Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
72 views109 pages

200-201-Full-File-f4l7bu 1

The document contains a series of questions and answers related to the Cisco 200-201 CyberOps Associate exam. It covers various cybersecurity concepts, principles, and detection methods, including user interaction, security principles, and types of detection. The content serves as a study guide for individuals preparing for the exam, providing insights into key topics and their respective answers.

Uploaded by

Bridget Harrell
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
72 views109 pages

200-201-Full-File-f4l7bu 1

The document contains a series of questions and answers related to the Cisco 200-201 CyberOps Associate exam. It covers various cybersecurity concepts, principles, and detection methods, including user interaction, security principles, and types of detection. The content serves as a study guide for individuals preparing for the exam, providing insights into key topics and their respective answers.

Uploaded by

Bridget Harrell
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 109

Cisco

200-201 Exam
CyberOps Associate

CERT EMPIRE
Questions & Answers
(Full Version)

Thank you for Purchasing 200-201 Exam

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 1/107

Version: 11.0

Question: 1
Which event is user interaction?

A. gaining root access


B. executing remote code
C. reading and writing file permission
D. opening a malicious file

Answer: D

CERT EMPIRE
Question: 2
Which security principle requires more than one person is required to perform a critical task?

A. least privilege
B. need to know
C. separation of duties
D. due diligence

Answer: C

Question: 3
How is attacking a vulnerability categorized?

A. action on objectives
B. delivery
C. exploitation
D. installation

Answer: C

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 2/107

Question: 4

What is a benefit of agent-based protection when compared to agentless protection?

A. It lowers maintenance costs


B. It provides a centralized platform
C. It collects and detects all traffic locally
D. It manages numerous devices simultaneously

Answer: C

Host-based antivirus protection is also known as agent-based. Agent-based antivirus runs on every
protected machine. Agentless antivirus protection performs scans on hosts from a centralized
system. Agentless systems have become popular for virtualized environments in which multiple OS
instances are running on a host simultaneously. Agent-based antivirus running in each virtualized
system can be a serious drain on system resources. Agentless antivirus for virtual hosts involves the

CERT EMPIRE
use of a special security virtual appliance that performs optimized scanning tasks on the virtual hosts.
An example of this is VMware’s vShield.

Question: 5

Which principle is being followed when an analyst gathers information relevant to a security incident
to determine the appropriate course of action?

A. decision making
B. rapid response
C. data mining
D. due diligence

Answer: B

Question: 6

One of the objectives of information security is to protect the CIA of information and systems. What
does CIA mean in this context?

A. confidentiality, identity, and authorization


B. confidentiality, integrity, and authorization
C. confidentiality, identity, and availability
D. confidentiality, integrity, and availability

Answer: D

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 3/107

Question: 7

What is rule-based detection when compared to statistical detection?

A. proof of a user's identity


B. proof of a user's action
C. likelihood of user's action
D. falsification of a user's identity

Answer: B

Question: 8

A user received a malicious attachment but did not run it. Which category classifies the intrusion?

A. weaponization
B. reconnaissance
C. installation
CERT EMPIRE
D. delivery

Answer: D

Question: 9
Which process is used when IPS events are removed to improve data integrity?

A. data availability
B. data normalization
C. data signature
D. data protection

Answer: B

Question: 10

An analyst is investigating an incident in a SOC environment. Which method is used to identify a


session from a group of logs?

A. sequence numbers
B. IP identifier

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 4/107

C. 5-tuple
D. timestamps

Answer: C

Question: 11
What is a difference between SOAR and SIEM?

A. SOAR platforms are used for threat and vulnerability management, but SIEM applications are not
B. SIEM applications are used for threat and vulnerability management, but SOAR platforms are not
C. SOAR receives information from a single platform and delivers it to a SIEM
D. SIEM receives information from a single platform and delivers it to a SOAR

Answer: A

Question: 12
CERT EMPIRE
What is the difference between mandatory access control (MAC) and discretionary access control
(DAC)?

A. MAC is controlled by the discretion of the owner and DAC is controlled by an administrator
B. MAC is the strictest of all levels of control and DAC is object-based access
C. DAC is controlled by the operating system and MAC is controlled by an administrator
D. DAC is the strictest of all levels of control and MAC is object-based access

Answer: B

Question: 13

What is the practice of giving employees only those permissions necessary to perform their specific
role within an organization?

A. least privilege
B. need to know
C. integrity validation
D. due diligence

Answer: A

Question: 14

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 5/107

What is the virtual address space for a Windows process?

A. physical location of an object in memory


B. set of pages that reside in the physical memory
C. system-level memory protection feature built into the operating system
D. set of virtual memory addresses that can be used

Answer: D

Question: 15

Which security principle is violated by running all processes as root or administrator?

A. principle of least privilege


B. role-based access control
C. separation of duties

CERT EMPIRE
D. trusted computing base

Answer: A

Question: 16
What is the function of a command and control server?

A. It enumerates open ports on a network device


B. It drops secondary payload into malware
C. It is used to regain control of the network after a compromise
D. It sends instruction to a compromised system

Answer: D

Question: 17
What is the difference between deep packet inspection and stateful inspection?

A. Deep packet inspection is more secure than stateful inspection on Layer 4


B. Stateful inspection verifies contents at Layer 4 and deep packet inspection verifies connection at
Layer 7
C. Stateful inspection is more secure than deep packet inspection on Layer 7
D. Deep packet inspection allows visibility on Layer 7 and stateful inspection allows visibility on Layer
4

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 6/107

Answer: D

Question: 18
Which evasion technique is a function of ransomware?

A. extended sleep calls


B. encryption
C. resource exhaustion
D. encoding

Answer: B

CERT EMPIRE
Question: 19

Refer to the exhibit.

Which two elements in the table are parts of the 5-tuple? (Choose two.)

A. First Packet
B. Initiator User
C. Ingress Security Zone
D. Source Port
E. Initiator IP

Answer: DE

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 7/107

Question: 20

DRAG DROP

Drag and drop the security concept on the left onto the example of that concept on the right.

Answer:

CERT EMPIRE

Question: 21
What is the difference between statistical detection and rule-based detection models?

A. Rule-based detection involves the collection of data in relation to the behavior of legitimate users
over a period of time
B. Statistical detection defines legitimate data of users over a period of time and rule-based
detection defines it on an IF/THEN basis
C. Statistical detection involves the evaluation of an object on its intended actions before it executes
that behavior
D. Rule-based detection defines legitimate data of users over a period of time and statistical
detection defines it on an IF/THEN basis

Answer: B

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 8/107

Question: 22

What is the difference between a threat and a risk?

A. Threat represents a potential danger that could take advantage of a weakness in a system
B. Risk represents the known and identified loss or danger in the system
C. Risk represents the nonintentional interaction with uncertainty in the system
D. Threat represents a state of being exposed to an attack or a compromise, either physically or
logically.

Answer: A

A threat is any potential danger to an asset. If a vulnerability exists but has not yet been exploited—
or, more importantly, it is not yet publicly known—the threat is latent and not yet realized.

Question: 23

CERT EMPIRE
Which attack method intercepts traffic on a switched network?

A. denial of service

B. ARP cache poisoning


C. DHCP snooping
D. command and control

Answer: B

An ARP-based MITM attack is achieved when an attacker poisons the ARP cache of two devices with
the MAC address of the attacker's network interface card (NIC). Once the ARP caches have been
successfully poisoned, each victim device sends all its packets to the attacker when communicating
to the other device and puts the attacker in the middle of the communications path between the two
victim devices. It allows an attacker to easily monitor all communication between victim devices. The
intent is to intercept and view the information being passed between the two victim devices and
potentially introduce sessions and traffic between the two victim devices

Question: 24

What does an attacker use to determine which network ports are listening on a potential target
device?

A. man-in-the-middle
B. port scanning
C. SQL injection
D. ping sweep

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 9/107

Answer: B

Question: 25
What is a purpose of a vulnerability management framework?

A. identifies, removes, and mitigates system vulnerabilities


B. detects and removes vulnerabilities in source code
C. conducts vulnerability scans on the network
D. manages a list of reported vulnerabilities

Answer: A

Question: 26
A network engineer discovers that a foreign government hacked one of the defense contractors in

CERT EMPIRE
their home country and stole intellectual property. What is the threat agent in this situation?

A. the intellectual property that was stolen


B. the defense contractor who stored the intellectual property
C. the method used to conduct the attack
D. the foreign government that conducted the attack

Answer: D

Question: 27
What is the practice of giving an employee access to only the resources needed to accomplish their
job?

A. principle of least privilege


B. organizational separation
C. separation of duties
D. need to know principle

Answer: A

Question: 28
Which metric is used to capture the level of access needed to launch a successful attack?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 10/107

A. privileges required
B. user interaction
C. attack complexity
D. attack vector

Answer: D

Attack Vector ( AV) represents the level of access an attacker needs to have to exploit a vulnerability.
It can assume four values: Network, Adjacent, Local and Physical. Source: Official cert Guide Cisco
CyberOps Associate CBROPS 200-201 Chapter7: Introduction to Security Operations Management.

Question: 29
What is the difference between an attack vector and attack surface?

A. An attack surface identifies vulnerabilities that require user input or validation; and an attack
vector identifies vulnerabilities that are independent of user actions.

CERT EMPIRE
B. An attack vector identifies components that can be exploited, and an attack surface identifies the
potential path an attack can take to penetrate the network.
C. An attack surface recognizes which network parts are vulnerable to an attack; and an attack vector
identifies which attacks are possible with these vulnerabilities.
D. An attack vector identifies the potential outcomes of an attack; and an attack surface launches an
attack using several methods against the identified vulnerabilities.

Answer: C

Question: 30

Which metric in CVSS indicates an attack that takes a destination bank account number and replaces
it with a different bank account number?

A. integrity
B. confidentiality
C. availability
D. scope

Answer: A

Question: 31
A security specialist notices 100 HTTP GET and POST requests for multiple pages on the web servers.
The agent in the requests contains PHP code that, if executed, creates and writes to a new PHP file

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 11/107

on the webserver. Which event category is described?

A. reconnaissance
B. action on objectives
C. installation
D. exploitation

Answer: C

Question: 32
What specific type of analysis is assigning values to the scenario to see expected outcomes?

A. deterministic
B. exploratory
C. probabilistic
D. descriptive

CERT EMPIRE Answer: A

Question: 33

When trying to evade IDS/IPS devices, which mechanism allows the user to make the data
incomprehensible without a specific key, certificate, or password?

A. fragmentation
B. pivoting
C. encryption
D. stenography

Answer: C

https://techdifferences.com/difference-between-steganography-and-
cryptography.html#:~:text=The%20steganography%20and%20cryptography%20are,the%20structure
%20of%20the%20message.

Question: 34

Why is encryption challenging to security monitoring?

A. Encryption analysis is used by attackers to monitor VPN tunnels.


B. Encryption is used by threat actors as a method of evasion and obfuscation.
C. Encryption introduces additional processing requirements by the CPU.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 12/107

D. Encryption introduces larger packet sizes to analyze and store.

Answer: B

Question: 35
An employee reports that someone has logged into their system and made unapproved changes,
files are out of order, and several documents have been placed in the recycle bin. The security
specialist reviewed the system logs, found nothing suspicious, and was not able to determine what
occurred. The software is up to date; there are no alerts from antivirus and no failed login attempts.
What is causing the lack of data visibility needed to detect the attack?

A. The threat actor used a dictionary-based password attack to obtain credentials.


B. The threat actor gained access to the system by known credentials.
C. The threat actor used the teardrop technique to confuse and crash login services.
D. The threat actor used an unknown vulnerability of the operating system that went undetected.

