Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
41 views3 pages

DWM - Comps End Sem5 Imps

Uploaded by

introspect256
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
41 views3 pages

DWM - Comps End Sem5 Imps

Uploaded by

introspect256
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 3

M.

U | WINTER Exams 2023 - Computer Semester 5

IMP Questions - DWM


Circulated by Brainheaters

1) Question: Why is entity-relationship modelling technique not

Ps
suitable for the data warehouse? How is dimensional modelling
different?

IM
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -1, Page 2

2) Question: What is the relationship between data warehousing


rs
and data replication? Which form of replication (synchronous or
asynchronous) is better suited for data warehouse mining? Why?
te
Explain with an example.
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -4, Page 5
ea

3) Question: Explain Data warehouse architecture.


nh

Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -6, Page 7

4) Question: Suppose that the data for analysis includes the


ai

attribute salary. We have the following values for salary (in


Br

thousands of dollars), shown in increasing order: 30, 36, 47, 50, 52,
52, 56, 60, 63, 70, 70, 110. (i) What are the mean, median, mode and
midrange of the data? (ii) Find the first quartile (Q1) and the third
quartile (Q3) of the data. (iii) Show a boxplot of the data.
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -1, Page 30

Full Question banks + Notes + Solutions in Brainheaters App


Join Whatsapp Community
M.U | WINTER Exams 2023 - Computer Semester 5

5) Question: In the real world, tuples with missing values for some
attributes are a common occurrence. Describe Various methods for
handling this problem.
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -7, Page 49

6) Question: Explain Decision Tree Induction.

Ps
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -1, Page 65

7) Question: Why is tree pruning useful in decision tree induction?

IM
What is a drawback of using a separate set of tuples to evaluate
pruning
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -6, Page 74
rs
te
8) Question: Write down Hierarchical Methods
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -4, Page 87
ea

9) Question: Elucidate Market Basket Analysis with an example.


Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -2, Page 94
nh

10) Question: Consider the transaction database given below, Use


ai

Apriori Algorithm with min-support count=2 and min-confidence =


60% to find all frequent itemsets and strong association rules.
Br

Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -3, Page 97

Full Question banks + Notes + Solutions in Brainheaters App


Join Whatsapp Community
M.U | WINTER Exams 2023 - Computer Semester 5

11) Question: Frequent pattern mining algorithms consider only


distinct items in a transaction. However, multiple occurrences of an
item in the same shopping basket, such as four cakes and three jugs
of milk, can be important in transactional data analysis. How can
one mine frequent itemsets efficiently considering multiple

Ps
occurrences of items? Generate Frequent Pattern Tree for the
following transaction with 30% minimum support.
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -5, Page 103

IM
12) Question: Explain Crawlers, Harvest System, Virtual Web View,
Personalization.
rs
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -3, Page 122
te
13) Question: Write a short note on Star Schema and Snowflake
ea

Schema.
Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -9, Page 12
nh

14) Question: What is the KDD process?


Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -8, Page 50
ai

15) Question: State Issues in Data Mining.


Br

Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -9, Page 52

16) Question: Explain Types of Cluster analysis.


Answer: go to Bh.NOTES in Brainheaters App - Question -1, Page 79

Full Question banks + Notes + Solutions in Brainheaters App


Join Whatsapp Community

You might also like