dDw tMjIw Njg5MjE
QuestionID : 15444 Subject Name ASP.NET
Q1. The base directory is called the virtual directory and the directory in
which you store the applicationfile is called virtual root
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15445 Subject Name ASP.NET
Q2. More than one @page directive can be set per .aspx page.
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15448 Subject Name ASP.NET
Q3. The Property of the radio button controls restricts the user to select one
option from the given set of options
1. Group name
2. Group id
3. id
4. text
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15450 Subject Name ASP.NET
Q4. Web service is platform dependent
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15451 Subject Name ASP.NET
Q5. Autopostback property of checkbox can be set to true if the changing of
the checkbox status has to be informed to the server
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15461 Subject Name ASP.NET
Q6. The HTMLEncode method is used to apply HTML encoding to specify
string.
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15462 Subject Name ASP.NET
Q7. _______validation control can be used to provide validation in case the
provided controls are not enough to validate the inputs.
1. custom validator control
2. rugularField validator control
3. range validator control
4. compare validator control.
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15464 Subject Name ASP.NET
Q8. Comparison of the values entered into a control with a specified pattern
is made by the ____________ control
1. CompareValidator
2. RegularExpressionValidator
3. CustomValidator
4. RangeValidator
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15466 Subject Name ASP.NET
Q9. It is possible to check whether an .aspx page is posted back to hte server
with the help of the
1. web.PostBack
2. page.PostBack
3. page.IsPostBack
4. web.IsPostBack
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15468 Subject Name ASP.NET
Q10. A _______ is a small packet information that is used to maintain on the
users computer.
1. Application
2. Cookie
3. Session
4. All of the above
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15473 Subject Name ASP.NET
Q11. The _____property of chekbox can slow down the application
1. cheked
2. text alligned
3. autopost back
4. text
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15476 Subject Name ASP.NET
Q12. ___________ is the configuration file for your web application
1. machine.config
2. web.config
3. assemblyinfo.cs
4. webapplication.vsdisco
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15482 Subject Name ASP.NET
Q13. In DownLevel Browsers validation is performed on server side only
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15484 Subject Name ASP.NET
Q14. The Global.asax File is stored in the _________ directory of the
application
1. inetpub\wwwroot
2. root directory
3. sub directories
4. none
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15486 Subject Name ASP.NET
Q15. You can include server side comments begin with __________ and end
with_____
1. <--,-->
2. <#--,-->
3. <%--,--%>
4. In asp.net you cant include server side comments
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15489 Subject Name ASP.NET
Q16. Web controls are created using __________ namespace tag prefix.
1. web
2. asp
3. aspx
4. webctrl
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15494 Subject Name ASP.NET
Q17. The _______is not Asp.net object
1. application
2. request
3. session
4. cookies
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15495 Subject Name ASP.NET
Q18. ___________event fired when the last session of application ends.
1. Application_OnEndRequest
2. Session_OnEnd
3. Application_OnEnd
4. none of the above
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15496 Subject Name ASP.NET
Q19. The __________ method of the server object is used by server and acts
as an interface between the virtual/relatives directories on the web server &
the physical directories on the server
1. Server.URLEncode()
2. Server.MapPath()
3. Server.HTMLEncode
4. Server.Transfer()
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15559 Subject Name ASP.NET
Q20. When a .aspx page is requested from the web server, the out put will be
rendered to browser in following format.
1. HTML
2. C#
3. XML
4. WML
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15561 Subject Name ASP.NET
Q21. The best way to delimit ASP.Net code from HTML code in your pages
is by using --------------- tags.
1. < Body >
2. < Head >
3. < Script >
4. < Code >
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15564 Subject Name ASP.NET
Q22. < asp:dropdownlist > tag replaces which of the HTML tags
1. < Option >
2. < Select >
3. < List >
4. < Combo >
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15567 Subject Name ASP.NET
Q23. What namespace does the Web page belong in the .NET Framework
class hierarchy?
1. System.web.UI.Page
2. System.Windows.Page
3. System.Web.page
4. System.UI.Page
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15569 Subject Name ASP.NET
Q24. How many configuration files can an ASP.NET projects have?
1. One
2. Two
3. More Than Two
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15572 Subject Name ASP.NET
Q25. Can a dll run as stand alone application ?
1. No
2. Yes
3. Sometimes we can make it by introducing some code
4. null
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15599 Subject Name ASP.NET
Q26. What is the extension of a web user control file?
