Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
913 views35 pages

Az 900

This document contains sample questions and answers for the Microsoft Azure Fundamentals certification exam (AZ-900). It includes 554 total questions organized across 4 topics. The questions cover topics such as Azure virtual machines, virtual networks, load balancers, and other Azure services. Sample questions are multiple choice and involve selecting the most accurate or appropriate answer based on scenarios and explanations provided.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
913 views35 pages

Az 900

This document contains sample questions and answers for the Microsoft Azure Fundamentals certification exam (AZ-900). It includes 554 total questions organized across 4 topics. The questions cover topics such as Azure virtual machines, virtual networks, load balancers, and other Azure services. Sample questions are multiple choice and involve selecting the most accurate or appropriate answer based on scenarios and explanations provided.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 35

Microsoft

AZ-900
Microsoft Azure Fundamentals
QUESTION & ANSWERS

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Topics Number of Questions
Topic 1 157
Topic 2 122
Topic 3 208
Topic 4 67
Total 554

Topic 1

QUESTION: 1

You have an Azure environment that contains multiple Azure virtual machines.You plan to implement a
solution that enables the client computers on your on-premises network to communicate to the Azure virtual
machines.You need to recommend which Azure resources must be created for the planned solution.Which
two Azure resources should you include in the recommendation? Each correct answer presents part of the
solution.NOTE: Each correct selection is worth one point.

Option A : a virtual network gateway

Option B : a load balancer

Option C : an application gateway

Option D : a virtual network

Option E : a gateway subnet

Correct Answer: A

Explanation/Reference:

To implement a solution that enables the client computers on your on-premises network to communicate to the Azure virtual

machines, you need to configure a VPN (Virtual Private Network) to connect the on-premises network to the Azure virtual

network.

The Azure VPN device is known as a Virtual Network Gateway. The virtual network gateway needs to be located in a dedicated

subnet in the Azure virtual network. This dedicated subnet is known as a gateway subnet and must be named

'GatewaySubnet'.

Note: a virtual network (answer D) is also required. However, as we already have virtual machines deployed in a Azure, we can

assume that the virtual network is already in place.

https://docs.microsoft.com/en-us/office365/enterprise/connect-an-on-premises-network-to-a-microsoft-azure-virtual-network

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 2

A team of developers at your company plans to deploy, and then remove, 50 customized virtual machines
each week. Thirty of the virtual machines run Windows Server 2016 and 20 of the virtual machines run
Ubuntu Linux.You need to recommend which Azure service will minimize the administrative effort required to
deploy and remove the virtual machines.What should you recommend?

Option A : Azure virtual machine scale sets

Option B : Microsoft Managed Desktop

Option C : Azure DevTest Labs

Option D : Azure Reserved Virtual Machine (VM) Instances

Correct Answer: C

Explanation/Reference:

DevTest Labs creates labs consisting of pre-configured bases or Azure Resource Manager templates. By using DevTest Labs,

you can test the latest versions of your applications by doing the following tasks: Quickly provision Windows and Linux

environments by using reusable templates and artifacts.

Easily integrate your deployment pipeline with DevTest Labs to provision on-demand environments.

Scale up your load testing by provisioning multiple test agents and create pre-provisioned environments for training and demos

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/lab-services/devtest-lab-overview

QUESTION: 3

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.NOTE: Each
correct selection is worth one point.

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Answer :

QUESTION: 4

You have an on-premises application that sends email notifications automatically based on a rule.You plan to
migrate the application to Azure.You need to recommend a serverless computing solution for the
application.What should you include in the recommendation?

Option A : a logic app

Option B : a server image in Azure Marketplace

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Option C : an API app

Option D : a web app

Correct Answer: A

Explanation/Reference:

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/logic-apps/tutorial-process-email-attachments-workflow

QUESTION: 5

Note: This question is part of a series of questions that present the same scenario. Each question in the
series contains a unique solution that might meet the stated goals. Some question sets might have more
than one correct solution, while others might not have a correct solution.After you answer a question in this
section, you will NOT be able to return to it. As a result, these questions will not appear in the review
screen.Your Azure environment contains multiple Azure virtual machines.You need to ensure that a virtual
machine named VM1 is accessible from the Internet over HTTP.Solution: You modify an Azure Traffic
Manager profile.Does this meet the goal?

