HRM1
3) Which of the following includes five basic functions planning, organizing, staffing,
leading,
and controlling?
A) a job analysis B) strategic management C) the management process
D) adaptability screening
4) Which function of the management process requires a manager to establish goals and
standards and to develop rules and procedures?
A) planning B) organizing C) staffing D) leading
10) is the process of acquiring, training, appraising, and compensating employees, and
attending to their labor relations, health and safety, and fairness concerns.
A) Labor relations
B) Human resource management
C) Behavioral management
D) Organizational health and safety management
11) In the management process, which of the following is an activity associated with the
leading function?
A) motivating subordinates B) setting performance standards
C) training new employees D) developing procedures
13) Since human resources is important to all managers, which is NOT a personnel
mistake a
manager wants to avoid making while managing?
20) A line manager's human resource responsibilities most likely include all of the
following EXCEPT
A) maintaining department morale
B) controlling labor costs
C) protecting employees' health
D) marketing new products and services
21) Which of the following refers to the authority a manager has to advise other managers
or
employees?
A) staff authority B) line authority C) functional authority D) corporate
authority
22) Which of the following is most likely a line function of the human resource
manager?
A) ensuring that line managers are implementing HR policies
B) advising top managers about how to implement EEO laws C) representing the
interests of employees to senior management
D) directing the activities of subordinates in the HR department
23) One of the _functions of a human resource manager includes directing the activities
of his or her subordinates in the HR department.
A) coordinative B) corporate
C) staff
D) line
24) Will works at a position in his organization where he maintain contacts within the
local community and travels to search for qualified job applicants. Will's position is best
described as:
A) recruiter
B) manager C) labor relations specialist
D) job analyst
functions involve assisting and advising line managers.
25). A) Staff
B) Advocacy
C) Line
D) Coordinative
26) All of the following are major areas in which an HR manager assists and advises line
managers EXCEPT_
A) recruiting B) hiring
C) strategic business planning
D) compensation
27) Human resource managers generally exert and _outside the human resources
department. within the human resources department
A) line authority; staff authority B) staff authority; line authority
C) functional authority; line authority
D) staff authority; implied authority
28) The HR staff member who has the job of advising management on all aspects of
union- management aspects is the
A) recruiter
B) line manager
C) compensation manager
D) labor relations specialist
A) job analyst
29) All of the following are examples of human resource specialties EXCEPT
B) financial advisor C) compensation manager
D) labor relations specialist
30) Ralph works in the HR department and is in charge of developing the plans for how
people are paid and how the employee benefits program is run. Ralph is most likely
holding the position of
A) training specialist
C) compensation manager
B) recruiter
D) job analyst
31) Which of the following human resource management specialties calls for collecting
data
to write job descriptions? A) job analyst
B) job training specialist C) compensation manager
D) EEO cooổdinator
36) Which of the following areas is NOT a major area where human resource managers
assist and advise line managers?
A) recruiting
B) hiring
C) compensation
D) performance management
37) Which organization of the human resource function involves dedicated HR members
that assist top management in issues such as developing the personnel aspects of the
company's long- term strategic plan?
A) embedded HR teams
B) corporate HR teams C) centers of expertise
D) shared services
38) The vice president of marketing tells a marketing manager to prepare a presentation
by the end of the week. The vice president is most likely exercising which of the
following?
A) staff authority
B) procedural authority C) line authority
D) functional authority
39) Which HR specialty involves preparing job descriptions?
A) compensation manager
B) EEO coordinator C) job analyst
D) recruiter
40) Which of the following would most likely provide assistance to executives about
long-term
strategic plans?
A) centers of expertise
B) embedded HR teams C) corporate HR teams
D) professional employee organizations
41) Setting standards such as sales quotas, quality standards, or production levels is part
of the leading function of human resource management.
Answer: FALSE
42) The planning function of management includes establishing goals and standards and
developing forecasts.
Answer: TRUE
43) Communicating is one of the five basic functions of the management process.
Answer: FALSE
44) Hiring the wrong person for the job, committing unfair labor practices, and having
your people not doing their best are personnel mistakes that hinder firms from achieving
positive results.
Answer: TRUE
45) Autonomy is the right to make decisions, direct the work of others, and give orders.
Answer: FALSE
46) Staff managers are authorized to issue orders to subordinates and are directly in
charge of accomplishing the organization's basic goals.
Answer: FALSE
47) Human resource managers are generally staff managers.
Answer: TRUE
48) Staff managers have staff authority which enables them to issue orders down the
chain of
command unlike line managers. Answer: FALSE
49) In small organizations, line managers frequently handle all personnel duties without
the assistance of a human resource staff.
Answer: TRUE
50) Human resource managers assist line managers with recruiting, hiring, and
compensation.
Answer: TRUE
51) Staff authority gives a manager the right to advise other managers or
employees. Answer: TRUE
63) Between 2012 and 2022 what ethnic group is projected to decrease as a percentage of
the
workforce? A) black
B) Hispanic
C) Asian D) white
64) refers to the tendency of firms to extend their sales, ownership, and/or manufacturing
to new markets abroad.
A) Expansion
B) Globalization
C) Export growth D) Diversification
65) All of the following are the most common reasons that firms decide to globalize
EXCEPT
A) lower costs
B) supervising quality control methods.
C) make employees more productive
D) to do things better
66) Which was NOT a change in the economic and political philosophies that drove the
globalization boom causing U.S. imports and exports to rise from $47 billion in 1960, to
$562 billion in 1980, to about $5.1 trillion recently?
A) government dropped cross-border taxes or tariffs
B) economic free trades areas were formed
C) steps were taken to encourage free flow of trade among countries
D) instability in the world labor
market
67) Which of the following is NOT one of the five main types of digital technologies
driving the transfer of functionality from HR professionals to automation?
