dDw tMjIw Njg5MjE
QuestionID : 15442 Subject Name ASP.NET
Q1. The client browser and the web browser communicate using Tcp/Ip
protocol
Correct Answer : F
Your Answer : T
QuestionID : 15443 Subject Name ASP.NET
Q2. An Application variable can be accessed by all pages in the application
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15444 Subject Name ASP.NET
Q3. The base directory is called the virtual directory and the directory in
which you store the applicationfile is called virtual root
Correct Answer : F
Your Answer : T
QuestionID : 15445 Subject Name ASP.NET
Q4. More than one @page directive can be set per .aspx page.
Correct Answer : F
Your Answer : T
QuestionID : 15446 Subject Name ASP.NET
Q5. The_______ method of the ____object is used to retrieve the data in the
form fields submitted by the user
1. form,server
2. form,response
3. form,request
4. form,application
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15449 Subject Name ASP.NET
Q6. Global.asax can be viewed in browser
Correct Answer : F
Your Answer : T
QuestionID : 15450 Subject Name ASP.NET
Q7. Web service is platform dependent
Correct Answer : F
Your Answer : T
QuestionID : 15452 Subject Name ASP.NET
Q8. The page object has property called _______ that returns true it all the
validation tests are successful
1. Valid
2. IsvalidData
3. IsValid
4. IsPostBack
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15453 Subject Name ASP.NET
Q9. ______________is an extension of ASP.net page file.
1. .WebForm1
2. .asp
3. .asax
4. .aspx
Correct Answer : 4
Your Answer : 3
QuestionID : 15454 Subject Name ASP.NET
Q10. The _____________ validation control display list of all the validation
errors occuring in all controls is created and displayed on th page
1. RequiredFieldvalidator
2. RequiredExpressionValidator
3. RangeValidator
4. ValidationSummary
Correct Answer : 4
Your Answer : 3
QuestionID : 15455 Subject Name ASP.NET
Q11. we can use multiple language in a single user page.
Correct Answer : F
Your Answer : F
QuestionID : 15459 Subject Name ASP.NET
Q12. The _______ method of server object is used to transfer execution from
the current page to another page to another page and returns the execution to
the current page
1. Server.Transfer()
2. Server.MapPath()
3. Server.Execute()
4. Server.UrlEncode()
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15460 Subject Name ASP.NET
Q13. The calendra control responds to ____event
1. click
2. text changed
3. month changes
4. navigate
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15461 Subject Name ASP.NET
Q14. The HTMLEncode method is used to apply HTML encoding to specify
string.
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15462 Subject Name ASP.NET
Q15. _______validation control can be used to provide validation in case the
provided controls are not enough to validate the inputs.
1. custom validator control
2. rugularField validator control
3. range validator control
4. compare validator control.
Correct Answer : 1
Your Answer : 3
QuestionID : 15466 Subject Name ASP.NET
Q16. It is possible to check whether an .aspx page is posted back to hte server
with the help of the
1. web.PostBack
2. page.PostBack
3. page.IsPostBack
4. web.IsPostBack
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15469 Subject Name ASP.NET
Q17. The Customvalidator control cannot be used to call client side function
for the purpose of validation
Correct Answer : F
Your Answer : T
QuestionID : 15470 Subject Name ASP.NET
Q18. link buttons are used to mainly when you need to navigate between
pages
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15472 Subject Name ASP.NET
Q19. If you want to retrieve particular key of cookie dictionary then you have
to pass cookie name.
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15473 Subject Name ASP.NET
Q20. The _____property of chekbox can slow down the application
1. cheked
2. text alligned
3. autopost back
4. text
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15475 Subject Name ASP.NET
Q21. The _________ Control is used when a field must not be left blank
1. RequiredFieldvalidator
2. rangeValidator
3. CompareValidator
4. CustomValidator
Correct Answer : 1
Your Answer : 1
QuestionID : 15476 Subject Name ASP.NET
Q22. ___________ is the configuration file for your web application
1. machine.config
2. web.config
3. assemblyinfo.cs
4. webapplication.vsdisco
Correct Answer : 2
Your Answer : 1
QuestionID : 15477 Subject Name ASP.NET
Q23. When display property of requiredFieldvalidator control is set to
dynamic no space is reserved on the page for displaying the error message
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15478 Subject Name ASP.NET
Q24. Each web application can have more than global.asax file.
