Table of Content
01. Implement Debounce - Easy
//// Asked in Meta, Google, Flipkart, IBM, MakeMyTrip
Solution:
https://leetcode.com/problems/debounce/description/
02. Implement Throttle - Medium
//// Asked in Google, Meta, Tekion
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-basic-throttle
https://bigfrontend.dev/problem/implement-throttle-with-leading-and-trailing-
option
03. Implement Currying - Easy
//// Asked in Intuit, Tekion, Adobe, MakeMyTrip, Jio, Paytm
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-curry
04. Implement Currying with Placeholders - Medium
//// Asked in Amazon, Flipkart, Yandex, Xiaomi, Vimeo, Gojek, Zeta
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-curry-with-placeholder
05. Deep Flatten I - Medium
//// Asked in Roblox, Disney+ Hotstar, Rippling
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Array-prototype.flat
06. Deep Flatten II - Medium
//// Asked in CoinSwitch
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Array-prototype.flat
07. Deep Flatten III - Easy
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Array-prototype.flat
08. Deep Flatten IV - Hard
//// Asked in Meta, TikTok, Google, Apple, Yandex, Flipkart
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Array-prototype.flat
09. Negative Indexing in Arrays (Proxies) - Medium
Solution:
https://medium.com/uncaught-exception/javascript-array-negative-index-us
ing-proxies-ed096dc84416
10. Implement a Pipe Method - Easy
//// Asked in Adobe
Solution:
https://dev.to/moayad523/implementing-the-pipe-function-in-javascript-im9
11. Implement Auto-retry Promises - Medium
//// Asked in Amazon, Flipkart, Adobe, Paypal, Swiggy
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/retry-promise-on-rejection
12. Implement Promise All- Medium
//// Asked in TikTok, Lyft, Snapchat, Disney+ Hotstar, MakeMyTrip, Jio,
MindTickle, Zepto
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Promise-all
13. Implement Promise.allSettled - Medium
//// Asked in Tekion, Adobe
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Promise-allSettled
14. Implement Promise.any - Medium
//// Asked in Zepto
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Promise-any
15. Implement Promise.race - Easy
//// Asked in Yandex
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Promise-race
16. Implement Promise.finally - Medium
//// Asked in Google
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Promise-prototype-finally
17. Implement Custom Javascript Promises - Super Hard
//// Asked in Amazon, Airbnb, Tekion, Cars24
Solution
https://bigfrontend.dev/problem/create-your-own-Promise
18. Throttling Promises by Batching - Medium
Solution
https://bigfrontend.dev/problem/throttle-Promises
19. Implement Custom Deep Equal - Hard
//// Asked in Google, Tekion
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-deep-equal-isEqual
20. Implement Custom Object.assign - Medium
//// Asked in ServiceNow, Flipkart
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-object-assign
21. Implement Custom JSON.stringify - Hard
//// Asked in Meta
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-JSON-stringify
22. Implement Custom JSON.parse - Super Hard
//// Asked in Meta
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-JSON-parse
23. Implement Custom JSON.parse - Super Hard
//// Asked in Meta
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-JSON
24. Implement Custom lodash _.get() - Medium
//// Asked in TikTok, Amazon, Quizizz, MindTickle
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-lodash-get
25. Implement Custom lodash _.set() - Medium
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/lodash-set
26. Implement Custom lodash _.omit() - Medium
Solution:
27. Implement Custom String Tokenizer - Medium
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/create-a-tokenizer
28. Implement Custom setTimeout - Medium
//// Asked in Swiggy, Disney+ Hotstar
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/create-a-fake-timer
29. Implement Custom setInterval - Medium
//// Asked in Meta, TikTok, Swiggy
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/create-an-interval
https://bigfrontend.dev/problem/create-a-fake-timer-setInterval
30. Implement Custom clearAllTimers - Easy
//// Asked in Meta
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-clearAllTimeout
31. Implement Custom Event Emitter - Medium
//// Asked in Meta, Flipkart, Adobe, Jio, Tekion
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/create-an-Event-Emitter
32. Implement Custom Browser History - Medium
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/create-a-browser-history
33. Implement Custom lodash _.chunk() - Medium
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-lodash-chunk
34. Implement Custom Deep Clone - Medium
//// Asked in Adobe, Tekion, Navi
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/create-cloneDeep
35. Promisify the Async Callbacks - Easy
//// Asked in Amazon
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/promisify
36. Implement 'N' async tasks in Series - Hard
//// Asked in Jio, MakeMyTrip, Tekion
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-async-helper-sequence
37. Implement 'N' async tasks in Parallel - Medium
//// Asked in Zepto, Paytm, BookMyShow
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-async-helper-parallel
38. Implement 'N' async tasks in Race - Easy
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-async-helper-race
39. Implement Custom Object.is() method - Easy
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Object.is
40. Implement Custom lodash _.partial() - Medium
//// Asked in Meesho
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-partial
41. Implement Custom lodash _.once() - Medium
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-once
42. Implement Custom trim() operation - Medium
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-String-prototype-trim
43. Implement Custom reduce() method - Medium
//// Asked in Amazon, Apple, Expedia, Paytm, ByteLearn
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-Array-prototype-reduce
44. Implement Custom lodash _.memoize() - Medium
//// Asked in Meta, Intuit, Gameskraft
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-memoizeOne
45. Implement Custom memoizeLast() method - Medium
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/implement-general-memoization-function
46. Implement Custom call() method - Medium
//// Asked in Meesho
Solution:
https://bigfrontend.dev/problem/create-call-method
47. Implement Custom apply() method - Medium
48. Implement Custom bind() method - Medium
//// Asked in Rippling, Flipkart, BookMyShow
49. Implement Custom React "classnames" library - Medium
//// Asked in Meta
50. Implement Custom Redux used "Immer" library - Medium
51. Implement Custom Virtual DOM - I (Serialize) - Hard
//// Asked in Meta
52. Implement Custom Virtual DOM - II (Deserialize) - Medium
//// Asked in Meta
53. Implement Memoize/Cache identical API calls - Hard
//// Asked in Facebook