Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
37 views14 pages

SFDC Admin Interview Questions Set2

SFDC Admin Interview

Uploaded by

Inside the Movie
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
37 views14 pages

SFDC Admin Interview Questions Set2

SFDC Admin Interview

Uploaded by

Inside the Movie
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 14

1. What square measure the kinds of relationships in SFDC?

Answer:
Lookup relation
Master relation
Many to could relation(junction creation)
Hierarchy.

2. distinction between sandbox and developer organization?


Answer: Sandbox maybe takes a look at atmosphere wherever
we can take a look at our code and everything or a duplicate
of your Salesforce.com.
In SFDC we tend to square measure having 3 forms of
sandboxes:
Configuration sandbox: 500Mb-Refresh once per day
Developer sandbox: For secret writing and testing -10MB-
Refresh once per day
Full sandbox: No limit-refresh a full copy for each twenty-nine
days-in full sandboxes we can create a duplicate of one
hundred eighty days for object history.

3. What were you doing before SFDC development?


Answer: the nice developers within the trade were active,
engineers, or architects before moving into SFDC. they might
return from a Java,.Net, Ruby, C#, SQL, Oracle, SAP, Siebel, or
the other variety of technology development background. The
additional enterprise-level exp (SAP, Oracle, Sibel, etc) the
additional engaging.
Things to avoid: Admin/Developers, those who have one year
of java that then emotional to AN SFDC admin/dev and
square measure currently SFDC developers.
4. what number of forms of Salesforce licenses square
measure there? What square measures the limits?
Answer: Salesforce License Types:
Salesforce: Designed for users United Nations agency needs
full access to plain CRM and Force.com AppExchange apps.
Users with this user license square measure entitled to access
any normal or custom app. every license provide further
storage for Enterprise and Unlimited Edition users. ( tableau
training )
Salesforce Platform: Designed for users United Nations
agency would like access to custom apps however to not
normal CRM practicality. additionally, they’re entitled to use
core platform practicality like accounts, contacts, reports,
dashboards, documents, and custom tabs. However, these
users don’t seem to be entitled to some user permissions and
normal apps, together with normal tabs and objects like
forecasts and opportunities. Users with this license also can
use Connect Offline. Users with a Salesforce Platform user
license will access all the custom apps in your organization.
every license provides further storage for Enterprise and
Unlimited Edition users.
Force.com: One App – Designed for users United Nations
agency would like access to 1 custom app however to not
normal CRM practicality. Force.com – One App users square
measure entitled to identical rights as Salesforce Platform
users, and they need access to an infinite variety of custom
tabs. However, they’re restricted to the utilization of 1 custom
app which is outlined as up to ten custom objects and that
app, which is outlined as up to ten custom objects, and that
they square measure restricted to read-only access to the

Accounts and Contacts objects.


Force.com App Subscription: Grants users access to a
Force.com light-weight App or Force.com Enterprise App,
neither of that embrace CRM practicality.
A Force.com light-weight App can’t use the majority API or
Streaming API.
A Force.com Enterprise App has up to ten custom objects and
ten custom tabs. additionally to the permissions of a
Force.com light-weight App, a Force.com Enterprise App
supports record-level sharing, will use the majority API and
Streaming API, and has read/write access to accounts and
contacts.
Knowledge solely User: Designed for users United Nations
agency solely would like access to the Salesforce information
app. The information solely User license includes information
solely profile that grants access to the Articles tab. to look at
and use the Article Management tab, a user should have the
“Manage Articles” permission.
Chatter Free: Designed for Unlimited, Enterprise, and skilled
Edition users that don’t have Salesforce licenses however
would like access to Chatter. These users will access normal
Chatter individuals, profiles, groups, and files. They can’t
access any Salesforce objects or knowledge.
Chatter Only: Also called Chatter and. Designed for Unlimited,
Enterprise, and skilled Edition users that don’t have Salesforce
licenses however would like access to some Salesforce
objects additionally to Chatter. These users will access normal
Chatter individuals profiles groups and files and they can:
Chatter individuals, profiles, groups, and files, and they can:
View Salesforce accounts and contacts

Use Salesforce CRM Content, Ideas, and Answers


Modify up to 10 custom objects

5. once is the page layout assignment used?


Answer: when process page layouts, assign the page layouts
users see. A user’s profile determines the page layout he or
she sees. additionally, if your organization is victimization
record sorts for a specific tab, the mix of the user’s profile and
also the record sort confirm that page layout is displayed.
You can assign page layouts from:
The object’s customize page layout or record sort page
The enhanced profile computer program.
The original profile computer program
To verify that users have the proper access to fields supported
by the page layout and field-level security, you’ll check the
sector accessibility grid.

6. what percentage of ways in which we can build a field is


required?
Answer:
While the creation of the sector
Validation rules
Page Layout level

7. what’s a decent set of naming conventions to use once


developing on the Force.com platform?
Answer: Follow the CamelCase Java conventions, apart from
VF pages and elements begin with a grapheme letter.
Triggers:
Trigger – The trigger itself. One per object.

