Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
11 views4 pages

Class Test Right Form of Verbs Part 01

Ff

Uploaded by

sagor459363
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
11 views4 pages

Class Test Right Form of Verbs Part 01

Ff

Uploaded by

sagor459363
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

1. I wish I ___ in Rajshahi.

A. have lived B. lived


C. had lived D. will Ans: B
2. My uncle arrived while I ___ the dinner.
A. would cook B. had cooked
C. was cooking D. cook Ans: C
3. The laptop didn’t ___ until a drive steered, we ___ it.
A. drive, steered B. sell, buy
C. move, drove D. function, repaired Ans: D
4. My doctor suggested ___ some exercise.
A. that I get B. that I got
C. me to get D. that we should get Ans: A
5. The office requires that we ___ our work timely.
A. have completed B. completed
C. complete D. should complete Ans: C
6. I proposed that the meeting ___
A. should be postponed B. was postponed
C. be postponed D. must be postponed Ans: C
7. A teacher always prefers that her every single student ___
A. speaks the truth B. will speak the truth
C. speak the truth D. shall speak the truth Ans: C
8. The personal consultant recommended that managers ___ apart from other staff during lunch.
A. not to sit B. are not sitting
C. not sit D. not sitting Ans: C
9. I suggest that she ___ the head of the department
A. meet B. meets
C. meeting D. met Ans: A
10. We proposed that he ___ a vacation.
A. take B. takes
C. took D. is taking Ans: A
11. The doctor suggested that his patient ___
A. stop smoking B. stops smoking
C. stopped smoking D. stopping smoking Ans: A
12. It is time I ___ my medicine.
A. take B. took
C. taken D. have taken Ans: B
13. He talks as if he (know) everything.
A. knew B. had known
C. knows D. has known Ans: A
14. Five years (to pass) since I met you last.
A. are passed B. passed
C. have passed D. had passed Ans: C
15. সে সেখা অপেক্ষা েড়া সেশি েছন্দ কপে।
A. She prefers reading more than writing.
B. She prefers to read than to write.
C. She prefers reading to writing.
D. She prefers more to read than to write. Ans: C
16. She insisted that I ___ with her.
A. should go B. go
C. going D. went Ans: B
17. Many years have passed since ___
A. I met you last B. I meet you last
C. I would meet you last D. I had met you last Ans: A
18. Things ___ since I was a girl.
A. have changed B. had changed
C. changed D. are changing Ans: A
19. The chairmen proceeded as though I ___
A. did not speak B. not spoken
C. not speaking D. had not spoken Ans: D
20. He behaved as if nothing ___
A. was happened B. happened
C. happens D. had happened Ans: D
21. They were busy ___ the materials they needed.
A. to be collecting B. to collect
C. collecting D. to have collected Ans: C
22. Which one is the right in use?
A. It is no good of the talk to him. B. It is no use talking to him.
C. To talk to him is of no good. D. It is of no use how talking to him. Ans: B
23. Stay here until I ___
A. do not return B. not return
C. return D. should return Ans: C
24. We cannot have a fire until we ___ the chimney.
A. sweep B. shall sweep
C. will sweep D. shall be sweeping Ans: A
25. It is time we (go) to the field.
A. went B. go
C. to go D. are going Ans: A
26. Board ___ not ___ this question in the previous exam.
A. did, ask B. does, ask
C. was, ask D. will, ask Ans: A
27. I wish I ___ a child again.
A. be B. am
C. was D. were Ans: D
28. The child ___ like an angel.
A. sleeping B. sleep
C. slept D. slipped Ans: C
29. The host was ___ the number of guests.
A. count B. counted
C. counting D. counts Ans: C
30. He walks as if he ___ lame.
A. was B. were
C. had been D. is Ans: B

You might also like