Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
113 views13 pages

Module1 Databricks Intelligence Platform 100 MCQs

Uploaded by

Sachin Pardeshi
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
113 views13 pages

Module1 Databricks Intelligence Platform 100 MCQs

Uploaded by

Sachin Pardeshi
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 13

Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

1. What is the primary function of the Databricks workspace?


A. Access Control Lists (ACLs)
B. Collaborative environment for data and AI
C. Jobs
D. Jobs
Correct Answer: B
2. Which component in Databricks is used to organize notebooks, libraries, and other objects?
A. Repos with Git
B. Version Control
C. Workspace browser
D. Interactive execution of notebooks
Correct Answer: C
3. Which cluster mode should you use for shared development purposes?
A. Enable Git-based source control
B. Databricks UI
C. All-purpose cluster
D. Workspace UI
Correct Answer: C
4. What are Databricks notebooks primarily used for?
A. Job cluster
B. Interactive data exploration and development
C. Databricks SQL Dashboard
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: B
5. What language is not supported in Databricks notebooks?
A. Ruby
B. Version Control
C. Databricks UI
D. Credential passthrough
Correct Answer: A
6. What is the use of `%run` in a Databricks notebook?
A. Sharing and consuming datasets or notebooks
B. To include another notebook
C. Sharing and consuming datasets or notebooks
D. Query History in SQL Editor
Correct Answer: B
7. Which language supports visualizations natively in Databricks notebooks?
A. Python, SQL, Scala
B. Manage machine learning lifecycle
C. Databricks SQL Dashboard
D. Use Repos tab to link repositories
Correct Answer: A
8. Where can you manage and monitor job runs?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Jobs UI
C. Sharing and consuming datasets or notebooks
D. Workspace UI
Correct Answer: B
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

9. What is the benefit of using the Databricks SQL editor?


A. Credential passthrough
B. Use Repos tab to link repositories
C. To run SQL queries and visualize results
D. Job cluster
Correct Answer: C
10. How does Databricks improve collaborative data science?
A. Jobs
B. Version-controlled notebooks and shared environments
C. Repos with Git
D. Databricks UI
Correct Answer: B
11. What helps to automate tasks in Databricks?
A. Clusters UI
B. Workspace UI
C. Use Repos tab to link repositories
D. Jobs
Correct Answer: D
12. Which visual tool supports dashboards for SQL queries?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Repos with Git
C. Interactive execution of notebooks
D. Databricks SQL Dashboard
Correct Answer: D
13. What kind of compute resource is required to run a job?
A. Clusters UI
B. Job cluster
C. Workspace UI
D. Query History in SQL Editor
Correct Answer: B
14. What enables secure access to Unity Catalog objects?
A. Repos with Git
B. To run SQL queries and visualize results
C. Credential passthrough
D. Job cluster
Correct Answer: C
15. What provides notebook revision history?
A. Enable Git-based source control
B. Use Repos tab to link repositories
C. Workspace UI
D. Version Control
Correct Answer: D
16. What is the Databricks Marketplace used for?
A. Manage machine learning lifecycle
B. Sharing and consuming datasets or notebooks
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Cells support different languages
Correct Answer: B
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

17. What is one feature of all-purpose clusters?


A. Version-controlled notebooks and shared environments
B. Workspace UI
C. Interactive execution of notebooks
D. Workspace UI
Correct Answer: C
18. Which tool allows query history analysis?
A. Job cluster
B. Tables and data assets
C. Interactive execution of notebooks
D. Query History in SQL Editor
Correct Answer: D
19. What does the Data tab show in the workspace?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Tables and data assets
C. Python, SQL, Scala
D. Query History in SQL Editor
Correct Answer: B
20. How do you integrate GitHub with Databricks Repos?
A. All-purpose cluster
B. Use Repos tab to link repositories
C. Databricks UI
D. Repos with Git
Correct Answer: B
21. Which visual tool supports dashboards for SQL queries?
A. Sharing and consuming datasets or notebooks
B. Sharing and consuming datasets or notebooks
C. Databricks SQL Dashboard
D. Interactive execution of notebooks
Correct Answer: C
22. What is the function of MLflow in Databricks?
A. Collaborative environment for data and AI
B. Jobs UI
C. Databricks Workflows
D. Manage machine learning lifecycle
Correct Answer: D
23. Which interface is used to manage clusters?
A. Jobs UI
B. Clusters UI
C. Sharing and consuming datasets or notebooks
D. Databricks SQL Dashboard
Correct Answer: B
24. Which tool enables users to schedule recurring jobs?
A. Use Repos tab to link repositories
B. Credential passthrough
C. Interactive execution of notebooks
D. Databricks Workflows
Correct Answer: D
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

