Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
29 views5 pages

Objectives 2

The document consists of a series of multiple-choice questions and answers related to spreadsheet functions and features in OpenOffice Calc. Key topics include data organization, macro usage, goal seek, and cell references. It also covers tools for collaboration and data analysis within spreadsheets.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
29 views5 pages

Objectives 2

The document consists of a series of multiple-choice questions and answers related to spreadsheet functions and features in OpenOffice Calc. Key topics include data organization, macro usage, goal seek, and cell references. It also covers tools for collaboration and data analysis within spreadsheets.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

Objectives

1) In which form, the sum function appears in function bar?

a. Σ b. &. c. σ d. ω

Answer:- Σ

2)On which bar ∑ symbol does appear?

a. Title bar b. Formula bar c. Symbol bar d. Menu bar

Answer:- Formula bar

3). What is called to arrange data in order?

a. Filtering b. Inserting c.Sorting d. Deleting

Answer: Sorting

4). Arguments passed to a macro from Calc are always...

a. strings b. numbers c. values d. references

Answer: Values

5). _______ function takes data from a series of worksheets or workbooks and summarizes
it into a single worksheet that you can update easily.

a. Summation b. Data format c. Data Consolidate


d. Data chart

Answer: Data Consolidate

6). If you are continually working with the same range, then you may give a name to the
range using...

a. define data b. define name c. define reference d. define range

Answer: Define Range

7) In Calc, using the Subtotals dialog, you can select arrays and then choose a statistical
function to apply to them.

a. two b. three c. four d. five

Answer:three
8) Solve option under Tools menu amounts to a more elaborate form of ________.

a. unknown variables, goals seek

b. goals seek, unknown variables

c. variables, equation

d. subtotal, goal seek

Answer: variables, equation

9). Usually, you run a formula to calculate a result based upon existing values. By contrast,
using ______ you discover what values will produce the result you want.

a. Subtotal b. Sort Lists c. Scenario d. Goal Seek

Answer: Goal Seek

10). Rama and two of her friends are doing survey of women employment using
spreadsheet. What option should they use to access the same spreadsheet to speed up
their work?

a. Consolidate Worksheet b. Shared Worksheet

c. Link Worksheet d. Lock Worksheet

Answer: Shared Worksheet

11). A ______ refers to a cell or range of cells on a worksheet whose data values can be used
in a formula.

a. sheet b. cell c. cell reference d. cell data

Answer: Cell Reference

12) In Calc, to create the reference with the mouse:

Both Spreadsheets need not be open

Answer: Both Spreadsheets need not be open

13) Macros option is available in OpenOffice (OO) Calc, under which tab?

a. Insert b. Tools c. Data d. Format

Answer: Tools

14) In Data Consolidate what are the operations we can perform?


a. sum b. average c. max d. all

Answer: All

15) . ________ feature adds data arranged in a group of cells in Calc, with labels for columns
and/or rows.

a. Average b. Subtotal c. Solver d. Macro

Answer: Subtotal

16). ________ feature of Calc is used to test “what-if” questions.

a. Solver b. Goal seek c. Scenario d. Styles

Answer: Scenario

17) ________ feature of Calc helps to track what data was changed, when it was changed,
and by whom.

a. Record Changes b. Edit record c. Change record d. Macro

Answer: Record Changes

18) . Goal Seek command is found in _______

a. tools b. format c. data d. macros

Answer: Tools

19) Shortcut to Navigator is

a. F10 b. F11 c. F6 d. F5

Answer: F5

20) . The Record Macro option is present under ______ menu.

a. tools b. data c. format d. insert

Answer: Tools

21) . Which tool you can use in Calc to insert an estimate of output values for different
input values?

a. Multiple Operations b. Scenarios c. Goal Seek d. All of these

Answer: All of these


22) In spreadsheet, to apply Goal Seek, your cell pointer must be in:

a. the changing cell b. the result cell c. the cell where target value is entered d.
None

Answer : The result cell

23) . Which of the following tools deals with multiple unknown variables?

a. Table b. Scenario c. Solver d. Data Table

Answer: Solver

24) In OO Calc, which option should be used to accept/reject the changes in the shared
sheet?

a. Edit → Accept b. Edit → Changes → Record

c. Edit → Changes → Show d. Edit → Changes → Accept/Reject

Answer: Edit → Changes → Accept/Reject

25) . In a spreadsheet, absolute reference will be referred to:

a. $A$4 b. $A$4 c. A$4 d. A4


Answer: $A$4

1) The cell reference in a spreadsheet for cell range B2 to F15 is___

Answer: B2:F15

2) Macros are especially useful to_____ the same way over and cover again.

Answer: repeat a task

3) What is the shortcut key for row hide ?

Answer: Ctrl+9

4) By default sheet stab are present at the _____of the spreadsheet.

Answer: bottom

5) Which of the following is more elaborate form of goal seek?

Answer: Solver

6) Scenario are tool to test______ questions.


Answer: what-if

7) Which function cannot be performed through subtotal in a spreadsheet?

Answer: Percentage

8) the table option is presented on ____tab

Answer: Insert

9) The general arrangement of the text in the document is____

Answer: formatting

10) Which of the following alignments are available in writer ?

Answer: Left, Right, Center

11) Templates includes tax that is surrounded by brackets.

Answer: placeholder

You might also like