Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
2K views4 pages

RI MAINS COMPUTER 40 MOCK TEST MCQs

The document contains a series of computer-related multiple-choice questions and answers, covering topics such as programming, file formats, and software applications. It serves as a mock test for students preparing for computer examinations. Key concepts include cloud computing, data storage units, and software functionalities.

Uploaded by

abinashkheti13
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
2K views4 pages

RI MAINS COMPUTER 40 MOCK TEST MCQs

The document contains a series of computer-related multiple-choice questions and answers, covering topics such as programming, file formats, and software applications. It serves as a mock test for students preparing for computer examinations. Key concepts include cloud computing, data storage units, and software functionalities.

Uploaded by

abinashkheti13
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

Super Coaching Odisha by Testbook

6371424292
COMPUTER BY SHAKTI SIR
Super Coaching Odisha by Testbook
2

COMPUTER MOCK TEST 1 Answer-B


1. Errors in computer programmes are called: 8. Which of the following is NOT a web browser?
A. Folkes A. Chrome
B. Mistakes B. Firefox
C. Bugs C. MySQL
D. Spam D. Safari
Answer-C Answer-C
2. A combination of graphics, text, sound, video and 9.Which of the following is a search engine?
animation is called: A. Google
A. Multiprogramme B. Mozilla
B. Multifacet C. Photoshop
C. Multimedia D. MS Word
D. Multiprocess Answer-A
Answer-C 10. What is the full form of "Wi-Fi"?
3. Which is the largest unit of storage among the A. Wireless Fidelity
following? B. Wired Fiber
A. Terabyte C. Wireless Fiber
B. Megabyte D. Wired Fidelity
C. Kilobyte Answer-A
D. Gigabyte 11. Which of the following is not a wireless
Answer-A communication technology?
4. Which one of the following is not a computer A. Bluetooth
network device? B. Wi-Fi
A. Router C. Co-axial
B. Switch D. Microwave
C. Hub Answer-D
D. CPU 12. Which protocol is used for sending emails?
Answer-D A. HTTP
5. Computers on an internet are uniquely identified by: B. FTP
A. e-mail address C. SMTP
B. street address D. TCP
C. IP address Answer-C
D. None of the above 13. Which of the following is an open-source operating
Answer-C system?
6. An organisation's introductory webpage is called its: A. Windows
A. Portal B. macOS
B. Vortal C. Linux
C. Homepage D. Ios
D. Webhost Answer-C
Answer-C 14. What is the full form of "PDF"?
7. 1 byte is equal to: A. Portable Document Format
A. 2 bits B. Printed Document File
B. 8 bits C. Personal Data File
C. 16 bits D. Public Document Format
D. 32 bits Answer-A

6371424292
COMPUTER BY SHAKTI SIR
Super Coaching Odisha by Testbook
3

15. What is cloud computing? 22. In Ms- Excel, each sheet in a workbook is displayed
A. Storing data on physical hard drives as:
B. Using remote servers to store and process data A. Tab
C. A type of malware B. Down pointing arrow
D. A programming language C. Marker
Answer-B D. Floating point arrow
16. Which file extension is used for executable Answer-A
programs in Windows? 23. What feature adjusts the top and bottom margins
A. .txt so that the text is centered vertically on the printed
B. .exe page?
C. .docx A. Dual centering
D. .jpg B. Vertical justifying
Answer-B C. Horizontal centering
17. What is the full form of "BIOS"? D. Vertical adjusting
A. Basic Input Output System Answer-B
B. Binary Input Output System 24. By default the cell content alignment is:
C. Basic Integrated Operating System A. Left aligned
D. Boot Input Output System B. Centrally aligned
Answer-A C. Text left aligned and numbers right aligned
18. What does "Open Source" mean in software? D. Text right aligned and numbers left aligned
A. Paid software Answer-A
B. Free and Source code is publicly modifiable 25. To cut the selected text, these keys should be
C. Requires internet access pressed:
D. Only works on Windows A. Ctrl+C
Answer-B B. Ctrl+D
19. Which domain extension is used for commercial C. Ctrl+V
organisation? D. Ctrl+X
A. .com Answer-D
B. .edu 26. Press the _______________key to move the
C. .org insertion point to the first cell in a row in Excel.
D. .gov A. Page up
Answer-A B. Page Down
20.What is data redundancy in databases? C. Tab
A. Storing the same data in multiple places D. Home
B. Deleting duplicate files Answer-D
C. Encrypting data 27. How can you access the font size tool on formatting
D. Compressing files toolbar?
Answer-A A. Ctrl +S
21. In Ms-Word, what does 'double-clicking' on a word B. Ctrl+Shift+S
does? C. Ctrl+Shift+P
A. It deletes the word D. None of the above
B. It spell-checks the word Answer-C
C. It moves a word to a new location 28. Legends are used in:
D. It selects the word A. Chart Wizard
Answer-D B. Function Wizard
C. Validation

6371424292
COMPUTER BY SHAKTI SIR
Super Coaching Odisha by Testbook
4

D. AutoSum D. MS Access
Answer-A Answer-B
29. Pressing F8 key for three times selects: 36. Which of these is a valid file format for an MS
A. A word Word document?
B. A paragraph A. .xlsx
C. A sentence B. .pptx
D. Entire document C. docx
Answer-C D. .jpg
30. Pre- defined and built- in formulas in Excel are Answer-C
known as: 37. What is the shortcut for saving a file in MS Office
A. Diagrams applications?
B. Functions A. Ctrl + X
C. Autosheets B. Ctrl + S
D. Charts C. Ctrl + P
Answer-B D. Ctrl + V
31. What does "URL" stand for? Answer-B
A. Uniform Resource Locator 38. In MS Word, which menu option is used to insert a
B. Universal Resource Locator table?
C. Unified Resource Location A. Home
D. Universal Route Locator B. Insert
Answer-A C. Layout
32. Which of the following is NOT a programming D. View
language? Answer-B
A. Python 39. In MS Excel, what is a "Cell"?
B. Java A. A group of rows
C. R B. A single box in a spreadsheet
D. Excel C. A page in the workbook
Answer-D D. A chart
33. What is the smallest unit of digital data? Answer-B
A. Byte 40. What is an IP address?
B. Bit A. A software application
C. Kilobyte B. A physical address of the computer
D. Megabyte C. A unique identifier for a device on a network
Answer-B D. An internet provider's code
34. Which of the following is an example of system Answer-C
software?
A. Microsoft Word
B. Google Chrome
C. Windows OS
D. Adobe Photoshop
Answer-C
35. Which MS Office application is primarily used for
word processing?
A. MS Excel
B. MS Word
C. MS PowerPoint

6371424292
COMPUTER BY SHAKTI SIR

You might also like