - INext Chapter 3 : Accounts from Incomplete Records >>
Long answers : Solutions of Questions on Page Number : 423
Q1 :
What are adjusting entries? Why are they necessary for preparing the final accounts?
Answer :
Adjusting entries are the entries of those adjustments which are given outside the trial balance and which help us reflect the true
financial position i.e., profit or loss of an organisation. According to the double-entry system, all the adjustments given outside the
Trial Balance are posted at two places. The adjusting entries are necessary they enable us to post and take into account those
items which are omitted or entered with the wrong amount and/or recorded under wrong heads.
(i) It helps us assess the true financial position of an organisation based on accrual basis of accounting.
(iii) It records the omitted entries and rectifies the errors made.
(iv) It helps in providing depreciation and making different provisions, such as Bad Debts and depreciation.
Q2 :
What is meant by provision for doubtful-debts? How are the relevant accounts prepared and what journal entries are
recorded in the final accounts? How is the amount for provision for doubtful-debts calculated?
Answer :
The provision for doubtful-debts is provided after deducting the amount of bad-debts from the
debtors. The provision for doubtful-debts is provided because of the rationale that the actual
amount of bad-debts will only be known in the next year, when the amount of debtors will get
realised. Thus, it will only then be known as to how many of the debtors have become bad. Thus,
in order to bridge-up the expected future loss, we create a provision for doubtful-debts.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
For the provision for doubtful-debts, we prepare debtors account and provision for doubtful-
debts account. For recording bad-debts, the following journal entry is passed.
Debtors 10,500
Provision for Doubtful Debts as on January 01, 2010 1,000
Bad Debts Account 1,500
Adjustment:
(i) Further bad-debts amount to Rs 500.
(ii) Create a provision for doubtful-debts at 5% on debtors.
Explanation
The provision for Doubtful Debt as on January 01, 2010 was Rs 1,000 and the Bad Debts during
the year were Rs 1,500. In addition to this, there was a further Bad Debt of Rs 500 which was
known at the end of the year i.e., December 31, 2010. Now we need to create a provision for
Doubtful Debts at 5% on debtors.
Balance Sheet
Liabilities Amount Assets Amount
Debtors 10,500
Less: Further Bad Debts 500
10,000
Less: New Provision for Doubtful Debts 500 9,500
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
The amount of provision for Doubtful Debts is calculated by debiting the amount of further Bad
Debts from debtors and calculating the given percentage of provision on remaining debtors. This
provision is added to the Bad Debts amount in the profit and loss account and deducted from
debtors in the assets side of a Balance Sheet.
Q3 :
Show the treatment of prepaid expenses, depreciation and closing stock at the time of preparation of final accounts when
they are given
Answer :
(a) When given inside the Trial Balance: It will be posted only in the Assets side of the Balance Sheet.
Balance Sheet
Assets Amount
Prepaid Expenses
Dr. Cr.
Amoun Particular Amoun Liabilitie Amoun Amoun
Particulars Assets
t s t s t t
Concerned Prepaid
Expenses Expenses
Less: Prepaid
Expenses
(ii) Depreciation
(a) If depreciation is given inside the Trial Balance, then it can be shown in the Debit side of the Profit and Loss A/c. It means that
this depreciation amount has already been deducted from the concerned assets in the Balance Sheet.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
(b) If depreciation is given outside the Trial Balance, i.e. in the adjustments, then it is shown in the debit side of the Profit and Loss
Account and deducted from the concerned assets in the Assets side of Balance Sheet.
<< Previous Chapter 1 : Financial Statements - INext Chapter 3 : Accounts from Incomplete Records >>
Numerical questions : Solutions of Questions on Page Number : 423
Q1 :
Prepare a trading and profit and loss account for the year ending December 31, 2005. from
the balances extracted of M/s Rahul Sons. Also prepare a balance sheet at the end of the
year.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Adjustments
1. Commission received in advance Rs 1,000.
2. Rent receivable Rs 2,000.
3. Salary outstanding Rs 1,000 and insurance prepaid Rs 800.
4. Further bad debts Rs 1,000 and provision for doubtful debts @ 5% on debtors and
discount on debtors @ 2%.
5. Closing stock Rs 32,000.
6. Depreciation on building @ 6% p.a.
Answer :
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
2,26,000 2,26,000
Profit and Loss Account for the year ending December 31, 2005
Dr. Cr.