1. .asmx
2. .ascx
3. .aspx
4. .ashx
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15601 Subject Name ASP.NET
Q27. Which of the following is true ?
1. IsPostBack is a method of System.UI.Web.Page class
2. IsPostBack is a method of System.Web.UI.Page class
3. IsPostBack is a readonly property of System.Web.UI.Page class
4. None.
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15602 Subject Name ASP.NET
Q28. It is possible to set Maximum length for a text box through code
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15604 Subject Name ASP.NET
Q29. How do you manage states in asp.net application
1. Session Objects
2. Viewstate
3. Cookies
4. All of the above
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15605 Subject Name ASP.NET
Q30. What is the difference between user control and custom control
1. Both can use as drag and drop tool
2. Both are same
3. Both can use different application
4. One Custom Control can be use in different project but not the same
with User control
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15608 Subject Name ASP.NET
Q31. Where is the default Session data is stored in ASP.Net
1. InProcess
2. StateServer
3. SQL Server
4. All of the above
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15613 Subject Name ASP.NET
Q32. Who can access Session state variables
1. All Users of an application
2. A Single session
3. All users within a single tunnel
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15614 Subject Name ASP.NET
Q33. Session Object classes are defined in which of the following
namespace?
1. System.Web.UI
2. System.Web.SessionState
3. System.Web
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15620 Subject Name ASP.NET
Q34. Which control supports paging
1. Repeater
2. Datagrid
3. Both
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15621 Subject Name ASP.NET
Q35. What is the purpose of code behind?
1. To separate different sections of a page in to different files
2. To merge HTML layout and code in to One file
3. To separate HTML Layout and code to different file
4. To ignore HTML usage
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15622 Subject Name ASP.NET
Q36. What is a satellite assembly?
1. Any DLL file used by an EXE file.
2. An Assembly containing localized resources for another assembly
3. None of the above
4. null
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15627 Subject Name ASP.NET
Q37. How to open more than one datareader at a time
1. Use different datareader variable
2. Use different datareader and connection variable
3. Use Different Connection
4. Can not be done
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15628 Subject Name ASP.NET
Q38. Which objects is used to create foreign key between tables?
1. DataRelation
2. DataRelationship
3. DataConstraint
4. Datakey
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15631 Subject Name ASP.NET
Q39. How do we Delete, Update, Select data in a Dataset
1. Using xxxDataAdapter
2. Using xxxDataReader
3. Using xxxCommand
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15635 Subject Name ASP.NET
Q40. What is the size of the session ID
1. 32 bit long string
2. 32 bit long double
3. 32 bit long character
4. 32 bit long integer
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15640 Subject Name ASP.NET
Q41. What is a diffgram?
1. The one which renders the dataset object contents to XML
2. Finds the difference in two objects
3. Finds the difference in two files
4. None of the above
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15776 Subject Name ASP.NET
Q42. The ___________ interface has no methods it used by ASP.NET to
create unique IDS
1. InamingContainer
2. Inaming
3. IUniqueID
4. none of the above
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15779 Subject Name ASP.NET
Q43. The custom controls that we create can be made to maintain state
automatically
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15782 Subject Name ASP.NET
Q44. By including ___________ directive in a page allows you to layout
custom server controls or user controls
1. @Control
2. @Register
3. @WebService
4. @Page
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15789 Subject Name ASP.NET
Q45. The ASP.NET configuration files are written in ___________ format
1. HTML
2. DHTML
3. XHTML
4. XML
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15790 Subject Name ASP.NET
Q46. The authentication type that uses cookies is known as ___________
authentication
1. windows
2. forms
3. passport
4. none
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15793 Subject Name ASP.NET
Q47. ASP.NET provide us the Flexibility to write custom error pages and
redirect the client browser to these error pages when any specific error occurs
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15794 Subject Name ASP.NET
Q48. In web.config ______________ tag is used to specify the user names
and passwords of the user who are going to access site.
1. <authentication>
2. <forms>
3. <credentials>
4. <authorization>
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15799 Subject Name ASP.NET
Q49. Entire application trace information can also be viewed by pointing the
browser to the
___________ file in the application root dirctory
1. Trace.axd
2. Trace.asd
3. Trace.axsd
4. Trace.aspx
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15800 Subject Name ASP.NET
Q50. @CachOutput directive is used to set the caching duration of the output
page
Correct Answer : T
Your Answer :