Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
9 views14 pages

Interview

document

Uploaded by

prashant shimpi
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
9 views14 pages

Interview

document

Uploaded by

prashant shimpi
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 14

First of all Thanks For giving me this Opportunity to introduce myself.

My
Name is Prashant SHIMPI. I am From Pune I have completed BSc
Specialization in Electronics I have 3 Years’ Experience in manual and
automation testing My Current Organization Iris Pvt Ltd .I have work on Write
test case I have Good knowledge on automation tools selenium. I have worked
on web applications ranging from mutual fund applications to banking
software.

2) Can we use non static global variable in static method?


Answer- Yes, a non‐static method can access a static variable or call a static method in Java. Because both
static variable and static methods belong to a class and can be called from anywhere, depending upon their
access modifier.

3) Can constructor have defined as private?


Answer- Yes, we can declare a constructor as private. If we declare a constructor as private, we are not
able to create an object of a class.

4) Why main method is void?


Answer- It is a keyword and is used to specify that a method doesn’t return anything Java main
method doesn't return anything, its return type is void.

5) What is an Array?
Answer-It is a collection of similar data type.

6) What is types of an array?


AnswerSingle dimensional array − A single dimensional array of Java is a normal
array where, the array contains sequential elements. int[ ] my Array = {10, 20, 30, 40};
Multi-dimensional array − A multi-dimensional array in Java is an array of arrays. A
two dimensional array is an array of one dimensional arrays and a three dimensional
array is an array of two dimensional arrays.

7) What is syntax of an array?


Answer-Declaration and instantiate.
Data type a [ ] =new data type [5];
Declaration, instantiate and initialize at same time.
Data type a [ ] = {value 1, value 2, value 3, value 4, value 5};

8) Why there is public static void in main () method?


Answer- Java main method doesn't return anything, that's why it's return type is void. When java runtime
starts, there is no object of the class present. That's why the main method has to be static so that JVM
can load the class into memory and call the main method. If the main method won't
be static, JVM would not be able to call it because there is no object of the class is present.

9) What is Constructor?
Answer- Constructor is a special type of method used to initialize variable (data members) Constructor
is a special member of a class.
Key points
i. Constructor name should be same as Class name.
ii. Constrictor doesn’t have any return type (Void).
iii. To call Constructor we have to use new keyword.
Use- To initialize the data member of Class. To load non‐static members of a Class (Variable and method).
Types of Constructor Default Constructor
User Define constructor
User Define Constructor1. Zero parameter constructor
2. with parameter constructor

10) What is mean by constructor overloading?


Answer-We can declare multiple constructor in a class with same name but with different parameters is
call constructor over loading.

12) What is mean by Method (function)?


AnswerMethods is a block of code or group of statements to perform certain task. We cannot create
one method inside another method. We can call any method inside another method. Method must have
meaning full name. Method
Predefined Method – Already defined in java library. To use this method directly we can call them.
User Defined Method/ Class Method – Cannot execute automatically. To execute need to call in
main method or any another method.

13) Why we are using methods in java?


Answer-For code reusability purpose we use methods in java.

14) can you write return type void in constructor?


Answer-No, constructor does not have any return type in Java.

15) What is the deference between variable and data types?


AnswerVariable – 1.Variables are containers for storing data values.
2. There are different types of variables: String, int, float, Char, Boolean
Data types1.Data types specify the different sizes and values that can be stored in the variable
2. There are two types of data types in Java: Primitive and Non ‐Primitive data type.

16) What is the difference between Unit Testing and Black box testing?
Unit Testing
Unit testing Also known as White box testing.
Unit testing done by Developer.
In Unit testing Core functionality of application tested.
Only test the positive scenario (positive testing)
This type of testing of software is started after detail design document.
Black box testing
Also known as System and functional testing.
Black box testing done by Tester.
In Black box testing over all functionality of application tested.
Test the both positive and negative Scenario.
This testing can be initiated on the basis of requirement specifications document.

17) What is mean by Object?


Answer-Object is copy of Class, used to call non‐static variables.

19) What is mean by Class?


Answer-It is collection of data members, variables, methods, constructor and code block.

20) Why java is platform independent?


Answer-Java is platform independent. Because the Java compiler converts the source code to byte code,
Byte code can be executed on any platform (OS) using JVM (Java Virtual Machine).

22) What is mean by Review?


Answer- A review is a systematic examination of a document, main aim of finding and removing errors
early in the software development life cycle.

23) What is difference between Keyword and Identifiers?


