Pass Certification
No.1 Test Preparation Resource
vvv
Software Certifications
CSQA Exam
CSQA Certified Software Quality Analyst
VERSION = DEMO
http://www.passcertification.com/CSQA.html
Question: 1
As the continuum of work processes move or evolve towards creative processes, the mix of
written procedures and people skills change.
A. True
B. False
Answer: A
Question: 2
Which item(s) below are measures of central tendency?
A. Mean
B. Median
C. Mode
D. All of the above
E. A and C above
Answer: D
Question: 3
The amount of effort required to intercouple or interconnect computer systems is referred to
as:
A. Reusability
B. Flexibility
C. Portability
D. Interoperability
Answer: D
Question: 4
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
The acronym COTS refers to:
A. Critical Organizational Testing Systems
B. Commercial Off The Shelf Software
C. Contractor Overview Training System
D. Code Origination Tracking System
Answer: B
Question: 5
The two common types of Matrixes are:
A. L-Type and Y-Type
B. T-Type and X-Type
C. L-Type and T-Type
D. Y-Type and X-Type
Answer: C
Question: 6
If you use the PDCA cycle for managing processes, which activity is associated with the
CHECK component?
A. Process Definition
B. Process Mapping
C. Process Measurement
D. Process Improvement
E. Process Controls
Answer: C
Question: 7
A subjective enforcement decision is when someone analyzes the situation and then makes
a decision on whether or not to enforce the policy.
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
A. True
B. False
Answer: A
Question: 8
Which of the following activities occur when the software developed by an outside
organization is ready for delivery?
A. Contractual Relations
B. Acceptance Testing
C. Operation and Maintenance
D. B and C only
E. A, B, and C
Answer: E
Question: 9
Which of the following would be considered an important prerequisite to quality planning?
A. Establishing a Quality Assurance Function
B. Defining the IT Vision, Mission, and Goals
C. Defining the Quality Assurance Mission and Goals
D. Adopting the Six Sigma Concept
E. Calculating Cost-of-Quality for the IT Organization
Answer: B
Question: 10
The step which evaluates whether people possess the skills necessary to effectively use the
COTS software in their day-to-day work is referred as:
A. Demonstrate the Software in Operation
B. Acceptance Test the Software Process
C. Evaluate People Fit
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
D. Define Critical Success Factor
Answer: C
Question: 11
Internal control systems have two components. The first is_____________ ,and the second
is the __________ within an individual business application
A. Environmental Controls, Transaction Processing Controls
B. Transaction Processing Controls, Environmental Controls
C. General Control, Environmental Control
D. Environmental Control, General Control
Answer: A
Question: 12
The purpose of a Risk Analysis Process is to answer the question:
A. How big is the risk?
B. Is this an acceptable risk?
C. What exactly is being exposed to the risk?
D. What alternatives are there?
E. All of the above
Answer: E
Question: 13
The main objectives of process mapping is / are to understand:
A. How a process contributes to meeting the organization's mission and goals?
B. Who is responsible for the process?
C. How the process interfaces to produce the organization's outcomes?
D. All of the above
E. None of the above
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
Answer: D
Question: 14
Laws and regulations affecting the products produced and operated are generally addressed
in which planning activity:
A. Business or Activity Planning
B. Environment Planning
C. Capabilities Planning
D. Assumptions Planning
E. Policies Planning
Answer: B
Question: 15
Strategic planning answers which of the following questions:
A. What to do?
B. When to do it?
C. How to do it?
D. Where to do it?
E. Who does it?
Answer: A
Question: 16
Enforcement of standards is the responsibility of:
A. Management
B. Quality Assurance
C. Quality Control
D. Auditors
Answer: A
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
Question: 17
Which of the following Quality Management principle(s) are incorporated into the ISO 9001
standard?
A. System approach to management
B. Process approach
C. Mutually beneficial supplier relationships
D. Factual approach decision making
E. All of the above
Answer: E
Question: 18
The level of quality can vary significantly from project to project. These levels of quality,
which can be quantified and measured, are called:
A. Defect Density
B. Quality Attributes
C. Quality Control
D. Quality Assurance
Answer: B
Question: 19
The primary responsibility of quality lies with:
A. Project Manager
B. Senior Management
C. Testing Team
D. Developer
Answer: B
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
Question: 20
COTS software is normally developed prior to an organization selecting that software for its
use.
A. True
B. False
Answer: A
Question: 21
In the PDCA cycle, if a check detects an abnormality, then record the abnormality and
continue the work per the procedure.
A. True
B. False
Answer: B
Question: 22
Which of the following is NOT a QFD Horizontal Deployment?
A. Functional Deployment
B. Information Deployment
C. Customer Deployment
D. Task Deployment
Answer: C
Question: 23
What early quality pioneer developed the "Quality Trilogy" of Quality Planning, Quality
Control, and Quality Improvement?
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
A. William Perry
B. Joseph Juran
C. Dr. Deming
D. Philip Crosby
E. Bill Gates
Answer: B
Question: 24
Which of the following is considered a product measure?
A. Overall development time
B. Average level of experience of development staff
C. Rate time
D. Quality
E. Time spent fixing errors
Answer: D
Question: 25
Example(s) of traditional management philosophy are:
A. Fire fighting
B. Refine the process
C. Teamwork
D. A and C
E. All the above
Answer: A
Question: 26
SEI's CMMi maturity level 5 is also known as:
A. Managed
B. Defined
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
C. Optimizing
D. Quantitatively Managed
Answer: C
Question: 27
Which level(s) of the organization should be involved in both establishing and using
processes in their daily work?
A. Senior
B. Mid-level
C. Junior
D. All of the above
Answer: D
Question: 28
It is generally agreed that people are the key to providing an adequate and appropriate level
of security. One of the most effective methods for involving people in security is:
A. Write a security policy
B. Conduct security awareness training
C. Evaluate people on following security procedures
D. Write detailed security procedures
E. Develop security response programs
Answer: B
Question: 29
Process improvement activities should also be conducted as per a defined process.
A. True
B. False
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
Answer: A
Question: 30
Good ideas are of little value unless they are accepted and implemented.
A. True
B. False
Answer: A
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
10
Pass Certification
No.1 Test Preparation Resource
Software Certifications
CSQA Exam
CSQA Certified Software Quality Analyst
VERSION = DEMO
http://www.passcertification.com/CSQA.html
PassCertification.com- CSQA Exam Questions and Answers
11