Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
16 views3 pages

Oral Questioning

Uploaded by

Rosean Bliss
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
16 views3 pages

Oral Questioning

Uploaded by

Rosean Bliss
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 3

ORAL QUESTIONING

1. What basic tool should you need to install/uninstall a computer system?

Answer: Philips-head screwdriver


2. How would you avoid damage on electronic parts cause by static discharge whileworking with the hardware
components of the computer?

Answer: Wear Anti-static wrist strap


`3. What would you do before performing a PC assembly?

Answer: Check each component parts and tools should be used


Identifies and obtains materials necessary to complete the work and checks againstsystem requirements*

4. What hardware requirements (for CPU, RAM and HDD) would you recommend toinstall windows 10 operating
system to a computer?

Answer: (with complete specifications)


Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC;RAM: 1 gigabyte (GB) for
32-bit or 2 GB for 64-bit;
Hard disk space: 16 GB for 32-bit OS or 20 GB for 64-bit OS
5. What socket should be compatible if you assigned to install Intel Core i5?

Answer: GA 1155/56
6. What Operating System/Window version should you install if a certain customer/clientwants a Charms Bar
Application to install in the computer?

Answer: Windows 8
Obtains tools, equipment and testing devices to carry out the work and checks for correctoperation and safety*

7. In testing/checking the AC power of a universal standard outlet with 3 holes (hot, neutral & ground), what would
be the approximate voltage reading from hot to neutral,neutral to ground, and hot to ground (Philippine setting)?

Answer: In the Philippines, replace 115V to 220V

8. Why should you use anti-static wrist strap?

Answer: any of the following


 To prevent the build-up static electricity near sensitive electronics
 To avoid damage to electronics
 To discharge static electricity safely
9. In testing the DC voltage of a power supply from a Molex type connector, what voltagerange should register in your
meter to test the output coming from the yellow wire?

Answer: Set the Multi-meter to DCV 50 or Range higher than 12V


10. In testing the DC voltage of a power supply from a Molex type connector, what voltage range should register in
your meter to test the output coming from the red wire?

Answer: Set the Multi-meter to DCV 10 or Range higher

11. What do you observe when power good signal is missing?

Answer: The computer will not work


12. Why does power supply unit (PSU) essential as one of the major parts of thecomputer system?

Answer: It converts high voltage AC power to switching DC power needed supply forthe internal components
ORAL QUESTIONING

13. How do you set-up a new Operating System when you open it and loads directly tothe system?

Answer: Disable the secure boot

14. What firmware should you access to set up the booth sequence?

Answer: Basic Input Output Source (BIOS)


15. What memory technology would you use to store the drivers/programs for computerto boot-up?

Answer: any of the following


 Read Only Memory (ROM)
 Modern motherboards
 Use of FLASH ROM
Prepares installer
Creates portable bootable devices according to software manufacturer’s instruction*
16. To prioritize the flash drive in the boot sequence in the BIOS setup, when would bethe right moment to enter the
BIOS in PC?

Answer: In between powering on the computer and before launching of the operatingsystem then press F2 or
Delete for BIOS
17. Why does BIOS program install in ROM?

Answer: RAM is volatile and ROM is non-volatile or more permanent


18. Some settings in BIOS like Dates, BIOS password, drive sequence,disabling/enabling
of other peripherals can be easily changed. Where do these
settings specifically stored?
Answer: Settings in BIOS are stored in Electrically Erasable and Programmable ReadOnly Memory (EEPROM)
Prepares customized installers according to software utilization guide and end-user
agreement*
19. To install Windows 7 on a computer, what would be the hardware systemrequirement, specifically for the CPU,
RAM, and Hard Disk Drive?
Answers: 1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor*, 1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB
RAM (64-bit), 6 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

20. How would you install an Operating System (OS) using other media aside from anoptical disk?
Answer: at least two (2)
 flash media drive
 external hard drive
 solid state drive
 or any number of external/hot swappable drives
21. What would you do to upgrade an existing Operating System (OS)?
Answer: Check compatibility then proceed to, “Upgrade to OS”
22. How would configure a computer into a multi-booting function?
Answer: Format the drive and partition according to the number of OS requirement
Installs portable applications according to software user guide and software license*
23. What would you do to have a portable application for installation?

Answer: Download and copy the application installer into the portable storage
24. How would you install an application software without bootable disk?
Answer: Download and copy the application installer into the portable storage
Installs operating system and drivers for peripherals/ devices
Installs operating system according to established installation procedure and end-user
agreement*
25. How would you perform the installation of Window (OS) into more than 20 computerunits?

Answer: Through network, place the source file in a shared memory on a network server(remoter network
installation)
ORAL QUESTIONING

You might also like