Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
15 views5 pages

Maths Test

The document contains a test on polynomials with multiple-choice questions and answers. It covers topics such as zeroes of polynomials, quadratic polynomials, and properties of polynomial degrees. Each question is followed by the correct answer indicated in the answer key.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
15 views5 pages

Maths Test

The document contains a test on polynomials with multiple-choice questions and answers. It covers topics such as zeroes of polynomials, quadratic polynomials, and properties of polynomial degrees. Each question is followed by the correct answer indicated in the answer key.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

Maths -Polynomials Test

1. The zeroes of x2–2x –8 are:

(a) (2,-4)

(b) (4,-2)

(c) (-2,-2)

(d) (-4,-4)

Answer: (b) (4,-2)

2. What is the quadratic polynomial whose sum and the product of zeroes is
√2, ⅓ respectively?

(a) 3x2-3√2x+1

(b) 3x2+3√2x+1

(c) 3x2+3√2x-1

(d) None of the above

Answer: (a) 3x2-3√2x+1

3. If the zeroes of the quadratic polynomial ax2+bx+c, c≠0 are equal, then

(a) c and b have opposite signs

(b) c and a have opposite signs

(c) c and b have same signs

(d) c and a have same signs

Answer: (d) c and a have same signs

4. The degree of the polynomial, x4 – x2 +2 is

(a) 2

(b) 4

(c) 1

(d) 0

Answer: (b) 4
5. If one of the zeroes of cubic polynomial is x3+ax2+bx+c is -1, then product
of other two zeroes is:

(a) b-a-1

(b) b-a+1

(c) a-b+1

(d) a-b-1

Answer: (b) b-a+1

6. If p(x) is a polynomial of degree one and p(a) = 0, then a is said to be:

(a) Zero of p(x)

(b) Value of p(x)

(c) Constant of p(x)

(d) None of the above

Answer: (a) Zero of p(x)

7. Zeroes of a polynomial can be expressed graphically. Number of zeroes of


polynomial is equal to number of points where the graph of polynomial is:

(a) Intersects x-axis

(b) Intersects y-axis

(c) Intersects y-axis or x-axis

(d) None of the above

Answer: (a) Intersects x-axis

8. A polynomial of degree n has:

(a) Only one zero

(b) At least n zeroes

(c) More than n zeroes

(d) At most n zeroes

Answer: (d) At most n zeroes


9. The number of polynomials having zeroes as -2 and 5 is:

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) More than 3

Answer: (d) More than 3

10. Zeroes of p(x) = x2-27 are:

(a) ±9√3

(b) ±3√3

(c) ±7√3

(d) None of the above

Answer: (b) ±3√3

11. Given that two of the zeroes of the cubic polynomial ax3 + bx2 + cx + d
are 0, the third zero is

(a) -b/a

(b) b/a

(c) c/a

(d) -d/a

Answer: (a) -b/a

12. If one zero of the quadratic polynomial x2 + 3x + k is 2, then the value of


k is

(a) 10

(b) –10

(c) 5

(d) –5

Answer: (b) -10


13. A quadratic polynomial, whose zeroes are –3 and 4, is

(a) x² – x + 12

(b) x² + x + 12

(c) (x²/2) – (x/2) – 6

(d) 2x² + 2x – 24

Answer: (c) (x²/2) – (x/2) – 6

14. The zeroes of the quadratic polynomial x2 + 99x + 127 are

(a) both positive

(b) both negative

(c) one positive and one negative

(d) both equal

Answer: (b) both negative

15. The zeroes of the quadratic polynomial x2 + 7x + 10 are

(a) -4, -3

(b) 2, 5

(c) -2, -5

(d) -2, 5

Answer: (c) -2, -5


Answer Key
1. B
2. A
3. D
4. B
5. B
6. A
7. A
8. D
9. D
10. B
11. A
12. B
13. C
14. B
15. C

You might also like