|| Jai Sri Gurudev ||
Sri Adichunchanagiri Shikshana Trust(R)
SJB Institute of Technology
ESTD: 2001
(An Autonomous Institute under Visvesvaraya Technological University, Belagavi) Approved
by AICTE-New Delhi, Recognized by UGC, Accredited by NAAC with ‘A+’ Grade, Accredited by National Board of
Accreditation
No. 67, BGS Health & Education City, Dr. Vishnuvardhan Road, Kengeri, Bengaluru-560060
Department of Electronics and Communication
Engineering
Formative Assessment - 1
Name Sushith Gowda S
USN 1JB23EC109
Semester & IV & ‘B’
Section
Topic PROGRAMMING USING LABVIEW
Student Signature Faculty Signature
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
1. Why is LabVIEW a data flow programming language?
A. It does not have a Go To function to control execution.
B. The memory location in which data is stored changes each iteration.
C. It uses icons instead of text to create applications.
D. The flow of data through nodes on the block diagram determines execution.
Ans: D. The flow of data through nodes on the block diagram determines
execution.
2. Which of the following statements is TRUE about the following code segment?
A. The loop will execute once and the indicator Iteration will have value of one.
B. The loop will execute once and the indicator Iteration will have a value of zero.
C. The loop will execute infinitely and the program will have to be aborted.
D. The loop will not execute and the indicator Iteration will have a value of zero.
Ans: C. The loop will execute infinitely and the program will have to be aborted.
3. What does the Value Out indicator display after the VI executes?
SJBIT
1
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
A. 0
SJBIT
2
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
B. 4
C. 5
D. 6
Ans: C. 5
4. If the value of a is 2 and b is 128, what value does the Result indicator
display after the VI executes?
A. -128
B. 0
C. 255
D. 256
Ans: D. 256
5. What is the output of the Initialize Array function after the following code has executed?
A. 1-D Array of {4, 4, 4}
B. 1-D Array of {3, 3, 3, 3}
C. 1-D Array of {4, 3}
D. 1-D Array of {3, 4}
Ans: A. 1-D Array of {4, 4, 4}
SJBIT
3
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
6. What is the value in Shift Register Answer after the following code has executed?
A. 10
B. 16
C. 24
D. 32
Ans: D. 32
7.
Ans: A. sqrt(a*((a+b)2-(c-1))
SJBIT
4
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
8. Which data type is NOT accepted by the case selector on a case structure ?
A. Integers
B. Strings
C. Enumerated Type Values
D. Arrays
Ans: D.
Arrays
9. What is the result in subarray after the following code has executed?
A. 1-D Array of {7, 10, 8, 5}
B. 1-D Array of {10, 8, 5, 7}
C. 1-D Array of {10, 8, 5}
D. 1-D Array of {8, 5, 7}
Ans: C. 1-D Array of {10, 8, 5,7}
10. Which of the following illustrates an advantage of a global variable over a local variable?
A. Only the global variable can pass array data, local variables cannot.
B. A global variable can pass data between two independent VIs running simultaneously.
C. Global Variables do not require owned labels to operate.
D. Global variables do not require owned labels to operate.
Ans: B. A global variable can pass data between two independent VIs running simultaneously.
11. What value does the Result F2 indicator display after the VI containing this
Stacked Sequence structure executes?
SJBIT
5
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
A. 0
B. 25
C. 40
D. 65
Ans: C. 40
12. Which of the following accurately describes the output that results from
the execution of the following loop?
A. A running average of all Random Numbers will be displayed.
B. An average of the last 4 Random Numbers will be displayed
C. The last three values from the Random Number will be displayed.
D. None of the above.
Ans: B. An average of the last 4 Random Numbers will be displayed
13. In what instance would you use the Probe tool rather than Highlight Execution?
A. To see the value of a wire in real time.
B. To see the flow of data.
C. To slow down the VI to show the values in wires.
D. To look into a sub VI as the process is running.
Ans: A. To see the value of a wire in real time.
SJBIT
6
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
14. This graphic displays all the cases of a single case statement. What value
does the Result indicator display after the VI executes?
A. 5
B. 7
C. 12
D. 36
Ans:
D.36
15. The following breakpoint does which of the following?
SJBIT
7
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
A. Causes the VI to pause.
B. Causes the VI to abort.
C. Causes the VI to single step over the indicator.
D. Causes the VI to single step over the addition.
Ans: A. Causes the VI to pause
16. What value is displayed in Result when the code executes?
A. A 1-D Array of {-25, 25, 50}
B. A 1-D Array of {-25, 25}
C. A 2-D Array of {{-25, -50, -50}, {50, 25, 25}}
D. A 1-D Array of {75, -50, 25}
Ans: B. A 1-D Array of {-25, 25}
17. The function of a Cluster is to:
A. Group mixed data types into logical structures.
B. Present data on the Front Panel using Charts or Graphs.
C. Provide a means of differentiating between data types on the Block Diagram.
D. Separate data object by data type on the Front Panel.
Ans: A. Group mixed data types into logical structures.
18. A coercion dot indicates that:
A. A polymorphic operation will be performed on the data.
B. A data buffer will be created to handle the data conversion.
C. Data values are being coerced because they are out of range.
SJBIT
8
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC109
D. The data types are consistent.
Ans: B. A data buffer will be created to handle the data conversion.
19. Which of the following statements is TRUE regarding the execution of the following code?
A. The loop will iterate 49 times.
B. The loop will iterate 50 times.
C. The loop will iterate 51 times.
D. A For Loop that has a 50 wired to the count terminal will perform the same operation.
Ans: C. The loop will iterate 51 times.
20. What value does the Result indicator display after the code snippet executes?
A. Zero
B. The time elapsed in milliseconds during the execution of Sub vi.
C. The number of seconds elapsed since January 1, 1970
D. The time elapsed in milliseconds during the execution of the sequence structure
Ans: B. The time elapsed in milliseconds during the execution of Sub vi.
SJBIT
9
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC029
21. The most efficient method for creating an array is:
a. Initializing the array and then replacing elements in a while loop.
b. Using a For Loop with Auto-Indexing.
c. Placing a Build Array function in a while loop.
d. Using a While Loop with Auto-Indexing.
Ans: B. Using a For Loop with Auto-Indexing
22. In the figure below, the output of Array Size is:
A. 2
B. 1D Array of {2, 3}
C. 1D Array of {3, 2}
D. None of the
above. Ans: B. 1D Array of
{2, 3}
23. What value does the Numeric indicator display after this code executes?
A. 0
B. 4
C. 8
D. The While Loop iterates indefinitely.
Ans: B. 8
SJBIT
10
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC029
24. What is the output of the Build Array function in the following block diagram
when Concatenate Inputs is selected?
SJBIT
11
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC029
A. 1-D Array of {1, -4, 3, 7, -2, 6}
B. 1-D Array of {1, 7, -4, -2, 3, 6}
C. 2-D Array of {{1, -4, 3, 0}, {7, -2, 6}}
D. 2-D Array of {{1, -4, 3}, {7, -2, 6}}
Ans: A. 1-D Array of {1, -4, 3, 7, -2, 6}
25. What is the output of the Initialize Array function after the following code has executed?
A. 1-D Array of {3, 3, 3, 3}
B. 1-D Array of {4, 4, 4}
C. 1-D Array of {3, 4}
D. 1-D Array of {4, 3}
Ans: A. 1-D Array of {3, 3
SJBIT
12
PROGRAMMING USING LABVIEW [23ECE422] 1JB23EC029