6/4/2020----Managment Solved Questions (Practice_Test 10 of 10)- Examrace----Downloaded from examrace.
com'
Visit examrace.com for free study material, doorsteptutor.com for questions with detailed explanations, and "Examrace" YouTube channel for free
videos lectures
Examrace
Managment Solved Questions (Practice_Test 10 of 10)
Get top class preparation for IAS right from your home: fully solved questions with step-by-
step explanation- practice your way to success.
1. Which among the following is the most popular approach for accomplishing the results?
a. Management by exception
b. Reward system
c. Management by objectives
d. Mentor system
Answer: c
2. Techniques of managerial control are useful in:
a. Selection of plant location
b. Identifying appropriate technology
c. Profit planning
d. Conducting shareholders'meetings
Answer: c
3. Facility location decisions:
a. Do not affect other capacity decisions
b. Are intermediate range capacity decisions
c. Are not affected by other existing capacities
d. All of the above statements are untrue
Answer: d
4. Ship building and construction of dams and bridges are typical examples of:
a. Fixed position layout
b. Functional layout
c. Product layout
d. Project type layout
1 of 3
6/4/2020----Managment Solved Questions (Practice_Test 10 of 10)- Examrace----Downloaded from examrace.com'
Visit examrace.com for free study material, doorsteptutor.com for questions with detailed explanations, and "Examrace" YouTube channel for free
videos lectures
Answer: a
5. If unit item cost = Rs. 10, monthly carrying charge = 3%, monthly demand = 100 units and
ordering cost = Rs. 20 per order, the EOQ is:
a. 11.45
b. 400
c. 115.4
d. 33.3
Answer: c
6. PERT/CPM network analysis can be used for:
a. Projection appraisal
b. Project Implementation
c. Project monitoring and control
d. All of the above
Answer: a
7. Where ‘r’ is equal to zero the regression lines cut each other making an angle of:
a. 450?
b. 60?
c. 90?
d. None of these
Answer: d
8. In a moderately asymmetrical distribution
a. AM > GM > HM
b. AM < GM < HM
c. AM < GM > HM
d. None of these
Answer: a
9. National Housing is a controlled enterprise of:
2 of 3
6/4/2020----Managment Solved Questions (Practice_Test 10 of 10)- Examrace----Downloaded from examrace.com'
Visit examrace.com for free study material, doorsteptutor.com for questions with detailed explanations, and "Examrace" YouTube channel for free
videos lectures
a. NABARD
b. UTI
c. RBI
d. LIC of India
Answer: c
10. Corporate tax is imposed by:
a. State Government
b. Local Government
c. Central Government
d. Both a and c
Answer: c
Developed by: Mindsprite Solutions
3 of 3