1.
Cloud computing is a natural evolution of the extensive adoption of ___, service-
oriented architecture, autonomic and utility computing.
A) virtualization
B) utility
C) non-virtualized
D) distributed
Show Answer
Answer: (A)
2. ___ is a system of networked machine aggregation hardware where information is
stored on multiple virtual servers, rather than being hosted on a single hard server.
A) Cloud
B) Cloud storage
C) Cloud Service
D) None of the above
Show Answer
Answer: (B)
3. Google Apps is a suite of cloud computing ___ applications that includes e-mail
(Gmail),
Organizer (Google Calendar), Word Processing documents (Google Docs), and others.
A) IaaS
B) PaaS
C) SaaS
D) None of the Above
Show Answer
Answer: (C)
4. Which of the following is among the primary uses of cloud computing?
A) security
B) data storage
C) data privacy
D) operational cost
Show Answer
Answer: (B)
5. For businesses, the greatest value of IaaS is through a concept known as ___ which is
a process of offloading tasks to the cloud during times when the most compute resources
are needed.
A) cloud bursting
B) cloud enabler
C) cloud spanning
D) cloud portability
Show Answer
Answer: (A)
6. ___ allows you to leverage the seemingly infinite compute resources of cloud
infrastructure.
A) IaaS
B) SaaS
C) CaaS
D) PaaS
Show Answer
Answer: (D)
7. Which of the following has three delivery models: Infrastructure as a Service,
Platform as a
Service, and Software as a Service,
A) cloud provider
B) cloud service
C) cloud enabler
D) None of the Above
Show Answer
Answer: (B)
8. The main four metrics that could support cloud companies to assess their service
capabilities and develop them are quantity, performance, ___ and quality
A) assurance
B) empathy
C) value
D) responsiveness
Show Answer
Answer: (C)
9. ___ is responsible for evaluating their sourcing strategies to fully consider cloud
computing solutions
A) The Office of Management and Budget (OMB)
B) Federal CIO Council
C) General Service Administration (GSA)
D) Agencies
Show Answer
Answer: (D)
10. ___ resources to cloud servers can be a costly mistake.
A) Over-allocating
B) under-allocating
C) Over-allocating or under-allocating
D) None of the Above
Show Answer
Answer: (C)
11. Which of the following is NOT among the building blocks of the best practices every
successful cloud-computing platform should follow?
A) World-class security
B) Complete disaster recovery
C) High availability
D) Resource Utilization
Show Answer
Answer: (D)
12. ___ refers to cloud users being able to take their tools, applications, virtual images
etc. and use them in another cloud environment without having to do any rework.
A) portability
B) Interoperability
C) Multitenancy
D) None of the Above
Show Answer
Answer: (C)
13. In computing, a ___ is a term used with respect to user interfaces, to describe ways
in which the virtual space of a computer’s desktop environment is expanded beyond the
physical limits of the screen’s real estate through the use of the software.
A) virtual desktop
B) virtualization
C) Both of the Above
D) None of the Above
Show Answer
Answer: (A)
14. In which of the following, the user runs a session on a server that runs as a single
instance of the Windows operating system with multiple sessions.
A) Operating-system streaming
B) Virtual Desktop Infrastructure (VDI)
C) session-based computing
D) PC blade
Show Answer
Answer: (C)
15. In ___, no matter what the client environment is, the activities within that container
need to be registered, monitored, and tracked; based on both the hardware itself, the
software that runs on the platform and how various groups use it.
A) Application monitoring
B) Service monitoring
C) Change management
D) Asset management
Show Answer
Answer: (D)
16. The ___ system reduces the risk of data loss and speeds up the recovery times when
failures occur.
A) online recovery
B) automated backup
C) software recovery
D) differential backup
Show Answer
Answer: (B)
17. ___ sets down what policies people are responsible for and puts in place means to
determine whether the responsible person or group has, in fact, acted responsibly and
done the right thing.
A) Administrator
B) Governance
C) Both (A) and (B)
D) None of the above
Show Answer
Answer: (B)
18. In cloud computing, you need to measure the impact of IT performance on the
business that, by definition, now includes the performance of the ___.
A) cloud provider
B) cloud service
C) cloud recovery
D) cloudware
Show Answer
Answer: (D)