Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

100% found this document useful (1 vote)
24 views22 pages

Skill Test 2

The document contains a series of questions and answers related to safety and operational procedures for oil and gas wells, specifically focusing on SCSSV testing intervals, gas lift operations, and equipment safety requirements. Key points include the allowable leakage rates for SCSSVs, conditions for locking out safety valves, and the importance of monitoring well pressures. The document also emphasizes compliance with regulations such as 30 CFR and API RP-14C.

Uploaded by

odagwepre
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
100% found this document useful (1 vote)
24 views22 pages

Skill Test 2

The document contains a series of questions and answers related to safety and operational procedures for oil and gas wells, specifically focusing on SCSSV testing intervals, gas lift operations, and equipment safety requirements. Key points include the allowable leakage rates for SCSSVs, conditions for locking out safety valves, and the importance of monitoring well pressures. The document also emphasizes compliance with regulations such as 30 CFR and API RP-14C.

Uploaded by

odagwepre
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 22

QUESTIONS

1. As per 30 CFR 250, what is the interval for testing SCSSV's?

A. Not to exceed one month


B. Not to exceed 6 months
C. Not to exceed 1 year
Ans: B. Not to exceed 6 months
2. A SCSSV has an allowable leakage rate?
A. True
B. False
Ans: A. True
3. What must be done when pressure is first observed on any of the casing strings?
A. Notify MMS
B. Perform a diagnostic test
C. Monitor Monthly
D. All of the above
Ans: A. Notify MMS
4. All wells capable of natural flow need to have a ________ or ________installed in the
tubing at least 100 feet below the mud line.
A. SCSSV or Plug
B. GLV or SSV
C. SCSSV or SSCSSV
D. All of the Above
Ans: C. SCSSV or SSCSSV
5. When a well will no longer flow on its own, gas lift gas is the most common source of
lift available to continue production offshore.
A. True
B. False
Ans: A. True

6. Under what conditions may a well be flowed with the SCSSV locked out or the
SSCSV removed?
A. During routine wireline operations
B. No flow wells
C. Both 1 & 2
Ans: C. Both 1 & 2
7. As wells age, their flowing characteristics change. When this happens oil and gas
rates usually go down and water rates increase. Which of the following explains what
causes good wells to become loaded up.

A. Water drive well, water increases.


B. BHP is unable to overcome the hydrostatic head when heavier fluids enter the well
bore.
C. Good wells will always flow no matter how much water enters well bore.
D. Bottom hole pressure continues to increase as the well gets older.
Ans: B. BHP is unable to overcome the hydrostatic head when heavier fluids enter the
well bore.
8. Name three noticeable changes that can be seen to warrant an operator to check a
positive choke that may be cut out?

A. Decrease flowing tubing psi, increase water production, increase gas production.
B. Decrease flowing tubing psi, lower gas production, lower total fluid production.
C. Increase flowing tubing psi, increase gas production, lower total fluid production.
D. Increase flowing tubing psi, increase BHP, increase casing pressure.
Ans: A. Decrease flowing tubing psi, increase water production, increase gas
production.
9. Problem, a gas lift well has had a history of making C O 2 and now has holes in the
tubing. The holes have been sealed with pack-offs. You are unable to maintain gas lift
pressure to lift the well, gases around. What do you believe has started to happen to
this well?

A. Pack offs are leaking.


B. More holes have developed in the tubing above the liquid level
C. There is a problem with one of the gas lift valves.
D. More than likely, All of the above.
Ans: D. More than likely, All of the above.
10. Under what circumstances may the MMS district supervisor grant permission to lock
out a SCSSV and install a SSCSV?
A. The SCSSV is leaking and is a tubing retrievable safety valve.
B. The well has been depleted and will no longer produce oil & gas.
C. During hurricane season.
Ans: A. The SCSSV is leaking and is a tubing retrievable safety valve.
11. Problem, you have a flowing gas well that flows cold enough in the winter to cause
hydrates in the choke body. Methanol has been injected through the colder winter
months to keep the choke body from freezing up. You have been asked to increase the
size of the choke in this well. About an hour after increasing the choke size the well has
shut in on a PSH on the flow line pilot. What could have caused the high pilot to shut in
this well?