Option A : Yes

Option B : No

Correct Answer: B

QUESTION: 6

Note: This question is part of a series of questions that present the same scenario. Each question in the
series contains a unique solution that might meet the stated goals. Some question sets might have more
than one correct solution, while others might not have a correct solution.After you answer a question in this
section, you will NOT be able to return to it. As a result, these questions will not appear in the review
screen.You have an Azure subscription named Subscription1. You sign in to the Azure portal and create a
resource group named RG1.From Azure documentation, you have the following command that creates a
virtual machine named VM1.az vm create --resource-group RG1 --name VM1 -- imageUbuntuLTS --generate-
ssh-keysYou need to create VM1 in Subscription1 by using the command.Solution: From a computer that
runs Windows 10, install Azure CLI. From a command prompt, sign in to Azure and then run the
command.Does this meet the goal?

Option A : Yes

Option B : No

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Correct Answer: B

QUESTION: 7

This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct.An organization that
hosts its infrastructure in a private cloud can decommission its data center.Instructions: Review the
underlined text. If it makes the statement correct, select ''No change is needed''. If the statement is
incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

Option A : No change is needed.

Option B : in a hybrid cloud

Option C : in the public cloud

Option D : on a Hyper-V host

Correct Answer: C

Explanation/Reference:

A private cloud is hosted in your datacenter. Therefore, you cannot close your datacenter if you are using a private cloud.

A public cloud is hosted externally, for example, in Microsoft Azure. An organization that hosts its infrastructure in a public

cloud can close its data center.

Public cloud is the most common deployment model. In this case, you have no local hardware to manage or keep up-to-date

everything runs on your cloud provider's hardware.

Microsoft Azure is an example of a public cloud provider.

In a private cloud, you create a cloud environment in your own datacenter and provide self-service access to compute

resources to users in your organization.

This offers a simulation of a public cloud to your users, but you remain completely responsible for the purchase and

maintenance of the hardware and software services you provide.

https://docs.microsoft.com/en-gb/learn/modules/principles-cloud-computing/4-cloud-deployment-models

QUESTION: 8

Your company has several business units.Each business unit requires 20 different Azure resources for daily
operation. All the business units require the same type of Azure resources.You need to recommend a solution
to automate the creation of the Azure resources.What should you include in the recommendations?

Option A : Azure Resource Manager templates

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Option B : virtual machine scale sets

Option C : the Azure API Management service

Option D : management groups

Correct Answer: A

Explanation/Reference:

You can use Azure Resource Manager templates to automate the creation of the Azure resources. Deploying resource through

templates is known as 'Infrastructure as code'.

To implement infrastructure as code for your Azure solutions, use Azure Resource Manager templates. The template is a

JavaScript Object Notation (JSON) file that defines the infrastructure and configuration for your project. The template uses

declarative syntax, which lets you state what you intend to deploy without having to write the sequence of programming

commands to create it. In the template, you specify the resources to deploy and the properties for those resources.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/azure-resource-manager/templates/overview

QUESTION: 9

This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct.You plan to deploy
20 virtual machines to an Azure environment. To ensure that a virtual machine named VM1 cannot connect
to the other virtual machines, VM1 must be deployed to a separate virtual network.Instructions: Review the
underlined text. If it makes the statement correct, select ''No change is needed''. If the statement is
incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

Option A : No change is needed

Option B : run a different operating system than the other virtual machines

Option C : be deployed to a separate resource group

Option D : have two network interfaces

Correct Answer: A

QUESTION: 10

This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct.If a resource group
named RG1 has a delete lock, only a member of the global administrators group can delete RG1.Instructions:
Review the underlined text If it makes the statement correct, select 'No change is needed.' If the statement
is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Option A : No change is needed.

