Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
29 views6 pages

Client Server DB Quiz PDF

The document contains a quiz about client server databases with 30 multiple choice questions covering topics like database servers, symmetric multiprocessing, three-tier architecture, stored procedures, ODBC, and more.

Uploaded by

Mosisa Bersisa
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
29 views6 pages

Client Server DB Quiz PDF

The document contains a quiz about client server databases with 30 multiple choice questions covering topics like database servers, symmetric multiprocessing, three-tier architecture, stored procedures, ODBC, and more.

Uploaded by

Mosisa Bersisa
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 6

Client Server Database MCQ Quiz PDF

1. Massively parallel processing (MPP) systems require a complete copy of the


operating system to be resident in each dedicated memory.

1. True
2. False

Answer: True

2. A database server is responsible for which of the following?

1. Data presentation logic


2. Data processing logic
3. Database storage
4. All of the above

Answer: Database storage

3. Which of the following statements is true about symmetric multiprocessing?

1. Useful for situations where data must remain in memory to process


2. A single copy of the operating system resides in each processor
3. Bottlenecks increase with uniprocessor systems because tasks are not shared
4. The problems of memory contention are unlikely

Answer: Useful for situations where data must remain in memory to process

4. A server cannot serve on which of the following levels?

1. Business Layer
2. Database Layer
3. Client Layer
4. All of the above

Answer: Client Layer

5. The three different application logic components are which of the following?

1. Presentation, Client, and Processing


2. Presentation, Processing, and Storage
3. Presentation, Processing, and Network
4. Presentation, Client, and Storage

Answer: Presentation, Processing, and Storage

6. Three-tier architecture includes which of the following?

1. Two client layers and one server layer


2. A client layer and two server layers
3. Three server layers
4. Three client layers

Answer: A client layer and two server layers

7. Which of the following is true concerning the mainframe?

1. Requires someone to decide which code should be on the workstation or the server
2. It is the same thing as client/server
3. Mission-critical systems have tended to remain there
4. All of the above

Answer: Mission-critical systems have tended to remain there

8. Which of the following items are not necessary for client/server?

1. Understand the requirements


2. Determine network bandwidth capabilities
3. Assure that tools will connect with middleware
4. Include the use of a file server

Answer: Include the use of a file server

9. An application program interface (API) is which of the following?

1. Middleware that does not provide access to a database


2. The same thing as ODBC
3. Middleware that provides access to a database
4. The same thing as JDBC

Answer: Middleware that provides access to a database

10. Which of the following statements is a true statement concerning the open database
connectivity standard (ODBC)?

1. Requires certain criteria to be met in order to establish an ODBC connection


2. Each vendor desiring to be ODBC-complaint provides an ODBC driver
3. Provides a programming interface that provides a common language for application
programs to access and process SQL databases independent of the RDBMS accessed
4. All of the above

Answer: All of the above

11. Client/server security includes which of the following?

1. Change control security


2. Physical security
3. Measures taken to secure all systems
4. All of the above
Answer: All of the above

12. Which of the following is true concerning QBE?

1. QBE cannot be used for client/server systems


2. QBE does not give the programmer a visual programming environment
3. An official standard has been defined for QBE
4. Complete applications can be written using QBE

Answer: Complete applications can be written using QBE

13. A benefit of the three-tier architecture is which of the following?

1. Performance improves for compiled SQL statements


2. Results in a thinner client and database server
3. New modules can be built to support specific business needs
4. All of the above

Answer: New modules can be built to support specific business needs

14. Stored procedures have which of the following advantages?

1. Network traffic increases


2. Data integrity improves as multiple applications access the same stored procedure
3. It takes a longer time to write them as compared to writing Visual Basic
4. Result in thicker client and thinner database server

Answer: Data integrity improves as multiple applications access the same stored
procedure

15. A characteristic of a file server is which of the following?

1. Manages file operations and is limited to one PC


2. Acts as a fat client and is shared on a network
3. Acts as a fat client and is limited to one PC
4. Manages file operations and is shared on a network

Answer: Manages file operations and is shared on a network

16. Activities of a DBMS occur in the processing component logic

1. False
2. True

Answer: False

17. Which of the following statements is true concerning JDBC?

1. It is similar in concept to ODBC


2. It is useful for all object-oriented languages
3. It is language independent
4. It consists of three main layers

Answer: It is similar in concept to ODBC

18. The presentation logic component is responsible for formatting and presenting data
on the user's screen or other output device, and for managing user input from a
keyboard or other input device.

1. False
2. True

Answer: True

19. Symmetric multiprocessing (SMP) architectures are useful for situations where data
must remain in memory during processing to achieve the desired performance level.

1. False
2. True

Answer: True

20. ODBC requires the specific driver________

1. False
2. True

Answer: True

21. The Windows operating system and Windows applications are event driven.

1. False
2. True

Answer: True

22. Query-by-Example (QBE) is the most widely available direct-manipulation database


query language.

1. False
2. True

Answer: True

23. With an asynchronous system, the requesting system waits for a response in real
time.

1. False
2. True
Answer: False

24. A fat client is a PC configured for handling user interfaces and some application
processing, usually with no or limited local data storage.

1. False
2. True

Answer: False

25. Client/server environments use a local area network (LAN) to support a network of
personal computers, each with its own storage, that are also able to share common
devices and software attached to the LAN.

1. False
2. True

Answer: True

26. The database server is responsible for database storage, access, and processing.

1. True
2. False

Answer: True

27. The first client/server architectures developed were file servers.

1. False
2. True

Answer: True

28. Centralized systems are more susceptible to security threats than client/server
architectures.

1. False
2. True

Answer: False

29. Data processing logic includes such activities as data validation and identification of
processing errors.

1. False
2. True

Answer: True
30. Writing stored procedures takes less time than using Visual Basic or PowerBuilder
to create an application.

1. False
2. True

Answer: False

You might also like