Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
20 views8 pages

Global Edge Paper Pattern - Clanguage

The document provides examples of C code snippets and questions about their output. It also contains questions about computer concepts. It covers topics like data types, operators, control structures, functions, pointers, arrays and basic computer components.

Uploaded by

pushpa
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
20 views8 pages

Global Edge Paper Pattern - Clanguage

The document provides examples of C code snippets and questions about their output. It also contains questions about computer concepts. It covers topics like data types, operators, control structures, functions, pointers, arrays and basic computer components.

Uploaded by

pushpa
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 8

Global Edge Paper Pattern

1. main()
{ int arr[]={ 1,2,3,4 };
int *ptr ;;;;
ptr++ = arr;
printf("%d,%d",ptr[2],arr[2]);
return 0;
}
what is the output :

a. compile time error :multiple termination statements for pointer


b. lvalue required for ptr
c. prints 3 3
d. printd 4 3

ans b: lvalue required for ptr;

2. main()
{
char s[10];
scanf ("%s",s);
printf(s);
}
what is the output if input is abcd :

a. prints abcd
b. compiler error
c. prints abcd and 6 junk characters
d. printd s

ans a: prints abcd.


3. main()
{
char c = 255;
printf ("%d",c);
return 0;
}
what is the output

a. illegal character assignment


b. prints -1
c. prints 2
d. prints 255

ans b: prints -1.

4.
main()
{
int i;
for (i=7;i<=0;i--)
printf ("hello
");
}

what is the output

a. prints hello 7 times


b. prints hello 8 times
c. prints hello once
d. prints nothing
ans b: prints nothing.

5. main()
{
printf( printf ("world") );
}

a. prints world
b. prints printf ("world")
c. prints nothing
d. compiler error

ans d: compiler error.

Computer Concepts

1. A c source code file can be

a. compiled only
b. interpreted only
c. both compiled and interpreted
d. nothing

ans c : both compiled and interpreted

2. c programming approach is

a. Top down
b. bottom up
c. both topdown and bottom up
d. none of the above
ans a:top down approach

3. The access time is less for

a. hard disk
b. cache
c. registers
d. main memory

ans c:registers

4.resolving of external variables in a program is done at

a.complie time
b.run time
c.link time
4.load time

ans c: link time.

5. interrupts inform process about

a. events external to process asynchronously


b. events external to process synchronously
c. both a and b
d. events internal to a process

ans a: events external to process asynchronously

/* C question and answers


All questions are tested in Turbo C compiler and have not been tested in gcc or (linux platform) */

1)
#include
main()
{
scanf("%d");
printf();
}
which of the following is correct?
a)compilation error
b)Run time error
c)No output
d)depends on the compiler

ans : a

2)
#include
#define islower(c) ( a <=(c) && (c)<= z )
#define toupper(c) (islower(c)?(c)-( a - A ):(c))

main()
{
char *p="i am fine";
while(*p)
printf("%c",toupper(*p++));
}
a)bcd
b)AFE
c)aFe
d)BCd
ans : b ( macro substitution 3 times)

3)
#include
main()
{
200;
printf("tricky problem");
}
a)warning message
b)compilation error
c)run time error
d)none of these

ans : a

4)which is the null statement?


a) ;
b) {}
c) ;
d)all of these

ans : a

5)what is the correct prototype of printf function ?


a)printf(char *p,...);
b)printf(const *char *p,...);
c)printf(const char *p,...);
d)printf(const *char p,...);

ans : c
/* questions on computer concepts */

1)which of the following is not a system file?


a).sys
b).com
c).ini
d)none

ans : d

2)A magnetic tape is equivalent to which of the following structure?


a)Graphs
b)trees
c)Lists
d)Dictionaries

ans : c

3)For a linked list implementation which searching technique is not applicable?


a)linear search
b)none
c)quick sort
d)binary search

ans : d

4)Encryption and decryption is done in which layer?


a)DLL
b)Network layer
c)transport layer
d)presentation layer

ans : d

5)which of the following is not performed by the OS?


a)cpu shceduling
b)memory management
c)Transaction
d)none

ans : c

You might also like