Keyword Identifiers
A keyword begins with lowercase. In the identifier, the first character may begin with uppercase, lowercase.
A keyword should be in lower case. An identifier can be in upper case or lower case.
Keywords are predefined. Identifiers are not predefined.

24) Explain V model.


Answer in the V model tester and coder working parallel. V Stands for verification ad validation.
Duration period of V model is 3‐Months. V model use in big Organization. In V model process executes in a
sequential manner. The next phase starts only after the previous phase complete. V model use when the
requirements are clearly defined and fixed. In V model we can change the requirement.

25) What is mean by integration?


Answer- integration is nothing but the new features integrate with the old features called as integration.
Integration testing done by developer.

26) What is mean by build?


Answer- Developer will provide tester the build after the integration. Code move from Developer site to
Tester site is called code deployment.

27) What is mean by Sanity testing?


Answer After the build and installation first test happens is the Sanity testing. Without build and
installation, we can’t do Sanity testing. It’s comes under the validation process. Sanity testing done by tester
sanitary testing is a core functionality. In Sanity testing only critical error is get documented (locked). Basic
functions are get tested in Sanity Testing.

Ex. Critical Testing


When you’re going to login in login page of Gmail for that you have to enter user id and password. But after
enter user id and password message shown that user id and password is incorrect this error is called critical
error.

28) What is mean by System and Functional testing?


Answer After sanity testing is over, we start with system and functional testing. Black box tester is
responsible System and Functional Testing. Overall functionality tested here, functionality is working as per
the SRS document. System and Functional Testing done by positive and negative testing. From small defect
to large defect get documented in this testing.
Ex. Defect
In sanity testing if submit button do not have any color or specific animated styling then also if it is working it
do not recognize as defect but in the functional testing it gets termed as defect.

29) What is mean by user acceptance testing (UAT)?


AnswerAfter removing defect in system and functionality testing product now move to the user
acceptance testing. In system and functionality testing product get validate.Then in UAT that product get
deployed in user environment. In the user environment product has UI, design, colors, functionality as per
user requirement. Tester and user both involved in UAT. When user validate it as correct then product send
to finale production.

30) What is mean by test document?


Answer It is report to testing. Maintained by the tester. This document is send to Team Lead (TL).Then
TL will send it to Project Manager (P). Then Project Manager will send it to Client.
Name of moduleExecutionPassFail

31) What is mean by Regression testing?


AnswerRegression testing is subset of the sanity testing. Regression Testing has 4 test environment.
When tester completes System Integration Testing (SIT) he again check the basic functionality of the system.
After completion of User Acceptance Testing (UAT) tester once again check the basic functionality. This basic
functionality testing is called as Regression testing. After UAT after Production

32) What is variable and what is the types of variable?


Answer-It is a peace of memory to store the information, one variable can store one information.
Local variable – This variable is declared in inside of the main method is called Local variable, scope is
within that block.
Global variable – This variable is declared outside of the main method and inside of the class is called
Global variable, scope is throughout the class.

33) Explain Access Specifies in Java?


Answer It is scope of element declare in the Class.
Public – Access in whole project
Default – Access within same package.
Private – Access within same Class.
Protected – Access with in same package and outside package with condition (Inheritance)

34) What is the difference between Array and String?


AnswerArray String
Array is the collection of similar data type. A string is a sequence of characters.
Array can be both one and two dimensional. String is always two‐dimensional.
Array has the ability to hold any of the data types String has the ability to store only
char data types.
Array can save the integer, float and doubles. String can only store char value.

35) What is the difference between verification and validation?


Answer
Verification Validation
Verification also called as quality assurance. Validation also called as Quality control.
Verification is also called as Static testing Validation is also called as dynamic testing.
Static testing is a review process. Dynamic testing focus on a Quality control.
Verification testing contains the Requirement gathering, Analysis, Design and coding, all this process are get
checked this checking process is called review
Whole software functionality get tested in validation testing.

36) Explain the data types in java.


Answer- Data types are used to request which type of data or information which are going to use in
java language.2 types of data types
Primitive data type’sintfloatbytecharshortlongBooleandouble
Non‐Primitive data typesClassString‐ default value is NullArrayInterface

37) What is the deference between Primitive and Non‐Primitive data types?
Answer
Primitive data types Non‐Primitive data
types
Primitive data types are keywords. Non‐Primitive data types are identifiers.
It start with small letters. It start with capital letters.
It has fixed size. Doesn’t have fixed size.

