Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
34 views14 pages

Banner, Brochures, Pamfhlet, Leaflet

Uploaded by

Winson
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PPTX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
34 views14 pages

Banner, Brochures, Pamfhlet, Leaflet

Uploaded by

Winson
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PPTX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 14

Banner, Pamphlet, Leaflet, and Brochure

- Winson
- Ryan Carlos Fernando
- Royce Matalino
Example

Banner Purpose

A banner can be a flag or The purpose of placing a ban-


other piece of cloth bearing a ner is to advertise a product
symbol, logo, slogan or other so that it can attract the atten-
message. A flag whose design tion of more people when they
is the same as the shield in a see it.
coat of arms is called a ban-
ner of arms. Also, a bar-
shaped piece of non-cloth ad-
vertising material sporting a
name, slogan, or other market-
ing message. the recom-
mended banner size is 3' x 6'
or 4' x 8’.
Three types of banner ads listed above and by far
the most prevalent

Flash
1

2 Animated GIF

Static banners
3
Questions And Answers

1. Where do you usually find banners?


Answer : We usually find banners at malls and online shops.

2. What is the purpose of placing a banner?


Answer : The purpose of placing a banner is to advertise a product so that it can attract the attention of
more people when they see it.

3. What is the recommended banner size?


Answer : The recommended banner size is 3 x 6 or 4 x 8.

4. What is a banner?
Answer : A banner is an advertising device made from cloth, plastic or a similar lightweight non-rigid
material erected upon or supported by one or more poles and includes a flag, pennant or other similar
device

5. Is banner also useful for online shops?


Answer : Yes, because it also can attract the attention of more people when they see it.
Example

Pamphlet Purpose

A pamphlet is a very thin Pamphlet is used to advertise


book, with a paper cover, or provide information on a
which gives information about single subject. They are
something. UNESCO defines mainly used for informing
a pamphlet as a non-periodi- rather than direct selling.
cal printed publication of at
least 5 but not more than 48
pages.
Pamphlets have different kinds that serve different
purposes
1. Advertorial = Pamphlets can be used to lay out more detailed discussion of your products and
services.

2. Educational = Pamphlets can be very informative. Government agencies and non-profit organization
make use of pamphlets to educate the public. It aims to increase public awareness. It spreads news
about a topic that is of growing concern. It is a presented in a manner that the audience will find very
attractive.

3. Product Information = Pamphlets can be used to explain your product assembly or showcase your
product in pamphlet format. To showcase a product, you should show surrounding view images of your
product and explain its capabilities.

4. Propaganda = propaganda pamphlets are used to push an issue, commonly taking the platform of
political or religious convictions.
Questions And Answers

1. What is the definition of pamphlet?


Answer : A pamphlet is a very thin book, with a paper cover, which gives information about something.

2. What is the function of pamphlet?


Answer : Pamphlet is used to advertise or provide information on a single subject. They are mainly
used for informing rather than direct selling.

3. Pamphlets have different kinds that serve different purposes, what are they?
Answer : They are advertorial, educational, product information, and propaganda.

4. What is the function of propaganda pamphlets?


Answer : Propaganda pamphlets are used to push and issue ,commonly taking the platform of political
or religious convictions

5. What is the difference between pamphlet and leaflet?


Answer : The key difference between pamphlet and leaflet is the number of sheets used in them, a
leaflet is made from a single sheet of paper. A pamphlet may contain more than one sheet of paper.
Example

Brochures Purpose

Brochure is a small book or Your Picture Here Brochures are advertising


magazine containing picture pieces mainly used to intro-
and information about a com- duce a company or organiza-
pany, product or service tion and inform about products
and/or services to a target au-
dience. Brochures are used
primarily to give a thorough
explanation of one specific
subject, to convey information
and regulations
Types of Brochure
1. Gate-Fold, The inward fold of this brochure makes it compact and easy to carry around. The
brochure’s eight-panel structure provides more space for graphic designs, illustrations, information,
and images of the product or service of your brand in detail.

2. Bi-Fold, A bi-folded brochure is created by folding the brochure into two equal halves. In this fold,
the brochure has four panels to display information- the front cover, back cover along with two
internal panels. This brochure is easy to hold like a book and skim through information.

3. Tri-Fold, It consists of three folded panels that provide enough space to display information. It can
be folded in many ways to optimize its functionality. Horizontal folds for wider but shorter panels.
Vertical folds for narrower but taller panels.

4. Z-Fold, The brochure has six panels in total giving plenty of room to display image-centric graphic
designs that can spill-over from one panel to the other. This brochure is best used for large graphs,
maps, food menus, product details, or any image-heavy design. The more advanced version of this
brochure with more zigzag folds is called an accordion fold brochure.
Questions And Answers

1. What is the definition of brochure?


Answer : Brochure is a small book or magazine containing picture and information about a company,
product or service.

2. What is the function of brochure?


Answer : To introduce a company or organization and inform about products and/or services to a target
audience.

3. How many types of brochure are there?


Answer : There are 4 types of brochure.

4. How to create a bi-fold brochure?


Answer : By folding the brochure into two equal halves.

5. What is the z-fold brochure best used for?


Answer : It is best used for large graphs, maps, food menus, product details, or any image-heavy
design
Example

Leaflet Purpose

Leaflet is a printed sheet of Your Picture Here The purpose of a leaflet is to


paper, sometimes folded, con- provide brief information in a
taining information or advertis- small space. Often, leaflets
ing and usually distributed are intended to persuade the
free. reader on a topic.
Types of Leaflet
1. Single sheet :The simplest form of leaflet marketing, one single sheet of A5 is also the most
common. Designed to get your information to people in the minimum time possible to keep their
attention, you can print on one or both sides of the paper.

2. Single fold : Using a sheet of A4, with a single fold to turn it into an A5 sized booklet, this is an
effective way of getting a bit more marketing information to your customer.

3. Concertina fold : Creating a zig-zag, or Z fold, with your sheet of paper, this gives you six panels to
use for your advertising.

4. Cross fold : the cross fold is a sheet of paper folded multiple times.

5. Open gate fold : these will take the form of a rectangular strip of paper, divided into thirds. The
outer two sections are folded in, one at a time, providing an effective cover for the key information
which the reader will see in the central section.

6. Closed gate fold : The open gate fold is folded one more time in the centre of the main panel,
meaning the leaflet opens up in a booklet form.

7. Roll fold : Similar to the Z fold, this design features panels which fold into the middle of the leaflet.
Six panels is the most common, but you can also roll fold eight panels.
Questions And Answers

1. What is the definition of leaflet?


Answer : Leaflet is a printed sheet of paper, sometimes folded, containing information or advertising
and usually distributed free.

2. What is the purpose of leaflet?


Answer : The purpose of a leaflet is to provide brief information in a small space. Often, leaflets are
intended to persuade the reader on a topic.

3. How many types of leaflet are there?


Answer : There are 7 types of leaflet.

4. Which one is the simplest form of leaflet marketing


Answer : Single sheet is the simplest form of leaflet marketing.

5. How to create concertina fold?


Answer : By creating a zig-zag, or Z fold with a sheet of paper, this gives you six panels to use for your
advertising.
Thank You
D
D

You might also like