TriggerHandler – a category that handles all practicality of the


trigger
TriggerTest
Controllers:
Controller
ControllerExt
ControllerTest
ControllerExtTest
Classes:
Test (These may be Util categories or Service categories or
one thing else).
Visualforce pages and components:
[optionalDescription] (without the suffix Controller). There may
be multiple views therefore may even have an additional
description suffix.
Object Names and custom Fields
Upper_Case_With_Underscores
Variables/properties/methods in Apex
camelCaseLikeJava – a lot of simply differentiated from
fields
Test strategies in check categories
Working on one thing that might be used as an associate app
or in some cases simply a project? If affirmative, then do the
following:
Prefix all custom objects, apex categories, Visualforce pages
associated elements with an abbreviation so they’re easier to
spot (e.g., easier for changesets). addition, once adding
custom fields to a typical object they’d even be prefixed to
custom fields to a typical object they d even be prefixed to
spot them as a part of the app/package.

The main reason for the article and Fields Names


victimization Upper_Case_With_Underscores is that once you
kind within the name field or object with areas it mechanically
adds the underscores. though Apex is case insensitive, forever
ask the Objects and Custom Fields within the code as
Upper_Case_With_Underscores also for consistency all around
and consistency with what’s generated by the SQL schema
browser and different tools. Object and Field Labels (which
are typically unheeded by code however visible to users)
ought to keep areas, not underscores.

8. What are the execs and cons once employing a workflow


Rule Field Update vs. a Formula Field?
Answer: I believe you’re new with Salesforce, however no
downside.
The first issue to recollect is that the “Workflow rule” isn’t a
field kind in salesforce. workflow rule is that the method
automation tool that automates your business flow.
Formula field: It may be a field kind on salesforce that
produces a read-only output. typically u need some calculated
price in a very field lest say I need my total sell in a very day in
one field then I will produce one formula field on my object
and that I can write a formula that may calculate total sell.
The field enclosed in the formula field is termed it’s supply.
Now there’s a similarity between workflow and formula field.
Whenever there’s an amendment within the supply field of the
formula field it mechanically re-calculates its field price per
updated price within the supply field.
p p pp y

In the same fashion, a workflow may also do the sector


update.

9. what’s the advantage of Salesforce CRM?


Answer:
Here are a number of the highest advantages of Salesforce
CRM
Ensuring quicker and higher sales chance.
Deploying associate analytical approach to client acquisition.
Reducing value and up to client satisfaction.
Automation of repetitive and fewer vital tasks.
Improved potency and increased communication on all fronts
Know a lot regarding why Salesforce may be a should for your
business?

10. What are custom objects in Salesforce?


Answer: merely place custom objects ar the information
tables in Salesforce. All the info associated with the enterprise
often keeps in Salesforce.com. there’s a necessity for Junction
Object that may be a custom object and it’s a master-detail
relationship. you’ll produce a master-detail relationship
between 2 objects and so connect a toddler object to a
connected list. Custom objects are often a listing Custom
Setting that may be a custom setting that features a set of
static knowledge that is reusable. ( oracle apex training )
These custom objects got to be outlined initial and so the
subsequent steps got to be taken:
Join records with custom objects.
The custom object knowledge ar displayed in custom lists.

Building page layouts.


The custom tab, app, and object are often shared

11. outline Object relationship overview?


Answer: In Salesforce you’ll link the quality and custom object
records in a very connected list. it’s done by Object
relationship summary. varied sorts of relationships are often
created to attach specific business cases with specific
customers. it’s potential to form a custom relationship on
associate objects and outline varied relationship varieties.
( puppet training )

12. justify the benefits of Salesforce SaaS functionality?


Answer:
Some of the most advantages of Salesforce SaaS are:
A pay-as-you-go model is dead suited to all customers.
No problem with infrastructure management.
All applications are accessed via the net.
Easy integration between varied applications.
The latest options are provided with no delay.
Guaranteed period and security.
Scalable performance for varied operations.
Ability to access via mobile devices from anyplace
Now that you just ar alert to the advantages of Salesforce,
check the Salesforce coaching.

13. however, Salesforce deploys sales tracking?


Answer: Salesforce is extremely meticulous once it involves
recording convoluted details like sales numbers, client details,

customers served, repeat customers, to form elaborated


reports, charts, and dashboards for keeping track of sales.

14. what percentage of relationships are gifted in Salesforce?


Answer:
The two vital relationships in Salesforce include:
Lookup relationship.
Master-detail relationship

15. what’s a Trigger in Salesforce?


Answer: A Trigger is simply a code that’s dead before or once
a record is inserted or updated.

16. justify the assorted normal Profiles in Salesforce?


Answer:
System Administrator – Customization and administration of
the applying.
Standard User – will edit, view, update or delete one’s own
record.
Read solely – able to simply read the records.
Solution Manager – Comes with normal user permission
however can also manage classes and reveal solutions.
Marketing User – is in a position to import leads into the
organization in conjunction with normal user permissions

17. justify the Force.com platform?