Option B : the delete lock must be removed before an administrator

Option C : an Azure policy must be modified before an administrator

Option D : an Azure tag must be added before an administrator

Correct Answer: B,C

QUESTION: 11

This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct.When you are
implementing a software as a service (SaaS) solution, you are responsible for configuring high
availability.Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select ''No change is
needed''. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

Option A : No change is needed.

Option B : defining scalability rules

Option C : installing the SaaS solution

Option D : configuring the SaaS solution

Correct Answer: D

QUESTION: 12

Several support engineers plan to manage Azure by using the computers shown in the following table:

You need to identify which Azure management tools can be used from each computer.What should you
identify for each computer? To answer, select the appropriate options in the answer area.NOTE: Each correct

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
selection is worth one point.

Answer :

Explanation/Reference:

https://buildazure.com/2016/08/18/powershell-now-open-source-and-cross-platform-linux-macos-windows/

QUESTION: 13

Note: This question is part of a series of questions that present the same scenario. Each question in the
series contains a unique solution that might meet the stated goals. Some question sets might have more
than one correct solution, while others might not have a correct solution.After you answer a question in this
section, you will NOT be able to return to it. As a result, these questions will not appear in the review
screen.Your company plans to purchase Azure.The company's support policy states that the Azure
environment must provide an option to access support engineers by phone or email. You need to

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
recommend which support plan meets the support policy requirement.Solution: Recommend a Premier
support plan.Does this meet the goal?

Option A : Yes

Option B : No

Correct Answer: A

Explanation/Reference:

The Standard, Professional Direct, and Premier support plans have technical support for engineers via email and phone.

https://azure.microsoft.com/en-gb/support/plans/

QUESTION: 14

Note: This question is part of a series of questions that present the same scenario. Each question in the
series contains a unique solution that might meet the stated goals. Some question sets might have more
than one correct solution, while others might not have a correct solution.After you answer a question in this
section, you will NOT be able to return to it. As a result, these questions will not appear in the review
screen.Your company plans to purchase Azure.The company's support policy states that the Azure
environment must provide an option to access support engineers by phone or email. You need to
recommend which support plan meets the support policy requirement.Solution: Recommend a Standard
support plan.Does this meet the goal?

Option A : Yes

Option B : No

Correct Answer: A

Explanation/Reference:

The Standard, Professional Direct, and Premier support plans have technical support for engineers via email and phone.

https://azure.microsoft.com/en-gb/support/plans/

Topic 2

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 15

Match the cloud model to the correct advantage.Instructions: To answer, drag the appropriate cloud model
from the column on the left to its advantage on the right. Each cloud model may be used once, more than
once, or not at all.NOTE: Each correct match is worth one point

Answer :

QUESTION: 16

What should you use to evaluate whether your company's Azure environment meets regulatory
requirements?

Option A : Azure Security Center

Option B : Azure Advisor

Option C : Azure Service Health

Option D : Azure Knowledge Center

Correct Answer: A

QUESTION: 17

You plan to deploy several Azure virtual machines.You need to ensure that the services running on the
virtual machines are available if a single data center fails.Solution: You deploy the virtual machines to a scale
set. Does this meet the goal?

Option A : Yes

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Option B : No

Correct Answer: B

Explanation/Reference:

Azure virtual machine scale sets let you create and manage a group of load balanced VMs. The number of VM instances can

automatically increase or decrease in response to demand or a defined schedule. Scale sets provide high availability to your

applications, and allow you to centrally manage, configure, and update many VMs.