38) How many Ceremonies in Agile Methodology?


Answer- The four agile ceremonies are Sprint Planning, Daily Stand‐Up, Sprint Review and Sprint
Retrospective.

39) Describe the Agile Methodology?


Answer-Suppose there is Software project having 6 modules, in agile methodology this project divided in
group of modules. In agile methodology requirements are changing frequently. Agile methodology is use in
service based company. In the agile methodology customer can request for changing in requirements at any
phase. This change in the requirement do not affect the development of any other module. Customer need
not to pay for extra money for changes in the requirement. Change in the requirements do not increase the
development time.

40) What is mean by Epic and story?

Epic ‐ Larger requirements.


AnswerInstead of SRSIn Agile Methodology we have Epic and Story.

Story ‐It is a smaller requirement. If we divide Epic in multiple pieces, then it’s become Story. Product
Owner is responsible person to make the Epic and Story. Product Owner is responsible for getting the
requirements from customer (Stake Holder).

41) Which sources involve in Agile Methodology?


Answer
V Model Agile Methodology
Customer Stake Holder
BA ‐ Business AnnalistBRS Product Owner
BRS ‐ Business Requirements SpecificationSRS Product Backlog
SRS ‐ Software Requirements Specification Sprint Backlog
Release Sprint
Project Manager Scrum Master
Developer Developer
Testing Testing
Support Support
Stake Holder Stake Holder are customer. At phase of development testing or production they can
request for change.
Product Owner –Product Owner gather information from Stake Holder. Product Owner is the member
of the Sprint Panning Meting. Product Owner is responsible person to make the Epic and Story. Product
Owner is preparing the Product Backlog.
Product Backlog –Prepared by the product Owner. It contains the requirement from customer.
Product Backlog is an excel shit. Requirements means they are in the form of Epic and Story.
Sprint Backlog – It contains the committed no. of stories. Product Backlog contains all the stories given
by the customer (Stake Holder).
10 Product Backlog Complete in 3 Month
Sprint13 Module Sprint23 Module Sprint34 Module
Total Requirement10Ex. Product Backlog
Sprint1 monthTime
3 requirements to be completedSprint Backlog
Sprint – Period of time to complete user stories. Decided by the Product Owner and team, usually 1‐
month time.
Scrum Master – The Scrum Master is a facilitator (Trainer, mentor) of agile development team. Scrum
Master is always talks about the process.

42) What is test case?


AnswerTest case designed by the tester. Test case is mapped with user stories.

43) Which types of loops uses in java describe them?


AnswerFor loop –The java for loop is used to iterate a part of the program several times. If the
number of iteration is fixed, it is recommended to use for loop.
While loop –The java while loop is used to iterate a part of the program several times. If the number of
iteration is not fixed, it is recommended to use while loop.
Java do while loop –Java do while loop is used to iterate a part of the program several times. If the
number of iteration is not fixed and you must have to execute the loop at least once.

44) Can we use static constructor in java?


Answer-No, we cannot define a static constructor in Java, if we are trying to define a constructor with the
static keyword a compile‐time error will occur.

45) Describe backlog in Agile Methodology?


Answer-Product backlog – prepared by Product Owner, it contains the requirements,
Requirements means the Epic and Story.
Sprint Backlog – It contains the committed number of stories.

46) What is difference between Waterfall Model, V Model & Agile


Methodology?
Answer
Waterfall ModelOnce 1st phase over and process goes to next phase then we can’t revert back to 1st
phase.
V ModelIf 1st phase over and changes are accrued in that phase and we can revert back to that process
but by paying some amount
Agile Methodologywe can revert back and can do any changes in any module and that process
does not affect any other module development.

47) Describe the stages of SDLC Process.


Answer- SDLC is a systematic process of building software that ensure the quality and correctness of the
software. SDLC aims to produce high quality software that meets customer requirement. It is a detail plan
which consists ofHow to planBuild And maintain a software
Information Gathering
Analysis
Testing
Design
Coding
Maintenance
Information GatheringBA (Business Analyst) is involve in Information Gathering. Information
Gathering means what requirement gathering from customer. A Document prepared which is called as BRS
(Business Requirement Specification). BRS is prepared by the BA. This is overall requirement gathering.