CERT EMPIRE
Answer: C

Question: 36

A company receptionist received a threatening call referencing stealing assets and did not take any
action assuming it was a social engineering attempt. Within 48 hours, multiple assets were breached,
affecting the confidentiality of sensitive information. What is the threat actor in this incident?

A. company assets that are threatened


B. customer assets that are threatened
C. perpetrators of the attack
D. victims of the attack

Answer: B

Question: 37
What is the relationship between a vulnerability and a threat?

A. A threat exploits a vulnerability


B. A vulnerability is a calculation of the potential loss caused by a threat
C. A vulnerability exploits a threat
D. A threat is a calculation of the potential loss caused by a vulnerability

Answer: A

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 13/107

Question: 38
What is the principle of defense-in-depth?

A. Agentless and agent-based protection for security are used.


B. Several distinct protective layers are involved.
C. Access control models are involved.
D. Authentication, authorization, and accounting mechanisms are used.

Answer: B

Question: 39
DRAG DROP

CERT EMPIRE
Drag and drop the uses on the left onto the type of security system on the right.

Answer:

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 14/107

Question: 40
What is the difference between the rule-based detection when compared to behavioral detection?

CERT EMPIRE
A. Rule-Based detection is searching for patterns linked to specific types of attacks, while behavioral
is identifying per signature.
B. Rule-Based systems have established patterns that do not change with new data, while behavioral
changes.
C. Behavioral systems are predefined patterns from hundreds of users, while Rule-Based only flags
potentially abnormal patterns using signatures.
D. Behavioral systems find sequences that match a particular attack signature, while Rule-Based
identifies potential attacks.

Answer: D

Question: 41

Which open-sourced packet capture tool uses Linux and Mac OS X operating systems?

A. NetScout
B. tcpdump
C. SolarWinds
D. netsh

Answer: B

Question: 42

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 15/107

Refer to the exhibit.

Which kind of attack method is depicted in this string?

A. cross-site scripting
B. man-in-the-middle
C. SQL injection
D. denial of service

Answer: A

Question: 43

CERT EMPIRE
Which two components reduce the attack surface on an endpoint? (Choose two.)

A. secure boot
B. load balancing
C. increased audit log levels
D. restricting USB ports
E. full packet captures at the endpoint

Answer: AD

Question: 44
What is an attack surface as compared to a vulnerability?

A. any potential danger to an asset


B. the sum of all paths for data into and out of the environment
C. an exploitable weakness in a system or its design
D. the individuals who perform an attack

Answer: C

An attack surface is the total sum of vulnerabilities that can be exploited to carry out a security
attack. Attack surfaces can be physical or digital. The term attack surface is often confused with the
term attack vector, but they are not the same thing. The surface is what is being attacked; the vector

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 16/107

is the means by which an intruder gains access.

Question: 45

An intruder attempted malicious activity and exchanged emails with a user and received corporate
information, including email distribution lists. The intruder asked the user to engage with a link in an
email. When the fink launched, it infected machines and the intruder was able to access the
corporate network.

Which testing method did the intruder use?

A. social engineering
B. eavesdropping
C. piggybacking
D. tailgating

Answer: A

Question: 46
CERT EMPIRE
What are two social engineering techniques? (Choose two.)

A. privilege escalation
B. DDoS attack
C. phishing
D. man-in-the-middle
E. pharming

Answer: CE

Question: 47

Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 17/107

What does the output indicate about the server with the IP address 172.18.104.139?

A. open ports of a web server


B. open port of an FTP server
C. open ports of an email server
D. running processes of the server

Answer: C

CERT EMPIRE
Question: 48
How does certificate authority impact a security system?

A. It authenticates client identity when requesting SSL certificate


B. It validates domain identity of a SSL certificate
C. It authenticates domain identity when requesting SSL certificate
D. It validates client identity when communicating with the server

Answer: B

Question: 49

When communicating via TLS, the client initiates the handshake to the server and the server
responds back with its certificate for identification.

Which information is available on the server certificate?

A. server name, trusted subordinate CA, and private key


B. trusted subordinate CA, public key, and cipher suites
C. trusted CA name, cipher suites, and private key
D. server name, trusted CA, and public key

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 18/107

Answer: D

Question: 50

How does an SSL certificate impact security between the client and the server?

A. by enabling an authenticated channel between the client and the server


B. by creating an integrated channel between the client and the server
C. by enabling an authorized channel between the client and the server
D. by creating an encrypted channel between the client and the server

Answer: D

Question: 51
Which attack is the network vulnerable to when a stream cipher like RC4 is used twice with the same

CERT EMPIRE
key?

A. forgery attack

B. plaintext-only attack
C. ciphertext-only attack
D. meet-in-the-middle attack

Answer: C

Question: 52

Which list identifies the information that the client sends to the server in the negotiation phase of
the TLS handshake?

A. ClientStart, ClientKeyExchange, cipher-suites it supports, and suggested compression methods


B. ClientStart, TLS versions it supports, cipher-suites it supports, and suggested compression
methods
C. ClientHello, TLS versions it supports, cipher-suites it supports, and suggested compression
methods
D. ClientHello, ClientKeyExchange, cipher-suites it supports, and suggested compression methods

Answer: C

Question: 53

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 19/107

Refer to the exhibit.

Which type of log is displayed?

A. IDS
B. proxy
C. NetFlow
D. sys

Answer: A

You also see the 5-tuple in IPS events, NetFlow records, and other event data. In fact, on the exam

CERT EMPIRE
you may need to differentiate between a firewall log versus a traditional IPS or IDS event. One of the
things to remember is that traditional IDS and IPS use signatures, so an easy way to differentiate is by
looking for a signature ID (SigID). If you see a signature ID, then most definitely the event is a
traditional IPS or IDS event.

Question: 54

Refer to the exhibit.

What information is depicted?

A. IIS data
B. NetFlow data
C. network discovery event
D. IPS event data

Answer: B

Question: 55

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 20/107

What is the difference between the ACK flag and the RST flag in the NetFlow log session?

A. The RST flag confirms the beginning of the TCP connection, and the ACK flag responds when the
data for the payload is complete
B. The ACK flag confirms the beginning of the TCP connection, and the RST flag responds when the
data for the payload is complete
C. The RST flag confirms the receipt of the prior segment, and the ACK flag allows for the
spontaneous termination of a connection
D. The ACK flag confirms the receipt of the prior segment, and the RST flag allows for the
spontaneous termination of a connection

Answer: D

Question: 56

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE
Which type of log is displayed?

A. proxy
B. NetFlow
C. IDS
D. sys

Answer: B

Question: 57
How is NetFlow different from traffic mirroring?

A. NetFlow collects metadata and traffic mirroring clones data.


B. Traffic mirroring impacts switch performance and NetFlow does not.
C. Traffic mirroring costs less to operate than NetFlow.
D. NetFlow generates more data than traffic mirroring.

Answer: A

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 21/107

Question: 58

What makes HTTPS traffic difficult to monitor?

A. SSL interception
B. packet header size
C. signature detection time
D. encryption

Answer: D

Question: 59
How does an attacker observe network traffic exchanged between two users?

A. port scanning
B. man-in-the-middle

CERT EMPIRE
C. command injection
D. denial of service

Answer: B

Question: 60

Which type of data consists of connection level, application-specific records generated from network
traffic?

A. transaction data
B. location data
C. statistical data
D. alert data

Answer: A

Question: 61

An engineer receives a security alert that traffic with a known TOR exit node has occurred on the
network. What is the impact of this traffic?

A. ransomware communicating after infection


B. users downloading copyrighted content
C. data exfiltration

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 22/107

D. user circumvention of the firewall

Answer: D

Question: 62
What is an example of social engineering attacks?

A. receiving an unexpected email from an unknown person with an attachment from someone in the
same company
B. receiving an email from human resources requesting a visit to their secure website to update
contact information
C. sending a verbal request to an administrator who knows how to change an account password
D. receiving an invitation to the department’s weekly WebEx meeting

Answer: C

Question: 63
CERT EMPIRE
Refer to the exhibit.

What is occurring in this network?

A. ARP cache poisoning


B. DNS cache poisoning
C. MAC address table overflow
D. MAC flooding attack

Answer: A

Question: 64

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 23/107

Which data format is the most efficient to build a baseline of traffic seen over an extended period of
time?

A. syslog messages
B. full packet capture
C. NetFlow
D. firewall event logs

Answer: C

Question: 65
Which action prevents buffer overflow attacks?

A. variable randomization
B. using web based applications
C. input sanitization

CERT EMPIRE
D. using a Linux operating system

Answer: C

Question: 66

Which type of attack occurs when an attacker is successful in eavesdropping on a conversation


between two IP phones?

A. known-plaintext
B. replay
C. dictionary
D. man-in-the-middle

Answer: D

Question: 67

Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 24/107

What should be interpreted from this packet capture?

CERT EMPIRE
A. 81.179.179.69 is sending a packet from port 80 to port 50272 of IP address 192.168.122.100 using
UDP protocol.
B. 192.168.122.100 is sending a packet from port 50272 to port 80 of IP address 81.179.179.69 using
TCP protocol.
C. 192.168.122.100 is sending a packet from port 80 to port 50272 of IP address 81.179.179.69 using
UDP protocol.
D. 81.179.179.69 is sending a packet from port 50272 to port 80 of IP address 192.168.122.100 using
TCP UDP protocol.

Answer: B

Question: 68
What are the two characteristics of the full packet captures? (Choose two.)

A. Identifying network loops and collision domains.


B. Troubleshooting the cause of security and performance issues.
C. Reassembling fragmented traffic from raw data.
D. Detecting common hardware faults and identify faulty assets.
E. Providing a historical record of a network transaction.

Answer: CE

Question: 69

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 25/107

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE

An engineer is analyzing this Cuckoo Sandbox report for a PDF file that has been downloaded from an
email. What is the state of this file?

A. The file has an embedded executable and was matched by PEiD threat signatures for further
analysis.
B. The file has an embedded non-Windows executable but no suspicious features are identified.
C. The file has an embedded Windows 32 executable and the Yara field lists suspicious features for
further analysis.
D. The file was matched by PEiD threat signatures but no suspicious features are identified since the
signature list is up to date.

Answer: C

Question: 70
DRAG DROP

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 26/107

Drag and drop the technology on the left onto the data type the technology provides on the right.

Answer:

CERT EMPIRE

Question: 71

Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 27/107

What is occurring in this network traffic?

CERT EMPIRE
A. High rate of SYN packets being sent from a multiple source towards a single destination IP.
B. High rate of ACK packets being sent from a single source IP towards multiple destination IPs.
C. Flood of ACK packets coming from a single source IP to multiple destination IPs.
D. Flood of SYN packets coming from a single source IP to a single destination IP.

Answer: D

Question: 72
An engineer needs to have visibility on TCP bandwidth usage, response time, and latency, combined
with deep packet inspection to identify unknown software by its network traffic flow. Which two
features of Cisco Application Visibility and Control should the engineer use to accomplish this goal?
(Choose two.)

A. management and reporting


B. traffic filtering
C. adaptive AVC
D. metrics collection and exporting
E. application recognition

Answer: AE

Question: 73

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 28/107

Which security technology guarantees the integrity and authenticity of all messages transferred to
and from a web application?

A. Hypertext Transfer Protocol


B. SSL Certificate
C. Tunneling
D. VPN

Answer: B

Question: 74

An engineer is investigating a case of the unauthorized usage of the “Tcpdump” tool. The analysis
revealed that a malicious insider attempted to sniff traffic on a specific interface. What type of
information did the malicious insider attempt to obtain?

A. tagged protocols being used on the network

CERT EMPIRE
B. all firewall alerts and resulting mitigations
C. tagged ports being used on the network
D. all information and data within the datagram

Answer: C

Question: 75

At a company party a guest asks questions about the company’s user account format and password
complexity. How is this type of conversation classified?

