Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
20 views9 pages

PCQ 2

Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
20 views9 pages

PCQ 2

Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 9

lOMoARcPSD|26251430

Pc-maintenance Solved MCQs [set-2] Mcq Mate

Statistique (Université de Douala)

Scan to open on Studocu

Studocu is not sponsored or endorsed by any college or university


Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected])
t e
lOMoARcPSD|26251430

a
q M
c
PC Maintenance MCQs [set-2]
M
26. Which of the following is an example of an input device?

A. scanner

B. speaker

C. cd

D. printer

Answer: A

27. All of the following are examples of storage devices EXCEPT:

A. hard disk drives.

B. printers.

C. floppy disk drives.

D. cd drives.

Answer: B

28. The ____________, also called the “brains†of the computer, is


responsible for processing data.

A. motherboard

B. memory

C. ram

D. central processing unit (cpu)

Answer: D

29. The CPU and memory are located on the:

A. expansion board.

B. motherboard.

Download
Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected]) more at McqMate.com
t e
lOMoARcPSD|26251430

a
C. storage device.
q M
D. output device. c
Answer: B M
30. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:

A. application software.

B. system software.

C. operating system software.

D. platform software.

Answer: A

31. ____________ is a set of computer programs used on a computer to


help perform tasks.

A. an instruction

B. software

C. memory

D. a processor

Answer: B

32. System software is the set of programs that enables your computers
hardware devices and ____________ software to work together.

A. management

B. processing

C. utility

D. application

Answer: D

33. The PC (personal computer) and the Apple Macintosh are examples of
two different:

Download
Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected]) more at McqMate.com
t e
lOMoARcPSD|26251430

a
A. platforms.
q M
B. applications. c
C. programs. M
D. storage devices.

Answer: A

34. Apple Macintoshes (Macs) and PCs use different ____________ to


process data and different operating systems.

A. languages

B. methods

C. cpus

D. storage devices

Answer: C

35. Servers are computers that provide resources to other computers


connected to a:

A. network.

B. mainframe.

C. supercomputer.

D. client.

Answer: A

36. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing


____________ in many businesses.

A. supercomputers

B. clients

C. laptops

D. mainframes

Answer: D

Download
Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected]) more at McqMate.com
t e
lOMoARcPSD|26251430

a
q M
37. ____________ are specially designed computers that perform complex
calculations extremely rapidly.
c
A. servers
M
B. supercomputers

C. laptops

D. mainframes

Answer: B

38. DSL is an example of a(n) ____________ connection.

A. network

B. wireless

C. slow

D. broadband

Answer: D

39. The difference between people with access to computers and the
Internet and those without this access is known as the:

A. digital divide.

B. internet divide.

C. web divide.

D. broadband divide.

Answer: A

40. ____________ is the science revolving around the use of nano


structures to build devices on an extremely small scale.

A. nanotechnology

B. micro-technology

C. computer forensics

D. artificial intelligence

Download
Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected]) more at McqMate.com
t e
lOMoARcPSD|26251430

a
Answer: A
q M
c
M
41. Which of the following is the correct order of the four major functions
of a computer?

A. process ?? output ?? input ?? storage

B. input ?? output?? process ?? storage

C. process ?? storage ?? input ?? output

D. input ?? process ?? output ?? storage

Answer: D

42. ____________ bits equal one byte.

A. eight

B. two

C. one thousand

D. one million

Answer: A

43. The binary language consists of ____________ digit(s).

A. 8

B. 2

C. 1,000

D. 1

Answer: B

44. A byte can hold one ____________ of data.

A. bit

B. binary digit

C. character

D. kilobyte

Download
Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected]) more at McqMate.com
t e
lOMoARcPSD|26251430

a
Answer: C
q M
c
M
45. ____________ controls the way in which the computer system functions
and provides a means by which users can interact with the computer.

A. the platform

B. the operating system

C. application software

D. the motherboard

Answer: B

46. The operating system is the most common type of ____________


software.

A. communication

B. application

C. system

D. word-processing software

Answer: C

47. ____________ are specially designed computer chips that reside inside
other devices, such as your car or your electronic thermostat.

A. servers

B. embedded computers

C. robotic computers

D. mainframes

Answer: B

48. The steps and tasks needed to process data, such as responses to
questions or clicking an icon, are called:

A. instructions.

B. the operating system.

Download
Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected]) more at McqMate.com
t e
lOMoARcPSD|26251430

a
C. application software.
q M
D. the system unit. c
Answer: A M
49. The two broad categories of software are:

A. word processing and spreadsheet.

B. transaction and application.

C. windows and mac os.

D. system and application.

Answer: D

50. The metal or plastic case that holds all the physical parts of the
computer is the:

A. system unit.

B. cpu.

C. mainframe.

D. platform.

Answer: A

Download
Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected]) more at McqMate.com
t e
lOMoARcPSD|26251430

a
q M
c
Take Quick Mock/Practice test on this topic HERE

M
For Discussion / Reporting / Correction of any MCQ please visit discussion page by clicking on
'answer' of respective MCQ.

McqMate is also available on

PlayStore

Download
Downloaded by alhassan salam Nanchagi ([email protected]) more at McqMate.com

You might also like