A) Email
B) Social media
C) Mobile applications D) Cloud computing
68) What term refers to the knowledge, skills, and abilities of a firm's workers?
A) human resources B) human capital
C) intangible assets
D) contingent personnel
Answer: B
69) Which of the following describes one of the most significant demographic trends
facing the U.S. workforce?
A) increased number of aging workers
B) decreased number of contingent workers
C) increased number of blue-collar workers
D) decreased number of bilingual workers
Answer: A
70) Over the next few years, employers may face a severe labor shortage because
A) there are fewer people entering the workforce than there are retiring baby boomers B)
one-third of single mothers are not employed in the U.S. labor force
C) there are too many nontraditional workers holding multiple jobs
D) older employees are more family-centric than younger
employees Answer: A
71) What is the term for workforces like those at the company Uber, where freelancers
and independent contractors work when they can, on what they want to work on, and
when the company needs them?
A) tele-commuters B) human capital C) job-analysts D) on-demand workers
72) Which of the following best describes a nontraditional worker?
A) workers near retirement age B) ethnically diverse workers
C) workers with multiple jobs D) service-based workers
73) The recent trend where in some occupations (such as high-tech) unemployment rates
are low, while in others unemployment rates are still very high and recruiters in many
companies can't find candidates, while in others there's a wealth of candidates is called:
A) talent analytics B) globalization C) the unbalanced labor force D) human
capital
80) As baby boomers retire from the workforce, there will be more people entering the
labor pool than leaving it.
Answer: FALSE
81) On-demand workers are freelancers and independent contractors who work when
they can, on what they want to work on, and when the company needs them.
Answer: TRUE
82) Cloud computing basically means using statistical techniques, algorithms, and
problem- solving to identify relationships among data for the purpose of solving
particular problems.
Answer: FALSE
83) In what way has technology changed human resources management? Discuss at least
3 technologies that have had an impact.
84) On-demand workers are a developing part of the workforce. In a brief essay, explain
what on-demand workers are and how they impact organizations.
85) How has increasing globalization affected business?
86) involves formulating and executing human resource policies and practices that
produce the employee competencies and behaviors the company needs to achieve its
strategic aims.
A) Employee engagement
B) Data analytics
C) Strategic human resource management
D) Sustainability
87) About what percentage of all job openings are now posted
online? A) 15% C) 50% D) 70% B) 35%
88) Which of the following is an aspect of "distributed" HR?
A) more centralized HRM decisions
B) HRM tasks redistributed to the company's employees and line managers
A. more paperwork
D) HR professional embedded in all departments Answer: B
89) According to the textbook, approximately what percentage of job seekers used
Glassdoor during their job search to learn about a company they might apply for?
A) 11%
B) 32%
C) 48%
D) 70%
Answer: C
90) Strategic human resource management refers to
A) formulating and executing human resource policies and practices that produce the
employee competencies and behaviors the company needs to achieve strategic aims
B) planning the balance of internal strengths and weaknesses with external opportunities
and
threats to maintain competitive advantage C) emphasizing the knowledge, education,
training, skills, and expertise of a firm's workers
D) extending a firm's sales, ownership, and manufacturing to new markets
Answer: A
91) refers to ensuring that the human resources management function is delivering its
services efficiently. A) Strategic planning
B) Strategic human resource management
C) HR department lever
D) Human resource scorecard
approach Answer: C
92) Evidence-based human resource management relies on all of the following types of
evidence EXCЕРТ. A) scientific rigor
B) existing data C) research studies
D) qualitative opinions
Answer: D
93) Which term refers to the HR manager putting into place the policies and practices that
produce the employee competencies and skills the company needs to achieve its strategic
goals?
A) HR department lever
B) strategic results lever
B. practice
102) Which organization provides professional certification for human resource
managers?
A) Association of Certified HR Managers
B) Society for Human Resource Management C) Academy of Human Resource
Executives
Answer: B
D) Association of Business Administration
103) Which of the following is NOT a HR certification? A) HRCI's Professional in
Human Resources (PHR)
B) HRCI's Senior Professional in Human Resources (SPHR)
C) SHRM Junior Professional
D) SHRM Certified Professional
Answer: C
104) Which SHRM HR manager competency involves the ability to provide guidance to
organizational stakeholders?
A) consultation B) ethical practice
C) business acumen
D) critical evaluation
Answer: A
105) Pablo has the ability to understand and apply information with which to contribute
to his organization's overall strategic plan. This is the SHRM HR competency of: A)
communication
B) critical evaluation
C) business acumen
D) leadership & navigation
Answer: C
106) Which SHRM HR manager competency involves the ability to effectively exchange
information with stakeholders? A) relationship management
B) communication
C) ethical practice
D) controlling
Answer: B
107) Ethics are the standards someone uses to decide what his or her conduct should be.
Answer: TRUE
108) The SHRM human resource manager competencies include ethical practice,
business acumen, and relationship management.
Answer: TRUE
109) Human resource managers who complete HRCI professional certification exams can
earn
PHR and SPHR, GPHR certificates.
Answer: TRUE
110) What is human resource management? What competencies are necessary for HR
managers to succeed in today's business environment? Explain your answer in a brief
essay. Answer: Human resource management is the process of acquiring, training,
appraising, and compensating employees, and of attending to their labor relations, health
and safety, and fairness. The SHRM Human Resource Manager competencies are
leadership & navigation, ethical practice, business acumen, consultation, critical
evaluation, global & cultural effectiveness and communication. HR managers need to
show how their actions are "adding value" for the organization as a whole.