A. Phishing attack
B. Password Revelation Strategy
C. Piggybacking
D. Social Engineering

Answer: D

Question: 76
Which security monitoring data type requires the largest storage space?

A. transaction data
B. statistical data
C. session data

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 29/107

D. full packet capture

Answer: D

Question: 77
What are two denial of service attacks? (Choose two.)

A. MITM
B. TCP connections
C. ping of death
D. UDP flooding
E. code red

Answer: CD

Question: 78
CERT EMPIRE
An engineer needs to discover alive hosts within the 192.168.1.0/24 range without triggering
intrusive portscan alerts on the IDS device using Nmap. Which command will accomplish this goal?

A. nmap --top-ports 192.168.1.0/24


B. nmap –sP 192.168.1.0/24
C. nmap -sL 192.168.1.0/24
D. nmap -sV 192.168.1.0/24

Answer: B
https://explainshell.com/explain?cmd=nmap+-sP

Question: 79

An analyst is investigating a host in the network that appears to be communicating to a command


and control server on the Internet. After collecting this packet capture, the analyst cannot determine
the technique and payload used for the communication.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 30/107

CERT EMPIRE
Which obfuscation technique is the attacker using?

A. Base64 encoding
B. TLS encryption
C. SHA-256 hashing
D. ROT13 encryption

Answer: B

ROT13 is considered weak encryption and is not used with TLS (HTTPS:443). Source:
https://en.wikipedia.org/wiki/ROT13

Question: 80

What are two differences in how tampered and untampered disk images affect a security incident?
(Choose two.)

A. Untampered images are used in the security investigation process


B. Tampered images are used in the security investigation process
C. The image is tampered if the stored hash and the computed hash match
D. Tampered images are used in the incident recovery process
E. The image is untampered if the stored hash and the computed hash match

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 31/107

Answer: AE

Cert Guide by Omar Santos, Chapter 9 - Introduction to digital Forensics. "When you collect
evidence, you must protect its integrity. This involves making sure that nothing is added to the
evidence and that nothing is deleted or destroyed (this is known as evidence preservation)."

Question: 81

During which phase of the forensic process is data that is related to a specific event labeled and
recorded to preserve its integrity?

A. examination
B. investigation
C. collection
D. reporting

Answer: C

Question: 82 CERT EMPIRE


Which step in the incident response process researches an attacking host through logs in a SIEM?

A. detection and analysis


B. preparation
C. eradication
D. containment

Answer: A

Preparation --> Detection and Analysis --> Containment, Erradicaion and Recovery --> Post-Incident
Activity

Detection and Analysis --> Profile networks and systems, Understand normal behaviors, Create a log
retention policy, Perform event correlation. Maintain and use a knowledge base of information.Use
Internet search engines for research. Run packet sniffers to collect additional data. Filter the data.
Seek assistance from others. Keep all host clocks synchronized. Know the different types of attacks
and attack vectors. Develop processes and procedures to recognize the signs of an incident.
Understand the sources of precursors and indicators. Create appropriate incident documentation
capabilities and processes. Create processes to effectively prioritize security incidents. Create
processes to effectively communicate incident information (internal and external communications).

Ref: Cisco CyberOps Associate CBROPS 200-201 Official Cert Guide

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 32/107

Question: 83

A malicious file has been identified in a sandbox analysis tool.

Which piece of information is needed to search for additional downloads of this file by other hosts?

CERT EMPIRE
A. file header type
B. file size
C. file name
D. file hash value

Answer: D

Question: 84

Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 33/107

CERT EMPIRE
What is the potential threat identified in this Stealthwatch dashboard?

A. Host 10.201.3.149 is sending data to 152.46.6.91 using TCP/443.


B. Host 152.46.6.91 is being identified as a watchlist country for data transfer.
C. Traffic to 152.46.6.149 is being denied by an Advanced Network Control policy.
D. Host 10.201.3.149 is receiving almost 19 times more data than is being sent to host 152.46.6.91.

Answer: D

Question: 85

Refer to the exhibit.

What is the potential threat identified in this Stealthwatch dashboard?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 34/107

A. A policy violation is active for host 10.10.101.24.


B. A host on the network is sending a DDoS attack to another inside host.
C. There are two active data exfiltration alerts.
D. A policy violation is active for host 10.201.3.149.

Answer: C

Question: 86
Which security technology allows only a set of pre-approved applications to run on a system?

A. application-level blacklisting
B. host-based IPS
C. application-level whitelisting
D. antivirus

CERT EMPIRE Answer: C

Question: 87

An investigator is examining a copy of an ISO file that is stored in CDFS format. What type of evidence
is this file?

A. data from a CD copied using Mac-based system


B. data from a CD copied using Linux system
C. data from a DVD copied using Windows system
D. data from a CD copied using Windows

Answer: B

CDfs is a virtual file system for Unix-like operating systems; it provides access to data and audio
tracks on Compact Discs. When the CDfs driver mounts a Compact Disc, it represents each track as a
file. This is consistent with the Unix convention "everything is a file". Source:
https://en.wikipedia.org/wiki/CDfs

Question: 88

Which piece of information is needed for attribution in an investigation?

A. proxy logs showing the source RFC 1918 IP addresses


B. RDP allowed from the Internet

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 35/107

C. known threat actor behavior


D. 802.1x RADIUS authentication pass arid fail logs

Answer: C

Actually this is the most important thing: know who, what, how, why, etc.. attack the network.

Question: 89
What does cyber attribution identify in an investigation?

A. cause of an attack
B. exploit of an attack
C. vulnerabilities exploited
D. threat actors of an attack

CERT EMPIRE
Answer: D

https://www.techtarget.com/searchsecurity/definition/cyber-attribution

Question: 90

A security engineer has a video of a suspect entering a data center that was captured on the same
day that files in the same data center were transferred to a competitor.

Which type of evidence is this?

A. best evidence
B. prima facie evidence
C. indirect evidence
D. physical evidence

Answer: C

There are three general types of evidence:


--> Best evidence: can be presented in court in the original form (for example, an exact copy of a hard
disk drive).
--> Corroborating evidence: tends to support a theory or an assumption deduced by some initial
evidence. This corroborating evidence confirms the proposition.
--> Indirect or circumstantial evidence: extrapolation to a conclusion of fact (such as fingerprints,
DNA evidence, and so on).

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 36/107

Question: 91

Refer to the exhibit.

Which event is occurring?

A. A binary named "submit" is running on VM cuckoo1.


B. A binary is being submitted to run on VM cuckoo1
C. A binary on VM cuckoo1 is being submitted for evaluation
D. A URL is being evaluated to see if it has a malicious binary

Answer: B
https://cuckoo.readthedocs.io/en/latest/usage/submit/

Question: 92
CERT EMPIRE
Refer to the exhibit.

In which Linux log file is this output found?

A. /var/log/authorization.log
B. /var/log/dmesg
C. var/log/var.log
D. /var/log/auth.log

Answer: D

Question: 93
An engineer runs a suspicious file in a sandbox analysis tool to see the outcome. The analysis report

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 37/107

shows that outbound callouts were made post infection.

Which two pieces of information from the analysis report are needed to investigate the callouts?
(Choose two.)

A. signatures
B. host IP addresses
C. file size
D. dropped files
E. domain names

Answer: BE

Question: 94
An analyst is exploring the functionality of different operating systems.

What is a feature of Windows Management Instrumentation that must be considered when deciding
on an operating system?
CERT EMPIRE
A. queries Linux devices that have Microsoft Services for Linux installed
B. deploys Windows Operating Systems in an automated fashion
C. is an efficient tool for working with Active Directory
D. has a Common Information Model, which describes installed hardware and software

Answer: D

Question: 95

What causes events on a Windows system to show Event Code 4625 in the log messages?

A. The system detected an XSS attack


B. Someone is trying a brute force attack on the network
C. Another device is gaining root access to the system
D. A privileged user successfully logged into the system

Answer: B

Question: 96

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 38/107

Refer to the exhibit.

What does the message indicate?

A. an access attempt was made from the Mosaic web browser


B. a successful access attempt was made to retrieve the password file
C. a successful access attempt was made to retrieve the root of the website
D. a denied access attempt was made to retrieve the password file

Answer: C

Question: 97

Refer to the exhibit. CERT EMPIRE


This request was sent to a web application server driven by a database. Which type of web server
attack is represented?

A. parameter manipulation
B. heap memory corruption

C. command injection
D. blind SQL injection

Answer: D

Question: 98

A SOC analyst is investigating an incident that involves a Linux system that is identifying specific
sessions. Which identifier tracks an active program?

A. application identification number


B. active process identification number
C. runtime identification number
D. process identification number

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 39/107

Answer: D

Question: 99

An offline audit log contains the source IP address of a session suspected to have exploited a
vulnerability resulting in system compromise.

Which kind of evidence is this IP address?

A. best evidence
B. corroborative evidence
C. indirect evidence
D. forensic evidence

Answer: B

Question: 100
CERT EMPIRE
Which system monitors local system operation and local network access for violations of a security
policy?

A. host-based intrusion detection


B. systems-based sandboxing
C. host-based firewall
D. antivirus

Answer: A

HIDS is capable of monitoring the internals of a computing system as well as the network packets on
its network interfaces. Host-based firewall is a piece of software running on a single Host that can
restrict incoming and outgoing Network activity for that host only.

Question: 101

An analyst received an alert on their desktop computer showing that an attack was successful on the
host. After investigating, the analyst discovered that no mitigation action occurred during the attack.
What is the reason for this discrepancy?

A. The computer has a HIPS installed on it.


B. The computer has a NIPS installed on it.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 40/107

C. The computer has a HIDS installed on it.


D. The computer has a NIDS installed on it.

Answer: C

Question: 102

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE
What is the potential threat identified in this Stealthwatch dashboard?

A. A policy violation is active for host 10.10.101.24.


B. A host on the network is sending a DDoS attack to another inside host.
C. There are three active data exfiltration alerts.
D. A policy violation is active for host 10.201.3.149.

Answer: C

"EX" = exfiltration
And there are three.
Also the "suspect long flow" and "suspect data heading" suggest, for example, DNS exfiltration
https://www.cisco.com/c/dam/en/us/td/docs/security/stealthwatch/management_console/smc_us
ers_guide/SW_6_9_0_SMC_Users_Guide_DV_1_2.pdf page 177.

Question: 103

What is a difference between tampered and untampered disk images?

A. Tampered images have the same stored and computed hash.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 41/107

B. Untampered images are deliberately altered to preserve as evidence.


C. Tampered images are used as evidence.
D. Untampered images are used for forensic investigations.

Answer: D

The disk image must be intact for forensics analysis. As a cybersecurity professional, you may be
given the task of capturing an image of a disk in a forensic manner. Imagine a security incident has
occurred on a system and you are required to perform some forensic investigation to determine who
and what caused the attack. Additionally, you want to ensure the data that was captured is not
tampered with or modified during the creation of a disk image process. Ref: Cisco Certified CyberOps
Associate 200-201 Certification Guide

Question: 104
What is a sandbox interprocess communication service?

CERT EMPIRE
A. A collection of rules within the sandbox that prevent the communication between sandboxes.
B. A collection of network services that are activated on an interface, allowing for inter-port
communication.
C. A collection of interfaces that allow for coordination of activities among processes.
D. A collection of host services that allow for communication between sandboxes.

Answer: C

Inter-process communication (IPC) allows communication between different processes. A process is


one or more threads running inside its own, isolated address space.
https://docs.legato.io/16_10/basicIPC.html

Question: 105

Which regular expression matches "color" and "colour"?

