Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
46 views10 pages

Electronics Mock Board

This document provides answers to various questions about electronics concepts. Some key points covered include: - Converting a Thevenin circuit to a Norton circuit involves setting the Norton resistance equal to the Thevenin resistance. - A capacitor's capacitance is defined as the ratio of the charge stored on its plates to the potential difference between them. - To forward bias a diode, the anode must be positive with respect to the cathode. - Several questions are asked about amplifier configurations, including questions about finding collector current values given resistor values, supply voltages, and biasing conditions. - Other concepts covered include flip-flops, amplifier classes, resistor markings, operational amplifiers,
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
46 views10 pages

Electronics Mock Board

This document provides answers to various questions about electronics concepts. Some key points covered include: - Converting a Thevenin circuit to a Norton circuit involves setting the Norton resistance equal to the Thevenin resistance. - A capacitor's capacitance is defined as the ratio of the charge stored on its plates to the potential difference between them. - To forward bias a diode, the anode must be positive with respect to the cathode. - Several questions are asked about amplifier configurations, including questions about finding collector current values given resistor values, supply voltages, and biasing conditions. - Other concepts covered include flip-flops, amplifier classes, resistor markings, operational amplifiers,
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 10

Electronics

1) In converting Thevenin to Norton:

Answer: Rth=Rn

2) Find the ID.

Answer: 3.11 mA

3) The capacitance of a capacitor is the ratio

Answer: charge to potential difference between plates

4) To forward bias a diode,

Answer: the anode must be positive with respect to its cathode

5) A VD bias amplifier has an R1=39kΩ, R2=3.9kΩ, RC=10kΩ, RE=1.5kΩ,


VCC=22V and a beta of 50. Find the IC.

Answer: 0.81 mA

6) Is a fundamental digital circuit whose output is either 0 or 1 and is called a


bistable multivibrator

Answer: flip-flop

7) Which of the following amplifier class has a conduction angle of less than 180
deg?

Answer: class C

8) A chip resistor is marked 394. Its resistance value is

Answer: 390 000

9) Which of the following flip-flops has an invalid output state?

Answer: S-R - FF

10)At a frequency below resonance, the voltage ________ the current.

Answer: Lags

11)The voltage across the branch is equal to the sum of all the branch currents over
the sum of all the branch conductance in parallel circuit.
Answer: Millman’s

12)A device consisting of two identical SUS structures arranged in antiparallel but
have only one gate used only for external synchronization or for proper biasing.

Answer: SBS

13)A device that is useful in circuits that uses a higher frequency of up to 100 kHz,
and it is used in place of a typical SCR that provides a greater degree of control
at the higher frequencies

Answer: GTO

14)Who among the following invented the transistor?

Answer: All of the choices

15)A fixed bias amplifier has an RB=240kΩ, RC=2.2kΩ, VCC=12V and a beta of 50.
Find the VC.

Answer: 6.83V

16)An ideal current source has

Answer: Zero internal resistance

17)A special inverter circuit that takes the dc voltage and converts it to a variety of
other dc voltages

Answer: Converter

18)With negative feedback in a closed loop control system, the system sensitivity to
parameter variation:

Answer: Decreases

19)The smaller the capacitance on a DC series RC circuit with the same value of the
charging and discharging resistance

Answer: the faster the capacitor discharges

20)In a N channel JFET, VGS must be:

Answer: A reverse bias voltage

21)Kirchoff’s Voltage Law states that:


Answer: the algebraic sum of the voltage sources and IR voltage drops in any
closed path must be total to zero

22)A free-running multivibrator

Answer: Astable

23)An amplifier with a gain of -500 and a feedback of β=-0.1 has a gain change of
15% due to temperature. Calculate the change in gain of the feedback amplifier.

Answer: 0.3%

24)A temperature sensing device that generates an electrical voltage when it is


heated.

Answer: Thermocouple

25)A logic gate with output equal to high when the two inputs are not the same

Answer: Exclusive OR

26)The condition where inductive and capacitive reactance are equal.