Analysis  BA is involving in Analysis. Here another document is prepared which is called as SRS
(Software Requirement Specification). This SRS is prepared by from the BRS document. SRS is a detailed
documentation of BRS. Design  There are two types of design.
High Level Design –
a) HLD working on the main module.
b) Design Architecture is involving in HLD.
Low level Design –
a) LLD working on a logic of the sub module.
b) Created by Sr. Developer and front end developer.
Main module Sub module
Coding (Developer) -There are two types of developer.
a) Front End Developer - Front end developer create UI related changes and its flow.
b) Back End Developer - Data gathering, data management and security, this all process are
managing by
Back end developer.
Testing It is process of checking completeness and correctness of software with respect to client
requirement.
a) White Box Testing –
1. WBT done by developer.
2. White Box Tester test the correctness of software.
3. WBT also called as Unit Testing, Code Level Testing, and Clear Testing.
4. In WBT test the positive scenario or positive testing.
5. WBT also called as Unit Testing because it tests the particular main module / sub modules.
6. WBT also called as Code Level Testing because tester can view the all program that why it is also called
Code Level Testing.
b) Black Box Testing –
1. Black Box Testing called as System and Functional Testing.
2. Black Box Testing done by tester.
3. Overall functionality gets tested here.
4. Tester is testing the application positive scenario and negative scenario.
c) Gray Box Testing – White Box Testing + Black Box Testing=Gray Box Testing
1. Gray Box Testing is the combination of White box and black box testing.
2. Gray box tester also having knowledge of coding.
Maintenance – A service provided by the company after the delivery of project.

48) What are the advantages of V Model?


AnswerSimple and easy to use this saves a lot of timedefects are found at early stageProactive
error‐tracking.
49) Explain Waterfall Model?
AnswerRequirementGatheringAnalysisDesignCodingTesting
Maintenance- This Model is used in small scale companies and in product base company. General
duration time of the waterfall model is 3 months. In waterfall model when tester found any bug, then he
does not send product back to the developer instead of doing that tester lock the bugs make report & then
those bugs get fixed in next version of products. Waterfall model used in where requirements are not
change.

50) What are the pillars / actor in agile methodology?


Answer- Product ownerScrum MasterDeveloperTester

51) What are the advantages of waterfall model?


Answer- This model is simple and easy to understand and use. Before the next phase of development,
each phase must be completed. Suited for smaller projects where requirements are well defined. Reduced
Number of Problematic Issues. Easy to Control and Manage.

52) What are the features of java?


Answer- Platform IndependentObject‐OrientedSecureSimpleHigh performance.

53) Explain factors involve in (SQA) Software Quality Analyst?


Answer- SQA nothing but the communication between the client and customer with the Business Analysis
(BA).Monitor the software development. Prime goal is quality product will be developed. Aim is ensuring
quality.
Factors involved in SQA‐1.To meet the customer requirements. Which type of application the
customer wants. Banking DomainTelecom DomainE‐Commerce.
b) For what purpose customer wants the software.
2) To meet expectation.
i. Privacy and security.
ii. Performance.
3) Costing of project.
4) Timely delivery.
5) Maintenance.

54) Explain Operators in java.


Answer- It is special type of symbols used to perform actions on variable or to compare two or more
statements.
Arithmetic Operators Relational Operator
Addition + Greater than >
Subtraction ‐ Less than <
Multiplication * Equal to ==
Division / Greater than equal to >=
Mod % Less than equal to <=
Increment ++ Not equal to !=
Decrement ‐ ‐
Logical Operator
AND &&
OR ||
NOT !

55) Can Array use as data type?


Answer You can use an array with elements of the numeric data type. The most common one is the
integer data type ( int array in Java).

57) What is JVM?


AnswerJava Virtual Machine, or JVM, loads, verifies and executes Java bytecode. It is known as the
interpreter.

58) What is difference between Automation and manual testing?


Answer
Manual Testing Automation Testing
No need for programming in Manual Programming knowledge is a must in automation testing.
Manual testing is time‐consuming. Automation testing is not time consuming but faster than Manual.
Test cases are executed by a human tester and software. Automation Testing uses automation tools to
execute test cases.

59) What is different Testing we use in our Organization?


Answer
i. White box testing.
ii. Black box testing.
iii. Gray box testing.

60) Is software tester involving in integration testing?


Answer-No, Software tester is not involved in integration testing, Developer is involved in
Integration testing.

61) Can abstract keyword be used in constructor?


Answer- You cannot use abstract keyword with the constructor.

66) What is mean by User Stories?


