Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
95 views11 pages

Exercises in Graphics and Animation (Set 1)

Uploaded by

yonasabra01
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
95 views11 pages

Exercises in Graphics and Animation (Set 1)

Uploaded by

yonasabra01
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 11

Exercises in Graphics and Animation

1 of 1 sets

1. Stop motion
A. technique of physically manipulates an object
B. computer generated
C. cell animation
D. none of the above
Answer:A

2. 2D Animation
A. flash
B. 3d max
o m
C. maya
. c
D. photoshop
te
Answer:A a
q M
3. 3D Animation
c
A. flash
B. page maker
M
C. maya
D. none of the above
Answer:C

4. Claymation
A. stop motion animation
B. cell animation
C. clay model in 3d max
D. none of the above
Answer:A

5. Cut out Animation


A. a technique in 3d
B. a technique in 2 d
C. cell animation
D. using properties
Answer:D

6. Cell Animation
A. 2d
B. 3d
C. virtual reality
D. none of the above
Answer:A

7. Key Frame
A. in between frames
B. transition frames
C. starting and ending frames
D. none of the above
Answer:C

8. Motion Path
A. geometric path
B. movements of leg
C. movement of head
D. none of the above
Answer:A

9. Text Animation
A. using text to convey a message
B. animated font design
C. animated calligraphy
D. none of the above
Answer:A

10. Motion capture


A. recording movements of objects

View all MCQ's at McqMate.com


B. video shooting of an event
C. a motion picture
D. none of the above
Answer:A

11. Morphing
A. picture enhancing technique
B. picture manipulation
C. transformation from one image to other
D. none of the above
Answer:C

12. Null
A. non-renderable help-object
B. empty space
C. white space
D. transparent space
Answer:A

13. NURBS
A. null universal rational basic splines
B. non-uniform rational b-splines.
C. next universal rated basic space
D. none of the above
Answer:B

14. Object Oriented Graphics


A. different from bitmap format
B. raster images
C. object oriented programming
D. none of the above
Answer:A

15. Opacity
A. transparency

View all MCQ's at McqMate.com


B. opposite of transparency
C. translucent
D. none of the above
Answer:B

16. Facial Animation


A. modeling of a character face
B. a technique of cell animation
C. a technique of video editing
D. none of the above
Answer:A

17. Rigging
A. process of creating skin
B. process of creating a skelton
C. process of creating costumes
D. process of creating face
Answer:B

18. Character Animation


A. bringing animated character to life
B. animating font character
C. drawing a sketch of a character in a story
D. none of the above
Answer:A

19. Graph Editor


A. flash
B. photoshop
C. page maker
D. maya
Answer:D

20. Short key of timeline


A. ctrl+alt-l

View all MCQ's at McqMate.com


B. ctrl+alt-t
C. ctrl+l
D. ctrl+d
Answer:B

21. Full form of Swf is.?


A. small web format
B. system web format
C. short write-up format
D. none of the above
Answer:A

22. Audio file formats


A. cmyk
B. rgb
C. wav
D. flv
Answer:C

23. images using lines and curves


A. vector
B. spreadsheets
C. raster
D. none of the above
Answer:A

24. Full form of SWf


A. sequential wave form
B. shockwave file
C. save wave flash
D. shake wave flash
Answer:B

25. Shock wave file…………..


A. psd

View all MCQ's at McqMate.com


B. wav
C. swf
D. none of the above
Answer:C

26. Short key of group?


A. ctrl+g
B. ctrl+d
C. ctrl+a
D. ctrl+shift-g
Answer:A

27. Sound editing software


A. photoshop
B. sound forge
C. dream weaver
D. sound elements
Answer:B

28. 3D Object
A. anything with a position in 3d space
B. object in story board
C. property
D. none of the above
Answer:A

29. 3D Shutter Glasses


A. electronic liquid crystal shutters
B. shutter of camera
C. shutter of animated frame
D. none of the above
Answer:A

30. 3DS
A. file format of autodesk 3d studio

View all MCQ's at McqMate.com


B. 3d animation software
C. 3d character design
D. none of the above
Answer:A

31. Alpha Channel


A. audio channel
B. video channel
C. multimedia channel
D. a mask specifies the transparency of
Answer:D

32. Ambient Light


A. illuminating uniformly from all sides
B. back light
C. spot light
D. three point light
Answer:A

33. Angle of incidence


A. the relative angle between a lit surface and the light source.
B. angle in y axis
C. angle in x axis
D. angle in mid point
Answer:A

34. Animation Channel


A. channel for animated gif
B. different position, rotation of animation
C. channel animated audio
D. none of the above
Answer:B

35. Nuke
A. node based digital compositing

View all MCQ's at McqMate.com


B. natural user key
C. name of an application software
D. none of the above
Answer:A

36. Maya
A. 3d software
B. 2d software
C. lighting techniques
D. none of the above
Answer:A

37. Simulation
A. imitation of a situation
B. encouragement
C. speeding action
D. story board
Answer:A

38. Anti-aliasing
A. removing
B. aligning
C. kerning
D. blending harsh contours
Answer:D

39. Aperture
A. the opening size of a camera lens
B. frame size of a monitor
C. size of an animation frame
D. none of the above
Answer:A

40. API
A. application programming interface

View all MCQ's at McqMate.com


B. associate press international
C. applied programming interface
D. anti- aliasing programme interface
Answer:A

41. Array
A. frames per second
B. a set of elements put together into a single entity
C. frames of a 3d animation
D. elements of animation composition
Answer:B

42. Aspect ratio


A. ratio of different characters
B. ratio of width to its height
C. ratio of different aspects
D. none of the above
Answer:B

43. AVI
A. audio video interleave
B. absolute video interface
C. addictive visual interface
D. advanced video interaction
Answer:A

44. Bevel
A. method of creating sharp edges
B. method of eliminating sharp edges
C. method of creating tonal gradation
D. method of composing elements
Answer:B

45. Binary Space Partition


A. technique used in real-time rendering

View all MCQ's at McqMate.com


B. organizing space for different characters
C. partition for installing software
D. none of the above
Answer:A

46. Bitmap
A. two-dimensional monochrome raster image
B. two dimensional vector image
C. google map
D. animation mapping
Answer:B

47. Bit
A. the building blocks of computer data
B. binary interface
C. pixels
D. raster image formats
Answer:A

48. Out of the following which is not a graphic file format ?


A. gif
B. jpeg
C. png
D. cdr
Answer:D

49. The __________________ Tool lets you select object within your Illustrator
document that have the same attributes such as fill color, stroke color etc.
A. magic wand
B. lasso
C. blob brush
D. spiral
Answer:A

50. Three-dimensional:
A. height, width, and depth.

View all MCQ's at McqMate.com


B. height, and width
C. height, and depth
D. none of the above
Answer:A

View all MCQ's at McqMate.com

You might also like