25. What is one feature of all-purpose clusters?


A. Query History in SQL Editor
B. Interactive execution of notebooks
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Manage machine learning lifecycle
Correct Answer: B
26. Which tool allows query history analysis?
A. Query History in SQL Editor
B. Interactive execution of notebooks
C. Databricks SQL Dashboard
D. Collaborative environment for data and AI
Correct Answer: A
27. What is the Databricks Marketplace used for?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Access Control Lists (ACLs)
C. Use Repos tab to link repositories
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: D
28. Where can you explore and organize notebooks and libraries?
A. Sharing and consuming datasets or notebooks
B. Workspace UI
C. Manage machine learning lifecycle
D. Manage machine learning lifecycle
Correct Answer: B
29. What does the Data tab show in the workspace?
A. Databricks Workflows
B. Sharing and consuming datasets or notebooks
C. Tables and data assets
D. Databricks UI
Correct Answer: C
30. How do you integrate GitHub with Databricks Repos?
A. Use Repos tab to link repositories
B. Tables and data assets
C. Databricks UI
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: A
31. Which visual tool supports dashboards for SQL queries?
A. Manage machine learning lifecycle
B. Ruby
C. Databricks SQL Dashboard
D. Databricks UI
Correct Answer: C
32. What is the purpose of the Databricks Repos?
A. Enable Git-based source control
B. Interactive execution of notebooks
C. Manage machine learning lifecycle
D. Databricks CLI
Correct Answer: A
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

33. What does the Data tab show in the workspace?


A. Sharing and consuming datasets or notebooks
B. Ruby
C. Tables and data assets
D. Cells support different languages
Correct Answer: C
34. Which type of user interface supports all major personas?
A. Databricks UI
B. Workspace UI
C. Databricks SQL Dashboard
D. Interactive execution of notebooks
Correct Answer: A
35. What is one feature of all-purpose clusters?
A. Enable Git-based source control
B. Databricks UI
C. Databricks Workflows
D. Interactive execution of notebooks
Correct Answer: D
36. How do you integrate GitHub with Databricks Repos?
A. Cells support different languages
B. Use Repos tab to link repositories
C. Repos with Git
D. Workspace UI
Correct Answer: B
37. How are permissions handled in Databricks?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Databricks CLI
C. To include another notebook
D. Credential passthrough
Correct Answer: A
38. What is the function of MLflow in Databricks?
A. Cells support different languages
B. Manage machine learning lifecycle
C. Repos with Git
D. Cells support different languages
Correct Answer: B
39. What allows versioned code tracking in collaborative environments?
A. Version Control
B. Query History in SQL Editor
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Repos with Git
Correct Answer: D
40. What helps to automate tasks in Databricks?
A. Enable Git-based source control
B. Query History in SQL Editor
C. Jobs
D. Workspace UI
Correct Answer: C
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

41. Which interface is used to manage clusters?


A. Databricks UI
B. Use Repos tab to link repositories
C. Clusters UI
D. Jobs
Correct Answer: C
42. Which command-line interface allows remote control of workspace assets?
A. Databricks Workflows
B. Version Control
C. Workspace UI
D. Databricks CLI
Correct Answer: D
43. What enables secure access to Unity Catalog objects?
A. Manage machine learning lifecycle
B. Workspace UI
C. Job cluster
D. Credential passthrough
Correct Answer: D
44. Where can you explore and organize notebooks and libraries?
A. Jobs
B. Repos with Git
C. Workspace UI
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: C
45. How are permissions handled in Databricks?
A. Enable Git-based source control
B. Access Control Lists (ACLs)
C. Workspace UI
D. Tables and data assets
Correct Answer: B
46. Which tool allows query history analysis?
A. Collaborative environment for data and AI
B. Databricks CLI
C. Query History in SQL Editor
D. Use Repos tab to link repositories
Correct Answer: C
47. What is the Databricks Marketplace used for?
A. Clusters UI
B. Databricks UI
C. Cells support different languages
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: D
48. What is one feature of all-purpose clusters?
A. Interactive execution of notebooks
B. Version Control
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Databricks SQL Dashboard
Correct Answer: A
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

