Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
528 views15 pages

Web Services: Answer: D Explanation

Web services are open standard-based applications that allow different applications to interact and exchange data. They use XML for data representation and transportation and can convert existing applications into web applications. Key components of web services include SOAP for messaging, WSDL for describing services, and UDDI for discovering services. Web services are not tied to any one programming language or operating system.

Uploaded by

Yazan
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
528 views15 pages

Web Services: Answer: D Explanation

Web services are open standard-based applications that allow different applications to interact and exchange data. They use XML for data representation and transportation and can convert existing applications into web applications. Key components of web services include SOAP for messaging, WSDL for describing services, and UDDI for discovering services. Web services are not tied to any one programming language or operating system.

Uploaded by

Yazan
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 15

WEB SERVICES

Q 1 - Which of the following is true about Web services?


A - Web services are open standard (XML, SOAP, HTTP etc.) based Web applications.
B - Web services interact with other web applications for the purpose of exchanging data.
C - Web Services can convert your existing applications into Web-applications.
D - All of the above.
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.

Q 2 - Which of the following is true about behavioral characteristics of web services?


A - Web Services uses XML at data representation and data transportation layers.
B - A consumer of a web service is not tied to that web service directly.
C - Businesses and the interfaces that they expose should be coarse-grained. Web services
technology provides a natural way of defining coarse-grained services that access the right
amount of business logic.
D - All of the above.
Answer : D
Explanation
All of the above options are true about behavioral characteristics of web services.

Q 3 - Which of the following role of web service architecture provides a central place where
developers can publish new services or find existing ones?
A - Service Provider
B - Service Requestor
C - Service Registry
D - None of the above.
Answer : C
Explanation
The Service Registry provides a central place where developers can publish new services or
find existing ones. It therefore serves as a centralized clearing house for companies and their
services.

Q 4 - What HTTP stands for?


A - Hyperlink Text Transfer Protocol
B - Hyper Text Transfer Protocol
C - Hyper Transfer Text Protocol
D - Hyper Time Transfer Protocol
Answer : B
Explanation
HTTP stands for Hyper Text Transfer Protocol.

Q 5 - Which of the following is correct about SOAP?


A - SOAP is language independent.
B - SOAP is simple and extensible.
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.

Q 5 - Which of the following is correct about SOAP?


A - SOAP allows you to get around firewalls.
B - SOAP will be developed as a W3C standard.
C - Both of the above.
D - None of the above.

Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 6 - Which of the following component of Web service describes interfaces to web services?
A - UDDI
B - WSDL
C - SOAP
D - None of the above.
Answer : A
Explanation
UDDI describes interfaces to web services.

Q 7 - Web Services can convert your existing applications into Web-applications.


A - true
B - false
Answer : A
Explanation
Web Services can convert your existing applications into Web-applications.

Q 8 - The web service interface can change over time without compromising the client's ability
to interact with the service.
A - false
B - true
Answer : B
Explanation
The web service interface can change over time without compromising the client's ability to
interact with the service.

Q 9 - A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation
A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.
Q 10 - XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so
that messages can be understood at either end.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation
XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that
messages can be understood at either end.

Q 11 - Which of the following is correct statement about Synchronicity?


A - Synchronicity refers to the binding of the client to the execution of the service.
B - In synchronous invocations, the client blocks and waits for the service to complete its operation
before continuing.
C - Asynchronous operations allow a client to invoke a service and then execute other functions.
D - All of the above.
Answer : D
Explanation
ALL of the above statements are correct with respect to Synchronicity.

Q 12 - Which of the following layer in Web Service Protocol Stack is responsible for centralizing
services into a common registry and providing easy publish/find functionality?
A - Service Transport
B - XML Messaging
C - Service Description
D - Service Discovery
Answer : D
Explanation
Service Discovery is responsible for centralizing services into a common registry and providing easy
publish/find functionality.

Q 13 - Which of the following is correct about XML RPC?


A - XML-RPC is a simple protocol that uses XML messages to perform RPCs.
B - XML-RPC is platform-independent.
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.

Q 14 - What UDDI stands for?


A - Uniform Description, Discovery, and Integration
B - Universal Description, Discovery, and Integration
C - Uniform Discovery, Description, and Integration
D - Uniform Discovery, Delivery, and Integration
Answer : B
Explanation
UDDI stands for Universal Description, Discovery, and Integration.

Q 15 - Web Services is not tied to any one operating system or programming language.
A - false
B - true
Answer : B
Explanation
Web Services is not tied to any one operating system or programming language.

Q 16 - A web service takes the help of XML to transfer a message.