A. colo?ur
B. col[0−8]+our
C. colou?r
D. col[0−9]+our

Answer: C

Question: 106
Which artifact is used to uniquely identify a detected file?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 42/107

A. file timestamp
B. file extension
C. file size
D. file hash

Answer: D

Question: 107
A security engineer deploys an enterprise-wide host/endpoint technology for all of the company's
corporate PCs. Management requests the engineer to block a selected set of applications on all PCs.

Which technology should be used to accomplish this task?

A. application whitelisting/blacklisting
B. network NGFW
C. host-based IDS
CERT EMPIRE
D. antivirus/antispyware software

Answer: A

Question: 108
Which utility blocks a host portscan?

A. HIDS
B. sandboxing
C. host-based firewall
D. antimalware

Answer: C

Question: 109
Which evasion technique is indicated when an intrusion detection system begins receiving an
abnormally high volume of scanning from numerous sources?

A. resource exhaustion
B. tunneling
C. traffic fragmentation
D. timing attack

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 43/107

Answer: A

Resource exhaustion is a type of denial-of-service attack; however, it can also be used to evade
detection by security defenses. A simple definition of resource exhaustion is “consuming the
resources necessary to perform an action.” Cisco CyberOps Associate CBROPS 200-201 Official Cert
Guide

Question: 110

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE

Which application protocol is in this PCAP file?

A. SSH
B. TCP

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 44/107

C. TLS
D. HTTP

Answer: D

Question: 111
DRAG DROP

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE

Drag and drop the element name from the left onto the correct piece of the PCAP file on the right.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 45/107

Answer:

CERT EMPIRE

Question: 112

Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 46/107

What is the expected result when the "Allow subdissector to reassemble TCP streams" feature is
enabled?

A. insert TCP subdissectors

CERT EMPIRE
B. extract a file from a packet capture
C. disable TCP streams
D. unfragment TCP

Answer: D

Question: 113
Which type of data collection requires the largest amount of storage space?

A. alert data
B. transaction data
C. session data
D. full packet capture

Answer: D

Question: 114

An analyst discovers that a legitimate security alert has been dismissed. Which signature caused this
impact on network traffic?

A. true negative

B. false negative

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 47/107

C. false positive
D. true positive

Answer: B

A false negative occurs when the security system (usually a WAF) fails to identify a threat. It produces
a “negative” outcome (meaning that no threat has been observed), even though a threat exists.

Question: 115
Which signature impacts network traffic by causing legitimate traffic to be blocked?

A. false negative
B. true positive
C. true negative
D. false positive

CERT EMPIRE
Answer: D

Question: 116
Which two pieces of information are collected from the IPv4 protocol header? (Choose two.)

A. UDP port to which the traffic is destined


B. TCP port from which the traffic was sourced
C. source IP address of the packet
D. destination IP address of the packet
E. UDP port from which the traffic is sourced

Answer: CD

Question: 117
Which HTTP header field is used in forensics to identify the type of browser used?

A. referrer
B. host
C. user-agent
D. accept-language

Answer: C

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 48/107

User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0 In computing, a


user agent is any software, acting on behalf of a user, which "retrieves, renders and facilitates end-
user interaction with Web content".[1] A user agent is therefore a special kind of software agent.
https://en.wikipedia.org/wiki/User_agent#User_agent_identification
A user agent is a computer program representing a person, for example, a browser in a Web context.
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Glossary/User_agent

Question: 118

Which event artifact is used to identify HTTP GET requests for a specific file?

A. destination IP address
B. TCP ACK
C. HTTP status code
D. URI

Answer: D

Question: 119 CERT EMPIRE


What should a security analyst consider when comparing inline traffic interrogation with traffic
tapping to determine which approach to use in the network?

A. Tapping interrogation replicates signals to a separate port for analyzing traffic


B. Tapping interrogations detect and block malicious traffic
C. Inline interrogation enables viewing a copy of traffic to ensure traffic is in compliance with security
policies
D. Inline interrogation detects malicious traffic but does not block the traffic

Answer: A

A network TAP is a simple device that connects directly to the cabling infrastructure to split or copy
packets for use in analysis, security, or general network management

Question: 120
At which layer is deep packet inspection investigated on a firewall?

A. internet
B. transport
C. application
D. data link

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 49/107

Answer: C

Deep packet inspection is a form of packet filtering usually carried out as a function of your firewall.
It is applied at the Open Systems Interconnection's application layer. Deep packet inspection
evaluates the contents of a packet that is going through a checkpoint.

Question: 121
DRAG DROP

Drag and drop the access control models from the left onto the correct descriptions on the right.

CERT EMPIRE
Answer:

Question: 122
What is a difference between inline traffic interrogation and traffic mirroring?

A. Inline inspection acts on the original traffic data flow


B. Traffic mirroring passes live traffic to a tool for blocking
C. Traffic mirroring inspects live traffic for analysis and mitigation
D. Inline traffic copies packets for analysis and security

Answer: A

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 50/107

Inline traffic interrogation analyzes traffic in real time and has the ability to prevent certain traffic
from being forwarded Traffic mirroring doesn't pass the live traffic instead it copies traffic from one
or more source ports and sends the copied traffic to one or more destinations for analysis by a
network analyzer or other monitoring device

Question: 123
A system administrator is ensuring that specific registry information is accurate.

Which type of configuration information does the HKEY_LOCAL_MACHINE hive contain?

A. file extension associations


B. hardware, software, and security settings for the system
C. currently logged in users, including folders and control panel settings
D. all users on the system, including visual settings

Answer: B

CERT EMPIRE
https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/performance/windows-registry-
advanced-users

Question: 124

Refer to the exhibit.

Which packet contains a file that is extractable within Wireshark?

A. 2317
B. 1986
C. 2318
D. 2542

Answer: D

Question: 125

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 51/107

Which regex matches only on all lowercase letters?

A. [a−z]+
B. [^a−z]+
C. a−z+
D. a*z+

Answer: A

Question: 126
While viewing packet capture data, an analyst sees that one IP is sending and receiving traffic for
multiple devices by modifying the IP header.

Which technology makes this behavior possible?

A. encapsulation
B. TOR
C. tunneling
D. NAT
CERT EMPIRE
Answer: D

Network address translation (NAT) is a method of mapping an IP address space into another by
modifying network address information in the IP header of packets while they are in transit across a
traffic routing device.

Question: 127

Which action should be taken if the system is overwhelmed with alerts when false positives and false
negatives are compared?

A. Modify the settings of the intrusion detection system.


B. Design criteria for reviewing alerts.
C. Redefine signature rules.
D. Adjust the alerts schedule.

Answer: A

Traditional intrusion detection system (IDS) and intrusion prevention system (IPS) devices need to be
tuned to avoid false positives and false negatives. Next-generation IPSs do not need the same level
of tuning compared to traditional IPSs. Also, you can obtain much deeper reports and functionality,
including advanced malware protection and retrospective analysis to see what happened after an

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 52/107

attack took place. Ref: Cisco CyberOps Associate CBROPS 200-201 Official Cert Guide

Question: 128
What is the impact of false positive alerts on business compared to true positive?

A. True positives affect security as no alarm is raised when an attack has taken place, resulting in a
potential breach.
B. True positive alerts are blocked by mistake as potential attacks affecting application availability.
C. False positives affect security as no alarm is raised when an attack has taken place, resulting in a
potential breach.
D. False positive alerts are blocked by mistake as potential attacks affecting application availability.

Answer: C

Question: 129

CERT EMPIRE
An engineer needs to fetch logs from a proxy server and generate actual events according to the data
received. Which technology should the engineer use to accomplish this task?

A. Firepower
B. Email Security Appliance
C. Web Security Appliance
D. Stealthwatch

Answer: C

Question: 130

Refer to the exhibit.

Which technology generates this log?

A. NetFlow

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 53/107

B. IDS
C. web proxy
D. firewall

Answer: D

Question: 131
Which filter allows an engineer to filter traffic in Wireshark to further analyze the PCAP file by only
showing the traffic for LAN 10.11.x.x, between workstations and servers without the Internet?

A. src=10.11.0.0/16 and dst=10.11.0.0/16


B. ip.src==10.11.0.0/16 and ip.dst==10.11.0.0/16
C. ip.src=10.11.0.0/16 and ip.dst=10.11.0.0/16
D. src==10.11.0.0/16 and dst==10.11.0.0/16

Answer: B

Question: 132 CERT EMPIRE


Which tool provides a full packet capture from network traffic?

A. Nagios
B. CAINE
C. Hydra
D. Wireshark

Answer: D

Question: 133

A company is using several network applications that require high availability and responsiveness,
such that milliseconds of latency on network traffic is not acceptable. An engineer needs to analyze
the network and

identify ways to improve traffic movement to minimize delays. Which information must the engineer
obtain for this analysis?

A. total throughput on the interface of the router and NetFlow records


B. output of routing protocol authentication failures and ports used
C. running processes on the applications and their total network usage
D. deep packet captures of each application flow and duration

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 54/107

Answer: C

Question: 134

Refer to the exhibit.

What is depicted in the exhibit?

CERT EMPIRE
A. Windows Event logs
B. Apache logs
C. IIS logs
D. UNIX-based syslog

Answer: B

Question: 135
Which technology should be used to implement a solution that makes routing decisions based on
HTTP header, uniform resource identifier, and SSL session ID attributes?

A. AWS
B. IIS
C. Load balancer
D. Proxy server

Answer: C

Load Balancing: HTTP(S) load balancing is one of the oldest forms of load balancing. This form of load
balancing relies on layer 7, which means it operates in the application layer. This allows routing
decisions based on attributes like HTTP header, uniform resource identifier, SSL session ID, and HTML
form data.
Load balancing applies to layers 4-7 in the seven-layer Open System Interconnection (OSI) model. Its
capabilities are: L4. Directing traffic based on network data and transport layer protocols, e.g., IP
address and TCP port. L7. Adds content switching to load balancing, allowing routing decisions

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 55/107

depending on characteristics such as HTTP header, uniform resource identifier, SSL session ID, and
HTML form data. GSLB. Global Server Load Balancing expands L4 and L7 capabilities to servers in
different sites

Question: 136

An organization has recently adjusted its security stance in response to online threats made by a
known hacktivist group.

What is the initial event called in the NIST SP800-61?

A. online assault
B. precursor
C. trigger
D. instigator

Answer: B

CERT EMPIRE
A precursor is a sign that a cyber-attack is about to occur on a system or network. An indicator is the
actual alerts that are generated as an attack is happening. Therefore, as a security professional, it's
important to know where you can find both precursor and indicator sources of information.
The following are common sources of precursor and indicator information:

Security Information and Event Management (SIEM)


Anti-virus and anti-spam software
File integrity checking applications/software
Logs from various sources (operating systems, devices, and applications)
People who report a security incident

https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/SpecialPublications/NIST.SP.800-61r2.pdf

Question: 137

Which NIST IR category stakeholder is responsible for coordinating incident response among various
business units, minimizing damage, and reporting to regulatory agencies?

A. CSIRT
B. PSIRT
C. public affairs
D. management

Answer: D

Question: 138

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 56/107

Which incidence response step includes identifying all hosts affected by an attack?

A. detection and analysis


B. post-incident activity
C. preparation
D. containment, eradication, and recovery

Answer: D

3.3.3 Identifying the Attacking Hosts During incident handling, system owners and others sometimes
want to or need to identify the attacking host or hosts. Although this information can be important,
incident handlers should generally stay focused on containment, eradication, and recovery.
https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/SpecialPublications/NIST.SP.800-61r2.pdf
The response phase, or containment, of incident response, is the point at which the incident
response team begins interacting with affected systems and attempts to keep further damage from
occurring as a result of the incident.

Question: 139
CERT EMPIRE
Which two elements are used for profiling a network? (Choose two.)