Correct Answer : F
Your Answer : T
QuestionID : 15479 Subject Name ASP.NET
Q25. _____________file contains set of attributes that contain general
information the assembly
1. machine.config
2. assemblyinfo.cs
3. webapplication.vsdisco
4. web.config
Correct Answer : 2
Your Answer : 3
QuestionID : 15480 Subject Name ASP.NET
Q26. .vsdisco is an xml file containing URLs that links to resources with
information related to dynamic discovery of web services
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15483 Subject Name ASP.NET
Q27. The __________ property of the comparevalidator control specifies the
ID of the servecontrol to use for comparing values
1. controlToValidate
2. comparewith
3. controltocompare
4. valuetocompare
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15484 Subject Name ASP.NET
Q28. The Global.asax File is stored in the _________ directory of the
application
1. inetpub\wwwroot
2. root directory
3. sub directories
4. none
Correct Answer : 2
Your Answer : 2
QuestionID : 15485 Subject Name ASP.NET
Q29. You can include any html tags or even response.write in the
application_onStart()
Correct Answer : F
Your Answer : T
QuestionID : 15486 Subject Name ASP.NET
Q30. You can include server side comments begin with __________ and end
with_____
1. <--,-->
2. <#--,-->
3. <%--,--%>
4. In asp.net you cant include server side comments
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15487 Subject Name ASP.NET
Q31. Applcation_OnBeginrequest fires when
1. fired every time a page request begins (ideally when page is loaded)
2. fired when the first asp.net page in the current application directory is
called
3. fired every time when newsession begins
4. fired when session ends
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15489 Subject Name ASP.NET
Q32. Web controls are created using __________ namespace tag prefix.
1. web
2. asp
3. aspx
4. webctrl
Correct Answer : 2
Your Answer : 2
QuestionID : 15491 Subject Name ASP.NET
Q33. The ____________control store the changes made to the controls on the
form
1. _ViewSTATE CONTROL
2. textbox control
3. state control
4. hidden control
Correct Answer : 1
Your Answer : 1
QuestionID : 15495 Subject Name ASP.NET
Q34. ___________event fired when the last session of application ends.
1. Application_OnEndRequest
2. Session_OnEnd
3. Application_OnEnd
4. none of the above
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15496 Subject Name ASP.NET
Q35. The __________ method of the server object is used by server and acts
as an interface between the virtual/relatives directories on the web server &
the physical directories on the server
1. Server.URLEncode()
2. Server.MapPath()
3. Server.HTMLEncode
4. Server.Transfer()
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15562 Subject Name ASP.NET
Q36. The code will be processed on web server when the runat attribute of
the < Script > tag has the following value.
1. Desktop
2. Client
3. Server
4. ASP.NET
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15564 Subject Name ASP.NET
Q37. < asp:dropdownlist > tag replaces which of the HTML tags
1. < Option >
2. < Select >
3. < List >
4. < Combo >
Correct Answer : 2
Your Answer : 2
QuestionID : 15565 Subject Name ASP.NET
Q38. The first event to be triggered in an aspx page is
1. Page_Load()
2. Page_Init()
3. Page_click()
4. Page_render()
Correct Answer : 2
Your Answer : 1
QuestionID : 15566 Subject Name ASP.NET
Q39. Postback occurs in which of the following forms
1. Winforms
2. HTMLForms
3. DOTNETForms
4. Webforms
Correct Answer : 4
Your Answer : 3
QuestionID : 15568 Subject Name ASP.NET
Q40. Which method do you invoke on the Data Adapter control to load your
generated dataset
1. Fill()
2. ExecuteQuery()
3. Read()
4. ExecuteReader()
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15570 Subject Name ASP.NET
Q41. How do you register a user control?
1. Add Tag prefix, Tag name
2. Add Source, Tag prefix
3. Add Src, Tagprefix, Tagname
4. None
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15572 Subject Name ASP.NET
Q42. Can a dll run as stand alone application ?
1. No
2. Yes
3. Sometimes we can make it by introducing some code
4. null
Correct Answer : 1
Your Answer : 3
QuestionID : 15577 Subject Name ASP.NET
Q43. Why is Global.asax is used
1. Implement application and session level events
2. Declare Global variables
3. No use
4. Dont know
Correct Answer : 1
Your Answer : 1
QuestionID : 15599 Subject Name ASP.NET
Q44. What is the extension of a web user control file?
1. .asmx
2. .ascx
3. .aspx
4. .ashx
Correct Answer : 2
Your Answer : 3
QuestionID : 15602 Subject Name ASP.NET
Q45. It is possible to set Maximum length for a text box through code
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15603 Subject Name ASP.NET
Q46. The number of forms that can be added to a aspx page is
1. 2
2. 3
3. 1
4. More than 3
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15604 Subject Name ASP.NET
Q47. How do you manage states in asp.net application
1. Session Objects
2. Viewstate
3. Cookies
4. All of the above
Correct Answer : 4
Your Answer : 4
QuestionID : 15605 Subject Name ASP.NET
Q48. What is the difference between user control and custom control
1. Both can use as drag and drop tool
2. Both are same
3. Both can use different application
4. One Custom Control can be use in different project but not the same
with User control
Correct Answer : 4
Your Answer : 1
QuestionID : 15606 Subject Name ASP.NET
Q49. Which property of the session object is used to set the local identifier?