A. Increased choke size raised pressure in the flowline above the pilot set point.
B. Methanol injection rate was not increased and hydrates have formed in the line.
C. Both 1 and 2.
D. Neither 1 or 2.
Ans: C. Both 1 and 2.
12. A gas flow chart recorder is used to measure the volume of gas lift gas and also
indicates the performance of the gas lift valves. Describe how the chart can indicate gas
lift valve performance.

A. Static pen indicates flow rate and differential pen indicates valve operation.
B. Differential pen indicates flow rate and static pen indicates valve operation.
C. Doesn't matter which pen you use.
Ans: B. Differential pen indicates flow rate and static pen indicates valve operation.
13. What is the maximum time allowed as per 30 CFR for the SCSSV to close after the
ESD has been activated?

A. 2 min 45 sec
B. 1 min 15 sec
C. 2 min
D. 1 min 45 sec
Ans: A. 2 min 45 sec
14. Gas lift gas is used to do what?

A. Used to lift heavy equipment


B. Used to increase gas production.
C. Used to produce an oil well with low bottom hole pressure
D. Used to produce water on wells with high bottom hole pressures.
Ans: C. Used to produce an oil well with low bottom hole pressure
15. What is the most probable cause of a well having abnormally high tubing pressure?

A. Down hole valve shut in.


B. Valve downstream of the well has shut in
C. Choke body has been cut out.
D. Well is more than likely loaded up.
Ans: B. Valve downstream of the well has shut in
16. The upper master valve, (SSV) is the only safety valve on the tree the MMS requires
to close within _______ seconds of ESD activation.

A. 10 sec
B. 30 sec
C. 45 sec
D. 90 sec
Ans: C. 45 sec
17. If you have a wellhead rated for 5,000# and the well flows at 2,500# FTP, and you
found 6,000# on the wellhead panel to hold the SCSSV open, it is ok to keep this
pressure on the safety valve.

A. True
B. False
Ans: B. False
18. It is OK to remove the well head after you close the SCSSV and bleed the tubing to
zero for a rig job.

A. True
B. False
Ans: B. False
19. Wellheads are not required to have the OCS lease number on them.

A. True
B. False
Ans: B. False
20. Problem, you have a well on a satellite structure that can only be viewed during the
day, yet it has cut out 2 flow lines and made a slick in the past. What device would you
install in the flow line to help prevent the sand from cutting out another flow line in the
future?

A. A PSH
B. A Sand Probe
C. A PSL
D. A titanium flow line
Ans: B. A Sand Probe
21. When greasing tree valves only that valve manufacture's recommended grease
should be used.
A.True
B. False
Ans: A. True
22. Flow line-check valves are allowed to leakage rates of 5 standard cubic feet of gas
or 200 c.c.'s of liquid per minute.

A. True
B. False
Ans: A. True
23. The bottom manual master valve should be used to isolate the flow only as a last
resort due to any downstream failures.
A. True
B. False
Ans: A. True
24. What device is required over each well head?

A. A light fixture
B. A TSE
C. A Deluge system
D. A pressure gauge
Ans: B. A TSE
25. What is the most probable cause of a well having abnormally Low tubing pressure?

A. Down hole valve shut in.


B. Valve downstream of the well has shut in.
C. High gas sales pressure.
D. Well has probably been gas lifted and no longer can flow.
Ans: A. Down hole valve shut in.
26. You have a well that is gas lifted and the client wants to reduce restrictions to the
flow, what type of elbow would you recommend to him?

A. 45 degree elbow
B. 90 degree elbow
C. Short radius elbow
D. Long radius elbow
Ans: D. Long radius elbow
27. MMS sometimes check to see if the pressure vessels in use in federal waters are
certified and are A.S.M.E. coded.

A. True
B. False
Ans: A. True
28. Choke nipples are installed in vessel liquid dump lines to :

A. Protect downstream equipment in case of dump valve failure


B. Keep backpressure on vessel.
C. Keep backpressure on wells.
D. Everyone knows you don't put chokes on liquid dump lines
Ans: A. Protect downstream equipment in case of dump valve failure
29. As per 14-C all separators need to have a certain number of _____ on them for fire
detection.

A. TSH
B. TSE
C. ASH
D. ESD
Ans: B. TSE
30. If you have a separator that requires 2 PSV's; you can temporary remove one and
send it in for repair but still be in compliance with the other one.

A. True
B. False
Ans: B. False
31. Name the three types of gauges, which are commonly used on separators to
monitor operations.