A. session duration
B. total throughput

C. running processes
D. listening ports
E. OS fingerprint

Answer: AB

A network profile should include some important elements, such as the following:

Total throughput – the amount of data passing from a given source to a given destination in a given
period of time
Session duration – the time between the establishment of a data flow and its termination
Ports used – a list of TCP or UDP processes that are available to accept data
Critical asset address space – the IP addresses or the logical location of essential systems or data
Profiling data are data that system has gathered, these data helps for incident response and to detect
incident Network profiling = throughput, sessions duration, port used, Critical Asset Address Space
Host profiling = Listening ports, logged in accounts, running processes, running tasks,applications

Question: 140
Which category relates to improper use or disclosure of PII data?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 57/107

A. legal
B. compliance
C. regulated
D. contractual

Answer: C

Question: 141

Which type of evidence supports a theory or an assumption that results from initial evidence?

A. probabilistic
B. indirect
C. best
D. corroborative

CERT EMPIRE
Answer: D

Corroborating evidence (or corroboration) is evidence that tends to support a theory or an


assumption deduced by some initial evidence. This corroborating evidence confirms the proposition.
Cisco CyberOps Associate CBROPS 200-201 Official Cert Guide

Question: 142
Which two elements are assets in the role of attribution in an investigation? (Choose two.)

A. context
B. session
C. laptop
D. firewall logs
E. threat actor

Answer: CD

The following are some factors that are used during attribution in an investigation: Assets, Threat
actor, Indicators of Compromise (IoCs), Indicators of Attack (IoAs), Chain of custody Asset: This factor
identifies which assets were compromised by a threat actor or hacker. An example of an asset can be
an organization's domain controller (DC) that runs Active Directory Domain Services (AD DS). AD is a
service that allows an administrator to manage user accounts, user groups, and policies across a
Microsoft Windows environment. Keep in mind that an asset is anything that has value to an
organization; it can be something physical, digital, or even people. Cisco Certified CyberOps
Associate 200-201 Certification Guide

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 58/107

Question: 143

What is personally identifiable information that must be safeguarded from unauthorized access?

A. date of birth
B. driver's license number
C. gender
D. zip code

Answer: B

According to the Executive Office of the President, Office of Management and Budget (OMB), and the
U.S. Department of Commerce, Office of the Chief Information Officer, PII refers to “information
which can be used to distinguish or trace an individual’s identity.”
The following are a few examples:
- An individual’s name

CERT EMPIRE
- Social security number
- Biological or personal characteristics, such as an image of distinguishing features, fingerprints,
Xrays, voice signature, retina scan, and the geometry of the face
- Date and place of birth
- Mother’s maiden name
- Credit card numbers
- Bank account numbers
- Driver license number
- Address information, such as email addresses or street addresses, and telephone numbers for
businesses or personal use
- Cisco CyberOps Associate CBROPS 200-201 Official Cert Guide Omar Santos

Question: 144
In a SOC environment, what is a vulnerability management metric?

A. code signing enforcement


B. full assets scan
C. internet exposed devices
D. single factor authentication

Answer: C

Question: 145

A security expert is working on a copy of the evidence, an ISO file that is saved in CDFS format. Which
type of evidence is this file?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 59/107

A. CD data copy prepared in Windows


B. CD data copy prepared in Mac-based system
C. CD data copy prepared in Linux system
D. CD data copy prepared in Android-based system

Answer: A

Question: 146

Which two elements of the incident response process are stated in NIST Special Publication 800-61
r2? (Choose two.)

A. detection and analysis


B. post-incident activity
C. vulnerability management

D. risk assessment
E. vulnerability scoring

CERT EMPIRE Answer: AB

Reference: https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/SpecialPublications/NIST.SP.800-61r2.pdf

Question: 147

DRAG DROP

Drag and drop the definition from the left onto the phase on the right to classify intrusion events
according to the Cyber Kill Chain model.

Answer:

Exploitation - The targeted Environment is taken advantage of triggering the threat actor's code
Installation - Backdoor is placed on the victim system allowing the threat actor to maintain the

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 60/107

persistence.
Command and Control - An outbound connection is established to an Internet-based controller
server.
Actions and Objectives - The threat actor takes actions to violate data integrity and availability

Question: 148

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE
What does this output indicate?

A. HTTPS ports are open on the server.


B. SMB ports are closed on the server.
C. FTP ports are open on the server.
D. Email ports are closed on the server.

Answer: D

Question: 149
DRAG DROP

Drag and drop the elements from the left into the correct order for incident handling on the right.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 61/107

Answer:

Question: 150 CERT EMPIRE


Which metric should be used when evaluating the effectiveness and scope of a Security Operations
Center?

A. The average time the SOC takes to register and assign the incident.
B. The total incident escalations per week.
C. The average time the SOC takes to detect and resolve the incident.
D. The total incident escalations per month.

Answer: C

Question: 151

A developer is working on a project using a Linux tool that enables writing processes to obtain these
required results:
If the process is unsuccessful, a negative value is returned.
If the process is successful, 0 value is returned to the child process, and the process ID is sent to the
parent process.

Which component results from this operation?

A. parent directory name of a file pathname


B. process spawn scheduled
C. macros for managing CPU sets
D. new process created by parent process

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 62/107

Answer: D

There are two tasks with specially distinguished process IDs: swapper or sched has process ID 0 and is
responsible for paging, and is actually part of the kernel rather than a normal user-mode process.
Process ID 1 is usually the init process primarily responsible for starting and shutting down the
system. Originally, process ID 1 was not specifically reserved for init by any technical measures: it
simply had this ID as a natural consequence of being the first process invoked by the kernel. More
recent Unix systems typically have additional kernel components visible as 'processes', in which case
PID 1 is actively reserved for the init process to maintain consistency with older systems

Question: 152

An engineer discovered a breach, identified the threat’s entry point, and removed access. The
engineer was able to identify the host, the IP address of the threat actor, and the application the
threat actor targeted. What is the next step the engineer should take according to the NIST SP 800-61
Incident handling guide?

CERT EMPIRE
A. Recover from the threat.
B. Analyze the threat.
C. Identify lessons learned from the threat.

D. Reduce the probability of similar threats.

Answer: A

Per: https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/SpecialPublications/NIST.SP.800-61r2.pdf

Question: 153

Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 63/107

CERT EMPIRE
What is shown in this PCAP file?

A. Timestamps are indicated with error.


B. The protocol is TCP.
C. The User-Agent is Mozilla/5.0.
D. The HTTP GET is encoded.

Answer: D

Question: 154
What is a difference between tampered and untampered disk images?

A. Tampered images have the same stored and computed hash.


B. Tampered images are used as evidence.
C. Untampered images are used for forensic investigations.
D. Untampered images are deliberately altered to preserve as evidence

Answer: B

Question: 155
The SOC team has confirmed a potential indicator of compromise on an endpoint. The team has
narrowed the executable file's type to a new trojan family. According to the NIST Computer Security
Incident Handling Guide, what is the next step in handling this event?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 64/107

A. Isolate the infected endpoint from the network.


B. Perform forensics analysis on the infected endpoint.
C. Collect public information on the malware behavior.
D. Prioritize incident handling based on the impact.

Answer: C

Reference: https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/specialpublications/nist.sp.800-61r2.pdf

Question: 156

Which technology on a host is used to isolate a running application from other applications?

A. sandbox
B. application allow list
C. application block list
D. host-based firewall

CERT EMPIRE Answer: A

Reference:
https://searchsecurity.techtarget.com/definition/sandbox#:~:text=Sandboxes%20can%20be%20used
%20to,be%20run%20inside%20a%20sandbox

Question: 157

An analyst received a ticket regarding a degraded processing capability for one of the HR
department's servers. On the same day, an engineer noticed a disabled antivirus software and was
not able to determine when or why it occurred. According to the NIST Incident Handling Guide, what
is the next phase of this investigation?

A. Recovery
B. Detection
C. Eradication
D. Analysis

Answer: B

Reference: https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/specialpublications/nist.sp.800-61r2.pdf

Question: 158

Which data type is necessary to get information about source/destination ports?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 65/107

A. statistical data
B. session data
C. connectivity data
D. alert data

Answer: B

Session data provides information about the five tuples; source IP address/port number, destination
IP address/port number and the protocol
What is Connectivity Data? According to IBM - Connectivity data defines how entities are connected
in the network. It includes connections between different devices, and VLAN-related connections
within the same device https://www.ibm.com/docs/en/networkmanager/4.2.0?topic=relationships-
connectivity-data

Question: 159

CERT EMPIRE
Refer to the exhibit.

Which type of attack is being executed?

A. SQL injection
B. cross-site scripting
C. cross-site request forgery
D. command injection

Answer: A

Reference: https://www.w3schools.com/sql/sql_injection.asp

Question: 160

Which attack represents the evasion technique of resource exhaustion?

A. SQL injection
B. man-in-the-middle
C. bluesnarfing
D. denial-of-service

Answer: D

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 66/107

Reference: https://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=3100055&seqNum=3

Question: 161

A threat actor penetrated an organization's network. Using the 5-tuple approach, which data points
should the analyst use to isolate the compromised host in a grouped set of logs?

A. event name, log source, time, source IP, and host name
B. protocol, source IP, source port, destination IP, and destination port
C. event name, log source, time, source IP, and username
D. protocol, log source, source IP, destination IP, and host name

Answer: B

Reference: https://blogs.cisco.com/security/the-dreaded-5-tuple

Question: 162

CERT EMPIRE
Which event is a vishing attack?

A. obtaining disposed documents from an organization


B. using a vulnerability scanner on a corporate network
C. setting up a rogue access point near a public hotspot
D. impersonating a tech support agent during a phone call

Answer: D

Reference: https://www.cisco.com/c/en/us/products/security/email-security/what-is-
phishing.html#~types-of-phishing-attacks

Question: 163

What is indicated by an increase in IPv4 traffic carrying protocol 41 ?

A. additional PPTP traffic due to Windows clients


B. unauthorized peer-to-peer traffic
C. deployment of a GRE network on top of an existing Layer 3 network
D. attempts to tunnel IPv6 traffic through an IPv4 network

Answer: D

Question: 164

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 67/107

What is the impact of false positive alerts on business compared to true positive?

A. True positives affect security as no alarm is raised when an attack has taken place, while false
positives are alerts raised appropriately to detect and further mitigate them.
B. True-positive alerts are blocked by mistake as potential attacks, while False-positives are actual
attacks Identified as harmless.
C. False-positive alerts are detected by confusion as potential attacks, while true positives are attack
attempts identified appropriately.
D. False positives alerts are manually ignored signatures to avoid warnings that are already
acknowledged, while true positives are warnings that are not yet acknowledged.

Answer: C

Question: 165

An organization's security team has detected network spikes coming from the internal network. An
investigation has concluded that the spike in traffic was from intensive network scanning How should
the analyst collect the traffic to isolate the suspicious host?

CERT EMPIRE
A. by most active source IP
B. by most used ports
C. based on the protocols used
D. based on the most used applications

Answer: A

Question: 166
What is an incident response plan?

A. an organizational approach to events that could lead to asset loss or disruption of operations
B. an organizational approach to security management to ensure a service lifecycle and continuous
improvements
C. an organizational approach to disaster recovery and timely restoration of operational services
D. an organizational approach to system backup and data archiving aligned to regulations

Answer: C

Question: 167

An engineer is addressing a connectivity issue between two servers where the remote server is
unable to establish a successful session. Initial checks show that the remote server is not receiving an
SYN-ACK while establishing a session by sending the first SYN. What is causing this issue?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 68/107

A. incorrect TCP handshake


B. incorrect UDP handshake
C. incorrect OSI configuration
D. incorrect snaplen configuration

Answer: A

Reference: https://www.sciencedirect.com/topics/computer-science/three-way-
handshake#:~:text=The%20TCP%20handshake,as%20shown%20in%20Figure%203.8

Question: 168

A security incident occurred with the potential of impacting business services. Who performs the
attack?

