Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
131 views2 pages

Speaking Activity

The document discusses hobbies and questions related to hobbies that may be asked in an IELTS speaking exam. It provides sample answers to questions about whether the candidate has a hobby, what equipment is needed for their hobby, whether hobbies should be shared, if they had a hobby as a child, and popular hobbies in their country. The responses discuss hobbies such as painting, reading, sports, and dancing. The document also includes a section with useful vocabulary related to hobbies, spare time, and stress relief.

Uploaded by

Pang Fui Shih
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
131 views2 pages

Speaking Activity

The document discusses hobbies and questions related to hobbies that may be asked in an IELTS speaking exam. It provides sample answers to questions about whether the candidate has a hobby, what equipment is needed for their hobby, whether hobbies should be shared, if they had a hobby as a child, and popular hobbies in their country. The responses discuss hobbies such as painting, reading, sports, and dancing. The document also includes a section with useful vocabulary related to hobbies, spare time, and stress relief.

Uploaded by

Pang Fui Shih
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 2

Hobbies IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you have a hobby?


Answer 1:- Of course, Yes, I have several hobbies. But, I love painting the most because It makes me feel
relaxed. I think this is my passion.
Answer 2:- Yes, I have numerous hobbies such as reading books, playing cricket, adventure sports, Art
and craft activities.After that my favourite hobby is reading books as well as with the help of reading
books I can enhance my knowledge and vocabulary.
Question 2:- What equipment do you need for it?
Answer 1:- Well, there are many advanced tools that we need when we want to paint something, such as
paintbrushes and painting surfaces like canvas, wood, or others.
Answer 2:- Well, I do so many things in the salad days of the millennium. Furthermore, In my spare time, I
do art activities which make me happy After doing this hobby, I feel fresh and relief the tension and
worries.
Question 3:- Do you think hobbies should be shared with other
people?
Answer 1:- Yeah, we do hobbies to enjoy, for fun purposes, we will feel happy because of it, so by sharing
our hobby with another person, I think, it could make them happy as well.
Answer 2:- Yes, definitely, in my perspective, the hobby ought to be shared with someone. Apart from it,
after sharing my hobbies with others, I can give the knowledge about my interest as well as sharing is the
best way to share the things with others. After that, with the help of sharing, I can build up my
interrelation with someone.
Question 4:- Did you have a hobby as a child?
Answer 1:- Yes, I did. I have had a few hobbies since my childhood. I like reading, writing a poem,
dancing, and so on. But, for now, I’m interested in painting, because it’s like a cup of tea when I do that.
Answer 2:- Yes, in my childhood I have so many hobbies. During my childhood, my favourite hobby is
playing badminton and watching tv shows. Apart from that, I utilize my all-time to play badminton.
Question 5:- What hobbies are popular in your country?
Answer 1:- Indonesia has a lot of cultures, each culture has its own tradition, especially in dance. So, I
guess the common hobby here is dancing. People dance in almost every event, like a wedding party or
ceremony as well.
Answer 2:- Well, there are a number of hobbies that are famous in my nation, such as indoor and
outdoor games, adventure sports, art and craft activities. Further, in my nation different people like the
different types of hobbies. Apart from it, mostly youngsters like to do adventures sports, as well as the
girls, like to do animation and indoor games. So that’s why people like hobbies according to your choice.
Question 6:- Why do you think people have hobbies?
Answer 1:- Well, having a hobby is like a natural thing for the human being. Loving something to do and
in passion with it would make our life happy and motivate us when we feel lost for a while.
Answer 2:- Well, Hobbies is the best way to utilize their leisure time. Apart from that, hobbies help them
to relieve tension and stress After doing the hobbies, people can maintain their body as well as they can
share their talent with others. So hobbies play an indispensable role in human life.
02 Useful Vocabulary

 Spare time (n) - free time.


 To unwind (v) - to relax.
 To blow off steam (v) - to release negative feelings/to relax after a stressful time.
 To can't get enough of (v) - to love something so much that you always want to it. Can be used for an activity (eg. playing football) or
a thing (eg. pizza).
 There's only twenty-four hours in a day (p) - There isn't enough time to do everything you want to/need to do.
 Leisure activities (n) - things you do in your free time for enjoyment. eg. Playing football/reading.
 Hectic(adj) - busy and often stressful.
 To take up (v) - to begin doing a new hobby.
.

1. Do you have any hobbies?


(Answer)
Yeah, of course I do!
(Expand)
In my spare time, I absolutely love playing tennis. I can’t get enough of it. I took it up more than 5 years and nowadays I play every weekend
with my father. I first began playing so as to get fit but I’ve found it’s also a great way to unwind.
2. Are there any hobbies you would like to have in the future?

(Answer)
Certainly, I’ve always been interested in trying new things, but unfortunately, there’s only twenty four hours in a day!
(Expand)
In particular, I’d love to learn how to play piano because I think it has a very soothing sound. If I had more time, I would definitely take lessons.

3. What are some advantages of having hobbies?

(Answer)
That’s a good question. I suppose, hobbies provide numerous benefits such as the opportunity to meet new people or improve one’s health.
(Expand)
Personally, leisure activities help me to relax. These days, I am very busy and ,to be honest, because of study and work, life can sometimes be
pretty hectic. Therefore, it is essential that I do something to blow off steam.

playing football/tennis …
I (really) like
 
 
swimming
enjoy
travelling
love
painting
don’t like/enjoy
cooking

https://ieltspracticeonline.com/ielts-speaking-
talk-about-your-hobby/

You might also like