Answer User stories are requirement. In sprint planning we decide on how many stories we are going to
work in this sprint. User Story has two Parts:
1. Description: What user wants to do (Process) and what he wants the desired output.
2. Acceptance Criteria: These are the scenarios when they are true the system will generate the
correct output, otherwise system will give failure.
EX: US01‐> Credit Card Payment
Description: As a customer, I should be able to pay with credit card, so that the order is confirmed.
Acceptance Criteria:
1. Discover the card
2. Validate the card information.
3. Validate expiry date and CVV number.
4. Generate success or failure message.

62) Which type of meetings (Ceremonies) we use in Agile Methodology?


Answer
63) Explain which task perform Developer and Tester in Agile
Methodology?
Answer

67) What is the importance of Static Keyword?


Answer:-The static keyword in Java is mainly used for memory management. The users
can apply static keywords with variables, methods, blocks. The static keyword belongs to the class
than an instance of the class.
68) What is the use of Static block?
Answer:-A static block helps to initialize the static data members, just like constructors help to
Initialize instance members.

69) What is the use of smoke testing?


Answer: - In Smoke testing we just check the build is stable or not. If build is not stable, we
reject that build. We don’t raise any bug and write a test cases.

70) If the build is not stable, then which testing we do?


Answer:-If the build is not stable, then tester reject the build and raise the ticket for that build.

71) What is mean by retesting?


Answer:-Retesting means the test the product again and again.

72) What is mean by dynamic testing?


Answer:-Dynamic Testing is a software testing method used to test the dynamic behavior of
Software code. The main purpose of dynamic testing is to finding weak areas in software runtime
Environment. The main aim of the dynamic testing is to ensure that software works properly during
and after the installation of the software ensuring a stable application without any major issues. The
main purpose of the dynamic testing is to ensure consistency of the software. Dynamic Testing is
classified into two categories
 White Box Testing
 Black Box Testing
73) What is mean by Usability testing?
Answer:-Usability testing is a method of testing the functionality of a website, app, or other
Digital product by observing real users as they attempt to complete tasks on it.
74) Can we overload main method?
Answer:-yes, we can overload the main () method. But remember that the JVM always calls the
Original main () method. It does not call the overloaded main () method.

75) Can we override static method? And why?


Answer: - No, if we override static method then it is call method hiding. This is disadvantage of
inheritance because that superclass method is getting hide behind the subclass method.

76) What is mean by OOP’s Concepts?


Answer: - OOP’s means nothing but the Object Oriented Programing Language.
Four OOP’s concepts
1. Inheritance
2. Polymorphism
3. Encapsulation
4. Abstraction
1. Inheritance –Acquiring or inheriting the property of one class to another class called as
Inheritance. To achieve this, we need “extend” keyword.
Four types of inheritance.
Single level inheritance –In this inheritance only two classes are involved, one is
superclass and another is subclass.
Multilevel level inheritance –In this inheritance more than two classes are involved, one
class acquires the property of superclass and this superclass also acquire the property of another
superclass.
Multiple level inheritance –In this inheritance more than two classes are involved, in this
one class acquiring the property of two super class. In this inheritance is not possible in java
because of Diamond Ambiguity.
Hierarchical inheritance –In this inheritance more than two classes are involved, more
than one subclasses has same superclass
@Diamond Ambiguity –
Whereas the one class inherit the properties from more than two classes it is called as Diamond
ambiguity.
Important concepts of Method
1. Method Overloading
2. Method Overriding
3. Method Hiding
1. Method Overloading –Declaring multiple method with same name and different
argument in same class this is called as method overloading.
Purpose is code readability
Method overloading can be performed with static method and non‐static method.
In overloading all methods must be static or all methods must be non ‐static.
Method overloading not possible between static and non‐static method, because Static methods
stored in
Static pool area and non‐static methods stored in heap area.
It is independent on return type of method.
2. Method Overriding (advantage of inheritance) –While acquiring the methods
of super class in to sub class in inheritance and changing the implementation (body) of it is called
method overriding.
3. Method Hiding (disadvantage of inheritance) –If we override static method
then it is called as method hiding. While inheriting static method having same name and same
parameters, when we call that static method in subclass it always call subclass method. Super class
method will get hide behind sub class method. Best example is main method.
Q. Can we override main method?
Answer-No, we can’t override main method, because it is static method. If we try to override it
will get hide behind subclass main method.
2. Polymorphism –One object is perform the different behavior at different stages of life
cycle called Polymorphism.
Polymorphism has two types.
1. Compile time polymorphism (static Polymorphism/ binding) –Method
declaration and definition are binded together at the time of compilation is Called compile time
polymorphism. Best Example is method overloading.
2. Run time polymorphism –Method declaration and definition are binded together at
the time of execution is called run time polymorphism. Best Example is method overriding.
4. Encapsulation –Hiding the data members from other classes directly and accessing them
with the help of public methods is call encapsulation.
How to achieve encapsulation:-In encapsulation technique we declare fields as private
in the class to prevent them to access directly from other classes. The required encapsulated data
can be accessed by using public methods (Getters and Setters). This concept is also called as data
hiding.
Advantages-It provides security to our data no one can access them directly.
ii. Encapsulation allows modifying implementation.
iii. If we don’t define setters, then only field can be made read‐only.
77) What is mean static testing?
Answer-Static Testing is a type of software testing in which software application is tested
Without code execution. The main objective of static testing is to improve the quality of software
Applications by finding errors in early stages of software development process. Static testing
involves manual or automated reviews of the documents.