A. Level, pressure, temperature.


B. Voltage, amperage, frequency.
C. Oil filled, air filled, electronic.
D. Timing, strapping, heat.
Ans: A. Level, pressure, temperature.
32. Referencing API RP-14C; there are two types of production vessels,

A. Horizontal and vertical.


B. Two phase and three phase.
C. Atmospheric and pressure
D. Oil and Gas.
Ans: C. Atmospheric and pressure
33. O.S.H.A. does require an operator to have a cage around a fixed ladder 20' or
higher.

A. True
B. False
Ans: A. True
34. It is OK to put a lower rated needle valve on a vessel as long as the pressure
coming in won't exceed the needle valve's rating. (EX: 1440 psi vessel with 1000 psi
needle valve)

A. True
B. False
Ans: B. False
35. Fluid levels in vessels are controlled by?
A. Back pressure valves.
B. Spill over plates and weirs.
C. Float assemblies.
D. Both 2 & 3
Ans: D. Both 2 & 3
36. Sometimes separators can have the LSL device SAC'ed out with a reference
number A4e3, as long as the downstream components can safely handle the maximum
gas rates.
A. True
B. False
Ans: A. True
37. It is permissible to permanently bypass and then remove the LSH device on
separators without MMS approval.
A. True
B. False
Ans: B. False
38. All wells not in service need to have their safety devices checked monthly or else
have ________ .

A. Disconnected and blind flanged from the header.


B. Valves closed and tagged.
C. Valves closed and tied shut
D. Closed, disconnect control line to SCSSV and Lock close master valve to secure well
from flow.
Ans: D. Closed, disconnect control line to SCSSV and Lock close master valve to
secure well from flow.
39. Snap action should be used on a liquid level controller when measuring liquids
through a haliburton meter?
A. True
B. False
Ans: A. True
40. An ice plug has formed in the production piping. Explain the procedure to get rid of
the ice plug.
A. Bleed off the downstream side of the ice plug and pump chemicals to thaw.
B. Bleed off the upstream side of the ice plug and try to back flow the plug to break it up.
C. Isolate both sides of the ice plug, bleed off each side, let thaw and start pumping
methanol.
Ans: C. Isolate both sides of the ice plug, bleed off each side, let thaw and start
pumping methanol.
41. The PSV on a vessel with a MAWP of 1440 psig should be set at what pressure?

A. The designed working pressure of the vessel.


B. Whatever the operator decides is the best set pressure he wants.
C. 5% under the designed working pressure.
D. 15% under the designed working pressure.
Ans: A. The designed working pressure of the vessel.
42. API RP-14 C requires positive displacement pumps with discharge pressure > than
the MAWP of the discharge piping to be equipped with a ________device to protect
downstream piping.

A. PSV
B. LSH
C. LSL
D. Recycle Line
Ans: A. PSV
43. What device shall be located above each rod packing pump-transferring
flammables?
A. TSE
B. PSH
C. Fire Extinguisher
D. Flood lights
Ans: A. TSE
44. All centrifugal pumps moving hydrocarbons are required to have a SDV on the
suction side.
A. True
B. False
Ans: A. True
45. Centrifugal pumps are designed to;

A. Move large amounts of liquids usually at low pressure.


B. Pump liquids into high pressure.
C. Pump only oil.
Ans: A. Move large amounts of liquids usually at low pressure.
46. Positive displacement pumps are designed to;

A. Move large amounts of liquid


B. Pump liquids into high pressure.
C. Pump only H2O.
Ans: B. Pump liquids into high pressure.
47. Centrifugal pumps need a charge pump or to be gravity fed to perform at their
maximum efficiency.
A. True
B. False
Ans: A. True
48. All positive displacement pipeline pumps are lubricated by the process fluid and
don't require external oiling devices.
A. True
B. False
Ans: B. False
49. The component modifier for a pipeline pump as per API 14 C is PAX.

A. True
B. False
Ans: A. True
50. The PSH on the discharge of a pump can be SAC'ed out if the MAWP of the pump
does not exceed ________ % of the discharge piping.
A. 70%
B. 85%
C. 100%
D. PSH cannot be SAC'ed out
Ans: D. PSH cannot be SAC'ed out
51. Pressure on the suction side is 50 psi, pump discharges to 400 psi. When a positive
displacement pump is shut down, it is possible for the pump media to flow through the
pump body and valves.

A. True
B. False
Ans: B. False
52. It is very common for the discharge of a pump to bleed down to "O" pressure after it
cycles tripping the PSL causing nuisance alarms and preventing a restart of the pump.
What can be done to the PSL logic to prevent this from happening?

