NPTEL Online Certification Courses
Indian Institute of Technology Kharagpur
Introduction to
Internet of Things
Assignment-Week 10
TYPE OF QUESTION: MCQ/MSQ
Number of questions: 15 Total marks: 15 X 1= 15
QUESTION 1:
Smart homes can be used for _____________.
a. Home monitoring
b. Conservation of resources like electricity
c. Security and safety
d. All of these
Correct Answer: d. All of these
Detailed Solution: Smart homes can be used for home monitoring, conservation of resources,
security and safety. (Please refer Lecture 46@25:02)
_________________________________________________________________________
QUESTION 2:
Which of the following is an iot challenge in smart cities?
a. Reliability
b. Large scale
c. Big data
d. All of these
Correct Answer: d. All of these
Detailed Solution: Reliability, Large scale and Big data are some of the challenges of iot in smart
cities. (Please refer Lecture 46@32:57)
_________________________________________________________________________
NPTEL Online Certification Courses
Indian Institute of Technology Kharagpur
QUESTION 3:
Select the statement(s) that are true for smart parking.
Statement I: Smart parking reduces traffic congestion
Statement II: Smart parking increases urban mobility
Statement III: Smart parking reduces fuel consumption
a. Statement I
b. Statement II
c. Statements I, II, and III
d. None of these
Correct Answer: c. Statements I, II, and III
Detailed Solution: Smart parking reduces traffic congestion and fuel consumption, and increases
urban mobility (Please refer Lecture 47@16:46)
_________________________________________________________________________
QUESTION 4:
Which of the following is a functional layer in smart parking?
a. Information Collection
b. System Deployment
c. Service Dissemination
d. All of these
Correct Answer: d. All of these
Detailed Solution: Information Collection, System Deployment and Service Dissemination are
NPTEL Online Certification Courses
Indian Institute of Technology Kharagpur
all the functional layers in smart parking. (Please refer Lecture 47@17:24)
_________________________________________________________________________
QUESTION 5:
The mobile sensing in smart parking collects the information __________.
a. in-place
b. along the route
c. None of these
d. All of these
Correct Answer: b. along the route
Detailed Solution: The mobile sensing in smart parking collects the information
along the route. (Please refer Lecture 47@19:47)
______________________________________________________________________________
QUESTION 6:
The network which provides amalgamation of various systems within a home is known as
__________.
a. Local Area Network
b. Metropolitan Area Network
c. Global Area Network
d. Home Area Network
Correct Answer: d. Home Area Network
Detailed Solution: The network which provides amalgamation of various systems within
a home is known as Home Area Network. (Please refer Lecture 48@8:24)
______________________________________________________________________
NPTEL Online Certification Courses
Indian Institute of Technology Kharagpur
QUESTION 7:
Which of the following is the correct full form of DLNA Standards for HAN?
a. Digital Lifestyle Network Alliance
b. Digital Living Network Alliance
c. Digital Lifestyle Network Algorithm
d. None of these
Correct Answer: b. Digital Living Network Alliance
Detailed Solution: DLNA stands for Digital Living Network Alliance standards.
(Please refer Lecture 48@13:49)
____________________________________________________________________
_____
QUESTION 8:
Which of the following is a part of ZigBee Alliance?
a. Mitsubishi
b. Honeywell
c. All of these
d. None of these
Correct Answer: c. All of these
Detailed Solution: The Zigbee Alliance is composed of Mitsubishi, Honeywell, Invensys,
Motorola and Philips. (Please refer Lecture 48@15:46)
_________________________________________________________________________
NPTEL Online Certification Courses
Indian Institute of Technology Kharagpur
QUESTION 9:
Network and Application layers are defined by IEEE 802.15.4 in Zigbee.
a. True
b. False
Correct Answer: b. False
Detailed Solution: Network and Application layers are defined by Zigbee in Zigbee. (Please
refer Lecture 48@16:42)
_________________________________________________________________________
QUESTION 10:
Which of the following is a feature of Content Centric Networking?
a. Hierarchically named data
b. Scalable data dissemination
c. In-network caching
d. All of these
Correct Answer: d. All of these
Detailed Solution: Hierarchically named data, Scalable data dissemination and In-network
caching are all the features of CCN. (Please refer Lecture 49@15:17)
_________________________________________________________________________
QUESTION 11:
Which of the following is a phase of ICV development?
a. Based on 2G
b. Based on 4G LTE
c. Vehicles connected to cloud
d. All of these
NPTEL Online Certification Courses
Indian Institute of Technology Kharagpur
Correct Answer: d. All of these
Detailed Solution: The phases of ICV development: Phase 1: Based on 2G, Phase
2: Based on 4G LTE, Phase 3: Vehicles connected to cloud (Please refer Lecture
50@12:28)
_________________________________________________________________________
QUESTION 12:
Which of the following is a property of V2X?
a. Restricted to a single source
b. Distributed architecture
c. Both of these
d. None of these
Correct Answer: b. Distributed architecture
Detailed Solution: V2X follows a distributed architecture. (Please refer Lecture
49@12:06)
____________________________________________________________________________
QUESTION 13:
The vehicles cannot be mobile in the Ad-hoc domain of VANET.
a. True
b. False
Correct Answer: b. False
Detailed Solution: The vehicles are mobile in the Ad-hoc domain of VANET..
(Please refer Lecture 50@16:59)
_________________________________________________________________________
QUESTION 14:
NPTEL Online Certification Courses
Indian Institute of Technology Kharagpur
Which of the following is a domain of VANET?
a. In-vehicle
b. Ad-hoc
c. All of these
d. None of these
Correct Answer: c. All of these
Detailed Solution: Both of the In-vehicle and Ad-hoc are the two domains of
VANETs. (Please refer Lecture 50@14:36)
_________________________________________________________________________
QUESTION 15:
Fill in the blank. ICV is based on ________.
a. Dedicated Short Range Communication
b. Directed Short Range Communication
c. Dedicated Small Range Communication
d. All of these
Correct Answer: a. Dedicated Short Range Communication
Detailed Solution: ICV is based on Dedicated Short Range Communication.
(Please refer Lecture 50@7:22)
___________________________________________________________________
************END***********