Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
99 views9 pages

Scouting Bit Question

The document contains a comprehensive list of questions and answers related to the history and practices of scouting, including key figures, events, and terminology. It covers topics such as the founding of scouting in America, significant jamborees, and various knots used in scouting. Additionally, it provides information about the Bharat Scouts and Guides and notable publications in the scouting movement.

Uploaded by

adcrjybsg
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
99 views9 pages

Scouting Bit Question

The document contains a comprehensive list of questions and answers related to the history and practices of scouting, including key figures, events, and terminology. It covers topics such as the founding of scouting in America, significant jamborees, and various knots used in scouting. Additionally, it provides information about the Bharat Scouts and Guides and notable publications in the scouting movement.

Uploaded by

adcrjybsg
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 9

1. What is the full name of COH?

Answer:- Court of Honor

2. What is the literal meaning of "Scout"?

Answer:- Detective

3. Who gets the credit for starting Scouting in America?

Answer:- J.D. William Wyse

4. When and where was the first Scout Master Camp organized?

Answer:- In 1918 , Kodai Canal (Madurai)

5. Who was the first National Commissioner of Bharat Scouts and Guides?

Answer:- Dr. Hridaynath Kunzru

6. Who was the first National Secretary of Bharat Scouts and Guides?

Answer:- Janaki Sharan Verma

7. What was the name of Baden Powell's house?

Answer:- Ste

8. What was the name of the headmaster of Baden Powell's school?

Answer:- Dr. Hague Brown

9. When is Chintan Diwas celebrated?

Answer:- 22 February

10. When was the first World Jamboree held?

Answer:- 1920 AD.

Must read this also

11. When did Baden Powell get the title of "World Chief Scout"?

Answer:- 06 August 1920 AD.

12. When was Mrs. Annie Besant born?

Answer:- 1 October 1847


13. When and where did BP get inspiration for scouting?

Answer:- Incident in South Africa in 1899-1900

14. When and how long was the BP first scout camp organized?

Answer:- 29 July to 09 August 1907

15. When was Scouting for Boys published?

Answer:- 1908 AD

16. When was the Bulf Cub Institute opened?

Answer:- 1916

17. When was the Bullf Cub Handbook written?

Answer:- 1916 AD

18. When was the book AIDS to Scout Mastership written?

Answer:- 1919 AD

19. When did Scouter become a higher training centre?

Answer:- 1919 AD

20. How many participants from India participated in the first World Jamboree?

Answer:- 15 Scout 08 Cub

21. When did B.P. arrive in India?

Answer:- 1921 AD

22. When was the book Roving to Success published?

Answer:- 1922 AD

23. When and where was the Second World Jamboree held?

Answer:- Denmark in 1924

24. How many countries took part in the Second World Jamboree?

Answer:- 33 countries
25. How many Scouts participated in the Second World Jamboree?

Answer:- 4549 Scout

26. When and where was the Third World Jamboree organized?

Answer:- 1929 AD Aeropark, England

27. Scouts from how many countries participated in the Third World Jamboree?

Answer:- 69 countries

28. When did Lady BP become the World Guide Chief?

Answer:- 1930 AD

29. When and where was the Fourth World Jamboree held?

Answer:- 1933 AD Hungary

30. When and where was the fifth World Jamboree held?

Answer:- 1937 Holland

31. When did BP die?

Answer:- 8 January 1941 in Kenya

32. When was B.P. born?

Answer:- 22 February 1857 AD.

33. When did BP join the army?

Answer:- 1876 AD.

34. Who founded the Boys Scout Association?

Answer:- K.T.H Baker

35. When did scouting start in India?

Answer:- 1909 AD

36. When was the Bharat Scouts and Guides flag approved?

Answer:- 09 May 1949


37. What was the name of BP's great grandfather?

Answer:- Joseph Barber Smith

38. What nickname was given to BP by the African people?

Answer:- Impasi means wolf that never sleeps.

39. Who wrote the story of Baden Powell?

Answer:- William Hillcourt

40. For how many days did the battle of Mafeking last?

Answer:- 217 days

Read this also

41. When and where was the first scouting opened for Indian boys?

Answer:- In Bengal in 1915

42. Who was the first tribe of South Africa?

Answer:- Zulu

43. Who wrote the book of Budcraft?

Answer:- Thompson Senton

44. When was the first Gilwell Wood Badge course organized in India?

Answer:- 03 to 12 February 1922

45.Where was the first Gilwell Wood Badge course organized in India?

