Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
1K views4 pages

Cloud Computing Week 8 Quiz

This document contains a 10 question multiple choice quiz about cloud computing concepts like Docker, containers, virtual machines, infrastructure as a service, and green cloud computing. Each question is followed by a detailed explanation of the correct answer. Key topics covered include the differences between Docker Hub and Docker Compose, how containers use system resources compared to virtual machines, the basic components of an IoT platform, and the definition of power usage effectiveness in green cloud computing.

Uploaded by

Paul Stark
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
1K views4 pages

Cloud Computing Week 8 Quiz

This document contains a 10 question multiple choice quiz about cloud computing concepts like Docker, containers, virtual machines, infrastructure as a service, and green cloud computing. Each question is followed by a detailed explanation of the correct answer. Key topics covered include the differences between Docker Hub and Docker Compose, how containers use system resources compared to virtual machines, the basic components of an IoT platform, and the definition of power usage effectiveness in green cloud computing.

Uploaded by

Paul Stark
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

​ NPTEL Online Certification Courses

​ Indian Institute of Technology Kharagpur

Cloud Computing
Assignment-Week 8
TYPE OF QUESTION: MCQ/MSQ
Number of questions: 10 Total mark: 10 X 1 = 10

QUESTION 1:
Which of the following statements is/are true about Docker ?
Statement 1: Docker hub is used for building docker images and creating docker containers.
Statement 2: Docker compose is a registry used to host various docker images.

a. Statement 1 is correct but Statement 2 is incorrect


b. Statement 2 is correct but Statement 1 is incorrect
c. Both the statements are correct
d. Both the statements are incorrect.

Correct Answer: d

Detailed Solution: Docker Engine is used for building docker images and creating docker
containers. Docker Hub is a registry used to host various docker images.
So, the correct option is (d).

QUESTION 2:
Virtual machines take up less space than Containers.
a. True
b. False

Correct Answer: b

Detailed Solution: Containers take up less space than VMs and start almost instantly.
So, the correct option is (b).
​ NPTEL Online Certification Courses

​ Indian Institute of Technology Kharagpur

QUESTION 3:
Which of the following statements is/are correct? Choose the most appropriate option.
Statement 1: An image is a light weight, stand alone, executable package that includes everything
to run a piece of software.
Statement 2:Container is a run time instance of an image.

a. Statement 1 is correct but Statement 2 is incorrect


b. Statement 2 is correct but Statement 1 is incorrect
c. Both the statements are correct
d. Both the statements are incorrect.

Correct Answer: c
Detailed Solution: Both the statements are correct.

QUESTION 4:
In IoT based vehicular data clouds, vehicles providing their networking and data processing
capabilities to other vehicles through the cloud is best identified with which of the following
services?
a. SaaS
b. PaaS
c. IaaS
d. BaaS

Correct Answer: c
Detailed Solution: This comes under a new service named Network and Data processing as a
service i.e. IaaS. So, the correct option is (c).

QUESTION 5:
Each container can not run as an isolated process in user space.
a. True
b. False

Correct Answer: b
Detailed Solution: Each container can run as an isolated process in user space. So, the correct
option is (b).
​ NPTEL Online Certification Courses

​ Indian Institute of Technology Kharagpur

QUESTION 6:
Containers can share the OS kernel with other containers.
a. True
b. False

Correct Answer: a

Detailed Solution: Containers are an abstraction at the app layer that packages code and
dependencies together. Multiple containers can run on the same machine and share the OS
kernel with other containers, each running as isolated processes in user space.

QUESTION 7:
For sensor resources that do not have direct connection to the cloud, sensor network proxy
provides the connection.
a) True
b) False

Correct Answer: a

Detailed Solution: For sensor resources that do not have direct connection to the cloud, sensor
network proxy provides the connection. So, the correct option is (a).

QUESTION 8:
An IoT platform has following basic building blocks

(a) Things
(b) Gateway
(c) Network and Cloud
(d) Learning Module

Correct Answer: a, b, c

Detailed Solution: An IoT platform has basically three building blocks: Things, Gateway,
Network and Cloud.
​ NPTEL Online Certification Courses

​ Indian Institute of Technology Kharagpur

QUESTION 9:
In the context of Green Cloud Computing, the Power Usage Effectiveness is defined as
a. Power Delivered / Overall Power
b. Overall Power / Power Delivered
c. Overall Power * Power Delivered
d. None of these

Correct Answer: b
Detailed Solution: In the context of Green Cloud Computing, the Power Usage Effectiveness is
defined as Overall Power / Power Delivered. So, the correct option is (b).

QUESTION 10:
A green broker can perform scheduling of applications to reduce energy consumption.
a. True
b. False

Correct Answer: a
Detailed Solution: A green broker can perform scheduling of applications to reduce energy
consumption. So, the correct option is (a).

You might also like