Answer: Resonance

27)At the 1st time constant charging of a capacitor that is initially uncharge, the
voltage across the capacitor is _______ of the maximum voltage.

Answer: 63.2%

28)Amplifier classes represent the amount of the output signal varies over one cycle
of operation for ________ of input signal.

Answer: full cycle

29)Find the phase of an AC wave where the peak of 8V reaches 6V the second time
starting from zero degrees.

Answer: 48.59 degrees

30)In a self-bias JFET, the VDD=20V RD=3.3kΩ, RG=1MΩ, RS=1kΩ, IDss=8mA and
a Vp=-6V. Find the VS.

Answer: 2.6V

31)Find the form factor of an AC sine wave with a maximum voltage of 5V


Answer: 1.11

32)How many bits are needed to represent a decimal number 111?

Answer: 7

33)In closed loop control system, what is the sensitivity of the gain of the overall
system, which M to the variation in G?

Answer: 1/1+GH

34)Ideally, an Op Amp has ________ input impedance,

Answer: Infinite ohms

35)Given the transfer function of a given system H(s)=(S+4)/(S2+4S+4), determine


the number of poles (P) and zero (Z)

Answer: P=2, Z=1

36)The strategy used by the control system designer to improve system dynamic
performance through the addition of dynamic elements in order to mitigate some
of the undesirable features of the control elements present in the system.

Answer: Control system compensation

37)Which of the following is exhibited by Root locus diagrams?

Answer: The poled of the transfer function for a set of parameter values

38)In root locus plot different roots have the same

Answer: Gain

39)In a temperature control system, what conversion in signal takes place?

Answer: Analog to Digital

40)If one branch of a parallel circuit opens, the total current, IT,

Answer: decreases

41)A P-type semiconductor has an overall _________ charge.

Answer: Neutral

42)123.456 is equivalent to
Answer: 303.3034

43)A simple way to make a High Pass Filter is to put a/n _______ in parallel with the
load.

Answer: Capacitor

44)Find the instantaneous value of an AC voltage having maximum value of 5V at


30 degrees

Answer: 3.8V

45)Which is an example of bistable multivibrator?

Answer: Flip-Flop

46)Which of the following has the smallest physical size?

Answer: Surface-mounted resistors

47)For a J-K flip-flops with a 1 input for both J and K, the output is _______ with
respect to the present state

Answer: not the same

48)The transfer function of a P-I controller is

Answer: Kp+Ki/s

49)The capacitor behave like a/n __________ in DC steady state.

Answer: open

50)A two-input OR gate can be represented by how many NAND gates?

Answer: 3

51)A flip-flop whose output changes state every time a clock pulse occurs.

Answer: T flip-flop

52)Compensator is an electrical network which produces phase lag at one frequency


region and phase lead at other frequency region.

Answer: Lag-lead

53)Determine IE.
Answer:?

54)An effect that reduces the possibility of accidental triggering of the SCS.

Answer: Rate effect

55)Which of the following in a four-layer-diode with an anode gate and a cathode


gate?

Answer: SCR

56)In a series RLC circuit with an AC source, the current _______ the voltage.

Answer: any of the above

57)A control system with capacitive noise, is likely to suffer from which of the
following?

Answer: Saturation in amplifying stages

58)Direct pressure of tools such as drill bits or infilling cutters and indicate when
they are rusting or broken.

Answer:?

59)Which of the following is the mean of all instantaneous values for one alternation
of an AC wave?

Answer: Average value

60)How many 3-input AND gate are there in a 14-pin IC?

Answer:3

61)In a series RC circuit with an AC source, the maximum difference between


current and voltage is:

Answer: close to 90 degrees but cannot be 90 degrees

62) At cut-off, so increase in the reverse voltage at the BE junction will ______ IC.

Answer: not affect

63)A D-MOSFET has the following characteristics: IDSS=10mA and VGS(off)=-4V.