A. Install a check valve in the discharge piping.


B. Install an MMS approved startup time delay on the PSL pilot.
C. SAC out the PSL
Ans: C. SAC out the PSL
53. A pump will vapor lock when?

A. The flow going through it increases too much for it to handle it.
B. The suction pressure goes down and can't increase.
C. The pressure drop in the suction piping is more than the liquid pressure head.
D. The flow to the pump is packed.
Ans: C. The pressure drop in the suction piping is more than the liquid pressure head.
54. All natural gas compressors that have 1,000 horse power or greater are required to
have a automatic BDV on the final stage to vent the pressure when the driver shuts
down.
A. True
B. False
Ans: A. True
55. API 14-C requires all gas compressor discharge stage cylinders to have a
__________ to protect from high temperature.
A. TSE
B. TSH
C. LSL
D. ASH
Ans: B. TSH
56. All hot surfaces in excess of 160 degrees F, are required to be insulated, have
barriers around them, or marked as a hot surface to protect personnel.
A. True
B. False
Ans: A. True
57. The LSL devices on the scrubbers may be SAC'd out with this reference A4e3 as
per API 14 C.

A. True
B. False
Ans: A. True
58. How often do TSH's on compressor installations need to be inspected if they are of
the nondestructive type?

A. Dailey
B. Monthly
C. Every 6 months
D. Annually
Ans: C. Every 6 months
59. It is possible to rod load a reciprocating compressor if the suction pressure gets too
low on the 1st stage.
A. True
B. False
Ans: A. True
60. All ________ are to be properly sized to allow the maximum inlet flow anticipated
which will protect the vessel from overpressure.
A. PSV
B. PSH
C. LSH
D. None of the above
Ans: A. PSV
61. TSH-Exline temperature elements on gas compressor bottles need to be inspected
________________.

A. Dailey
B. Monthly
C. Every six months
D. Annually
Ans: C. Every six months
62. The gas compressor has shut down on TSH first stage discharge. Checking the Ex-
Line, you find it has melted. What should you do next to troubleshoot the failure?

A. Pull all of the Ex-Lines on the compressor and check to see if they are burnt.
B. Pull the suction valves on the 1st stage compressor and check for damages.
C. Pull the suction valves on the 2nd stage compressor and check for damages.
D. Pull discharge valves on 1st stage compressor and check for damages.
Ans: D. Pull discharge valves on 1st stage compressor and check for damages.
63. As a general rule what is the optimum temperature of the final stage discharge of a
reciprocating gas compressor?

A. 90
B. 250
C. 500
D. 950
Ans: B. 250
64. It is necessary that the recycle valve trim be properly sized. What is one indication
that the trim may be over sized?

A. Recycle valve is full open but compressor shuts down on suction PSL.
B. Recycle valve opens and closes constantly and cannot control suction pressure.
C. Recycle valve is steady and suction pressure is normal.
D. None of the above
Ans: B. Recycle valve opens and closes constantly and cannot control suction
pressure.
65. Your reciprocating gas compressor is rated at 15 MMCFD but you are only
producing 2 MMCFD the cylinder temperatures are running high and recycling does not
help. What field modification to the compressor cylinders can be done to correctly load
the compressor?

A. Adjust the pockets of the compressor ends as far in as they can go.
B. Can't make any field modifications.
C. Better call a mechanic for making this modification.
D. None of the above
Ans: C. Better call a mechanic for making this modification.
66. Where would you find the minimum and maximum allowable RPM's you could run
your compressor at to be safe and well within the limits of the machine?

A. You don't have to worry about the limits of the machine, run it at whatever speed you
can.
B. This information can be found on the nameplate located on the engine.
C. Better call a mechanic for this.
D. This information is found on the Monthly MMS paperwork.
Ans: B. This information can be found on the nameplate located on the engine.
67. Gas well gas may be flared for a reasonable time it takes to eliminate an emergency
without receiving permission from the M.M.S.
A. True
B. False
Ans: A. True
68. The compressor has shut down, oil well gas may be flared continuously for a
maximum of _____ hours total without receiving prior approval from the M.M.S.
A. 110
B. 220
C. 48
D. 144
Ans: C. 48
69. A compressor that uses a sliding type of piston compressing on both sides of the
stroke is called what type of compressor?