49. What helps to automate tasks in Databricks?


A. Job cluster
B. Jobs
C. Workspace UI
D. All-purpose cluster
Correct Answer: B
50. Which tool enables users to schedule recurring jobs?
A. Databricks Workflows
B. Cells support different languages
C. Tables and data assets
D. Credential passthrough
Correct Answer: A
51. What provides notebook revision history?
A. Enable Git-based source control
B. Credential passthrough
C. Version Control
D. Access Control Lists (ACLs)
Correct Answer: C
52. Which type of user interface supports all major personas?
A. Workspace UI
B. Jobs
C. Databricks Workflows
D. Databricks UI
Correct Answer: D
53. What is the purpose of the Databricks Repos?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Sharing and consuming datasets or notebooks
C. Enable Git-based source control
D. Workspace UI
Correct Answer: C
54. How does Databricks support multi-language development?
A. Databricks SQL Dashboard
B. Credential passthrough
C. Cells support different languages
D. Credential passthrough
Correct Answer: C
55. How are permissions handled in Databricks?
A. Databricks Workflows
B. Access Control Lists (ACLs)
C. Manage machine learning lifecycle
D. Databricks SQL Dashboard
Correct Answer: B
56. What kind of compute resource is required to run a job?
A. Sharing and consuming datasets or notebooks
B. Use Repos tab to link repositories
C. Job cluster
D. Jobs
Correct Answer: C
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

57. What is the function of MLflow in Databricks?


A. Databricks UI
B. Manage machine learning lifecycle
C. Credential passthrough
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: B
58. How do you integrate GitHub with Databricks Repos?
A. Manage machine learning lifecycle
B. Use Repos tab to link repositories
C. Tables and data assets
D. Credential passthrough
Correct Answer: B
59. What enables secure access to Unity Catalog objects?
A. Credential passthrough
B. All-purpose cluster
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Workspace UI
Correct Answer: A
60. What is one feature of all-purpose clusters?
A. Databricks UI
B. Tables and data assets
C. Interactive execution of notebooks
D. Query History in SQL Editor
Correct Answer: C
61. What enables secure access to Unity Catalog objects?
A. Job cluster
B. Credential passthrough
C. Cells support different languages
D. Interactive execution of notebooks
Correct Answer: B
62. Which command-line interface allows remote control of workspace assets?
A. Interactive execution of notebooks
B. Databricks CLI
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Query History in SQL Editor
Correct Answer: B
63. What helps to automate tasks in Databricks?
A. Query History in SQL Editor
B. Query History in SQL Editor
C. Enable Git-based source control
D. Jobs
Correct Answer: D
64. Where can you explore and organize notebooks and libraries?
A. Query History in SQL Editor
B. Databricks Workflows
C. Workspace UI
D. Interactive execution of notebooks
Correct Answer: C
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

65. What is the purpose of the Databricks Repos?


A. Interactive execution of notebooks
B. Jobs
C. Databricks SQL Dashboard
D. Enable Git-based source control
Correct Answer: D
66. Which type of user interface supports all major personas?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Databricks UI
C. Workspace UI
D. Workspace UI
Correct Answer: B
67. How does Databricks support multi-language development?
A. Cells support different languages
B. Access Control Lists (ACLs)
C. Query History in SQL Editor
D. Manage machine learning lifecycle
Correct Answer: A
68. Which tool allows query history analysis?
A. Job cluster
B. Query History in SQL Editor
C. Version Control
D. Jobs
Correct Answer: B
69. How are permissions handled in Databricks?
A. Manage machine learning lifecycle
B. Interactive execution of notebooks
C. Job cluster
D. Access Control Lists (ACLs)
Correct Answer: D
70. What is the Databricks Marketplace used for?
A. Job cluster
B. To run SQL queries and visualize results
C. Query History in SQL Editor
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: D
71. Which visual tool supports dashboards for SQL queries?
A. Sharing and consuming datasets or notebooks
B. Databricks SQL Dashboard
C. Version Control
D. Jobs
Correct Answer: B
72. What is the function of MLflow in Databricks?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Ruby
C. Manage machine learning lifecycle
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: C
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