Calculate the drain current, ID, for VGS=-2V.

Answer: 22.5mA
64)To apply the superposition theorem, all components must be

Answer: Both linear and bilateral

65)A diode is a

Answer: both “unidirectional device” and “non linear device”

66)An Amplifier feedback used to decrease the gain

Answer: negative feedback

67)In general, a capacitor is a component that is

Answer: store an electric charge

68)If A=0, B=0, C=1, D=1, and E=1; what is X if X = [D+(A+B)C]E

Answer:1

69)At cut-off, Ic is equal to:

Answer:0A

70)A VD amplifier has an R1=39kΩ, R2=3.9kΩ, RC=10kΩ, RE=1.5kΩ, VCC=22V and


a beta of 50. Find IC if beta is increased to 100.

Answer: 0.84 mA

71)At saturation, an increase in IB will _______ IC.

Answer: not affect

72)An ideal voltage source and an internal resistance is an example of the

Answer: Ideal approximation

73)Norton’s theorem replaces a complicated circuit facing a load by an

Answer: ideal current source and parallel resistor

74)Laws are proved by

Answer: Experiment

75)A control system has G(s)H(s)=K/[s(s+4)(s2+4s+20)(0<K)< ]. What is the


number of breakaway points in the root locus diagram?
Answer: three

76)Sampling is necessary ________

Answer: where high accuracy is required

77)Which of the following is a unit of energy?

Answer: watt-hour

78)Solve for the voltage drop across 30 ohm as shown in the figure:

Answer:5.18V

79)In an N-channel D-MOSFET, if the VGS is positive, IG.

Answer:zero

80)A p-type semiconductor is a semiconductor doped with

Answer: trivalent impurity atoms

81)Determine VC.

Answer:?

82)A voltage of 120 V is applied across two resistors, R1 and R2, in series. If the
voltage R2 equals 90 V, how much is the voltage across R1?

Answer:30 V

83)A depletion-type MOSFET is a

Answer: Normally ON device

84)Given the transfer function of a given system H(s)=(s+4)/(s2+4s+4), determine


the value of pole (P) and zero (Z).

Answer: P: -2, Z: -4

85)In voltage-shunt feedback, the Zif and Zof:

Answer: increases, decreases

86)Given the transfer function of a given system H(s)=(s+4)/(s2+4s+4), the status


of the damping factor is?
Answer: critically dumped

87)A machine-readable with a symbol that may contain letters, numbers, or symbols
to identify the product.

Answer: Barcode

88)To avoid damaging MOSFETs a during handling,

Answer: all of the choices

89)If the voltage at the collector is 0V and the VB is 0.7V, the NPN transistor’s BC
junction is:

Answer: forward biased

90)A coil of inductance 0.12H and resistance 3kΩ is connected in parallel with
0.02µF capacitor and is supplied at 40V at a frequency of 5kHz. Determine the
source power.

Answer: 206.7 mW

91)The equivalent series resistance of a capacitor should ideally be

Answer: zero

92)The light that travels through the fiber optic system must be sent from a
transmitter which is a ________ device that can send an optical signal up to
distances of 10000 m at data rates of 1000 Mbaud.

Answer: Ga Al As

93)The first time a P-type is joined with the N-type in a PN junction diode, a
depletion region is formed near the PN junction. Why is it called the depletion
region?

Answer: A P-type is depleted with holes near the junction

94)A feedback connection where the output is Io and the feedback is signal is Vf.

Answer: voltage series

95)In a D-MOSFET, ID is ________ at VGS=0V,

Answer: IDSS
96)The sum of two quinary numbers 342.43 and 421.13 is

Answer: 1314.11

97)The greater the value of R in a series with L, the ________ will the current rise
to DC steady state after the closing of the switch.

Answer: slower

98)A transformer cannot be used to

Answer: step up or down a dc voltage

99)Which of the following is directly proportional to capacitance?

Answer: Area of the plates

100) Find ID.

Answer: 3.8 mA

You might also like