Virtual machines in a scale set can be deployed across multiple update domains and fault domains to maximize availability and

resilience to outages due to data center outages, and planned or unplanned maintenance events.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/virtual-machine-scale-sets/availability

QUESTION: 18

This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct.You have an
application that is comprised of an Azure web app that has a Service Level Agreement (SLA) of 99.95 percent
and an Azure SQL database that has an SLA of 99.99 percent.The composite SLA for the application is the
product of both SLAs. which equals 99.94 percent.Instructions: Review the underlined text. If it makes the
statement correct, select 'No change is needed.' If the statement is incorrect, select the answer choice that
makes the statement correct.

Option A : No change is needed.

Option B : the lowest SLA associated to the application, which is 99.95 percent

Option C : the highest SLA associated to the application, which is 99.99 percent

Option D : the difference between the two SLAs, which is 0.05 percent

Correct Answer: A

QUESTION: 19

For each of the following statements, select Yes if the statement is true, Otherwise, select No.NOTE: Each
correct match is worth one point.

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Answer :

QUESTION: 20

This question requires that you evaluate the underlined BOLD text to determine if it is correct.You can use
Advisor recommendations in Azure to send email alerts when the cost of the current billing period for an
Azure subscription exceeds a specified limit.Instructions: Review the underlined text. If it makes the
statement correct, select ''No change is needed.'' If the statement is incorrect, select the answer choice that
makes the statement correct.

Option A : No change is needed.

Option B : Access control (IAM)

Option C : Budget alerts

Option D : Compliance

Correct Answer: C

Explanation/Reference:

Budget alerts notify you when spending, based on usage or cost, reaches or exceeds the amount defined in the alert condition

of the budget. Cost Management budgets are created using the Azure portal or the Azure Consumption API.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/cost-management-billing/costs/cost-mgt-alerts-monitor-usage-spending

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 21

Your company has an Azure subscription that contains the following unused resources:* 20 user accounts in
Azure Active Directory (Azure AD* Five groups in Azure AD* 10 public IP addresses* 10 network interfacesYou
need to reduce the Azure costs for the company.Which unused resources should you remove?

Option A : the user accounts

Option B : the network interfaces

Option C : the public IP addresses

Option D : the groups

Correct Answer: C

Explanation/Reference:

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/advisor/advisor-cost-recommendations

QUESTION: 22

To complete the sentence, select the appropriate option in the answer area.

Answer :

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 23

Which service provides serverless computing in Azure?

Option A : Azure Virtual Machines

Option B : Azure Container instances

Option C : Azure Functions

Option D : Azure storage account

Correct Answer: C

QUESTION: 24

An Azure administrator plans to run a PowerShell script that creates Azure resources. You need to
recommend which computer configuration to use to run the script.Which three computers can run the script?
Each correct answer presents a complete solutionNOTE: Each correct selection is worth one point.

Option A : a computer that runs macOS and has PowerShell Core 6.0 installed

Option B : a computer that runs Windows 10 and has the Azure PowerShell module installed

Option C : a computer that runs Chrome OS and uses Azure Cloud Shell

Option D : a computer that runs Linux and has the Azure CLI tools installed

Correct Answer: A,B,C

QUESTION: 25

This question requires that you evaluate the Bold text to determine if it is correct.If Microsoft plans to end
support for an Azure service that does NOT have a successor service, Microsoft will provide notification at
least 12 months before.Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select ''No
change is needed''. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

Option A : No change is needed.

Option B : 6 months

Option C : 90 days

Option D : 30 days

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Correct Answer: A

Explanation/Reference:

https://support.microsoft.com/en-us/help/30881

QUESTION: 26

To complete the sentence, select the appropriate option in the answer area.

Answer :

Topic 3

Exam Pool C (NEW)

QUESTION: 27

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.NOTE: Each
correct selection is worth one point.

Answer :

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 28

You have an Azure environment that contains 10 virtual networks and 100 virtual machines.You need to limit
the inbound traffic to all the Azure virtual networks.What should you create?