A. Rotary Screw.
B. Liquid type piston.
C. Spiral-lobe compressor.
D. Double Acting Reciprocating compressor.
Ans: D. Double Acting Reciprocating compressor.
70. A _______ is required on all KAH or departing pipelines to minimize back flow.
(choose one)
A. Block Valve
B. FSV
C. Controller
D. PSV
Ans: B. FSV
71. Which of the following is true of a check valve?
A. Closes automatically
B. Ensures proper flow direction
C. May be installed vertically or horizontally, depending on the type of check valve
D. All of the above.
Ans: D. All of the above.
72. The MMS and DOT require operators to physically mark their pipeline segments in
the OCS fields.
A. True
B. False
Ans: A. True
73. This device is required on all KAQ or incoming pipelines and must complete its task
in 45 seconds or less after an upset or the ESD is activated.________________.
A. SCSSV
B. SDV
C. PSH
D. PSV
Ans: B. SDV
74. If a well flows into a down rated pipeline and there is no PSV on the header or flow
line, a secondary _______ is required on the flowing well.
A. LSH
B. PSH
C. Flowline
D. SDV
Ans: B. PSH
75. Pipeline Visual Leak inspections must be Performed monthly unless a letter from the
District Supervisor has approved other adjustments.
A. True
B. False
Ans: A. True
76. Before pipelines can be abandoned, a pigging, purge and abandonment procedure
must by submitted and approved by the MMS.
A. True
B. False
Ans: A. True
77. Your offshore and when you see a pipeline segment is out of service and
approaching one year time frame, what must be done to this line?

A. Nothing because the MMS doesn't care how long these lines aren't used.
B. Must call MMS and let them know that nothing has been done on this line.
C. Line must be purged, pickled and isolated from service before one year of date it was
OOS.
D. All of the above
Ans: D. All of the above
78. Before pipelines are brought back in service after they have developed a leak, they
must pass a pressure test and a chart cut indicating the pipeline now hold pressure
without bleeding off.
A. True
B. False
Ans: A. True
79: LACT units or Allocation Liquid Meters measuring 50 barrels or more of oil daily
must be proved
A. Daily
B. Weekly
C. Annually
D. Monthly
Ans: D. Monthly
80. All LACT prover loops must have a water draw calibration procedure performed
every 5 years.
A. True
B. False
Ans: A. True
81. What is the maximum allowable BS&W entering an oil sales pipeline?
A. 0%
B. 10%
C. 1%
D. .05%
Ans: C. 1%
82. Underground pipelines are continuously protected from external corrosion by what?
A. Their external coating
B. Annodes
C. Cathodic protection with induced voltage.
D. All of the above.
Ans: D. All of the above.
83. What is the purpose of Glycol systems?
A. To clean up the oil so it can be sold.
B. To clean up the gas stream to remove impurities.
C. To remove water from the natural gas
D. All of the above.
Ans: C. To remove water from the natural gas
84. Glycol systems use Triethylene glycol as a medium for dehydrating gas.
A. True
B. False
Ans: A. True
85. Explain the purpose of stripping or contact towers.
A. So Gas makes contact with Glycol for dehydrating.
B. To ensure the water in the gas is separated from the oil.
C. To heat the gas before it goes to sales.
D. All of the above.
Ans: A. So Gas makes contact with Glycol for dehydrating.
86. What are bubble caps?
A. Devices that retains oil in the bottom of the contact tower.
B. Devices which keep a level of glycol above their rims slots so gas has to travel
through glycol.
C. Devices which are designed to give a bubble tight connection on the external pump.
D. All of the above
Ans: B. Devices which keep a level of glycol above their rims slots so gas has to travel
through glycol.
87. What is the maximum temperature tri-ethylene glycol should be subjected to?
A. 404
B. 350
C. 475
D. None of the above
Ans: A. 404
88. Define dew point.

A. The quantity of water in the gas.


B. The amount wet gas.
C. The point at which water forms in gas.
D. All of the above.
Ans: A. The quantity of water in the gas.
89. Generally, what is the maximum amount of water allowed to enter a pipeline under a
dry gas contract?

