1.How to type text in an input box using Selenium?
ANS: sendKeys() is the method used to type text in input boxes
2.Can Captcha be automated?
ANS: No, Selenium cannot automate Captcha. Well, the whole concept
of Captcha is to ensure that bots and automated programs don’t access
sensitive information
3. What are the different types of testing method
Ans: Unit Testing
● Integration Testing
● System Testing
● Functional Testing
● Acceptance Testing
● Smoke Testing
● Regression Testing
● Performance Testing
● Security Testing
● User Acceptance Testing
4. Which status is server error?which is bad request and which is
okay status specify
Ans-500 is server error,400 is bad request,200 is okay
5. How will you determine when to stop testing
Ans-Firstly, the testing objectives and criteria defined at the beginning of the
process should be considered. If all the objectives have been met and the predefined
criteria have been satisfied, it may be an indication to stop testing.
1. Resource constraints such as time and budget can influence the decision. If
these constraints are exceeded without significant defects being found, it
might be reasonable to conclude that further testing is unnecessary.
2. Lastly, feedback from stakeholders and end-users can provide valuable
insights on whether the system meets their expectations, helping them decide
when to stop testing
6.Does automation testing fall under the white box or black box
testing category?
Ans-Black box testing
7.What are the benefits of the page object model
Ans- A page object model (POM) is a design pattern in Selenium. It
can store all web components in an object-based system. Software
engineers use POM due to better test case management and to
reduce code errors.
In each model, there is a corresponding page class. Candidates
should know that a page class determines web elements and
methods that perform specific tasks on the webpage.
Some other benefits of a page object model include:
Increased code readability
Clean separation between tests and web elements
Reusable codes for different websites
8.What is bug life cycle?
Ans- Bug life cycle is also known as Defect life cycle. In Software
Development process, the bug has a life cycle. The bug should go through the
life cycle to be closed. Bug life cycle varies depends upon the tools (QC, JIRA
etc.,) used and the process followed in the organization
9.How would you handle the alert popups in Selenium WebDriver
Ans. String srcPage = driver.getWindowHandle();
Alert pop = driver.switchTo().alert(); // shift control to the alert popup.
pop.accept(); // click on ok button.
pop.dismiss(); // click on cancel button.
driver.switchTo().window(srcPage); // move back to the source page.
10.Scenario: You are testing an e-commerce website, and
customers are reporting issues with the checkout process. How
would you approach this problem?
Ans- I would start by checking the checkout process step by step,
looking for any UI issues, error messages, or slow loading times. I'd
also review the error logs and examine the server response times.
This will help identify the root cause of the issues and prioritize
them for resolution