Amount Amount
Particulars Particulars
Rs Rs
Gross Loss 17,000 Discount Received 500
Salary 8,000 Commission Received 4,000
Add: Outstanding Salary 1,000 9,000 Less: Advance Commission 1,000 3,000
Discount Allowed 1,000
Insurance 3,200 Rent 6,000
Less: Insurance Prepaid 800 2,400 Add: Rent Receivable 2,000 8,000
Rent Rates and Taxes 4,300
Trade Expenses 1,500 Net Loss 43,189
Bad-Debts 2,000
Add: Further Bad-Debts 1,000
Add: New Provision 4,050
Less: Old Provision 2,500 4,550
Discount on Debtors 1,539
Postage 300
Telegram Expenses 200
Depreciation on Building 6,600
Repair and Renewals 1,600
Travelling Expenses 4,200
Legal Fees 500
54,689 54,689
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q2 :
Prepare a trading and profit and loss account of M/s Green Club Ltd. for the year ending
December 31, 2005. from the following figures taken from his trial balance :
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Adjustments
1. Depreciation charged on machinery @ 5% p.a.
2. Further bad debts Rs 1,500, discount on debtors @ 5% and make a provision on debtors
@ 6%.
3. Wages prepaid Rs 1,000.
4. Interest on investment @ 5% p.a.
5. Closing stock 10,000.
Answer :
Wages 3,000
Less: Prepaid Wages (1,000) 2,000
Gross Profit 79,000
2,35,000 2,35,
Profit and Loss Account for the year ending December 31, 2005
Dr.
Amount Amo
Particulars Particulars
Rs R
Bad Debts 3,500 Gross Profit 79
Add: Further Bad-debts 1,500 Interest on Accrued Investment 1
Add: New Provision 2,910 Discount 1
Less: Old Provision 4,500 3,410 Interest Received 5
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q3 :
The following balances has been extracted from the trial of M/s Runway Shine Ltd.
Prepare a trading and profit and loss account and a balance sheet as on December 31, 2005.
Account Title Amount Account Title Amount
Rs Rs
Purchases 1,50,000 Sales 2,50,000
Opening stock 50,000 Return outwards 4,500
Return inwards 2,000 Interest received 3,500
Carriage inwards 4,500 Discount received 400
Cash in hand 77,800 Creditors 1,25,000
Cash at bank 60,800 Bill payable 6,040
Wages 2,400 Capital 1,00,000
Printing and Stationery 4,500
Discount 400
Bad debts 1,500
Insurance 2,500
Investment 32,000
Debtors 53,000
Bills receivable 20,000
Postage and Telegraph 400
Commission 200
Interest 1,000
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Repair 440
Lighting Charges 500
Telephone charges 100
Carriage outward 400
Motor car 25,000
4,89,440 4,89,440
Adjustments
1. Further bad debts Rs 1,000. Discount on debtors Rs 500 and make a provision on
debtors @ 5%.
2. Interest received on investment @ 5%.
3. Wages and interest outstanding Rs 100 and Rs 200 respectively.
4. Depreciation charged on motor car @ 5% p.a.
5. Closing Stock Rs 32,500.
Answer :
Trading Account
Dr. C
Amount Amount
Particulars Particulars
Rs Rs
Opening Stock 50,000 Sales 2,50,000
Purchases 1,50,000 Less: Return Inwards 2,000 2,48,000
Less: Return Outwards 4,500 1,45,500 Closing Stock 32,500
2,80,500 2,80,500
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q4 :
The following balances have been extracted from the trial of M/s Haryana Chemical Ltd.
You are required to prepare a trading and profit and loss account and balance sheet as on
December 31, 2005 from the given information.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Adjustments
1. Closing stock was valued at the end of the year Rs 40,000.
2. Salary amounting Rs 500 and trade expense Rs 300 are due.
3. Depreciation charged on building and machinery are @ 4% and @ 5% respectively.
4. Make a provision of @ 5% on sundry debtors.
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount A
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 50,000 Sales 3,50,000
Purchases 1,25,500 Less: Return 2,000
Less: Return Outwards 2,500 1,23,000 Closing Stock
Carriage 100
Power 3,900
Gross Profit 2,11,000
3,88,000
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q5 :
From the following information prepare trading and profit and loss account of M/s Indian
sports house for the year ending December 31, 2005.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Adjustments
1. Closing stock was Rs 45,000.
2. Provision for doubtful debts is to be maintained @ 2% on debtors.
3. Depreciation charged on : furniture and fixture @ 5%, plant and Machinery @ 6% and
motor car @ 10%.
