Name: Cabanjen, Emily L.
Course,Year&Section: BS-PSYCHOLOGY 4A
Professor: Mrs. Nathalie Ann A. Acosta
LP3 Assessment Activity
1.) How would you use communication to arrive at an understanding of yourself, your future learner's
and the subjects you are teaching?
Answer: First I will use communication by presenting myself to my future students, tell them about my
education and how did I reach the level of education I have, second I will explain why I choose the
subject so that they can better understand me.
2.) Using a topic in your subject, give examples of closed and open ended questions. Construct some
quality question that can promote deep learning and creative thinking on some issues.
Answer: example of closed-ended question.
a.) Did communication topic enhance your knowledge?
b.) Is there a way we can measure or assess effective communication?
c.) How would you describe good/ effective communication?
Example of Open-ended question.
a.) What did you learn about the learning discussion.
b.) Did learning really occurs when you're experiencing something.
3.) Teacher feedback is all about supporting students learning. Discuss.
Answer: Swing how your students learn is the product of how a teacher teach them, it is very important
that the teacher is aware of how his/her students cope with the discussion and help them adjust with
his/her nature of teaching.
4.) Discuss qualities of an effective teacher in regard to their communication.
Answer: There are many qualities of an effective teacher like dedication to teaching, from choosing the
course, teaching the different kind of students is a profession that only teacher can do. Having a very
long patience with the students is a teachers character that no one can do it. Talking and imparting the
knowledge that they have is one of a good quality of a teacher.
5.) Identify and explain five communication techniques for effective lesson delivery.
Answer: effective communication is essential for a well run classroom. Although this sounds simple and
obvious, I requires much more that a teacher saying something out loud to a student. First is create a
safe learning environment with supportive relationship,because when students feel supported, they are
more comfortable expressing their own thoughts and ideas in class discussions, atempting challenges
and asking when they need help. Second is more teamwork, by working in small groups, students are
able to share their ideas more easily, and improve there own communication skills. Third is body
language, teacher should ensure that the signals you are giving out through the body language are
positive, confident and engaging. Fourth is active listening, by practicing good listening in the classroom
can benefit teacher in many ways. By active listening, the teacher can correct misunderstanding and
extend learning resulting a better education for the students. Lastly is feedback, with the positive
feedback builds students confidence that making them more likely to believe that they can succeed and
help to create supportive environment and increase academic success.
6.) Effective communication is learner-centered. Illustrate the truth of this statements using examples
from the four functions of communication.
Answer: effective communication is learner-centered by promoting learning skills. Learners develop
their learning skills when a teacher allows them time to speak more, read texts and discuss in groups. By
modeling to copy is learning behavior you would want your learners to copy is important.
7.) Why do you think having a good communication skills are advantage to a teacher?
Answer: Because if the teacher has a good communication skills, the learner's don't feel bored inside the
classroom, and they would listen carefully and can interact with the teachers discussions.
8.) How can you prevent barriers to effective communication? What considerations you are going to
take into?
Answer: By improving our listening skills, learning how to listen and listening more than we speak and
asking clarifying questions that all contribute to better understanding of what is being communicated.
9.) Explain the definition of effective communication in a classroom setting.
Answer: Teacher and student demonstrate respectful communication using a tone that is honest and
tactful, choosing words that are appropriate to the situation and noninflammatory. When taking on a
listening role, make eye contact and fucos on the speaker. Speak in turn and never interrupt the
speaker.
10.) In terms in your communication skills, you think you possess the qualities of a good communicator?
If not, what do you think are the things you need to develop?
Answer: Not, because I am not good in speaking in front of many people so I need to develop first my
fears of speaking in public so that I can be a good and effective communicator one day.
Answer:
.