A. 5 to 7 pounds of water per million standard cubic feet of gas.

B. 7 to 10 pounds of water per thousand standard cubic feet of gas.

C. 10 to 15 pounds of water per hundred standard cubic feet of gas.

D. None of the above.


Ans: A. 5 to 7 pounds of water per million standard cubic feet of gas.
90. The condition of the charcoal filters can be observed by a differential pressure
gauge.
A. True
B. False
Ans: A. True
91. Heat exchangers are used on glycol systems as a way to transfer heat.
A. True
B. False
Ans: A. True
92. What is the preferred PH level of Triethylene glycol?
A. 10
B. 9
C. 7
D. 5
Ans: C. 7
93. What is the most reasonable answer that causes foaming in the glycol system?

A. Too much water in the gas


B. Too much contamination in the glycol.
C. Not enough heat on the system.
D. Gas Blowby
Ans: B. Too much contamination in the glycol.
94. Wet gas refers to gas that has not had the water removed from it.
A. True
B. False
Ans: A. True
95. Glycol that has a high PH level when you took the test. What should be added to the
system to bring down the PH level?
A. Definitely need to add glycol to the system.
B. Need to find some acid to add to the system.
C. Need to find some alkaline to add to the system.
D. PH level should be high in a glycol system.
Ans: C. Need to find some alkaline to add to the system.
96. What is the most reasonable answer that glycol is being lost in the system?

A. Too much gas entering the contact tower causing the glycol to be swept out of the
vessel.
B. Someone is bleeding down the system.
C. Too much heat in the reboiler, need to cool it down.
D. Gas is way too wet for the system to handle.
Ans: A. Too much gas entering the contact tower causing the glycol to be swept out of
the vessel.
97. What is the daily allowable limit of oil and grease for produced water disposed of
overboard in federal waters?

A. 72 daily and 52 monthly


B. 72 daily and 48 monthly
C. 42 daily and 29 monthly
D. 42 daily and 52 monthly
Ans: C. 42 daily and 29 monthly
98. A permit is required from the EPA to dispose of produced water in federal waters.
A. True
B. False
Ans: A. True
99. Produced water overboard samples are to be collected monthly and sent to a lab for
analysis.
A. True
B. False
Ans: A. True
100. It is legal to take two Water overboard samples and analyze one before you send
the other to the lab for analysis.
A. True
B. False
Ans: A. True
101. Produced water can be polished before going to the lab for testing.
A. True
B. False
Ans: B. False
102. The water being discharged from a sump tank must be tested monthly for oil and
grease content along with the produced water.
A. True
B. False
Ans: B. False
103. Unmanned platforms with production equipment and have approved waiver from
MMS are not required to have a daily pollution check performed.
A. True
B. False
Ans: A. True
104. When water samples come in at 50 ppm, you must take additional samples in
order to reduce the overall monthly average of the overboard water ppm.
A. True
B. False
Ans: A. True
105. Can you face criminal charges for polishing a water sample prior to sending the
sample in for testing on your monthly checks?

A. True
B. False
Ans: A. True
106. Please figure the following well test from the data you got after you pulled the
numbers from the High Pressure test separator: Well was in test 4 hours. Recorded
volumes you got were as follows:

Total gas produced was 600 mmscf.


Total liquids produced was 50 bbls.
BS&W observed was 30% on the shakeout.
Well is on a 24/64ths choke.
FTP observed was 1230 PSI.
Casing pressure observed was 0.
Test Separator was running at 1120 PSI

Answer the following: Total Gas Produced: _________MSCFPD


Ans: 3600 mscfpd
107. Please figure the following well test from the data you got after you pulled the
numbers from the High Pressure test separator: Well was in test 4 hours. Recorded
volumes you got were as follows:

1. Total gas produced was 600 mmscf.


2. Total liquids produced was 50 bbls.
3. BS&W observed was 30% on the shakeout.
4. Well is on a 24/64ths choke.
5. FTP observed was 1230 PSI.
6. Casing pressure observed was 0.
7. Test Separator was running at 1120 PSI.
Answer the following: Total Oil Produced: _________BBL's Per Day
Ans: 210 BBL's per day
108. Please figure the following well test from the data you got after you pulled the
numbers from the High-Pressure test separator: Well was in test 4 hours. Recorded
volumes you got were as follows:

1. Total gas produced was 600 mmscf.


2. Total liquids produced was 50 bbls.
3. BS&W observed was 30% on the shakeout.
4. Well is on a 24/64ths choke.
5. FTP observed was 1230 PSI.
6. Casing pressure observed was 0.
7. Test Separator was running at 1120 PSI.

Answer the following: Total Water Produced: _________BBL's Per Day


Ans: 90 BBL's per day

You might also like