A - true
B - false
Answer : B
Explanation
A web service takes the help of SOAP to transfer a message.
Q 17 - The service provider implements the service and makes it available on the Internet.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation
The service provider implements the service and makes it available on the Internet.

Q 18 - The Service provider provides a central place where developers can publish new services or
find existing ones.
A - true
B - false
Answer : B
Explanation
The Service registry provides a central place where developers can publish new services or find
existing ones.

Q 19 - Which of the following is true about Web service?


A - It is self-describing via a common XML grammar.
B - It is discoverable via a simple find mechanism.
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 20 - Which of the following is correctly defining web service interoperability?
A - Web services allow various applications to talk to each other and share data and services among
themselves.
B - Other applications can also use the web services.
C - Web services are used to make the application platform and technology independent.
D - All of the above.
Answer : D
Explanation:All of the above options are true about web service interoperability.
Q 21 - Which of the following layer in Web Service Protocol Stack is responsible for centralizing
services into a common registry and providing easy publish/find functionality?
A - Service Transport
B - XML Messaging
C - Service Description
D - Service Discovery
Answer : D
Explanation:Service Discovery is responsible for centralizing services into a common registry and
providing easy publish/find functionality.

Q 22- Which of the following is correct about BEEP protocol?


A - BEEP is layered directly on TCP and includes a number of built-in features, including an initial
handshake protocol, authentication, security, and error handling.
B - Using BEEP, one can create new protocols for a variety of applications, including instant
messaging, file transfer, content syndication, and network management.
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation: Both of the above options are correct.
Q 23 - Is SOAP platform independent?
A - true
B - false
Answer : A
Explanation: Yes! SOAP is platform independent.

Q 24 - What UDDI stands for?


A - Uniform Description, Discovery, and Integration
B - Universal Description, Discovery, and Integration
C - Uniform Discovery, Description, and Integration
D - Uniform Discovery, Delivery, and Integration
Answer : B
Explanation: UDDI stands for Universal Description, Discovery, and Integration.
Q 25 - Web services allow various applications to talk to each other and share data and services
among themselves.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation
Web services allow various applications to talk to each other and share data and services among
themselves.
Q 26 - A web service takes the help of XML to describe the availability of service.
A - true
B - false
Answer : B
Explanation
A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.

Q 27 - The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and
sending an XML request.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation
The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending
an XML request.

Q 28 - The Service Transport layer is responsible for transporting messages between applications.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation
The Service Transport layer is responsible for transporting messages between applications.
Q 29 - What is the purpose of WSDL in a web service?
A - A web services takes the help of WSDL to tag the data, format the data.
B - A web service takes the help of WSDL to transfer a message.
C - A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation: A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.

Q 30 - Which of the following role of web service architecture implements the service and makes it
available on the Internet?
A - Service Provider
B - Service Requestor
C - Service Registry
D - None of the above.
Answer : A
Explanation: The service Provider implements the service and makes it available on the Internet.

Q 31 - Which of the following is correct about XML Messaging layer in Web Service Protocol Stack?
A - This layer is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can
be understood at either end.
B - Currently, this layer includes XML-RPC and SOAP.
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation:Both of the above options are correct.

Q 32 - Which of the following is correct about BEEP protocol?


A - BEEP is layered directly on TCP and includes a number of built-in features, including an initial
handshake protocol, authentication, security, and error handling.
B - Using BEEP, one can create new protocols for a variety of applications, including instant
messaging, file transfer, content syndication, and network management.
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation :Both of the above options are correct.

Q 33 - Which of the following is correct about XML RPC?


A - A Java client can speak XML-RPC to a Perl server.
B - XML-RPC is the easiest way to get started with web services.
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation:Both of the above options are correct.

Q 34 - Which of the following component of Web service describes interfaces to web services?
A - UDDI
B - WSDL
C - SOAP
D - None of the above.
Answer : A
Explanation:UDDI describes interfaces to web services.

Q 35 - A web service enables communication among various applications by using open standards
such as HTML, XML, WSDL, and SOAP.
A - false
B - true
Answer : B
Explanation:A web service enables communication among various applications by using open
standards such as HTML, XML, WSDL, and SOAP.

Q 36 - A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation:A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.
Q 37 - The service provider utilizes an existing web service by opening a network connection and
sending an XML request.
A - true
B - false
Answer : B
Explanation:The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection
and sending an XML request.

Q 38 - XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that
messages can be understood at either end.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation: XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that
messages can be understood at either end.

Q 39 - Which of the following is true about Web service?


