Session-2 Linking Spread sheet Data
Assignment
Q1. What is the use of multiple sheets in a workbook?
Ans: Every workbook contains at least one worksheet by default. When working with a large
amount of data, you can create multiple worksheets to help organize your workbook and make it
easier to find content. You can also group worksheets to quickly add information to multiple
worksheets at the same time.
Q2. How would you:
1. Insert a new sheet in a workbook?
Ans: Step-1 Select the sheet that will be next to or after the new sheet.
Step-2 Click command InsertSheet or Right click on the tab and select Insert Sheet
Or Press Shift F11
2. Delete a sheet from a workbook?
Ans: Right click on the sheet tab, a shortcut menu will display, choose delete sheet option
3. Rename a sheet in a workbook?
Ans: Double click on the sheet tab and type new sheet name
Or Right click on the sheet tab, select Rename Sheet from the pop menu and replace the
existing name.
Q3. How would you link two or more sheets in a workbook?
Ans: Open the source and the destination spread sheets.
Click on the cell you wish to link the source to and type "=" in your destination.
Navigate to the spread sheet you wish to use as the source.
Click on the cell you wish to link to the destination and press enter.
OR Press Ctrl key and click on the sheet tab.
Q4. What is a document hyperlink?
Ans: A document hyperlink is a link, clicking on which opens the linked document such as a spread
sheet or a text document or an image file and so on.
The hyperlinks are of these two types: i) Relative Hyperlink ii) Absolute Hyperlinks
Q5. How would you link to external data?
Ans: The HYPERLINK function creates a shortcut that jumps to another location in the current
workbook, or opens a document stored on a network server, an intranet, or the Internet. When
you click a cell that contains a HYPERLINK function, Excel jumps to the location listed, or opens the
document you specified.
Q6. What is registered data source in calc?
Ans: In Calc, the term "registered data source" refers to a database that has been registered or
connected to Calc. By registering a data source, you can access and use its data within Calc spread
sheets.