Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
30 views5 pages

Cesc Reviewer

Another reviewer

Uploaded by

monricolorenzo1
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
30 views5 pages

Cesc Reviewer

Another reviewer

Uploaded by

monricolorenzo1
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

CESC-REVIEWER

1. The role of the youth which they can learn the skills and knowledge they
need, and applying their knowledge they can guide their peers, younger
people and adults.
Answer: Youth as Planners
2. It applies to any changes taking place within a group. Such improvements
can be made by collective action.
Answer: Community Dynamics
3. This is putting communities as the center of the services development and
services delivery. This initiative aims to cater the primary needs of the
communities before implementing it.
Answer: Community Action
4. The process whereby something or someone is pushed to the edge of a
group and accorded lesser importance.
Answer: Marginalization
5. A social phenomenon by which a minority or sub-group is excluded, and
their needs or desires ignored except:
Answer: Business Tycoon
6. The role of the youth which engage training and empowerment, they can
develop unique, powerful campaigns
Answer: Youth as Community Organizers
7. A small or large social unit (a group of living things) who have something
in common, such as norms, religion, values, or identity.
Answer: Community
8. The forces or properties that stimulate growth, development, or change
within a system or process
Answer: Dynamics
9. Community action involved communities in the design and delivery of
services can help to achieve a number of objectives, except:
Answer: Treating youth as marginalized in the community
10. Causes of poverty are listed below except:
Answer: Growth of GDP
11. A community defined by describing the social and political networks that
link individuals, community organizations, and leaders.
Answer: Social Perspective
12. It adherents to see society as being largely comprised of voluntary civic
and social organizations and institutions that act collectively or individually
on behalf of their larger community.
Answer: Civil Society Perspective
13. Community is to confer its credibility, legitimacy and respect on other
stakeholders.
Answer: Local/ Grassroots Perspective
14. A grassroots which groups favor more likely to vote in their favor,
especially in an organized and denser manner
Answer: Politicians
15. This grassroots seek favor from the politicians
Answer: Government Officials
16. A grassroots which use the statistical (and individual) profiles in material
poverty of community members to raise money.
Answer: Non-profits
17. This perspective, a community is similar to a living creature, comprising
different parts that represent specialized functions, activities, or interests,
each operating within specific boundaries to meet community needs.
Answer: System Perspective
18. This perspective map onto geographically defined areas, individuals rely
more and more on computer-mediated communications to access
information
Answer: Virtual Perspective
19. This perspective is beyond the definitions of community applied by
researchers and engagement leaders.
Answer: Individual Perspective
20. This perspective emphasizes the "I," or how a person thinks about
himself or herself, and the "me," or how others see and think about that
person.
Answer: Individual Perspective
21. It means the internal structure of an employment area, town, city,
neighborhood or another urban area.
Answer:Community Structure
22. This is the changes in community structure and composition over time.
Answer: Community Dynamics
23. It is stresses that the activities in pursuit of a wide variety of interests of
a local population are both enhanced and coordinated.
Answer: Community Process
24. In his book, The Community in America (1963), he identified five locality-
relevant functions which any community must satisfy if it is to survive
Answer:Roland Warren
25. It was emphasizing that no community can survive if it does not provide
some way for its people to make a living and obtain the material resources
that they need for living.
Answer: Production-Distribution-Consumption
26. It is specified that no community can survive it does not arrange for its
continuation.
Answer: Socialization
27. It was described that communities are incredibly complex systems. For
all those players are to move around and "do their thing," there have to be
"traffic rules" to keep them from crashing into each other.
Answer: Social Control
28. It denotes that the community needs the human resources of its people
to get the job done.
Answer: Social Participation
29. It was stated that one of the purposes of community is to "share the
journey," and to motivate and encourage each other along the way.
Answer: Mutual Support
30. It is focuses on one or another of these functions tend to come together
around their common interests
Answer: Horizontal pattern of integration
31. A community of place consists of members who are co-located
Answer: A community of place
32.This type of community consists of people who come together to share
experiences
Answer: A community of circumstance
33. A community consists of members who are inquiry in - and passionate
about - the same topic.
Answer: A community of interest
34. This community, agriculture is the main identity and element
Answer: Rural Community
35. It was originally introduced as a concept in the field of education to refer
to groups where members who share a profession or craft come together to
share experiences and expertise, and thereby improve themselves
professionally or personally.
Answer: Community of Practice
36. This is also having an educational focus, the aim being to bring together
people involved in considering a problem from an empirical or conceptual
perspective.
Answer: A community of practice
37. The lifestyle of people is highly impersonal with each other along high
degree of complexity and heterogeneity in their living style and identities.
Answer: Urban Community
38. Richard Millington defines five different types of communities, except:
Answer: Awareness
39. This type of community is focused on bringing about change in the world
Answer: A community of action
40. Paul James and his colleagues have developed a taxonomy that maps
community relations, and recognizes that actual communities can be
characterized by different kinds of relations at the same time, except:
Answer: People oriented and relationship
41. This focuses on enabling all members of the community, including the
poorest and the most disadvantaged, to develop skills and competencies
Answer: Community Capacity Building
42. This is about promoting the 'capacity' of local communities to develop,
implement and sustain their own solutions to problems
Answer: Community Capacity Building
43. Community action needs to involve long-term commitment and a
willingness to ask hard questions.
Answer: Continuous process
44. This is an important to consider who is included in the "community" that
is leading the process.
Answer: Involves Local Leadership
45. A bottom up approach, then it is important that the communities take
responsibility for their own development.
Answer: Community led
46. It denotes that helping the community to support itself
Answer: Community resilience
47. It builds on local talents, capacities and institutions, rebuilding capital to
strengthen and create locally-owned family and community owned
businesses
Answer: Community Wealth Building
48. The most basic sense, informing communications are ones that help
educate people about something whether it be a product, service, or the
problem.
Answer: Inform
49. This is to facilitating the customer's experience of a product or service,
typically by hosting an open collaborative space for customers to interact
with each other.
Answer: Support
50. This is helping members of your market connect with one another
hopefully toward some purpose that is related to the company's product or
service.
Answer: Connect

You might also like