4. A Machine of Rs 30,000 was purchased on July 01, 2005.
5. The manager is entitle to a commission of @ 10% of the net profit after charging such
commission.
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 25,000 Sales 2,76,00
Purchases 1,80,000 Less: Return Inwards 7,00
Less: Return Outwards 2,000 1,78,000 Closing Stock
Wages 10,000
Freight 4,000
Gross Profit 97,000
3,14,000
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Trade Expenses 2,400 Gross Profit
Printing and Stationery 2,000 Old Provision for Bad Debts 4,00
Rent Rates and Taxes 5,000 Less: Bad Debts 1,00
Discount Allowed 2,000 Less: New Provision 1,60
Depreciation on Motor Car 5,100
Depreciation on Furniture and Fixtures 1,000
*Depreciation on P & M of Rs 70,000 4,200
**Depreciation on P & M of Rs 30,000 900
Net Profit Before Manager's Commission 75,800
1,02,400
Manager's Commission 6,891
Net Profit After Commission 68,909 Balance b/d
75,800
Balance Sheet
Amount
Liabilities Assets
Rs
Capital 2,00,000 Cash in Hand
Add: Net Profit 68,909 Sundry Debtors 80,00
Less: Drawings 20,000 2,48,909 Less: New Provision 1,60
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q6 :
Prepare the trading and profit and loss account and a balance sheet of M/s Shine Ltd. from
the following particulars.
Adjustments
1. Closing stock was valued Rs 35,000.
2. Depreciation charged on furniture and fixture @ 5%.
3. Further bad debts Rs 1,000. Make a provision for bad debts @ 5% on sundry debtors.
4. Depreciation charged on motor car @ 10%.
5. Interest on drawing @ 6%.
6. Rent, rates and taxes was outstanding Rs 200.
7. Discount on debtors 2%.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 75,550 Sales 1,00,000
Purchases 75,000 Less: Sales Inwards 6,000
Less: Return Outwards 4,500 70,500 Closing Stock
Freight 2,250
Gross Loss
1,48,300
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
43,056
Balance Sheet
Amount
Liabilities Assets
Rs
Bills Payable 85,550 Sundry Debtors 100,000
Sundry Creditors 25,000 Less: Further Debts 1,000
Capital 2,50,000 Less: New Provision 4,950
Less: Net Loss 27,482 Less: Discount on Debtors 1,881
Less: Drawings 13,560
Less: Interest on Drawings 814 Motor Car 25,000
2,08,144 Less: Depreciation 2,500
Outstanding Rent, Rates and Taxes 200 Furniture and Fixtures 15,500
Less: Depreciation 775
Investments
Q7 :
Following balances have been extracted from the trial balance of M/s Keshav Electronics
Ltd. You are required to prepare the trading and profit and loss account and a balance
sheet as on December 31, 2005.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 2,26,000 Sales 6,80,000
Purchases 4,40,000 Less: Sales Return 10,000
Less: Returns Outwards 15,000 4,25,000 Closing Stock
Freight Inwards 3,400
Heat and Power 8,000
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
7,00,000
Q8 :
From the following balances extracted from the books of Raga Ltd. Prepare a trading and
profit and loss account for the year ended December 31, 2005 and a balance sheet as on
that date.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 76,800 Sales 2,20,000
Purchases 1,50,000 Less: Sales Return 200
Less: Purchases Return 10,000 1,40,000 Closing Stock
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q9 :
From the following balances of M/s Jyoti Exports, prepare trading and profit and loss
account for the year ended March 31, 2006 and balance sheet as on this date.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 22,800 Sales
Purchases 34,800 Closing Stock
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q10 :
The following balances have been extracted from the books of M/s Green House for the
year ended December 31, 2005, prepare trading and profit and loss account and balance
sheet as on this date.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
adjustments :
(a) Machinery is depreciated at 10% and buildings depreciated at 6%.
(b) Interest on capital @ 4%.
(c) Outstanding wages Rs 50.
(d) Closing stock Rs 50,000.
