Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
35 views3 pages

Hospitality Industry

Hospitality Management
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
35 views3 pages

Hospitality Industry

Hospitality Management
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 3

Hotel and Kitchen Knowledge in the Hospitality Industry

1. What is Hotel?
Ans : Hotel is such a place where the accommodations system to stay right with the facilities food
and beverage is available

(2). What is Restaurant?


Ans. A restaurant is a place where you can eat a meal and pay for it. Its Public place and commercial
basis food and beverage provide. Restaurant comes from the word of “Rest and Rent’’ “Rest and Rent’’
those words consisting the word restaurant. Where the guest / client / peoples take their food and
beverage.

(3). What is Motel?


Ans. Motel is a word derived from the term “Motorists Hotel”. In general roadside over right
accommodation facility that offers little or no amenities other than parking space and without food
serve facilities.

(5). What is Tourism?


Ans. Tourism is the act of travelling within our country. Or to an international destination, for either the
purposes of business or pleasure.

(6.) What is Log book?


Ans. A log book is a record of important events in the management operation of a hotel. Systematic
daily or hourly record of activities events of occurrences.

(7). What is F & B?


Ans. “F and B “it’s a short name of Food and Beverage. All kind of food and all kind of beverage.

(8). What is F & B Production?


Ans. It’s a catering term simply refers to the food preparation and control. It is a sub department of
food and beverage department in a large hotel comprises of various kitchens concerning mainly with the
continental, Thai, Italian etc.Its called heart in a hotel.

(9) What is F and B Service?


Ans:Food and beverage service defined as the process of preparing, presenting and serving of food and
beverage to the guest.

(10). What is the Abbreviation of “CHEF”?


Ans. C = Clean
H= Honest
E= Efficient
F= Faithfull
A chef is a person who cooks Food professionally for other people
Traditionally and gastronomy it refers to a highly skilled professional cook
(11). What is the meaning of Cook?
Ans. A person who cook food for living. Prepare food, dish or meal by mixing combining and heating the
ingredients.

(12). What is the difference between chef and Cook?


Ans.
CHEF: Chef is a leader of the kitchen. He should be trained, chef has culinary degree on hygiene, HACCP
and cross contamination of food. He has vast knowledge of international cuisines and cultures.
COOK: Cook is the person in the kitchen, who knows how to cook. Follow the commandment of Chef.
Follow the rules and regulations of kitchen.

(13) What is Cooking?


Ans. Cooking is the application of heat to food, by combination of ingredients with specific time and
temperature Cooking is an art, technology, Science and craft of preparing food for consumption.

(14). What is Kitchen?


Ans. A kitchen is a place where food is being cooked and it has all the equipment that is required for
cooking.

(16). What is Food?


Ans. Food is any substance normally eaten or drunk by living thing.
Food make our body work grow and repair itself.

(17). What is A-La-carte?


Ans. Dishes prepared to order and priced individually. Its order for individual person.

(18). What is Buffet?


Ans. Set menu with fixed budget prize. A meal where people serve themselves food that is arranged on
a table / display

(19). What is 3T for food?


Ans. i. Texture
ii. Time
iii. Temperature.

(20). What is 5s for food?


Ans. i. Short
ii. Swift
iii. Safety
iv. Standard
v. Stable

(21). What is Standard food?


Ans. Three Quality of Standard foods-
i. Colour
ii. Texture
iii. Flavor
(22). What is hot plate and cold plate?
Ans. Hot Plate:
i. Where serve cooked food
ii. Temperature is 63
iii. It’s very use in kitchen
Cold Plate:
i. Where serve cold item
ii. Like desserts, salad etc.

(23). What type thickening agents use in food?


Ans.
i. Corn Flower
ii. Arrowroot
iii. Egg
iv. Roux
v. Potato flour

(24). What is misc -en-plus?


Ans : Misc en-plus means preparation before operation. That means prepared all ingredients and all
other thing keep ready before Cooking.

(25). What is dessert?


Ans: Dessert is a usually sweet course or dish usually served at the end of a meal. Desserts mean pastry,
cake, ice-cream, pudding etc.

(26). What is difference between Jam and Jelly?


Ans:
Jam- In Jam the fruit comes in from of fruit pulp or crushed fruit.
Jelly- The fruit comes in the form of fruit Juice. It has the smoothest consistency and is usually clear.

You might also like