Programming for Problem Solving MCQs
[set-2]
26. Total Number Of Keywords In C Are
A. 30
B. 12
C. 34
D. 32
Answer: D
27. The Compiler In C Ignores All Text Till The End Of Line Using
A. //
o m
B. /
. c
C. */
te
D. /*/
a
Answer: A
q M
c Of C
28. Printf() Belongs To Which Library
A. Stdlib.H M
B. Stdio.H
C. Stdout.H
D. Stdoutput.H
Answer: B
29. What Is Correct Order Of Precedence In C
A. Addition, Division, Modulus
B. Addition, Modulus, Division
C. Multiplication, Substration, Modulus
D. Modulus, Multiplication, Substration
Answer: D
30. In Switch Statement, Each Case Instance Value Must Be _______?
A. Constant
B. Variable
C. Special Symbol
D. None Of The Above
Answer: A
31. What Is The Work Of Break Keyword?
A. Halt Execution Of Program
B. Restart Execution Of Program
C. Exit From Loop Or Switch Statement
D. all
Answer: C
32. Which One Of The Following Sentences Is True ?
A. The Body Of A While Loop Is Executed At Least Once.
B. The Body Of A Do ... While Loop Is Executed At Least Once.
C. The Body Of A Do ... While Loop Is Executed Zero Or More Times.
D. A For Loop Can Never Be Used In Place Of A While Loop.
Answer: B
33. A C Variable Cannot Start With
A. An Alphabet
B. A Number
C. A Special Symbol Other Than Underscore
D. Both (B) And (C)
Answer: D
34. Which Of The Following Shows The Correct Hierarchy Of Arithmetic
Operations In C
A. / + * -
B. * - / +
C. + - / *
D. * / + -
Answer: D
35. Int Main()
{
Extern Int I;
I = 20;
Printf("%D", Sizeof(I));
View all MCQ's at McqMate.com
Return 0;
}
A. 20
B. 0
C. Undefined Reference To I
D. Linking Error
Answer: C
36. Is The Following Statement A Declaration Or Definition Extern Int I;
A. Declaration
B. Definition
C. none
D. all
Answer: A
37. Int Main()
{
Int X = 10;
{
Int X = 0;
Printf("%D",X);
}
Return 0;
}
A. 10
B. Compilation Error
C. '0'
D. Undefined
Answer: C
38. //This Program Is Compiled On 32 Bit DEV-C++
Int Main()
{
Char *Ptr1, *Ptr2;
Printf("%D %D", Sizeof(Ptr1), Sizeof(Ptr2));
Return 0;
}
View all MCQ's at McqMate.com
A. 1 1
B. 2 2
C. 4 4
D. none
Answer: C
39. What Should Be The Output:
Int Main()
{
Int A = 10/3;
Printf("%D",A);
Return 0;
}
A. 3.33
B. 3.0
C. 3
D. Option.
Answer: C
40. Which Of The Following Is Executed By Preprocess?
A. #Include<Stdio.H>
B. Return 0
C. Void Main(Int Argc , Char ** Argv)
D. none
Answer: A
41. Int Main()
{
Int A = 10.5;
Printf("%D",A);
Return 0;
}
A. 10.5
B. 10.0
C. 10
D. Compilation Error
Answer: C
View all MCQ's at McqMate.com
42. Int Main()
{
Int _ = 10;
Int __ = 20;
Int ___ = _ + __;
Printf("__%D",___);
Return 0;
}
A. Compilation Error
B. Runtime Error
C. __0
D. __30
Answer: D
43. Int Main()
{
Int A = 5;
Int B = 10;
Int C = A+B;
Printf("%I",C);
A. 0
B. 15
C. Undefined I
D. Any Other Compiler Error
Answer: B
44. int main()
{
int x;
x=10,20,30;
printf("%d",x);
return 0;
}
A. 10
B. 20
C. 30
View all MCQ's at McqMate.com
D. Compilation Error
Answer: A
45. How many times C.com is printed?
int main()
{
int a = 0;
while(a++ < 5-++a)
printf("C.com");
return 0;
}
A. 5 times
B. 4 times
C. 3 times
D. 1 times
Answer: D
46. How many times C.com is printed?
int main()
{
int a = 0;
while(a++ < 5)
printf("C.com");
return 0;
}
A. 5 times
B. 4 times
C. 3 times
D. 1 times
Answer: A
47. How many times C.com is printed?
int main()
{
int a = 0;
while(a++)
printf("C.com");
View all MCQ's at McqMate.com
return 0;
}
A. 1 time
B. 0 time
C. Infinite times(Untill Stack is overflow)
D. 2 times
Answer: B
48. How many times C.com is printed?
int main()
{
int a = 0;
while(++a)
{
printf("C.com");
}
return 0;
}
A. 1 time
B. Infinite Times(Untill Stack is overflow)
C. 2 times
D. Error
Answer: B
49. What is output of below program?
int main()
{
int i,j,count;
count=0;
for(i=0; i<5; i++);
{
for(j=0;j<5;j++);
{
count++;
}
}
printf("%d",count);
View all MCQ's at McqMate.com
return 0;
}
A. 55
B. 54
C. 1
D. 0
Answer: C
50. What is output of below program?
int main()
{
int i,j,k,count;
count=0;
for(i=0;i<5;i++)
{
for(j=0;j<5;j++)
{
count++;
}
}
printf("%d",count);
return 0;
}
A. 5
B. 10
C. 25
D. 50
Answer: C
View all MCQ's at McqMate.com