A - A web service enables communication among various applications by using open standards such
as HTML, XML, WSDL, and SOAP.
B - You can build a Java-based web service on Solaris that is accessible from your Visual Basic
program that runs on Windows.
C - You can also use C# to build new web services on Windows that can be invoked from your web
application that is based on JavaServer Pages (JSP) and runs on Linux.
D - All of the above.
Answer : D
Explanation: All of the above options are correct.

Q 40 - Which of the following is the benefits of Web services being loosely coupled?
A - The web service interface can change over time without compromising the client's ability to
interact with the service.
B - Adopting a loosely coupled architecture tends to make software systems more manageable and
allows simpler integration between different systems.
C - Both of the above
D - None of the above.
Answer : C
Explanation: Both of the above options are the benefits of having XML based WEB services.
Q 41 - Which of the following is correct about Service Discovery layer in Web Service Protocol Stack?
A - This layer is responsible for centralizing services into a common registry and providing easy
publish/find functionality.
B - Currently, service discovery is handled via Universal Description, Discovery, and Integration
(UDDI).
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation: Both of the above options are correct.

Q 42 - Which of the following is correct about XML RPC?


A - A Java client can speak XML-RPC to a Perl server.
B - XML-RPC is the easiest way to get started with web services.
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation: Both of the above options are correct.

Q 43 - What UDDI stands for?


A - Uniform Description, Discovery, and Integration
B - Universal Description, Discovery, and Integration
C - Uniform Discovery, Description, and Integration
D - Uniform Discovery, Delivery, and Integration
Answer : B
Explanation: UDDI stands for Universal Description, Discovery, and Integration.
Q 44 - You can build a Java-based web service on Solaris that is accessible from your Visual Basic
program that runs on Windows.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation: You can build a Java-based web service on Solaris that is accessible from your Visual
Basic program that runs on Windows.

Q 45 - Adopting a loosely coupled architecture tends to make software systems more manageable
and allows simpler integration between different systems.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation: Adopting a loosely coupled architecture tends to make software systems more
manageable and allows simpler integration between different systems.

Q 46 - The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and
sending an XML request.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation: The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection
and sending an XML request.

Q 47 - Service Transport is responsible for encoding messages in a common XML format so that
messages can be understood at either end.
A - true
B - false
Answer : B
Explanation: XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that
messages can be understood at either end.

Q 48 - What is the purpose of SOAP in a web service?


A - A web services takes the help of SOAP to tag the data, format the data.
B - A web service takes the help of SOAP to transfer a message.
C - A web service takes the help of SOAP to describe the availability of service.
D - None of the above.
Answer : B
Explanation: A web service takes the help of SOAP to transfer a message.

Q 49 - Which of the following is the benefits of Web services being loosely coupled?
A - The web service interface can change over time without compromising the client's ability to
interact with the service.
B - Adopting a loosely coupled architecture tends to make software systems more manageable and
allows simpler integration between different systems.
C - Both of the above
D - None of the above.
Answer : C
Explanation: Both of the above options are the benefits of having XML based WEB services.

Q 50 - Which of the following is correct about Service Description layer in Web Service Protocol
Stack?
A - This layer is responsible for describing the public interface to a specific web service.
B - Currently, service description is handled via the Web Service Description Language (WSDL).
C - Both of the above.
D - None of the above.
Answer : C
Explanation: Both of the above options are correct.

Q 51 - Which of the following is correct about HTTP protocol?


A - Currently, HTTP is the most popular option for service transport.
B - HTTP is simple, stable, and widely deployed. Furthermore, most firewalls allow HTTP traffic.
C - This allows XML-RPC or SOAP messages to masquerade as HTTP messages.
D - All of the above.
Answer : D
Explanation: All of the above options are correct.

Q 52 - What UDDI stands for?


A - Uniform Description, Discovery, and Integration
B - Universal Description, Discovery, and Integration
C - Uniform Discovery, Description, and Integration
D - Uniform Discovery, Delivery, and Integration
Answer : B
Explanation: UDDI stands for Universal Description, Discovery, and Integration.

Q 53 - You can build a Java-based web service on Solaris that is accessible from your Visual Basic
program that runs on Windows.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation: You can build a Java-based web service on Solaris that is accessible from your Visual
Basic program that runs on Windows.
Q 54 - A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.
A - true
B - false
Answer : A
Explanation: A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.

Q 55 - The Service Requestor implements the service and makes it available on the Internet.
A - true
B - false
Answer : B
Explanation: The service provider implements the service and makes it available on the Internet.

Q 56 - The Service provider provides a central place where developers can publish new services or
find existing ones.
A - true
B - false
Answer : B
Explanation: The Service registry provides a central place where developers can publish new services
or find existing ones.

You might also like