Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
45 views3 pages

HTML Practice Q's

Uploaded by

Vishal Nagwanshi
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
45 views3 pages

HTML Practice Q's

Uploaded by

Vishal Nagwanshi
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 3

HTML List Tags

Fill in the blanks:


1. The unordered list starts with __________ tag.
Ans. <UL>

2. _________ tag creates a bulleted list.


Ans. <UL>

3. _________value of type attribute displays a hollow circle for an unordered lists.


Ans. Circle

Multiple Choice Questions:


1. Which of the following is not HTML list?
1. Ordered
2. Unordered
3. Definition
4. Dynamic
Ans. 4

2. Which of the following tag is used to make a list that lists the items with numbers?
1. <DL>
2. <UL>
3. <OL>
4. None of these
Ans. 3

3. In an unordered list, it is necessary to enclose each item in


1. <LI> tag
2. <I> tag
3. <OL> tag
Ans. 1

4. Which option do you have while making bulleted lists?


1. Disc, circle, square
2. Square, polygon
3. Disc, circle, rectangle
4. Disc, oval, polygon
Ans. 1

5. Which one of the following list type that will create a bulleted list?
1. Unordered
2. Ordered
3. Definition
4. All of these
Ans. 1

6. Which of the following will produce a solid circle bullet when given as value of
type with <UL>?
1. Circle
2. Disc
3. Square
4. Rectangle
Ans. 2

7. To create a square bulleted list, use


1. <UL type=”circle”>
2. <OL type= “square”>
3. <ULtype=”square”>
4. <UL start= “square”>
Ans. 3

8. In an ordered list, each item cannot be preceded with


1. Alphabets
2. Arabic numbers
3. Roman numerals
4. Bullets
Ans. 4

9. To create a numbered list with A, B,__ use


1. <OL type=”A”>
2. <OL start=”A”>
3. <OL begin=”A”>
4. <OL starts=“a”>
Ans. 1

10. To start a list with number 3, we should write


1. <OL start=”3″>
2. <OL type=”3″>
3. <OL value=”3″>
4. Any of these
Ans. 1

11. To start a list using circles, use


1. <UL type=”round”>
2. <OL start=”l”>
3. <UL =”circle”>
4. <UL type =”circle”>
Ans. 4

12. To start a numbered list with regular numerals, use


1. <OL type=”A”>
2. <OL>
3. <OL type=”r”>
4. <OL type=”u”>
Ans. 2

13. If you want to make a list of items in the form of terms and their descriptions,
then you can create a _________ list.
1. ordered
2. unordered
3. definition
4. nested
Ans. 3

14. In <OL> and <UL>, the style of bullet or number is defined by


1. type attribute
2. style attribute
3. start attribute
4. None of the above
Ans. 1

15. Which of the following will produce a solid circle bullet when given as value of
type with <UL>?
1. disc
2. circle
3. square
4. none of these
Ans. 1

You might also like