Answer:- Tollygunge, Kolkata

46. When was SANGAM World Guide Center opened?

Answer:- 16 October 1966 AD.

47. When and where was the first Himalayan (Rover) Wood Badge Course held?

Answer:- NTC Pachmarhi, 28 May to 6 June 1958

48. When and where was the first camp of Girl Guides organized in the world?

Answer:- 1924 , Fox League, England


49. Who was the first chief patron of Bharat Scouts and Guides?

Answer:- Dr. Rajendra Prasad

50. When was the branch of Disabled Scouts opened in the world?

Answer:- 1925 AD.

51. Who was the first camp chief of Gilwel?

Answer:- Captain French Gidney

52. What was the tenure of Gilwel's first camp chief?

Answer:- 1919-23 AD .

53. In which year was the President Rover Rangers Award started?

Answer:- 1971 AD

54. Who was the second camp chief of Gilwel?

Answer:- Colonel J.S Wilson

55. Which knot is used in bandages?

Answer:- Reef Knot

56. Which knot is used to save life?

Answer: - Dhrub Knot

57. Which knot is used to join two sliding ropes?

Answer:- Fisherman's knot

58. Which city signal will you use to call the patrol leader?

Answer:- Three small cities, one long city

59. Which exercise is done in the resting state in BP Six?

Answer:- Fifth

60. Which sling is used only to support the wrist?

Answer:- Cuff and collar sling


62.Which knot is used to shorten the rope without cutting it?

Answer:- Shortcut knot

63. What is the shape of petrol flag?

Answer:- 20× 30× 30 cm

64. Which knot is called the king of knots?

Answer:- Pole knot

65. What is the size of petrol flag?

Answer:- Triangular

66. Which knot is also called Hercules knot?

Answer:- Reef Knot

67. What is the smallest unit of a team/company?

Answer:- Petrol

68. Which knot is used to tie a cloth sheet to a rope?

Answer:- Sheet Band Knot

69. Which exercise of BP Six is also known as Shanku exercise?

Answer:- Fourth Exercise

70. What is the full name of APRO?

Answer:- Aims, Policy, Rule, Organization

71. Who counts the proficiency badges?

Answer:- District Commissioner

72. How many chapters are there in Scouting for Boys?

Answer :- 09.

73. How many campfires are there in Scouting for Boys?

Answer:- 26
74. Where is the international headquarters of Scouting?

Answer:- Geneva

75. What type of scouting did BP want to promote?

Answer :- Peace Scouting

76. Diagonal lashing is started with which fence?

Answer:- Timber Hitch

77. With which hitch is square fastening started?

Answer:- Khunta Phaans

78. Who builds his house without poles?

Answer:- Residents of South Africa

79. How many pools did the scouts make in Ashanti?

Answer:- 200

80. Which exercise is beneficial for the stomach?

Answer:- Third

81. Which is the exercise for feet and toes?

Answer:- Sixth exercise

82. Which knot is used to save a drowning person?

Answer:- Pole knot

83. Where was the first Girl Guide started in India?

Answer:- Jabalpur

84. When was the Handbook for Girls written?

Answer:- 1912 AD

85. Who is called the hero of Mafeking?

Answer:- Baden Powell


86. Where is BP's grave?

Answer:- In Nyeri, Kenya

87. When was the World Scout Flag accepted?

Answer:- 1961 AD

88. In which Scout Conference was the World Scout Flag accepted?

Answer:- 18th Scout Conference

89. Which knot is used to join two sky thick ropes?

Answer:- Sandhi Knot

90. How many types of answers are there?

Answer:- 03 types

91. Which direction does the Pole Star always point?

Answer:- Answer

92. How many types of wounds are there?

Answer:- 03 types

93. How many types of dressing are there?

Answer:- 02 types

94. Into how many parts are the strips divided on the basis of their size?

Answer: - Two types

95. How many main methods of tying a round bandage are there?

Answer:- Four types

96. What is the website of Bharat Scouts and Guides?

Answer:- www.bsgindia.org

97. Who invented Morse code?

Answer:- Samuel Morse


98. What is the weight of a scout axe?,

Answer:- 750 grams.

99. In the inch to foot method, how many steps are taken from the foot of the tree?

Answer:- 11 units

100 . Which knot is used to pull heavy load?

Answer:- Load bearing knot

You might also like