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 45,000 Sales
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Wages 34,000
Add: Wages Outstanding 50 34,050
Gas and Fuel 2,700
Freight and Carriage 3,500
Factory Lighting 5,000
Gross Profit 83,750
2,50,000
83,750
Balance Sheet
Amount
Liabilities Assets
Rs
Capital 2,10,000 Bank Balance
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q11 :
From the following balances extracted from the book of M/s Manju Chawla on March 31,
2005. You are requested to prepare the trading and profit and loss account and a balance
sheet as on this date.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 10,000 Sales 80,000
Purchases 40,000 Less: Sales Return 200
Less: Purchases Return 600 39,400 Closing Stock
Wages 6,000
Dock and Cleaning Charges 4,000
Gross Profit 22,400
81,800
30,800
Balance Sheet
Amount
Liabilities
Rs
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q12 :
The following balances were extracted from the books of M/s Panchsheel Garments on
December 31, 2005.
Prepare the trading and profit and loss account for the year ended December, 31 and a
balance sheet as on that date.
(a) Unexpired insurance Rs 1,000.
(b) Salary due but not paid Rs 1,800.
(c) Wages outstanding Rs 200.
(d) Interest on capital 5%.
(e) Scooter is depreciated @ 5%.
(f) Furniture is depreciated Rs @ 10%.
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 16,000 Sales 1,12,000
Purchases 67,600 Less: Return Inwards 4,600
Less: Return Outwards 3,200 64,400 Closing Stock
Carriage Inwards 1,400
Wages 1,200
Add: Outstanding Wages 200 1,400
Gross Profit 39,200
1,22,400
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Q13 :
Prepare the trading and profit and loss account and balance sheet of M/s Control Device
India on December 31, 2006 from the following balance as on that date.
Account Title Debit Credit
Amount Amount
Rs Rs
Drawings and Capital 19,530 67,500
Purchase and Sales 45,000 1,12,500
Salary and Commission 25,470 1,575
Carriage 2,700
Plant and Machinery 27,000
Furniture 6,750
Opening stock 42,300
Insurance premium 2,700
Interest 7,425
Bank overdraft 24,660
Rent and Taxes 2,160
Wages 11,215
Returns 2,385 1,440
Carriage outwards 1,485
Debtors and Creditors 36,000 58,500
General expenses 6,975
Octroi 530
Investment 41,400
2,73,600 2,73,600
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Answer :
Trading Account
Dr.
Amount
Particulars Particulars
Rs
Opening Stock 42,300 Sales 1,12,500
Purchases 45,000 Less: Sales Return 2,385
Less: Purchases Return 1,440 43,560 Closing Stock
Carriage 2,700
Wages 11,215
Add: Outstanding Wages 50 11,265
Octroi 530
Gross Profit 29,760
1,30,115
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
48,710
Q14 :
The following balances appeared in the trial balance of M/s Kapil Traders as on March 31,
2006
Rs
Sundry debtors 30,500
Bad debts 500
Provision for doubtful debts 2,000
The partners of the firm agreed to records the following adjustments in the books of the
Firm: Further bad debts Rs.300. Maintain provision for bad debts 10%. Show the
following adjustments in the bad debts account, provision account, debtors account, profit
and loss account and balance sheet.
Answer :
Balance Sheet
Amount Amoun
Liabilities Assets
Rs Rs
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Debtors 30,500
Less: Further Bad Debts 300
Less: New Provision 3,020 27,1
Debtors Account
Dr. Cr.
Amount Amount
Date Particulars Date Particulars
Rs Rs
2006 2006
March 31 Balance b/d 30,500 March 31 Further Bad Debts 300
March 31 Provision for Doubtful Debts 3,020
March 31 Balance c/d 27,180
30,500 30,500
Q15 :
Prepare the bad debts account, provision for account, profit and loss account and balance
sheet from the following information as on December 31, 2005
Rs
Debtors 80,000
Bad debts 2,000
Provision for doubtful debts 5,000
Answer :
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
Rs
Bad Debts 2,000 Old Provision for Doubtful Debts
Add: Further Bad Debts 500
Add: New Provision for Bad Debts 2,385 4,885
5,000
Balance Sheet
Amount A
Liabilities Assets
Rs
Debtors 80,000
Less: Further Bad Debts 500
Less: New Provision on Debtors 2,385
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in
www.ncrtsolutions.in