1. SessionId
2. LCID
3. Item
4. Key
Correct Answer : 2
Your Answer : 1
QuestionID : 15607 Subject Name ASP.NET
Q50. Select the caching type supported by ASP.Net
1. Output Caching
2. DataCaching
3. Both a & b
4. None of the above
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15608 Subject Name ASP.NET
Q51. Where is the default Session data is stored in ASP.Net
1. InProcess
2. StateServer
3. SQL Server
4. All of the above
Correct Answer : 1
Your Answer : 1
QuestionID : 15610 Subject Name ASP.NET
Q52. Select the validation control used for “PatternMatching”
1. FieldValidator
2. RegularExpressionValidator
3. RangeValidator
4. PatternValidator
Correct Answer : 2
Your Answer : 4
QuestionID : 15611 Subject Name ASP.NET
Q53. How do you trace the application_End event on runtime?
1. By Debugging
2. By Tracing
3. Can not be done
4. null
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15612 Subject Name ASP.NET
Q54. How do you turn off the Session state for a webform?
1. In Web.config file set the sessionState to on
2. In Web.config file set the sessionState to off
3. Set the Session state to false in webform properties window
4. Set the EnableSession state to false in webform properties window
Correct Answer : 2
Your Answer : 3
QuestionID : 15613 Subject Name ASP.NET
Q55. Who can access Session state variables
1. All Users of an application
2. A Single session
3. All users within a single tunnel
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer : 3
QuestionID : 15614 Subject Name ASP.NET
Q56. Session Object classes are defined in which of the following
namespace?
1. System.Web.UI
2. System.Web.SessionState
3. System.Web
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer : 2
QuestionID : 15616 Subject Name ASP.NET
Q57. Which of the following is not a valid state management tool?
1. Application State
2. Hidden Form Field
3. Querystate
4. Cookies
Correct Answer : 3
Your Answer : 4
QuestionID : 15617 Subject Name ASP.NET
Q58. Select the control, which does not have any visible interface
1. Datalist
2. DropdownList
3. Repeater
4. Datagrid
Correct Answer : 3
Your Answer : 4
QuestionID : 15619 Subject Name ASP.NET
Q59. What does Response.End will do?
1. It will stop the server process
2. It will stop the client process
3. None of the above
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer : 1
QuestionID : 15620 Subject Name ASP.NET
Q60. Which control supports paging
1. Repeater
2. Datagrid
3. Both
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer : 2
QuestionID : 15621 Subject Name ASP.NET
Q61. What is the purpose of code behind?
1. To separate different sections of a page in to different files
2. To merge HTML layout and code in to One file
3. To separate HTML Layout and code to different file
4. To ignore HTML usage
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15623 Subject Name ASP.NET
Q62. Which of the following is not a member of Response Object?
1. Clear
2. Write
3. Execute
4. Flush
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15625 Subject Name ASP.NET
Q63. Which of the following is not a member of ADODBCommand object
1. ExecuteReader
2. ExecuteScalar
3. ExecuteStream
4. CommandText
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15628 Subject Name ASP.NET
Q64. Which objects is used to create foreign key between tables?
1. DataRelation
2. DataRelationship
3. DataConstraint
4. Datakey
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15629 Subject Name ASP.NET
Q65. Which one of the following namespaces contains the definition for
IdbConnection
1. System.Data.Interfaces
2. System.Data.Common
3. System.Data
4. System.Data.Connection
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15630 Subject Name ASP.NET
Q66. Select the Interface which provides Fast, connected forward-only access
to data
1. IdataRecord
2. Idatabase
3. IdataReader
4. Irecorder
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15631 Subject Name ASP.NET
Q67. How do we Delete, Update, Select data in a Dataset
1. Using xxxDataAdapter
2. Using xxxDataReader
3. Using xxxCommand
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15632 Subject Name ASP.NET
Q68. What is the Full Form of WSDL
1. Web System Description Language
2. Web Services Detail Language
3. Web Service Description Language
4. None
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15633 Subject Name ASP.NET
Q69. What is the difference between Server.Transfer & Response.Redirect
1. No Difference
2. Server.Transfer needs a roundtrip, Response.Redirect does not
3. Response.Redirect needs roundtrip, Server.Transfer does not
4. Server.Transfer can transfer user between two applications
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15635 Subject Name ASP.NET
Q70. What is the size of the session ID
1. 32 bit long string
2. 32 bit long double
3. 32 bit long character
4. 32 bit long integer
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15636 Subject Name ASP.NET
Q71. Which of the following extension does a webservice file will have
1. .asmx
2. .aspx
3. .ascx
4. .resx
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15637 Subject Name ASP.NET
Q72. What is a strong name?
