Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
4 views5 pages

Output Question For List String and Function

G

Uploaded by

lakra.2181
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
4 views5 pages

Output Question For List String and Function

G

Uploaded by

lakra.2181
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

Output : question

1. Find the output of the following code :


str="Python123.com"
for i in range(len(str)):
if(str[i].isalpha()):
print(str[i-1])
if(str[i].isdigit()):
print(str[i])
Ans : mPytho123.co
2. Find the output of the following code :
list1 = ["python", "list", 1952, 2323, 432]
list2 = ["this", "is", "another", "list"]
print(list1[1:4])
print(list1[1:])
print(list1[0])
print(list1 * 2)
print(list1 + list2)

Ans : ['list', 1952, 2323]


['list', 1952, 2323, 432]
python
['python', 'list', 1952, 2323, 432, 'python', 'list', 1952, 2323, 432]
['python', 'list', 1952, 2323, 432, 'this', 'is', 'another', 'list']
3. Find the output of the following program
str1 ='P@ssW0rd',
str2 =""
for ch in str1:
if ch>='A' and ch<='Z':
ch=chr(ord(ch)+33)
elif ch>='a' and ch<='z':
ch=chr(ord(ch)-31)
else:
ch='*'
str2=ch+str2
print(str2)
Ans:
4. a) If a = [5,4,3,2,1,0,5] evaluate the following expression
i. a[-1]
ii. a[a[a[a[3]+1]]]

b) What is the length of the tuple shown below : t = (((( ‘a’,1),’b’,’c’),’d’,2),’e’,3,5)

Ans : a) i) 5) ii) 2
b) 4
5. Find the output of the following
l = [6 , 3 , 8 , 10 , 4 , 6 , 7]
print( '@', l[3] - l[2])
for i in range (len(l)-1,-1,-2):
print( '@',l[i],end='' )
Ans : @ 2
@7@ 4@ 8@ 6
6. Find the output of the following
def Diff(N1,N2):
if N1>N2:
return N1-N2
else:
return N2-N1
NUM= [10,23,14,54,32]
for CNT in range (4,0,-1):
A=NUM[CNT]
B=NUM[CNT-1]
print(Diff(A,B),'#', end=' ')
7. Find the output of the following
s="welcome2cs"
n = len(s)
m=""
for i in range(0, n):
if (s[i] >= 'a' and s[i] <= 'm'):
m =m +s[i].upper()
elif (s[i] >= 'n' and s[i] <= 'z'):
m = m +s[i-1]
elif (s[i].isupper()):
m = m + s[i].lower()
else:
m = m +'&'
print(m)
Ans : sELCcME&Cc
8. Find the output of the following
v=25
def fun(ch):
v=50
print(v,end=ch)
v*=2
print(v, end=ch)
print(v, end="*")
fun("!")
print(v)
Ans: 25*50!100!25
9. Find the output of the following
def ChangeVal(M,N):
for i in range(N):
if M[i] %5 == 0:
M[i] //=5
if M[i] %3 == 0:
M[i] //=3
L = [25,8,75,12]
ChangeVal(L,4)
for i in L:
print(i,end="#")
Ans : 5#8#5#4#
10. Find the output of the following
a=30
def call (x):
global a
if x%2==0:
x=x+a
else:
x=x-a
return(x)
print(call(67), end="#")
print(call(40),end="#")
Ans : 37#70#
11. Find the output of the following
val = 100
def display(N):
global val
val = 50
if N%14==0:
val = val + N
else:
val = val - N
print(val, end="@")
display(40)
print(val)
Ans : 100@10
12. Find the output of the following
def div(L,n):
for i in range(0,n):
if L[i]%5==0:
L[i]+=5
else:
L[i]=L[i]//2
t=[45,20,23,54,5]
div(t,len(t))
for i in t:
print(i,end="#")
Ans : 50#25#11#27#10#
13. Find the output of the following
def calc(u):
if u%2==0:
return u+10
else :
return u+2
def pattern(M,B=2):
for I in range (0,B):
print(calc(I),M,end=’ ’)
pattern('#',4)
pattern('@',3)
Ans : 10 #3 #12 #5 #10 @3 @12 @
14. Find the output of the following
L1,L2=[10,15,20,25], []
for i in range (len(L1)):
L2.insert(i,L1.pop())
print(L1,L2)

Ans : [] [25, 20, 15, 10]


15. Find the output of the following
R=0
def change(A,B):
global R
A+=B
R+=3
print(A,B,sep =”#”, end="")
change(10,2)
print(R,end='%')
change(B=3,A=2)
Ans: 12# 2
3 % 5# 3
16. Find the output of the following
str = "CBSE Digital India"
for i in range(len(str)-1,0,-1):
if str[i].isupper():
print(str[i].lower(),end="")
if i%2==0:
if str[i].lower():
print(str[i].upper(),end="")
else:
print('$',end="")
Ans : $I$Ni$ $A$I$Id$ e$sSb$
17. Given is a Python string declaration:
myexam="@@CBSE Examination 2022@@"
Write the output of: print(myexam[::-2])
ANS : otnmx SC@

18. Find the output of the following


def CALLME(n1=1,n2=2):
n1=n1*n2
n2+=2
print(n1,n2)
CALLME()
CALLME(3)
Ans : 2 4
64
19. Find the output of the following
a) Given is a Python List declaration:
list= [10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80]
print(list[ : : 2])
b) squares = {1: 1, 2: 4, 3: 9, 4: 16, 5: 25}
print(squares.pop(4))
Ans : a) [10, 30, 50, 70] b) 16
20. Find the output of the following
a) List1=[10,[20,30,40],50,60,70,80,90]
print(List1[1:3:2])
b) lst1=[10,15,20,25,30]
lst1.insert(3,4)
lst1.insert(2,3)
print(lst1[-5])
c) mystring = ‘Programming is Fun’
print(mystring[-50:10:2].swapcase())
d) message='FirstPreBoardExam@2022-23'
print(message[ : : -3].upper())
Ans : 322ADORSF
21. Find the output of the following
Name="PythoN3.1"
R=""
for x in range(len(Name)):
if Name[x].isupper():
R=R+Name[x].lower()
elif Name[x].islower():
R=R+Name[x].upper()
elif Name[x].isdigit():
R=R+Name[x-1]
else:
R=R+"#"
print(R)
Ans: pYTHOnN#.

22. Write the output of the code given below:


s="C++VsPy"
m=""
for i in range(0, len(s)):
if (s[i] >= 'a' and s[i] <= 'm'):
m = m +s[i].upper()
elif (s[i] >= 'n' and s[i] <= 'z'):
m = m +s[i-1]
elif (s[i].isupper()):
m = m + s[i].lower()
else:
m = m +'&'
print(m)
Ans : c&&vVpP
23. Find the output of the following
def Change(P ,Q=40):
P=P+Q
Q=P-Q
print( P,"#",Q)
return (P)
R=100
S=200
R=Change(R,S)
print(R,"#",S)
S=Change(S)
Ans : 300 # 100
300 # 200
240 # 200

You might also like