Option A :
one Azure firewall

Option B : 10 Azure ExpressRoute circuits

Option C : 10 virtual network gateways

Option D : one application security group (ASG)

Correct Answer: A

QUESTION: 29

You need to be notified when Microsoft plans to perform maintenance that can affect the resources deployed
to an Azure subscription.What should you use?

Option A : Azure Monitor

Option B : Azure Service Health

Option C : Azure Advisor

Option D : Microsoft Trust Center

Correct Answer: B

Explanation/Reference:

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Azure Service Health provides a personalized view of the health of the Azure services and regions you're using. This is the best

place to look for service impacting communications about outages, planned maintenance activities, and other health advisories

because the authenticated Service Health experience knows which services and resources you currently use.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/service-health/overview

QUESTION: 30

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.NOTE: Each
correct selection is worth one point.

Answer :

QUESTION: 31

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No. NOTE: Each
correct selection is worth one point.

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Answer :

Explanation/Reference:

QUESTION: 32

To save on the costs of an unused Azure virtual machine that runs Windows 10, you should
(__________________________________________________)

Answer :

select Stop for the virtual machine from the Azure portal.

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 33

Select the answer that correctly completes the sentence.

Answer :

Explanation/Reference:

QUESTION: 34

Match the Azure governance feature to the correct description.Instructions: To answer, drag the appropriate
feature from the column on the left to its description on the right. Each feature may be used once, more than
once, or not at all.NOTE: Each correct match is worth one point.

Answer :

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 35

What provides a unified way to project and manage non-Azure resources in Azure Resource Manager (ARM)?

Option A :

Azure Arc

Option B :

Azure AD Connect

Option C :

Azure Migrate

Option D :

Azure Front Door

Correct Answer: A

QUESTION: 36

Requiring a user to enter a password and answer a security question when signing-in to Azure Active
Directory (Azure AD) is an example of (____________________________)

Answer :

multi-factor authentication (MFA).

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 37

Who can use the Azure Total Cost of Ownership (TCO) calculator?

Option A : owners for an Azure subscription only

Option B : all users who have an account in Azure Active Directory (Azure AD) that is linked to an Azure
subscription only

Option C : anyone

Option D : billing readers for an Azure subscription only

Correct Answer: C

QUESTION: 38

Select the answer that correctly completes the sentence.

Answer :

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 39

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.NOTE: Each
correct selection is worth one point.

Answer :

QUESTION: 40

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No. NOTE; Each
correct selection is worth one point.

Answer :

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 41

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No. NOTE:
Eachcorrect selection is worth one point.

Answer :

Explanation/Reference:

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 42

You need to create a new Azure file share.What should you use? To answer, select the service in the answer
areaNOTE: Each correct selection is worth one point.

Answer :

QUESTION: 43

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No. NOTE; Each
connect selection is worth one point.

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Answer :

QUESTION: 44

You need to start Azure Cloud Shell. What should you use?

Option A : the Azure portal

Option B : Azure Command-Line Interface (CLI)

Option C : Azure PowerShell

Option D : an Azure Resource Manager (ARM) template

Correct Answer: A

QUESTION: 45

For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select Mo. NOTE: Each
correct selection is worth one point.

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Answer :

Explanation/Reference:

QUESTION: 46

Your company has an Azure subscription that contains several resources.You need to identify which
department is responsible for the cost of each resource.What should you use?

Option A : tags

Option B : alerts

Option C : budgets

Correct Answer: C

Topic 4

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Mix Questions

QUESTION: 47

What feature of a system makes it elastic?

Option A :

The ability to withstand denial of service attacks

Option B :

The ability to heal itself after a crash

Option C :

The ability of it to add and reduce capacity based on actual demand

Option D :

The ability of it to stay up (available) while updates are being made to the system

Correct Answer: C

Explanation/Reference:

Elasticity - the ability of a system to automatically grow when maximum capacity is reached, and automatically shrink to

minimize waste

For more info: https://azure.microsoft.com/en-us/overview/what-is-elastic-computing/

QUESTION: 48

Where do you go within the Azure Portal to find all of the third-party virtual machines and other offers?