1. Public Key
2. Private Key
3. Combination Of Public, Private key and digital signature
4. None
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15638 Subject Name ASP.NET
Q73. What is the purpose of Reflection?
1. For Reading metadata at runtime
2. For knowing version of assembly
3. For finding path of an assembly
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15639 Subject Name ASP.NET
Q74. Why is Global.asax is used for?
1. To implement application & Session level events
2. To store configuration information
3. To store styling information
4. None of the above
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15641 Subject Name ASP.NET
Q75. What data types do a Rangevalidator supports
1. Integer
2. String
3. Date
4. All of the above
Correct Answer : 4
Your Answer : 4
QuestionID : 15643 Subject Name ASP.NET
Q76. Which of the following are not a member of Server Object
1. Execute
2. Transfer
3. Open
4. HTMLDecode
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15645 Subject Name ASP.NET
Q77. Whats is the significance of Response.ClearHeaders()
1. Clears all Headers from the buffer stream
2. Clears all the section value from rendered HTML File
3. Clears the content of the Rendered page
4. None of the above
Correct Answer : 1
Your Answer : 1
QuestionID : 15647 Subject Name ASP.NET
Q78. Which namespace allows us to formauthentication?
1. System.Web.Ui.Forms.Security
2. System.Web.Security
3. System.Web.Configuration
4. System.Web.Services
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15649 Subject Name ASP.NET
Q79. What section of the config.Web file is used for storing a list of
authorized users?
1. 1
2. 3
3. 4
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15650 Subject Name ASP.NET
Q80. How do you add ASP.Net 3rd party component
1. By add/Remove items in the project menu
2. Add reference of dll file and place the code where ever required
3. Cannot add third party component to asp.net
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15755 Subject Name ASP.NET
Q81. UDDI stands for ___________
1. Universal Description Discovery and Integration
2. Unique Description Discovery and Integration
3. Universal Data Discovery and Integration
4. Universal Discovery Data Information
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15761 Subject Name ASP.NET
Q82. UDDI can be used for locaing information about web services offered
by a business patner.
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15767 Subject Name ASP.NET
Q83. A web service can call another web service
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15771 Subject Name ASP.NET
Q84. Acuston controls are also known as pagelets
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15772 Subject Name ASP.NET
Q85. The extension of the custom control is
1. asmx
2. aspx
3. asax
4. ascx
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15779 Subject Name ASP.NET
Q86. The custom controls that we create can be made to maintain state
automatically
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15782 Subject Name ASP.NET
Q87. By including ___________ directive in a page allows you to layout
custom server controls or user controls
1. @Control
2. @Register
3. @WebService
4. @Page
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15784 Subject Name ASP.NET
Q88. If the configuration setting are changed they get automatically detected
by the system
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15785 Subject Name ASP.NET
Q89. There can be only one machine.config file per application
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15786 Subject Name ASP.NET
Q90. The ___________ config file sets the configuration for a directory and
sub directories below it
1. Machine.config
2. web.cinfig
3. assemblyinfo.cs
4. vsdisco.config
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15787 Subject Name ASP.NET
Q91. The process of validating the username and password to check if it is
valid or not is known as ___________
1. validation
2. authorization
3. authentication
4. compilation
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15789 Subject Name ASP.NET
Q92. The ASP.NET configuration files are written in ___________ format
1. HTML
2. DHTML
3. XHTML
4. XML
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15790 Subject Name ASP.NET
Q93. The authentication type that uses cookies is known as ___________
authentication
1. windows
2. forms
3. passport
4. none
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15791 Subject Name ASP.NET
Q94. Window based authentication as the default authentication mode
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15792 Subject Name ASP.NET
Q95. The ___________ tag adds an assembly reference to use during
compilation of dynamic resource
1. <assemblies><add...></assemblies>
2. <compilers><add...></compilers>
3. <authentication></authentication>
4. <assemblie><include..></assemblies>
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15795 Subject Name ASP.NET
Q96. In web .config credentials tag takes one more attribute called as
PWDFormat that specifies how the password is supposed to be encrypted.
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15798 Subject Name ASP.NET
Q97. Trace output can be sort by specifing ___________ attribute of page
directive
1. Trace
2. TraceMode
3. OutputBy
4. Language
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15799 Subject Name ASP.NET
Q98. Entire application trace information can also be viewed by pointing the
browser to the
___________ file in the application root dirctory
1. Trace.axd
2. Trace.asd
3. Trace.axsd
4. Trace.aspx
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15800 Subject Name ASP.NET
Q99. @CachOutput directive is used to set the caching duration of the output
page
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15801 Subject Name ASP.NET
Q100. Enabled property of the Trace object can be used to check if trace is
enabled or not.
Correct Answer : F
Your Answer :