A. malware author

CERT EMPIRE
B. threat actor
C. bug bounty hunter
D. direct competitor

Answer: B

Reference: https://www.paubox.com/blog/what-is-threat-
actor/#:~:text=The%20term%20threat%20actor%20refers,CTA)%20when%20referencing%20cyberse
curity%20issues

Question: 169

Refer to the exhibit.

An analyst received this alert from the Cisco ASA device, and numerous activity logs were produced.
How should this type of evidence be categorized?

A. indirect
B. circumstantial
C. corroborative
D. best

Answer: C

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 69/107

Indirect=circumstantail so there is no posibility to match A or B (only one answer is needed in this


question). For suer it's not a BEST evidence - this FW data inform only of DROPPED traffic. If smth
happend inside network, presented evidence could be used to support other evidences or make our
narreation stronger but alone it's mean nothing.
Question: 170

What is vulnerability management?

A. A security practice focused on clarifying and narrowing intrusion points.


B. A security practice of performing actions rather than acknowledging the threats.
C. A process to identify and remediate existing weaknesses.
D. A process to recover from service interruptions and restore business-critical applications

Answer: C

Reference: https://www.brinqa.com/vulnerability-management-primer-part-2-challenges/

CERT EMPIRE
Vulnerability management is the "cyclical practice of identifying, classifying, prioritizing,
remediating, and mitigating" software vulnerabilities.[1] Vulnerability management is integral to
computer security and network security, and must not be confused with Vulnerability assessment"
source: https://en.wikipedia.org/wiki/Vulnerability_management

Question: 171

A user received an email attachment named "Hr405-report2609-empl094.exe" but did not run it.
Which category of the cyber kill chain should be assigned to this type of event?

A. installation
B. reconnaissance
C. weaponization
D. delivery

Answer: A

Question: 172

An engineer needs to configure network systems to detect command and control communications by
decrypting ingress and egress perimeter traffic and allowing network security devices to detect
malicious outbound communications. Which technology should be used to accomplish the task?

A. digital certificates
B. static IP addresses
C. signatures
D. cipher suite

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 70/107

Answer: A

Question: 173
What is a difference between data obtained from Tap and SPAN ports?

A. Tap mirrors existing traffic from specified ports, while SPAN presents more structured data for
deeper analysis.
B. SPAN passively splits traffic between a network device and the network without altering it, while
Tap alters response times.
C. SPAN improves the detection of media errors, while Tap provides direct access to traffic with
lowered data visibility.
D. Tap sends traffic from physical layers to the monitoring device, while SPAN provides a copy of
network traffic from switch to destination

CERT EMPIRE
Answer: D

Reference: https://www.gigamon.com/resources/resource-library/white-paper/to-tap-or-to-
span.html

Question: 174

Which metric in CVSS indicates an attack that takes a destination bank account number and replaces
it with a different bank account number?

A. availability
B. confidentiality
C. scope
D. integrity

Answer: D

Question: 175
Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 71/107

What is occurring within the exhibit?

A. regular GET requests


B. XML External Entities attack
C. insecure deserialization
D. cross-site scripting attack

Answer: A

CERT EMPIRE
Reference: https://www.tutorialspoint.com/http/http_requests.htm

https://github.com/gwroblew/detectXSSlib/blob/master/test/attacks.txt

Question: 176

Refer to the exhibit.

Which component is identifiable in this exhibit?

A. Trusted Root Certificate store on the local machine


B. Windows PowerShell verb
C. Windows Registry hive
D. local service in the Windows Services Manager

Answer: C

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/sysinfo/registry-hives

https://ldapwiki.com/wiki/HKEY_LOCAL_MACHINE#:~:text=HKEY_LOCAL_MACHINE%20Windows%2
0registry%20hive%20contains,detected%20hardware%20and%20device%20drivers.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 72/107

Question: 177

An engineer received an alert affecting the degraded performance of a critical server. Analysis
showed a heavy CPU and memory load. What is the next step the engineer should take to investigate
this resource usage?

A. Run "ps -d" to decrease the priority state of high load processes to avoid resource exhaustion.
B. Run "ps -u" to find out who executed additional processes that caused a high load on a server.
C. Run "ps -ef" to understand which processes are taking a high amount of resources.
D. Run "ps -m" to capture the existing state of daemons and map required processes to find the gap.

Answer: C

Reference: https://unix.stackexchange.com/questions/62182/please-explain-this-output-of-ps-ef-
command

Question: 178

CERT EMPIRE
What is a difference between an inline and a tap mode traffic monitoring?

A. Inline monitors traffic without examining other devices, while a tap mode tags traffic and
examines the data from monitoring devices.
B. Tap mode monitors traffic direction, while inline mode keeps packet data as it passes through the
monitoring devices.
C. Tap mode monitors packets and their content with the highest speed, while the inline mode draws
a packet path for analysis.
D. Inline mode monitors traffic path, examining any traffic at a wire speed, while a tap mode
monitors traffic as it crosses the network.

Answer: D

Reference:
https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/firepower/650/configuration/guide/fpmc-config-
guide-v65/inline_sets_and_passive_interfaces_for_firepower_threat_defense.html

Question: 179

DRAG DROP
Drag and drop the event term from the left onto the description on the right.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 73/107

Answer:

CERT EMPIRE

Question: 180
DRAG DROP
Drag and drop the definition from the left onto the phase on the right to classify intrusion events
according to the Cyber Kill Chain model.

Answer:

Delivery: This step involves transmitting the weapon to the target.


Weaponization: In this step, the intruder creates a malware weapon like a virus, worm or such in
order to exploit the vulnerabilities of the target. Depending on the target and the purpose of the

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 74/107

attacker, this malware can exploit new, undetected vulnerabilities (also known as the zero-day
exploits) or it can focus on a combination of different vulnerabilities.
Reconnaissance: In this step, the attacker / intruder chooses their target. Then they conduct an in-
depth research on this target to identify its vulnerabilities that can be exploited.

Question: 181
Which regular expression is needed to capture the IP address 192.168.20.232?

A. ^ (?:[0-9]{1,3}\.){3}[0-9]{1,3}
B. ^ (?:[0-9]f1,3}\.){1,4}
C. ^ (?:[0-9]{1,3}\.)'
D. ^ ([0-9]-{3})

Answer: A

Reference: https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/security_management/cs-mars/4-
3/user/guide/local_controller/appreexp.html

Question: 182
CERT EMPIRE
How does a certificate authority impact security?

A. It validates client identity when communicating with the server.


B. It authenticates client identity when requesting an SSL certificate.
C. It authenticates domain identity when requesting an SSL certificate.
D. It validates the domain identity of the SSL certificate.

Answer: D

A certificate authority is a computer or entity that creates and issues digital certificates. CA do not
"authenticate" it validates. "D" is wrong because The digital certificate validate a user. CA --> DC -->
user, server or whatever.
Reference: https://en.wikipedia.org/wiki/Certificate_authority

Question: 183

What is a difference between SIEM and SOAR?

A. SOAR predicts and prevents security alerts, while SIEM checks attack patterns and applies the
mitigation.
B. SlEM's primary function is to collect and detect anomalies, while SOAR is more focused on security
operations automation and response.
C. SIEM predicts and prevents security alerts, while SOAR checks attack patterns and applies the
mitigation.
D. SOAR's primary function is to collect and detect anomalies, while SIEM is more focused on security

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 75/107

operations automation and response.

Answer: B

Reference: https://www.cisco.com/c/en/us/products/security/what-is-a-security-platform.html

siem is log managment soar is vulnerability managment that automat and response

Question: 184
What is a difference between signature-based and behavior-based detection?

A. Signature-based identifies behaviors that may be linked to attacks, while behavior-based has a
predefined set of rules to match before an alert.
B. Behavior-based identifies behaviors that may be linked to attacks, while signature-based has a
predefined set of rules to match before an alert.

CERT EMPIRE
C. Behavior-based uses a known vulnerability database, while signature-based intelligently
summarizes existing data.
D. Signature-based uses a known vulnerability database, while behavior-based intelligently
summarizes existing data.

Answer: B

Instead of searching for patterns linked to specific types of attacks, behavior-based IDS solutions
monitor behaviors that may be linked to attacks, increasing the likelihood of identifying and
mitigating a malicious action before the network is compromised. https://accedian.com/blog/what- is-
the-difference-between-signature-based-and-behavior-based-ids/

Question: 185

Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 76/107

An engineer received an event log file to review. Which technology generated the log?

A. NetFlow
B. proxy

CERT EMPIRE
C. firewall
D. IDS/IPS

Answer: C

Question: 186
What is the difference between inline traffic interrogation and traffic mirroring?

A. Inline interrogation is less complex as traffic mirroring applies additional tags to data.
B. Traffic mirroring copies the traffic rather than forwarding it directly to the analysis tools
C. Inline replicates the traffic to preserve integrity rather than modifying packets before sending
them to other analysis tools.
D. Traffic mirroring results in faster traffic analysis and inline is considerably slower due to latency.

Answer: A

Question: 187
Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 77/107

A company employee is connecting to mail google.com from an endpoint device. The website is
loaded but with an error. What is occurring?

A. DNS hijacking attack

CERT EMPIRE
B. Endpoint local time is invalid.
C. Certificate is not in trusted roots.
D. man-m-the-middle attack

Answer: C

Question: 188

An analyst is using the SIEM platform and must extract a custom property from a Cisco device and
capture the phrase, "File: Clean." Which regex must the analyst import?

A. File: Clean
B. ^Parent File Clean$
C. File: Clean (.*)
D. ^File: Clean$

Answer: A

Question: 189
What describes the concept of data consistently and readily being accessible for legitimate users?

A. integrity
B. availability
C. accessibility
D. confidentiality

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 78/107

Answer: B

Question: 190

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE
Which frame numbers contain a file that is extractable via TCP stream within Wireshark?

A. 7,14, and 21
B. 7 and 21
C. 14,16,18, and 19
D. 7 to 21

Answer: B

Question: 191

Refer to the exhibit.

Which stakeholders must be involved when a company workstation is compromised?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 79/107

A. Employee 1 Employee 2, Employee 3, Employee 4, Employee 5, Employee 7


B. Employee 1, Employee 2, Employee 4, Employee 5
C. Employee 4, Employee 6, Employee 7
D. Employee 2, Employee 3, Employee 4, Employee 5

Answer: D

Question: 192
How does an attack surface differ from an attack vector?

A. An attack vector recognizes the potential outcomes of an attack, and the attack surface is choosing
a method of an attack.
B. An attack surface identifies vulnerable parts for an attack, and an attack vector specifies which
attacks are feasible to those parts.
C. An attack surface mitigates external vulnerabilities, and an attack vector identifies mitigation
techniques and possible workarounds.
D. An attack vector matches components that can be exploited, and an attack surface classifies the

CERT EMPIRE
potential path for exploitation

Answer: B

Question: 193
A security analyst notices a sudden surge of incoming traffic and detects unknown packets from
unknown senders After further investigation, the analyst learns that customers claim that they
cannot access company servers According to NIST SP800-61, in which phase of the incident response
process is the analyst?

A. post-incident activity
B. detection and analysis
C. preparation
D. containment, eradication, and recovery

Answer: B

Question: 194

Which vulnerability type is used to read, write, or erase information from a database?

A. cross-site scripting
B. cross-site request forgery
C. buffer overflow

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 80/107

D. SQL injection

Answer: D

Question: 195
An automotive company provides new types of engines and special brakes for rally sports cars. The
company has a database of inventions and patents for their engines and technical information
Customers can access the database through the company's website after they register and identify
themselves. Which type of protected data is accessed by customers?