Answer: Salesforce is made on Force.com that could be a
Platform as a Service (PaaS) that lets to change the look,
development, and preparation of cloud-based applications
and websites. Salesforce developers will work with the Cloud

Integrated Development atmosphere and deploy the


applications on the Force.com servers.

18. List the assorted forms of Reports offered in Salesforce?


Answer:
Tabular report: during this, the total is displayed in a very table
format.
Matrix report: Associate in Nursing in-depth report whereby the
3 ar each row-based and column-based grouping.
Summary report: A report within which the grouping is on the
column basis.
Joined report: A change of integrity of 2 or a lot of reports into
one

19. what percentage of reports will be intercalary to the


Salesforce dashboard?
Answer: A Salesforce Dashboard will be seen as a visible and
picturing of a report with the power to feature up to twenty
reports among one dashboard.

20. justify the assorted dashboard components?


Answer:
The various Dashboard elements are explained below:
Chart: it’s used for showing knowledge diagrammatically.
Gauge: it’s used for showing one worth among a variety of
custom values.
Metric: This is often used for displaying one key-value – it’s
doable to click the empty text field next to the total and enter
the metric label directly on elements. All metrics placed higher
than and below each other in the dashboard column

The various Dashboard elements are explained below:


Would be displayed as one part.
Table: Showing report knowledge in column kind victimization
the Table.
Visualforce Page: it’s used for making a custom part or
showing info not offered in another part kind.
Custom S – component: this contains the content that’s run or
displayed in a very browser like surpass file, ActiveX
management, Java application, or custom markup language
internet kind.

21. what’s Visualforce good.com?


Answer: The Visualforce will be outlined because of the
program for the Force.com platform. it’s a component-based
framework that may embody over a hundred integral
elements. It includes a tag-based terminology and every
Visualforce tag corresponds to a page or field.
The Visualforce framework works on the quality MVC
paradigm. it’s doable to possess tight integration with the
information and additionally deploy auto-generated
controllers for information objects. Developers will use Apex
codes to write their own controllers. it’s additionally doable to
access mythical being elements or produce your own
elements.

22. List the assorted object relations in Salesforce?


Answer:
One to several.
Many to several.
Master-detail
23. what’s a static resource in Salesforce?
Answer: A static resource helps you to transfer content that’s
within the kind of .jar, .zip format, vogue sheets, JavaScript,
and then on. it’s counseled to deploy a static resource instead
of transferring the file to the Documents tab since it’s doable
to package a collection of files into a directory hierarchy and
upload it. These files will be simply brought up on a very
Visualforce page.

24. Differentiate between Salesforce Object question & Object


Search languages?
Answer: Salesforce Object search language (SOQL) enables
you to search only 1 object whereas the Salesforce Object
source language (SOSL) enables you to look for multiple
objects. you’ll question all sorts of fields in SOQL however
you’ll question solely text, email, and signal in SOSL.
information Manipulation Language operations are performed
on question results however not on search results

25. What are the various kinds of reports on the market in


Salesforce?
Answer:
The different kinds of reports in Salesforce are:
The tabular report that displays the total in table kind
Matrix report wherever grouping relies upon each row and
columns
Summary reports are careful reports during which the
grouping relies on columns.
Joined report that permits 2 or additional reports to be joined
in a very single report.
26. what’s the junction object and what purpose will it serve?
Answer: Junction objects are accustomed build many-to-many
relationships between objects. as an example, the user will
take a recruiting application wherever a grip for employment is
joined to several willdidates or can link a candidate to several
alternative jobs. to attach the information model, a third-party
object is cited as a junction object.

27. what’s AN Audit Trail?


Answer: The Audit path perform in Salesforce is beneficial for
gaining data or for pursuit all the recent setup changes that
the administration has drained the organization. The audit
path will preserve information for up to 6 months. ( data
science training )

28. what’s the distinction between SOQL and SOSL?


Answer: SOQL is Salesforce Object search language and
SOSL is Salesforce Object source language. If you’re sensing
that Salesforce may be a culture unto itself, you’re correct!

29. what’s a Wrapper Class?


Answer: A Wrapper category may be a category whose
instances are a group of alternative objects and are employed
to show completely different objects on a Visualforce page
within the same table. ( python online training )

30. what’s the sharing rule?


Answer: The sharing rules are applied once a user desires to
permit access to alternative users.
Planning for a career in Salesforce? check up on the Course

Preview of our Salesforce Course here


Salesforce has become the centerpiece of any company’s
sales and selling automation efforts, and therefore the
demand for qualified Salesforce directors is as high as ever.
yet, competition is additionally powerful for the proper
positions, therefore preparation is essential if you would like
to square out from the group. ( big data online training )
These twenty-three most typical queries and answers can
assist you to prepare effectively and perform well in
Salesforce interviews. Study them completely to create an
honest impression on your prospective employers. Do any of
them on top of topics stand out as weak information areas?
we provide four completely different coaching courses to urge
you up to hurry in a very snap.

Note: Browse Latest salesforce interview


questions and salesforce tutorials. Here you can
check Salesforce Training details and salesforce Learning
videos for self learning. Contact +91 988 502 2027 for more
information.

← Previous Post Next Post →

You might also like