Option A :

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Choose an image when creating a VM

Option B :

Bing

Option C :

Azure mobile app

Option D :

Azure Marketplace

Correct Answer: D

Explanation/Reference:

Azure Marketplace contains thousands of services you can rent within the cloud

For more info: https://azuremarketplace.microsoft.com/en-us

QUESTION: 49

Which feature within Azure collects all of the logs from various resources into a central dashboard, where
you can run queries, view graphs, and create alerts on certain events?

Option A :

Storage Account or Event Hub

Option B :

Azure Security Center

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Option C :

Azure Monitor

Option D :

Azure Portal Dashboard

Correct Answer: C

Explanation/Reference:

Azure Monitor - a centralized dashboard that collects all the logs, metrics and events from your resources< br >For more info:

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/azure-monitor/overview< /a >

QUESTION: 50

Which of the following Azure Resources are required in order to have a virtual machine? Only choose
services that are required, not ones that are optional.

Option A :

Public IP Address

Option B :

Storage Account

Option C :

Virtual Network

Option D :

Network Interface Card (NIC)

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Correct Answer: B,C,D

Explanation/Reference:

A virtual machine needs a network card, storage and a virtual network. It does not need a public IP address. In fact, most Azure

VMs are private and are not accessible from the Internet.

QUESTION: 51

What are the two features that Azure AD provides? Choose two.

Option A :

Functions

Option B :

Application management

Option C :

Logs Analytics

Option D :

Azure DDoS Protection

Option E :

Authentication

Option F :

Logic Apps

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Correct Answer: B,E

Explanation/Reference:

Azure AD provides many features, but only the two are listed.

Reference: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/fundamentals/active-directory-whatis

QUESTION: 52

Which of the following are factors in Total Cost of Ownership? Choose all that apply.

Option A :

Salary costs of employees managing the servers

Option B :

Cost of electricity

Option C :

Cost to access the Internet

Option D :

Real estate costs

Correct Answer: A,B,C,D

Explanation/Reference:

All of the above. The total cost of running a server includes not only the cost of the machine (hardware), and the software, but

also the costs of hosting that machine including electricity, real estate, Internet, and salaries of the employees needed to

manage the machine.

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
QUESTION: 53

What benefit does Availability Sets provide when it comes to virtual machines in Azure?

Option A :

Physically and logically separates virtual machines so that if one goes down, the others do not go down.

Option B :

Can manage groups of virtual machines as one unit.

Option C :

Allows you to monitor VM capacity and send alerts to the operations team.

Option D :

Keeps virtual machines close together, for the fastest communication between them.

Correct Answer: A

Explanation/Reference:

Availability Sets allow you to tell Azure which virtual machines are identical, so that Azure will keep them apart physically

inside the datacenter. This helps when there are either expected or unexpected downtime, by increasing the chances that one

issue does not affect all VMs in a single Availability Set.

QUESTION: 54

What Azure resource allows you to evenly split traffic coming in and direct it to several identical virtual
machines to do the work and respond to the request?

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Option A :

Azure Logic Apps

Option B :

Virtual Network

Option C :

Azure App Services

Option D :

Load Balancer or Application Gateway

Correct Answer: D

Explanation/Reference:

This is the core feature of either a Load Balancer or Application Gateway

For more info: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/architecture/guide/technology-choices/load-balancing-overview< /a >

QUESTION: 55

Which Azure AD licenses (select two) are made available through Azure?

Option A :

Office 365

Option B :

Basic

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html
Option C :

Business Tier 1

Option D :

Enterprise Tier 2

Option E :

Azure Active Directory Free

Correct Answer: A,E

Explanation/Reference:

Azure Active Directory provides the following licenses: Free, Office 365, Premium P1, and Premium P2.< br >For more info:

Azure Active Directory Pricing | Microsoft Security< /a >

https://www.certsexpert.com/AZ-900-pdf-questions.html

You might also like