A. IP data
B. PII data
C. PSI data
D. PHI data

Answer: B

Question: 196 CERT EMPIRE


According to the September 2020 threat intelligence feeds a new malware called Egregor was
introduced and used in many attacks. Distnbution of Egregor is pnmanly through a Cobalt Strike that
has been installed on victim's workstations using RDP exploits Malware exfiltrates the victim's data to
a command and control server. The data is used to force victims pay or lose it by publicly releasing it.
Which type of attack is described?

A. malware attack
B. ransomware attack
C. whale-phishing
D. insider threat

Answer: B

Question: 197

Syslog collecting software is installed on the server For the log containment, a disk with FAT type
partition is used An engineer determined that log files are being corrupted when the 4 GB tile size is
exceeded. Which action resolves the issue?

A. Add space to the existing partition and lower the retention penod.
B. Use FAT32 to exceed the limit of 4 GB.
C. Use the Ext4 partition because it can hold files up to 16 TB.
D. Use NTFS partition for log file containment

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 81/107

Answer: D

Question: 198
What ate two categories of DDoS attacks? (Choose two.)

A. split brain
B. scanning
C. phishing
D. reflected
E. direct

Answer: D, E

Question: 199

CERT EMPIRE
What is an advantage of symmetric over asymmetric encryption?

A. A key is generated on demand according to data type.


B. A one-time encryption key is generated for data transmission
C. It is suited for transmitting large amounts of data.
D. It is a faster encryption mechanism for sessions

Answer: C

Question: 200
What are two denial-of-service (DoS) attacks? (Choose two)

A. port scan
B. SYN flood
C. man-in-the-middle
D. phishing
E. teardrop

Answer: B, C

Question: 201
What is the difference between a threat and an exploit?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 82/107

A. A threat is a result of utilizing flow in a system, and an exploit is a result of gaining control over the
system.
B. A threat is a potential attack on an asset and an exploit takes advantage of the vulnerability of the
asset
C. An exploit is an attack vector, and a threat is a potential path the attack must go through.
D. An exploit is an attack path, and a threat represents a potential vulnerability

Answer: B

Question: 202
How does TOR alter data content during transit?

A. It spoofs the destination and source information protecting both sides.


B. It encrypts content and destination information over multiple layers.
C. It redirects destination traffic through multiple sources avoiding traceability.
D. It traverses source traffic through multiple destinations before reaching the receiver

CERT EMPIRE Answer: B

Question: 203

Refer to the exhibit.

What is occurring?

A. Cross-Site Scripting attack


B. XML External Entitles attack
C. Insecure Deserialization
D. Regular GET requests

Answer: B

Question: 204

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 83/107

What is a collection of compromised machines that attackers use to carry out a DDoS attack?

A. subnet
B. botnet
C. VLAN
D. command and control

Answer: B

Question: 205
Which type of access control depends on the job function of the user?

A. discretionary access control


B. nondiscretionary access control
C. role-based access control
D. rule-based access control

CERT EMPIRE Answer: C

Question: 206

The security team has detected an ongoing spam campaign targeting the organization. The team's
approach is to push back the cyber kill chain and mitigate ongoing incidents. At which phase of the
cyber kill chain should the security team mitigate this type of attack?

A. actions
B. delivery
C. reconnaissance
D. installation

Answer: B

Question: 207
What describes the defense-m-depth principle?

A. defining precise guidelines for new workstation installations


B. categorizing critical assets within the organization
C. isolating guest Wi-Fi from the focal network
D. implementing alerts for unexpected asset malfunctions

Answer: B

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 84/107

Question: 208

Refer to the exhibit.

A workstation downloads a malicious docx file from the Internet and a copy is sent to FTDv. The FTDv

CERT EMPIRE
sends the file hash to FMC and the tile event is recorded What would have occurred with stronger
data visibility?

A. The traffic would have been monitored at any segment in the network.
B. Malicious traffic would have been blocked on multiple devices
C. An extra level of security would have been in place
D. Detailed information about the data in real time would have been provided

Answer: B

Question: 209
What is the impact of encryption?

A. Confidentiality of the data is kept secure and permissions are validated


B. Data is accessible and available to permitted individuals
C. Data is unaltered and its integrity is preserved
D. Data is secure and unreadable without decrypting it

Answer: A

Question: 210
An engineer is analyzing a recent breach where confidential documents were altered and stolen by
the receptionist Further analysis shows that the threat actor connected an externa USB device to
bypass security restrictions and steal data The engineer could not find an external USB device Which

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 85/107

piece of information must an engineer use for attribution in an investigation?

A. list of security restrictions and privileges boundaries bypassed


B. external USB device
C. receptionist and the actions performed
D. stolen data and its criticality assessment

Answer: C

Question: 211

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE
During the analysis of a suspicious scanning activity incident, an analyst discovered multiple local TCP
connection events Which technology provided these logs?

A. antivirus
B. proxy
C. IDS/IPS
D. firewall

Answer: D

Question: 212

Refer to the exhibit.

An analyst was given a PCAP file, which is associated with a recent intrusion event in the company
FTP server Which display filters should the analyst use to filter the FTP traffic?

A. dstport == FTP

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 86/107

B. tcp.port==21
C. tcpport = FTP
D. dstport = 21

Answer: B

Question: 213

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE
A network administrator is investigating suspicious network activity by analyzing captured traffic. An
engineer notices abnormal behavior and discovers that the default user agent is present in the
headers of requests and data being transmitted What is occurring?

A. indicators of denial-of-service attack due to the frequency of requests


B. garbage flood attack attacker is sending garbage binary data to open ports
C. indicators of data exfiltration HTTP requests must be plain text
D. cache bypassing attack: attacker is sending requests for noncacheable content

Answer: D

Question: 214
DRAG DROP

Drag and drop the data source from the left onto the data type on the right.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 87/107

Answer:

CERT EMPIRE

Question: 215
A company encountered a breach on its web servers using IIS 7 5 Dunng the investigation, an
engineer discovered that an attacker read and altered the data on a secure communication using TLS
1 2 and intercepted sensitive information by downgrading a connection to export-grade
cryptography. The engineer must mitigate similar incidents in the future and ensure that clients and
servers always negotiate with the most secure protocol versions and cryptographic parameters.
Which action does the engineer recommend?

A. Upgrade to TLS v1 3.
B. Install the latest IIS version.
C. Downgrade to TLS 1.1.
D. Deploy an intrusion detection system

Answer: B

Question: 216

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 88/107

What is the difference between discretionary access control (DAC) and role-based access control
(RBAC)?

A. DAC requires explicit authorization for a given user on a given object, and RBAC requires specific
conditions.
B. RBAC access is granted when a user meets specific conditions, and in DAC, permissions are applied
on user and group levels.
C. RBAC is an extended version of DAC where you can add an extra level of authorization based on
time.
D. DAC administrators pass privileges to users and groups, and in RBAC, permissions are applied to
specific groups

Answer: A

Question: 217

DRAG DROP

CERT EMPIRE
Drag and drop the type of evidence from the left onto the description of that evidence on the right.

Answer:

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 89/107

Question: 218
Which technology prevents end-device to end-device IP traceability?

A. encryption
B. load balancing
C. NAT/PAT
D. tunneling

Answer: C

Question: 219
What are the two differences between stateful and deep packet inspection? (Choose two )

A. Stateful inspection is capable of TCP state tracking, and deep packet filtering checks only TCP
source and destination ports

CERT EMPIRE
B. Deep packet inspection is capable of malware blocking, and stateful inspection is not
C. Deep packet inspection operates on Layer 3 and 4. and stateful inspection operates on Layer 3 of
the OSI model
D. Deep packet inspection is capable of TCP state monitoring only, and stateful inspection can inspect
TCP and UDP.
E. Stateful inspection is capable of packet data inspections, and deep packet inspection is not

Answer: A, B

Question: 220

Which type of verification consists of using tools to compute the message digest of the original and
copied data, then comparing the similarity of the digests?

A. evidence collection order


B. data integrity
C. data preservation
D. volatile data collection

Answer: B

Question: 221
What is the difference between inline traffic interrogation (TAPS) and traffic mirroring (SPAN)?

A. TAPS interrogation is more complex because traffic mirroring applies additional tags to data and

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 90/107

SPAN does not alter integrity and provides full duplex network.
B. SPAN results in more efficient traffic analysis, and TAPS is considerably slower due to latency
caused by mirroring.
C. TAPS replicates the traffic to preserve integrity, and SPAN modifies packets before sending them to
other analysis tools
D. SPAN ports filter out physical layer errors, making some types of analyses more difficult, and TAPS
receives all packets, including physical errors.

Answer: D

Question: 222
Which information must an organization use to understand the threats currently targeting the
organization?

A. threat intelligence
B. risk scores
C. vendor suggestions

CERT EMPIRE
D. vulnerability exposure

Answer: A

Question: 223
What is threat hunting?

A. Managing a vulnerability assessment report to mitigate potential threats.


B. Focusing on proactively detecting possible signs of intrusion and compromise.
C. Pursuing competitors and adversaries to infiltrate their system to acquire intelligence data.
D. Attempting to deliberately disrupt servers by altering their availability

Answer: B

Question: 224
An engineer is working with the compliance teams to identify the data passing through the network.
During analysis, the engineer informs the compliance team that external penmeter data flows
contain records, writings, and artwork Internal segregated network flows contain the customer
choices by gender, addresses, and product preferences by age. The engineer must identify protected
dat
a. Which two types of data must be identified'? (Choose two.)
A. SOX
B. PII

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 91/107

C. PHI
D. PCI
E. copyright

Answer: B, C

Question: 225
What describes the impact of false-positive alerts compared to false-negative alerts?

A. A false negative is alerting for an XSS attack. An engineer investigates the alert and discovers that
an XSS attack happened A false positive is when an XSS attack happens and no alert is raised
B. A false negative is a legitimate attack triggering a brute-force alert. An engineer investigates the
alert and finds out someone intended to break into the system A false positive is when no alert and
no attack is occurring
C. A false positive is an event alerting for a brute-force attack An engineer investigates the alert and
discovers that a legitimate user entered the wrong credential several times A false negative is when
a threat actor tries to brute-force attack a system and no alert is raised.

CERT EMPIRE
D. A false positive is an event alerting for an SQL injection attack An engineer investigates the alert
and discovers that an attack attempt was blocked by IPS A false negative is when the attack gets
detected but succeeds and results in a breach.

Answer: C

Question: 226

Refer to the exhibit.

An engineer received a ticket about a slowed-down web application The engineer runs the #netstat -
an command. How must the engineer interpret the results?

A. The web application is receiving a common, legitimate traffic


B. The engineer must gather more data.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 92/107

C. The web application server is under a denial-of-service attack.


D. The server is under a man-in-the-middle attack between the web application and its database

Answer: C

Question: 227

When an event is investigated, which type of data provides the investigate capability to determine if
data exfiltration has occurred?

A. full packet capture


B. NetFlow data
C. session data
D. firewall logs

Answer: A

Question: 228
CERT EMPIRE
What is the difference between deep packet inspection and stateful inspection?

A. Deep packet inspection gives insights up to Layer 7, and stateful inspection gives insights only up
to Layer 4.
B. Deep packet inspection is more secure due to its complex signatures, and stateful inspection
requires less human intervention.
C. Stateful inspection is more secure due to its complex signatures, and deep packet inspection
requires less human intervention.
D. Stateful inspection verifies data at the transport layer and deep packet inspection verifies data at
the application layer

Answer: B

Question: 229
What is obtained using NetFlow?