Black Box Testing


1) Functional testing-In functional testing we focus on the application is working or not as per the
customer requirement called as functional testing
2) Non‐functional testing-In non‐functional testing we focus on the application (web, mobile,
desktop application) Performance and speed
1) Functional testing
1. Behavior Coverage B
2. Input Domain Coverage I
3. Error Handling Coverage E
4. Back End Coverage B
5. Service Level Coverage S
6. Calculation Coverage C
1. Behavior coverage-Here we check the property and behavior of object. Object is nothing but
the text box, radio button, and dropdown. Each object has its property and behavior. In behavior coverage
we test the text box, radio button, dropdown and its function Working or not.
Object-textbox, dropdown, radio button, checkbox
1. Text Box
Property – To accept the input from user.
Behavior / Function – focus and non‐focus.
2. Dropdown

Behavior / Function ‐‐ Hide / Un‐hide


Property – To show the hidden list bon click.

3. Radio Button
Property – Select one option from set
Behavior / Function – Tick / Un‐tick
4. Check Box
Property – Select one option or select all options from set.
Behavior / Function – Tick / Un‐tick
2. Error handling coverage-If user enter the wrong input in text box at that time system should
display the error message to user so he can remember he is making some mistake while entering the data,
Or if user enter the right input in the text box then error message will not be display. This error message
should be display as per the customer requirement.
3. Input domain coverage-Input domain coverage conduct on text boxes or input boxes. They
take the input from user that’s why it is called as input domain coverage. Here test engineer validates the
data provided to the application with respect to value and length.
There are two techniques in Input Domain Coverage
1. Equivalence Class Partition (ECP) ‐Focus on value check / Data type of object.
2 .Boundary Value Analysis (BVA) ‐will be used for length check
Boundary Value Analysis (BVA) –Boundary Value Analysis used for checking the length of
character. Basically we are checking only at the boundaries, and not all values. Aim is to minimize the test
data. Take less time to testing. Complete all the requirements like positive and negative scenario in the test
data.
Example No.1:
Username: _____________
Requirement:
1. Allow lower case characters.
2. Min 6 and max 8 character
3. Number not allowed.
4. Special characters not allowed.
So after 8 characters there are n number of values like 9, 10, 11……and so on
So to reduce these efforts we will prepare BVA.
ii. Equivalence Class Partition (ECP) –Equivalence Class Partition (ECP) focus on value check /
Data type of object. Equivalence Class Partition conduct on the text box field. Usually this testing used for
username or password.
Example No. 2: Mobile number box should accept 10 digits
Mobile: ___________________
Which types of testing technics you used in manual testing?
Answer-Boundary Value Analysis (BVA)
Equivalence Class Partition (ECP)
4. Back End Coverage-We check whether data get fetch from db (Data base) or not. With
the help of query, we can fetch the data. That’s why the Data base testing is very important The
data we are going to enter in the database from front end that data is Stored or not in the back end
this is nothing but the Back end coverage
5. Service Level Coverage-In Service Level Coverage we check whether modules and
pages are opening sequentially or not as per the functional flow diagram. If page will not open,
then tester will log the bug and revert it to the developer. In functional flow diagram the sequence
of operation is given.
6. Calculation Base Coverage-Here we check arithmetic operation, which includes
Addition, Subtraction, Multiplication.
Example 1.
Here I have selected two seats. Cost of one seat is 1500 Rs. Cost of two seats goes to
3000 Rs.
Here we check whether amount 3000 Rs. Amount coming or not.
Example 2.
After selecting two seats, then I want only one seat then final amount displayed to me should be
1500 only

You might also like