73. How are permissions handled in Databricks?


A. Databricks CLI
B. Interactive data exploration and development
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Manage machine learning lifecycle
Correct Answer: C
74. What is the Databricks Marketplace used for?
A. Databricks SQL Dashboard
B. Enable Git-based source control
C. Interactive execution of notebooks
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: D
75. What is the purpose of the Databricks Repos?
A. Workspace UI
B. Python, SQL, Scala
C. Enable Git-based source control
D. Tables and data assets
Correct Answer: C
76. What kind of compute resource is required to run a job?
A. All-purpose cluster
B. Manage machine learning lifecycle
C. Version Control
D. Job cluster
Correct Answer: D
77. How do you integrate GitHub with Databricks Repos?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Use Repos tab to link repositories
C. Ruby
D. Workspace UI
Correct Answer: B
78. Which type of user interface supports all major personas?
A. Clusters UI
B. Credential passthrough
C. Databricks UI
D. Manage machine learning lifecycle
Correct Answer: C
79. Where can you explore and organize notebooks and libraries?
A. Workspace UI
B. Job cluster
C. Sharing and consuming datasets or notebooks
D. Python, SQL, Scala
Correct Answer: A
80. What helps to automate tasks in Databricks?
A. Tables and data assets
B. Tables and data assets
C. Repos with Git
D. Jobs
Correct Answer: D
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

81. What provides notebook revision history?


A. Version Control
B. Access Control Lists (ACLs)
C. Databricks UI
D. Databricks Workflows
Correct Answer: A
82. How are permissions handled in Databricks?
A. Repos with Git
B. Jobs UI
C. Manage machine learning lifecycle
D. Access Control Lists (ACLs)
Correct Answer: D
83. Which type of user interface supports all major personas?
A. Manage machine learning lifecycle
B. Databricks UI
C. Ruby
D. Clusters UI
Correct Answer: B
84. What is the Databricks Marketplace used for?
A. To include another notebook
B. Sharing and consuming datasets or notebooks
C. Workspace browser
D. Databricks SQL Dashboard
Correct Answer: B
85. What is the function of MLflow in Databricks?
A. Version Control
B. Job cluster
C. Manage machine learning lifecycle
D. Jobs
Correct Answer: C
86. What does the Data tab show in the workspace?
A. Tables and data assets
B. Cells support different languages
C. Interactive execution of notebooks
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: A
87. What kind of compute resource is required to run a job?
A. Query History in SQL Editor
B. Access Control Lists (ACLs)
C. Job cluster
D. Interactive execution of notebooks
Correct Answer: C
88. Which tool allows query history analysis?
A. Sharing and consuming datasets or notebooks
B. Use Repos tab to link repositories
C. Manage machine learning lifecycle
D. Query History in SQL Editor
Correct Answer: D
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

89. Where can you explore and organize notebooks and libraries?
A. Interactive execution of notebooks
B. Collaborative environment for data and AI
C. Tables and data assets
D. Workspace UI
Correct Answer: D
90. Which tool enables users to schedule recurring jobs?
A. Python, SQL, Scala
B. Databricks SQL Dashboard
C. Use Repos tab to link repositories
D. Databricks Workflows
Correct Answer: D
91. What is the purpose of the Databricks Repos?
A. Repos with Git
B. To run SQL queries and visualize results
C. Cells support different languages
D. Enable Git-based source control
Correct Answer: D
92. What is the Databricks Marketplace used for?
A. Sharing and consuming datasets or notebooks
B. Repos with Git
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Databricks Workflows
Correct Answer: A
93. How are permissions handled in Databricks?
A. To include another notebook
B. Databricks Workflows
C. Access Control Lists (ACLs)
D. Query History in SQL Editor
Correct Answer: C
94. What does the Data tab show in the workspace?
A. Access Control Lists (ACLs)
B. Enable Git-based source control
C. Enable Git-based source control
D. Tables and data assets
Correct Answer: D
95. Which tool allows query history analysis?
A. Cells support different languages
B. Query History in SQL Editor
C. Ruby
D. Manage machine learning lifecycle
Correct Answer: B
96. What allows versioned code tracking in collaborative environments?
A. Workspace UI
B. Manage machine learning lifecycle
C. Manage machine learning lifecycle
D. Repos with Git
Correct Answer: D
Module 1: Databricks Intelligence Platform - 100 MCQs

97. What enables secure access to Unity Catalog objects?


A. Tables and data assets
B. Credential passthrough
C. Databricks UI
D. Sharing and consuming datasets or notebooks
Correct Answer: B
98. What is the function of MLflow in Databricks?
A. Version Control
B. Manage machine learning lifecycle
C. Tables and data assets
D. Version-controlled notebooks and shared environments
Correct Answer: B
99. What is one feature of all-purpose clusters?
A. Use Repos tab to link repositories
B. Clusters UI
C. Interactive execution of notebooks
D. Jobs
Correct Answer: C
100. Which tool enables users to schedule recurring jobs?
A. Manage machine learning lifecycle
B. Enable Git-based source control
C. Clusters UI
D. Databricks Workflows
Correct Answer: D

You might also like