A. session data
B. application logs
C. network downtime report
D. full packet capture

Answer: A

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 93/107

Question: 230

How does statistical detection differ from rule-based detection?

A. Statistical detection involves the evaluation of events, and rule-based detection requires an
evaluated set of events to function.
B. Statistical detection defines legitimate data over time, and rule-based detection works on a
predefined set of rules
C. Rule-based detection involves the evaluation of events, and statistical detection requires an
evaluated set of events to function Rule-based detection defines
D. legitimate data over a period of time, and statistical detection works on a predefined set of rules

Answer: B

Question: 231

CERT EMPIRE
Refer to the exhibit.

What must be interpreted from this packet capture?

A. IP address 192.168.88 12 is communicating with 192 168 88 149 with a source port 74 to
destination port 49098 using TCP protocol
B. IP address 192.168.88.12 is communicating with 192 168 88 149 with a source port 49098 to
destination port 80 using TCP protocol.
C. IP address 192.168.88.149 is communicating with 192.168 88.12 with a source port 80 to
destination port 49098 using TCP protocol.
D. IP address 192.168.88.149 is communicating with 192.168.88.12 with a source port 49098 to
destination port 80 using TCP protocol.

Answer: B

Question: 232
What is a benefit of using asymmetric cryptography?

A. decrypts data with one key


B. fast data transfer
C. secure data transfer

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 94/107

D. encrypts data with one key

Answer: B

Question: 233
An organization is cooperating with several third-party companies. Data exchange is on an unsecured
channel using port 80 Internal employees use the FTP service to upload and download sensitive data
An engineer must ensure confidentiality while preserving the integrity of the communication. Which
technology must the engineer implement in this scenario'?

A. X 509 certificates
B. RADIUS server
C. CA server
D. web application firewall

Answer: A

Question: 234 CERT EMPIRE


A security engineer notices confidential data being exfiltrated to a domain "Ranso4134-mware31-
895" address that is attributed to a known advanced persistent threat group The engineer discovers
that the activity is part of a real attack and not a network misconfiguration. Which category does this
event fall under as defined in the Cyber Kill Chain?

A. reconnaissance
B. delivery
C. action on objectives
D. weaponization

Answer: D

Question: 235
How does agentless monitoring differ from agent-based monitoring?

A. Agentless can access the data via API. while agent-base uses a less efficient method and accesses
log data through WMI.
B. Agent-based monitoring is less intrusive in gathering log data, while agentless requires open ports
to fetch the logs
C. Agent-based monitoring has a lower initial cost for deployment, while agentless monitoring
requires resource-intensive deployment.
D. Agent-based has a possibility to locally filter and transmit only valuable data, while agentless has

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 95/107

much higher network utilization

Answer: B

Question: 236
Which of these describes SOC metrics in relation to security incidents?

A. time it takes to detect the incident


B. time it takes to assess the risks of the incident
C. probability of outage caused by the incident
D. probability of compromise and impact caused by the incident

Answer: A

Question: 237

CERT EMPIRE
What is the difference between the ACK flag and the RST flag?

A. The RST flag approves the connection, and the ACK flag terminates spontaneous connections.
B. The ACK flag confirms the received segment, and the RST flag terminates the connection.
C. The RST flag approves the connection, and the ACK flag indicates that a packet needs to be resent
D. The ACK flag marks the connection as reliable, and the RST flag indicates the failure within TCP
Handshake

Answer: B

Question: 238

Refer to the exhibit.

An engineer is analyzing a PCAP file after a recent breach An engineer identified that the attacker

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 96/107

used an aggressive ARP scan to scan the hosts and found web and SSH servers. Further analysis
showed several SSH Server Banner and Key Exchange Initiations. The engineer cannot see the exact
data being transmitted over an encrypted channel and cannot identify how the attacker gained
access How did the attacker gain access?

A. by using the buffer overflow in the URL catcher feature for SSH
B. by using an SSH Tectia Server vulnerability to enable host-based authentication
C. by using an SSH vulnerability to silently redirect connections to the local host
D. by using brute force on the SSH service to gain access

Answer: C

Question: 239

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE

Which field contains DNS header information if the payload is a query or a response?

A. Z
B. ID
C. TC
D. QR

Answer: B

Question: 240
Refer to the exhibit.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 97/107

What is occurring?

A. ARP flood
B. DNS amplification
C. ARP poisoning

CERT EMPIRE
D. DNS tunneling

Answer: D

Question: 241
What is the difference between vulnerability and risk?

A. A vulnerability is a sum of possible malicious entry points, and a risk represents the possibility of
the unauthorized entry itself.
B. A risk is a potential threat that an exploit applies to, and a vulnerability represents the threat itself
C. A vulnerability represents a flaw in a security that can be exploited, and the risk is the potential
damage it might cause.
D. A risk is potential threat that adversaries use to infiltrate the network, and a vulnerability is an
exploit

Answer: C

Question: 242

An engineer received a flood of phishing emails from HR with the source address
HRjacobm@companycom. What is the threat actor in this scenario?

A. phishing email
B. sender
C. HR

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 98/107

D. receiver

Answer: B

Question: 243

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE
A security analyst is investigating unusual activity from an unknown IP address Which type of
evidence is this file1?

A. indirect evidence
B. best evidence
C. corroborative evidence
D. direct evidence

Answer: A

Question: 244
DRAG DROP

Drag and drop the security concept from the left onto the example of that concept on the right.

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 99/107

Answer:

CERT EMPIRE

Question: 245

A user received a targeted spear-phishing email and identified it as suspicious before opening the
content. To which category of the Cyber Kill Chain model does to this type of event belong?

A. weaponization
B. delivery
C. exploitation
D. reconnaissance

Answer: B

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 100/107

Question: 246

According to the NIST SP 800-86. which two types of data are considered volatile? (Choose two.)

A. swap files
B. temporary files
C. login sessions
D. dump files
E. free space

Answer: C, E

Question: 247

Refer to the exhibit.

CERT EMPIRE

An engineer is reviewing a Cuckoo report of a file. What must the engineer interpret from the
report?

A. The file will appear legitimate by evading signature-based detection.


B. The file will not execute its behavior in a sandbox environment to avoid detection.
C. The file will insert itself into an application and execute when the application is run.
D. The file will monitor user activity and send the information to an outside source.

Answer: B

Question: 248
What is the difference between deep packet inspection and stateful inspection?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 101/107

A. Stateful inspection verifies contents at Layer 4. and deep packet inspection verifies connection at
Layer 7.
B. Stateful inspection is more secure than deep packet inspection on Layer 7.
C. Deep packet inspection is more secure than stateful inspection on Layer 4.
D. Deep packet inspection allows visibility on Layer 7, and stateful inspection allows visibility on
Layer 4.

Answer: D

Question: 249

What should an engineer use to aid the trusted exchange of public keys between user
tom0411976943 and dan1968754032?

A. central key management server


B. web of trust
C. trusted certificate authorities

CERT EMPIRE
D. registration authority data

Answer: C

Question: 250
Which tool gives the ability to see session data in real time?

A. tcpdstat
B. trafdump
C. tcptrace
D. trafshow

Answer: C

Question: 251
What is a description of a social engineering attack?

A. fake offer for free music download to trick the user into providing sensitive data
B. package deliberately sent to the wrong receiver to advertise a new product
C. mistakenly received valuable order destined for another person and hidden on purpose
E. email offering last-minute deals on various vacations around the world with a due date and a
counter

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 102/107

Answer: D

Question: 252
What describes a buffer overflow attack?

A. injecting new commands into existing buffers


B. fetching data from memory buffer registers
C. overloading a predefined amount of memory
D. suppressing the buffers in a process

Answer: C

Question: 253
Which are two denial-of-service attacks? (Choose two.)

A. TCP connections
B. ping of death
C. man-in-the-middle
CERT EMPIRE
D. code-red
E. UDP flooding

Answer: B, E

Question: 254

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 103/107

Refer to the exhibit. Where is the executable file?

CERT EMPIRE
A. info
B. tags
C. MIME
D. name

Answer: C

Question: 255
Why is HTTPS traffic difficult to screen?

A. HTTPS is used internally and screening traffic (or external parties is hard due to isolation.
B. The communication is encrypted and the data in transit is secured.
C. Digital certificates secure the session, and the data is sent at random intervals.
D. Traffic is tunneled to a specific destination and is inaccessible to others except for the receiver.

Answer: B

Question: 256

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 104/107

CERT EMPIRE
Refer to the exhibit. An employee received an email from an unknown sender with an attachment
and reported it as a phishing attempt. An engineer uploaded the file to Cuckoo for further analysis.
What should an engineer interpret from the provided Cuckoo report?

A. Win32.polip.a.exe is an executable file and should be flagged as malicious.


B. The file is clean and does not represent a risk.
C. Cuckoo cleaned the malicious file and prepared it for usage.
D. MD5 of the file was not identified as malicious.

Answer: C

Question: 257

Which two elements of the incident response process are stated in NIST SP 800-61 r2? (Choose two.)

A. detection and analysis


B. post-incident activity
C. vulnerability scoring
D. vulnerability management
E. risk assessment

Answer: A, B

Question: 258

Which security model assumes an attacker within and outside of the network and enforces strict

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 105/107

verification before connecting to any system or resource within the organization?

A. Biba
B. Object-capability
C. Take-Grant
D. Zero Trust

Answer: D

Zero Trust security is an IT security model that requires strict identity verification for every person
and device trying to access resources on a private network, regardless of whether they are sitting
within or outside of the network perimeter.

Question: 259

An employee received an email from a colleague’s address asking for the password for the domain
controller. The employee noticed a missing letter within the sender’s address. What does this

CERT EMPIRE
incident describe?

A. brute-force attack
B. insider attack
C. shoulder surfing
D. social engineering

Answer: B

Question: 260
What is the difference between indicator of attack (loA) and indicators of compromise (loC)?

A. loA is the evidence that a security breach has occurred, and loC allows organizations to act before
the vulnerability can be exploited.
B. loA refers to the individual responsible for the security breach, and loC refers to the resulting loss.
C. loC is the evidence that a security breach has occurred, and loA allows organizations to act before
the vulnerability can be exploited.
D. loC refers to the individual responsible for the security breach, and loA refers to the resulting loss.

Answer: C

Question: 261

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 106/107

Refer to the exhibit. An attacker scanned the server using Nmap. What did the attacker obtain from
this scan?

A. Identified a firewall device preventing the pert state from being returned.
B. Identified open SMB ports on the server
C. Gathered information on processes running on the server
D. Gathered a list of Active Directory users

Answer: C

Question: 262 CERT EMPIRE


An engineer must compare NIST vs ISO frameworks The engineer deeded to compare as readable
documentation and also to watch a comparison video review. Using Windows 10 OS. the engineer
started a browser and searched for a NIST document and then opened a new tab in the same
browser and searched for an ISO document for comparison
The engineer tried to watch the video, but there 'was an audio problem with OS so the engineer had
to troubleshoot it At first the engineer started CMD and looked fee a driver path then locked for a
corresponding registry in the registry editor The engineer enabled "Audiosrv" in task manager and
put it on auto start and the problem was solved Which two components of the OS did the engineer
touch? (Choose two)

A. permissions
B. PowerShell logs
C. service
D. MBR
E. process and thread

Answer: A, C

Question: 263

During which phase of the forensic process are tools and techniques used to extract information from
the collected data?

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 107/107

A. investigation
B. examination
C. reporting
D. collection

Answer: D

CERT EMPIRE

CERTEMPIRE.COM
Questions and Answers PDF 108/107

CERT EMPIRE
Thank You for your purchase
Cisco 200-201 Exam Question & Answers
Understanding Cisco Cybersecurity Operations
Fundamentals Exam

CERTEMPIRE.COM

You might also like